Entertainment One - Vice

Feelgood film Vice gaat over voorbije tijd dat de politiek geen cynisch machtsspel was

De nieuwe film Vice over Dick Cheney roept veel nostalgie op bij kijkers naar een tijd dat de Amerikaanse politiek een minder cynisch, gewetenloos machtsspel was. Filmrecensent Dorien Verweij: “Als je kijkt naar de Amerikaanse politiek nu, doet de film terugverlangen naar een periode die nu bijna utopisch aandoet.”

De kijkers hebben behoefte aan een echte feelgood film over de politiek, vindt Verweij. Veel mensen zijn vergeten hoe de politiek ook kan zijn. “In de film zien we Cheney vanuit de schaduw de macht naar zich toetrekken en met leugens een oorlog uitlokken omdat hij daar iets bij te winnen heeft. Nu kunnen er conflicten uitbreken omdat de president tijdens het twitteren op de verkeerde toets in slaap is gevallen. Dat doet je toch terug verlangen naar een tijd waarin politici wisten waar ze mee bezig waren.”

Verweij: “Cheney schoot een man in het gezicht en het slachtoffer moest vervolgens zijn excuses aanbieden. Dat is iets waar we tegenwoordig alleen maar van kunnen dromen, excuses aanbieden.”

Vanaf 28 februari draait de film Vice in de bioscoop. Het verhaal over hoe Dick Cheney stilletjes de machtigste man van de wereld werd als Vice President. Kijk hieronder de trailer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

‘Feelgood film’ is in onze bijna afgeschafte taal: ‘goedgevoelfilm’, maar in feite zijn het films waarbij uitsluitend Amerikanen vanuit hun melodramatische, neoliberale cultuur zich lekker voelen.

Trouwens kreeg ik bij Vice een sl*cht gevoel.

(4)^
• Reageer