Shutterstock / Studio Speld

De schijndood-ervaring bij trefbal: bestaat het echt?

In Nederland zijn meer dan 2 miljoen mensen die ooit een schijndoodervaring hebben gehad. Het gaat om authentieke ervaringen waar de wetenschap nog steeds bewijs voor zoekt.

Guido Lumont (24) werd twee jaar geleden bijna geraakt bij trefbal en heeft daar nog steeds last van. Hij kan zijn schijndoodervaring nog tot in detail navertellen: “Ja ik zag mezelf gewoon tussen die smalle gele lijnen staan, trefballen zoefden langs mijn hoofd en ik dacht: ‘Nou, daar ga je jongen’.”

Guido stoort zich aan wetenschappers die beweren dat een schijndoodervaring niet zou bestaan of dat het ‘gewoon tussen de oren zou zitten’. “Dat zijn allemaal mensen die zelf nog nooit bijna een trefbal tegen zich aan hebben gehad. Als zij dat licht aan het einde van die gymhal een keer zelf hadden gezien, dan hadden ze wel anders gepiept.”

innocent is fan van het ApenkooiGym’s NK trefbal, de sport die terug is van nooit weggeweest! Kom ook een kijkje nemen op zondag 7 april 2019 in sportcentrum Olympos in Utrecht.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *