Pressmaster/shutterstock.com

Nuchter dansen op techno, het kan dus wel

Is het mogelijk om nuchter te dansen op techno? Lang werd gedacht van niet. Maar sinds een aantal weken circuleert een video op YouTube van twee jongens die wild op techno dansen en daarbij geen bedwelmende middelen hebben gebruikt. Wetenschappers en choreografen staan voor een raadsel.

“Hun pupillen zijn volstrekt normaal,” zegt prof.dr.ir. Onno Harskamp van de Universiteit Leuven. “Door de wetenschap werd lang gedacht dat dansen op techno alleen mogelijk was in een toestand van vergevorderde wausheid. Daar moeten we nu op terugkomen. Deze twee proefpersonen kunnen we beschouwen als de Galileo Galilei van de technoscene.”

De YouTube-video kan grote gevolgen hebben voor de volksgezondheid. “Jarenlang heb ik me helemaal naar de tering geholpen zodat ik op techno kon dansen”, zegt raver van het eerste uur Yari Boot (42). “Nu blijkt dat het allemaal niet nodig te zijn geweest. Ik ga een klacht indienen. Ik weet nog niet bij wie, maar ik ga een klacht indienen. Dit kan niet zonder gevolgen blijven.”

Ondanks de wetenschappelijke doorbraak raden de onderzoekers het nuchter luisteren naar techno nog steeds af. Over de langetermijngevolgen is nog niets bekend.

Alle tools om te leren wat je wil staan op het internet. Bekijk hier het verhaal van twee Nederlandse dansers die via YouTube wereldberoemd werden. Heb jij ook een bijzondere skill en mag de wereld het zien? Word ook een Online Held en speel het internet uit met Unlimited Data van Tele2.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“raver van het eerste uur Yari Boot (42)” stond dus op zijn 11e al in een loods in het westelijk havengebeid van Amsterdam wappy te gaan.
Ik heb veel gekkigheid meegemaakt in dat eerste uur, maar kindaren zah je toen nog niet op raves.

(2)^
• Reageer
gravatar

Nee, alleen rondspringende veulentjes in de nabije weilanden. Die zijn nu natuurlijk ook al ouwe paarden denk ik wel eens nostalgisch terug,

(2)^