HandigeHarry / Wikipedia

Regen geschrapt uit Van Dale

'Te ouderwets'

Het woord ‘regen’ wordt geschrapt uit de Dikke Van Dale. Volgens de samenstellers is het woord ouderwets en weten nog maar weinig mensen nog wat het precies is.

“Vroeger vielen er nog wel eens druppels uit de lucht en dat noemden we dan ‘regen’”, legt Jonne Schaef van Van Dale uit. “Maar sinds dat fenomeen is verdwenen is er ook geen behoefte meer aan een bijpassend woord. Jammer, maar zo scheppen we ruimte voor meer urgente woorden zoals groeimaatje, pikkebaas en tyfuswarm.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Deimocrasie wogt auk geschrap. Gewaun aanpassing an de werkelijkhèd. Deimocrasie is voâh de domme en die wille ègelijk net as Max allein maah nuike, koekhappe een zaklaupe. Deimocrasie zâh ze een wogs weize en dat is maah goed auk

Reageer
gravatar

DE AFGELOPEN DAGEN GING ER IETS VRESELIJK MIS BIJ DE SPELD.
WAS DE SPELD SLACHTOFFER VAN EEN HEKKER? ZO JA, DAN ZIJN DE LEZERS DE GROOTSTE SLACHTOFFERS; HUN WACHTWOORDEN LIGGEN NU OP STRAAT!

Reageer
gravatar

Regen behoort tot de alleroudste cultuur van ons land. Namens mijn volk eis ik van de regering dat onze cultuur snel wordt hersteld, desnoods met het nu al stoppen van de opwarming van ons land door verschrikkelijk veel meer ventilators in de Noordzee te bouwen.

Reageer
gravatar

Ik dacht dat woordenboeken er juist waren voor woorden die we niet meer kennen. Van de week zocht ik wat het woord “empathie” betekende. Ik moest wel lachen dat ze dat vroeger deden, maar nu wist ik in elk geval wat dat achterlijke woord betekende.

Reageer
gravatar

Gelukkig wel, maah deimocrasie wogt auk geschrap. Gewaun aanpassing an de werkelijkhèd. Deimocrasie is voâh de domme en die wille ègelijk net as Max allein maah nuike, koekhappe een zaklaupe. Deimocrasie zâh ze een wogs weize en dat is maah goed auk

gravatar

Pas over tien jaar? Het hoger onderwijs beschouwt nu al het Nederlands als volstrekt overbodige taal. Binnenkort wordt onze taal ook in het middelbaar onderwijs hooguit als dialect van het Engels behandeld. Kort daarom wordt ook het basisonderwijs enkel en alleen in het Engels gegeven.

gravatar

Pas over tien jaar? Het hoger onderwijs beschouwt nu al het Nederlands als volstrekt overbodige taal. Binnenkort wordt onze taal ook in het middelbaar onderwijs hooguit als dialect van het Engels behandeld. Kort daarop wordt ook het basisonderwijs enkel en alleen in het Engels gegeven.

gravatar

Pas over tien jaar? Het hoger onderwijs beschouwt nu al het Nederlands als volstrekt overbodige taal. Binnenkort wordt onze taal ook in het middelbaar onderwijs hooguit als dialect van het Engels behandeld. Kort daarop wordt ook het basisonderwijs enkel en alleen in het Engels gegeven.

gravatar

Pas over tien jaar? Het hoger onderwijs beschouwt nu al het Nederlands als volstrekt overbodige taal. Binnenkort wordt onze taal ook in het middelbaar onderwijs hooguit als dialect van het Engels behandeld. Kort daarop wordt ook het basisonderwijs enkel en alleen in het Engels gegeven.

gravatar

DE AFGELOPEN DAGEN GING ER IETS VRESELIJK MIS BIJ DE SPELD.
WAS DE SPELD SLACHTOFFER VAN EEN HEKKER? ZO JA, DAN ZIJN DE LEZERS DE GROOTSTE SLACHTOFFERS; HUN WACHTWOORDEN LIGGEN NU OP STRAAT!