Grappen-douane-670
Studio Speld/ shutterstock.com

Strengere grenscontrole voor grappen die over de schreef gaan

Over de schreef gaan met je grap? Dat wordt in de toekomst een stuk moeilijker. Nederland gaat strengere controles invoeren op grappen die de grens over proberen te gaan.
Grappen die over de schreef gaan zijn al langer een doorn in het oog van het Ministerie van Kwetsende Zaken. “Sinds het Schengenverdrag hebben we geëxperimenteerd met vrij verkeer van grappen. Natuurlijk gaat dat heel vaak goed, maar we merken steeds vaker dat er grappen de grens overgaan die we hier liever niet willen hebben.”

Bovendien zorgen grappen die de grens overgaan voor verdeeldheid, zegt Berend van den Hork, minister van Kwetsende Zaken. “De eerste gedachte is misschien: leuk, een grap. Maar als die grap de grens overgaat is voor veel mensen de lol er wel vanaf. Zij zeggen: ik vind grappen prima, maar het gaat voor mij de grens over.”

Bij Beeld en Geluid in Hilversum kun je t/m 15 september de tentoonstelling Serieus grappig bezoeken. Daar kun je je bescheuren om satire en ontdekken waar jouw eigen grenzen hierin liggen. Serieus Grappig is de nr. 1 tentoonstelling over satire in heel Hilversum. Koop je tickets op beeldengeluid.nl/serieusgrappig.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Net als duurzame milieutechnologie omgekeerd wordt toegepast, zie bijvoorbeeld de duurzame lampen waardoor straatverlichting de hele nacht aanstaat, per verordening, alarmlichten op windmolens enz. enz. is het waarschijnlijk gesteld met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.
Als je een ezel noopt in beweging te brengen gaat hij precies de andere kant op, Nederlandse cultuur.
Voor de veiligheid.

gravatar

Ik hoorde pas van iemand die een jarenlange strijd had over een straatlantaarn die in zijn slaapkamer scheen. Op een gegeven moment had hij hem afgeplakt. Eindeloze problemen voor de arme man ergens uit Ridderkerk.
Wat betreft laagfrequente geluiden, het is een muziektrend, bassen die doordreunen vanuit de opstartende auto, het voetbalveld, van schepen of van de buren, van alles maken ze een podium voor hun verveelde narcisme en ook voor de grap.

gravatar

Ik zie ook weer het slachtoffer van Michael Jackson die zijn danscarrière alleen voortzette waarvoor hij niet meer nodig had dan het ritme.
Terwijl iedereen zich zorgen maakt over pedofielen.

gravatar

Ik sprak met een deskundige die me vertelde dat het hartritme zich aanpast aan die geluiden, die ondanks hun desastreuze effect op de gezondheid overigens vaak ook niet gehoord worden.
Het verhaal van chemtrails is er niets bij.

gravatar

Ik was het afgelopen weekeinde in London op de European Fair of the International Union of Jokers. Sorry voor het Engels, maar de beurs was ten slotte in Londen. (Europese Beurs van de Unie van Internationale Grappenmakers, red.)

Een belangrijke Fair want niemand minder dan Donald Trump is honorary member van IUJ. Daar werd in de wandelgangen nogal vaak dezelfde joke als hierboven verteld, maar dan meestal voor de Amerikaanse en Britse grens.

Nu weet u waar deze grap oorspronkelijk vandaan komt.

• Reageer