Nejron Photo/Shutterstock.com 39007415

Wat kun je doen om zeker te zijn dat je de grens bereikt met jouw humor?

Het is altijd lastig inschatten wat je precies moet doen om iemand compleet over de zeik te krijgen met jouw humor. Wanneer slaat jouw ironisch bedoelde grap nergens meer op? Hier zijn wat tips.

Herhaling. Herhaling. Herhaling. Dat is het toverwoord. Hoe meer herhaling, hoe meer verveling en hoe meer irritatie. En onthoud: nee is altijd ja. Nee is het teken dat jij op de goede weg bent. Zie ook ‘nu moet je echt ophouden’, ‘flikker op’ en ‘nog een keer en je krijgt een stomp’ als aanmoediging om nog even lekker door te gaan. En: bij twijfel, altijd doen en doorgaan.

Zorg ervoor dat je grappen maakt over gevoelige onderwerpen, zonder de bedoeling om daarmee iets diepers aan te kaarten. En vergeet vooral niet door te blijven gaan. Mocht jouw gevoel voor humor niet goed overkomen? Leg je grappen uit! Hoe beter jij kunt vertellen waarom de dingen die jij durft te zeggen, hilarisch zijn, hoe leuker. Hadden we al gezegd dat je moet herhalen? Mochten deze tips nog niet helpen, bedenk dan altijd: wat zou Gordon doen? Succes!

Wil je ontdekken waar jouw grenzen liggen? Ga dan nog gauw naar Beeld en Geluid in Hilversum. Tot en met 15 september bezoek je er de tentoonstelling Serieus grappig, de nr. 1 tentoonstelling over satire in heel Hilversum. Koop je tickets – nu het nog kan – op beeldengeluid.nl/serieusgrappig.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zwarte Piet at negerzoenen met jodenkoeken. Hij werd gestoken door de sambalbij van Gordon. Gerard Joling vond het zo grappig dat zijn toupe afviel van het lachen. Die bleef plakken aan de lippen van Barbie, zodat Barbie er uit zag als Adolf H. Grappig toch?

• Reageer