Adisa/shutterstock.com

Pittoresk stadje helaas vol locals die protesteren tegen corrupte overheid

Het heeft veel eeuwenoude architectuur, schattige straatjes en een authentieke culinaire cultuur. De vele toeristen die er iedere zomer op afkomen zouden het stadje zelfs pittoresk noemen, als er niet overal mensen zouden protesteren tegen de corrupte overheid.

“Dit stadje heeft nog echt die onbedorven sfeer”, vertelt Rurald (33). Hij is met zijn vriendin hierheen gekomen om te genieten van al het moois dat het pittoreske stadje te bieden heeft, maar kan niet lekker op het terras zitten omdat er een schijnbaar eindeloze stoet woedende inwoners door de straat trekt. “De mensen hier leven op een heel andere manier dan wij. Ze weten waar het leven om draait: familie, lekker eten, zelfbeschikkingsrecht. Jammer dat ze zo agressief zijn en zoveel lawaai maken. Wijntje is wel goed.”

Het mooie uitzicht op de 17de eeuwse kathedraal in zonsondergang wordt ook benomen door de enorme protesterende menigte. ‘Geef de stad terug aan haar inwoners’ staat er met rode verf op de muren geschilderd. Maar ook ‘Verkoop ons niet uit aan het grootkapitaal’ en ‘Geef de mensen eten’. Toeristen wringen zich in vreemde hoeken om het bouwwerk toch goed op de foto te krijgen. “Toch een tegenvaller. Hierover vertellen ze je natuurlijk niets in de reisgids.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het lijkt Amsterdam wel waar in plaats van pittoreske huisjes, de Gouden Bocht schittert met zijn eeuwenoude miljonairs-getto, de Wallen met hun vleselijke verleiding en b.v. Oost en Zuid-Oost met hun hoofdstedelijke nieuwbouw en drugswijken., Waar nog een SEXMUSEUM is gevestigd voor de liefhebbers én een BIJENKORF voor mensen die niet bang zijn teveel te betalen tijdens de Drie Dolle Dagen. Maar blijkens DeSpeld willen nu zelfs Amsterdammers van hun centrum af. Wat dean? Moet Amsterdam dan vollopen met bankfilialen van AMRO en ING waar massaal aan witwassen en belastingvluchten wordt gedaan en RABO waar men erg succesvol aan het manipuleren van de LIBOR-rente doet?

Reageer
gravatar

In Duitsland zijn ze allemaal al zo lijp dat je volkomen volautomatisch kan winkelen zonder dat je met mensen te maken hebt.

gravatar

Dat leiders van de vrije wereld hebben ze te danken aan 24 uur per dag open grenzen.
De hoofdredacteur van Time magazine was geloof ik een neger.

gravatar

Inderdaad hadden ze destijds Merkel op de voorpagina, een geschilderde foto met allemaal schimmel op haar gezicht.

gravatar

Duitsland lijkt tegenwoordig vooral in taxidiensten vanaf Libië te zijn gestapt.
Nog gratis ook.
Behalve voor de landen die met de inhoud van de taxi’s opgescheept raken.

Wat is het verdienmodel?