Peter Snaterse/Shutterstock

Jongeren die slecht slapen populairder

Jongeren die regelmatig slecht slapen zijn vaak populairder. Dat stelt een onderzoek van het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu. Laat in slaap vallen en ‘s nachts een paar keer wakker worden heeft in veel van de gevallen veel vrienden en aanzien als gevolg.

Op lange termijn kunnen slaapproblemen leiden tot duizenden volgers op Instagram. Een voorbeeld daarvan is de 14-jarige Sjors. Hij slaapt zo’n 3 uur per nacht en heeft 2300 volgers. Volgens klasgenoten is Sjors een ‘prima speler’. Toen Sjors vorige week met school naar Ieper ging, zat hij zelfs op de achterste rij in de bus. Iets wat Mohamed, met zijn acht uur slaap per nacht, nooit voor elkaar zou kunnen krijgen.

Eerder bleek al uit een RIVM-onderzoek dat volwassenen die slecht slapen vaak beter zijn in Wordfeud.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *