Rawpixel.com/shutterstock.com

Oma geeft kleinkind 500 Insta-volgers voor een goed rapport

Finn (6) wil later influencer worden. Daarvoor heeft hij een groot Instagram-account nodig, maar het aantal volgers staat bij hem op dit moment nog op 63. Zijn oma wil hem graag een duwtje in de goede richting geven, dus bij een goed rapport geeft zij hem 500 volgers cadeau.

“Je kunt wel een nieuwe game of lego geven, maar ik geef hem liever iets waar hij écht mee kan bouwen”, vertelt Finns oma. “Je kunt er bovendien maar beter vroeg bij zijn. In groep 5 hebben zijn klasgenootjes waarschijnlijk allemaal al een account met een blauw vinkje en een rol in een film.”

Hoe Finns oma al die volgers cadeau kan geven, wil ze wel vertellen. “No worries. Ik slide gewoon in de dm’s van de jongen bij wie ik mijn eigen volgers ook heb gekocht.”

Is jouw oma wat minder handig dan de oma van Finn? Veel ouderen kunnen wel wat hulp gebruiken online. Op 9 november is daarom het Grijs en Wijs Mediafestival: een inspirerend evenement om te leren over media. Meld jezelf en je (groot)ouders aan op weekvandemediawijsheid.nl.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *