Artem Ermilov/shutterstock.com

Quiz: is je moeder gehackt of heeft ze per ongeluk een tabblad geminimaliseerd?

Je moeder belt je in paniek op. “Mijn mail is helemaal weg. Echt alles is gewist!” Moet je uitrukken om haar te helpen voordat haar spaarrekening leeggehaald wordt of heeft ze per ongeluk een tabblad geminimaliseerd? Kom erachter met deze controlevragen.

0%

Check 1: wat ziet ze op haar beeldscherm?

Check 2: wat is het wachtwoord van haar e-mail?

Check 3: wat was ze aan het doen toen de paniek uitbrak?

Check 4: op welke sociale media is ze actief?

Check 5: wat vindt je moeder van WhatsApp?

Je moeder:
is gehackt
Aii. Het zit er dik in dat je moeder is gehackt. Ze is nog niet zo thuis in dat computeren. Blokkeer haar rekening, haast je naar haar toe en zorg dat er geen verdere schade wordt aangericht door een wachtwoord op haar computer te zetten.

Ouderen kunnen wel wat hulp gebruiken online. Op 9 november is daarom het Grijs en Wijs Mediafestival: een inspirerend evenement om te leren over media. Meld jezelf en je (groot)ouders aan op weekvandemediawijsheid.nl.

heeft haar tabblad geminimaliseerd
Geen zorgen, je moeder heeft alleen een tabblad geminimaliseerd. Ze is al vrij handig online, maar niet alles lukt nog. Leg haar uit dat ze de hacker eruit kan gooien door in de taakbalk op het icoontje van de browser te klikken.

Ouderen kunnen wel wat hulp gebruiken online. Op 9 november is daarom het Grijs en Wijs Mediafestival: een inspirerend evenement om te leren over media. Meld jezelf en je (groot)ouders aan op weekvandemediawijsheid.nl.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Voor iedere website een compleet random wachtwoord met 8 letters 2 cijfers en 3 leestekens. Moeder weet van geen enkele site het wachtwoord.

(10)^