YouTube - ToysforKids

6 bikkelharde levenslessen die je leert van Sinterklaasgedichten en -surprises maken

Het maken van surprises en gedichten is niet altijd even leuk en we vergeten dan ook wel eens waar we het allemaal voor doen. Om je eraan te herinneren dat het heel belangrijk is in de ontwikkeling van een mens, hebben we de belangrijkste lessen die eruit trekt voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de belangrijkste zes.

  1. 1. Je leert al heel snel waar de grenzen van je talent liggen
    Bij het maken van gedichten merk je door je worsteling dat je niet zo goed kunt schrijven en het je ook aan creativiteit ontbreekt, wat vervolgens bevestigd wordt door het feit dat anderen leukere gedichten hebben geschreven. Helaas ben je ook niet goed in exacte vakken, ontdek je over een paar jaar.

2. Mensen met vermogende, betrokken ouders komen verder in het leven dan jij
Die ouders maken namens jou een werkend vliegdekschip-surprise, zodat jij daarmee uit kunt blinken in de klas. Aangezien jij niet zulke ijverige ouders hebt, ben je gedoemd tot een bemoedigende “nou, hartstikke leuk gedaan hoor” voor je schoenendoos gevuld met krantenpropjes.

3. Op meer dan kortstondige aandacht hoef je niet te rekenen
De surprise waar je avonden lang aan hebt gewerkt, zal binnen een halve minuut verscheurd worden. Lang werken aan een project, dat dan presenteren, waarna mensen binnen een oogopslag vaststellen of het resultaat de sociale hiërarchie en dominantie verandert – meestal niet – en dan weer door. Dit is hoe de dingen altijd zullen gaan.

4. Uitblinken van de een gaat gepaard met vernedering van de ander
Leuk hoor, de geweldige surprise van Emma-Sophie. Lof, complimentjes en aandacht voor de een, betekent helaas vergetelheid en medelijdende blikken voor de jou. Het is inderdaad niet eerlijk.

5. Er is helaas niet altijd iemand slechter dan jij
“Joh, maak je niet druk, er is altijd wel iemand beter. Zo kijken ook weer allemaal mensen op tegen jou” blijkt een leugen. Er zijn dus echt momenten dat jij de slechtste bent en dat kun je maar beter vroeg al weten.

6. Van ontbijtkoek kun je levensechte poep maken
Het is wel zo.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *