Daniel Tadevosyan / Shutterstock

Man geloofde op 1 april niet dat z’n veter los zat en nu zit hij vast in de roltrap

De omgeving van Martin had hem nog zo gewaarschuwd: je veter zit los. Martin wuifde het weg. Nu zit hij al twee uur vast in de roltrap.

“Ik dacht het is weer zo’n flauwe 1-april grap”, legt Martin uit. “En je bent toch te trots om te kijken. Als het een grap is sta je echt voor lul.” Martin trekt nog een keer hard aan zijn veters, maar die zitten muurvast. “Goed, dit is ook niet best, maar niemand kan zeggen dat ik in een 1-aprilgrap ben getrapt.”

Na twee uur wordt Martin door de brandweer uit zijn beknelde positie bevrijd. Hij focust nu graag op de positieve kanten van deze heftige ervaring. “Ze zeggen dat het goed is om je angsten onder ogen te komen, toch? Nou, als kind was mijn grootste angst om in de roltrap vast te komen zitten. En nu weet ik: die angst is volledig terecht.”

Bij Beeld en Geluid in Hilversum kun je t/m 15 september de tentoonstelling Serieus Grappig bezoeken. Daar kun je je bescheuren om satire en ontdekken waar jouw eigen grenzen hierin liggen. Serieus Grappig is de nr. 1 tentoonstelling over satire in heel Hilversum. Koop je tickets hier.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Maar vandaag 2 april klopt mijn bewering en terecht, want op 2 april maken we geen grappen. Morgen is het een ander verhaal, maar zo lang komen er meestal geen reacties meer binnen op Speld-artikelen.

gravatar

Primeur.
Gmail verzint weer een nieuwe knop om je mail later te verzenden.
Kennelijk automatisch, anders is het nog grotere onzin.
Vooral handig als je doodgaat of er een eind aan maakt.

• Reageer
gravatar

Gmail is temporarily unable to access your contacts. You may experience problems while this persists.