Koefnoen-P1080787
Beeld en Geluid / Serieus Grappig

3 programma’s die je echt alleen keek om de Koefnoen-grappen erover te begrijpen

De commerciële omroep, daar kijk je als erudiete burger liever niet naar. De persiflages van Koefnoen daarentegen: daar kon je op maandagochtend op je werk mee aankomen. Maar ja, om je te verdiepen in de onderwerpen die zij bespotten moest je soms nou eenmaal afdalen naar de krochten van commerciële televisie. Hier de drie programma’s waar je nóóit – maar dan ook nooit – naar had gekeken als Koefnoen ze niet had geïmiteerd.

Geer & Goor
Platvloers vermaak, goedkope formats. Het is je altijd een raadsel gebleven wat mensen bezielde om elke week opnieuw naar de ongefundeerde onderbroekenlol van deze twee jokers te kijken. Toch begreep je al snel dat de persiflages van Koefnoen nog beter tot hun recht kwamen als je je door het wanstaltige gebulder van dit duo had gewerkt.

RTL Boulevard
RTL Boulevard, dat kun je echt niet hardop aanzetten. Zo dik zijn de muren niet, en er gaan geen oordopjes in je tv. Maar je móét wel, om de dieperliggende betekenis achter Koefnoens imitatie van Albert Verlinde te begrijpen. Dus kijk je, alleen daarom, elke avond aandachtig een uur lang naar ‘Boulevard’.

Ik Hou van Holland
Het heerlijke zaterdagavondprogramma voor de hele familie, maar niet voor die van jou. Want jullie kijken niet naar zulk makkelijk vermaak. Om je familie niet te belasten kijk jij het programma daarom nog steeds op zaterdagnacht in je eentje, als de rest al ligt te slapen.

Nu maar hopen dat Koefnoen terugkomt met een sketch van Married at First Sight. Tot die tijd kun je naar een satirisch avondje uit bij Beeld en Geluid in Hilversum op 30 mei. Harm Edens gaat dan in gesprek met Owen Schumacher, Paul Groot en Jeremy Baker van Koefnoen. Bekijk deze avond ook de tentoonstelling ‘Serieus grappig’ en ontdek alle ins en outs van satire. Koop je tickets op beeldengeluid.nl/serieusgrappig.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jammer dat men vergat HÉT succesnummer van TALPA (6 Inside) te noemen in de reeks van audiovisuele flaters. Voor deze nouveauté en bedoelde concurrent van RTL Boulevard werd Albert Verlinde uit zijn pensioen/winterslaap teruggehaald, Jan Versteegh bij BNN/Vara weggekocht, en zelfs Patty Brard van haar klisma’s afgescheurd. Maar het mocht allemaal niet baten. Wellicht kunnen bovenstaande beeldkunstenaars nog aan de slag bij Omroep Max. Mocht u zich nog afvragen: Wie is De Mol? Dan zeg ik: dat is John. Dat u dat weet, dames en heren.

• Reageer