Stel hier je persoonlijke klimaatakkoord samen!

Het klimaatakkoord van Parijs wordt niet goed nageleefd, daarom moeten we als individuen onder elkaar maar eens afspraken hoe we de planeet gaan redden. Wat voor afspraken kunnen we met jou maken? Daar kun je achter komen via deze quiz. Let op: de afspraak is bindend.

0%

1. Ben je voor of tegen het klimaat?

2. Je doucht langer dan nodig is en compenseert dat door:

3. Hoe ben jij bereid je afval te scheiden?

4. In welk klimaat zou jij na 2030 willen leven?

5. Ik ben bereid kweekvlees te eten, mits:

6. Ik vind duurzaamheid vooral een taak voor:

7. Ben jij een voorstander of tegenstander van kernenergie?

8. Hoe weten we eigenlijk dat je je aan dit klimaatakkoord gaat houden?

Je persoonlijke klimaatakkoord
Akkoord 1
Je mag nog maar één keer per week douchen. Jammer, maar het is niet anders. Je persoonlijke hygiëne zal daar waarschijnlijk onder lijden, dus misschien is het verstandig daar nog een aantal aanvullende afspraken over te maken met je partner en je collega’s.
Akkoord 2
Iedere keer dat een nationale overheid zich niet aan een klimaatafspraak houdt moet jij één boom planten. We hopen dat je een grote tuin hebt.
Akkoord 3
Jij bent een geweldig mens. Verbruik daarom zoveel je wilt. De anderen compenseren het wel. Met de LandRover naar de supermarkt? Tuurlijk, jij wel. Prik een gaatje in de benzinetank. Laat maar lekken. Omdat je het waard bent.
Akkoord 4
Jij moet je tuin vrijgeven voor de bouw van een windmolen. Je uitzicht gaat er niet op vooruit, maar je gaat wel in een klap klimaatneutraal door het leven.

Share your Results:


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Shit, nu moet ik iedere week douchen. Dat heb je ervan als je meedoet aan zo’n vragenlijst van de Speld, net nu ik douchepartij 2019-4 achter de rug heb. Bah.

• Reageer