Photographee.eu / Shutterstock.com

Van Sophie mag je grappen maken over alles, behalve over haar notenallergie

Communicatie-adviseur Sophie de Vries (31) vindt het belangrijk dat je overal grappen over kunt maken. Humor is de smeerolie van de maatschappij, zeg ik altijd. Het is een middel om zware zaken in het leven licht te maken, zoals moord, doodslag en geluidsoverlast van de bovenburen.

Toch is een grap over noten is vanochtend verkeerd gevallen bij Sophie. Collega Jona riep haar vanuit de pantry voor een nootgeval. Sophie reageerde zo slecht op deze humor dat ze in een anafylactische shock belandde. Ze kon pas weer ademen toen Jona een adrenaline-injectie in haar been zette en zijn excuses aanbood.

Sophie werd meegenomen door een ambulance voor een check en ligt nog steeds op de eerste hulp. “Het is niet dat ik echt doodga van noten of zo, maar grappen over mijn allergieën. schieten bij mij dus echt in het verkeerde keelgat. En dan ram ik liever mijn eigen risico er doorheen met een ritje ambulance dan dat ik naar deze harde noten moet luisteren.”

Bij Beeld en Geluid in Hilversum kun je t/m 15 september de tentoonstelling Serieus Grappig bezoeken. Daar kun je je bescheuren om satire en ontdekken waar jouw eigen grenzen hierin liggen. Serieus Grappig is de nr. 1 tentoonstelling over satire in heel Hilversum. Koop je tickets hier.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *