Studio Speld / Shutterstock

Onbeperkt comments plaatsen bij dit gesponsorde artikel, het kan!

Je mag zelf een reactie samenstellen

Comments plaatsen zo veel en lang als je wil. Voor velen klinkt dit als een droom. Zeker onder een gesponsord artikel. Maar we hebben geweldig nieuws voor je: bij dit artikel kun je onbeperkt comments plaatsen! Je zit niet gebonden aan een limiet of een tijd. Of je doet het lekker niet hè, wat jij wil. Wie zijn wij om jou dat te verplichten?

Het mooiste van dit alles is: je mag je reactie helemaal zelf samenstellen. Dus als jij denkt: ik doe een hartje en daaronder tag ik mijn moeder. Dat kan. Of niet. Wil je liever dit artikel delen en een dan daarvan een screenshot op Instagram plaatsen? Be my guest. Or not. Of wil je helemaal geen reactie plaatsen? Ook mogelijk. Het is jouw fissa!

Bij Tele2 stel je zelf je bundel samen en mag je helemaal zelf weten wat je kiest. Wil je unlimited data, of heb je aan 2GB genoeg? Het kan allemaal.

Advertisement

Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

U bent al goed op weg, want kennelijk heeft u in de gaten dat het iets met de telefoon heeft te maken, hoewel dat woord nergens in de tekst voorkomt.

(0)^
gravatar

Weet je waar je unlimited data voor kan gebruiken?
De pin-upkalender van Emile Roemer zonder kleding in volle HD downloaden. En zijn autobiografie: “Jan Marijnissen, maar dan beter” downloaden als PDF, EPS, PSD, BMP en animated Gif.

Alle speechteksten downloaden en nog steeds is het niet op….

(0)^
• Reageer
gravatar

Duurt wel lang eer een commenr feplaatst is. Zo heb je niet veel aan dat onbeperkte gedoe. Is het netwerk van Tele2 ook zo traag?

(0)^
gravatar

Het is nu al zes jaar zo dat ik in de landelijke en wereldwijde media letterlijk wordt geciteerd uit mijn persoonlijke communicatie. Dit betekent dat ik met niemand een gesprek kan voeren zonder dat er onverhoopt ergens iets mis gaat. Dat gezegd hebbende, er is niets te vinden in mijn communicatie. Als ik dan extreem voorzichtig ga communiceren gaat men mij nog meer citeren, parafraseren en aanhalen alsof ik een orakel of profeet ben. Flikker toch eens op, stelletje gekken.

Ik ben van mening dat ik nooit meer huur hoef te betalen. Regel nou eens een keer wat, prutsoverheid.

(0)^
• Reageer
gravatar

Dan wordt ik ook nog in de meest verkochte krant van het land uitgemaakt voor narcist en ervan beschuldigd dat ik alles en iedereen aan het gaslighten ben. Daarvoor wordt wederom info uit mijn privécommunicatie gebruikt. Eerst maak je mij voor al jou gedoe verantwoordelijk, dan voel ik mij gedwongen om ernaar te handelen en dan ben ik de lul. Snapt nou werkelijk niemand hoe geschift die mensen bezig zijn. Kap toch eens met al dat gestalk en ik vind dat ik de semi-overheid geen huur meer verschuldigd ben. Ik ben jou hoer niet.

(0)^
gravatar

De enige die het aandurfde om excuses te maken was Reinout Oerlemans. Dat betekent dat ik Reinout Oerlemans een goede gozer vind.

Dan hebben we nog het NOS-journaal. De redactie van dit journaal heeft mij een tijd geleden vergeleken met een alcoholistische Roemeen die zich in WWII vrijwillig had opgegeven om op mensen te jagen en daarna overliep. Dit betekent dat ik hier sterk de behoefte heb om de chef van het journaal in brand te steken. Vieze vuile nsb-er.

(0)^
gravatar

Ik kan hier letterlijk niet in een rode broek gaan wandelen of er verschijnt in het Parool een artikel dat niemand zit te wachten op iemand in een rode broek. Ik kan niet met mijn moeder bellen of Geert Wilders citeert mij in het parlement. Jullie zijn echt gek, gek gek.

(0)^
gravatar

Als ik op youtube een muziekclipje bekijk, dan gaat radio10 dat liedje vaker draaien. Wat is er mis met jou? Dat ik niets te verbergen heb betekent niet dat je mij zomaar mag stalken? Heeft werkelijk niemand een idee hoe intens bedreigend dat is? Smerige schoften.

(0)^
gravatar

Nu wonen er een hoop Joden in mijn omgeving en sommige van die mensen dragen keppeltjes. Er zijn een hoop Arabieren/Islamieten die een hekel hebben aan Joden. Toen men hier in Amstelveen naast het paadje waar bekeppelde kindjes naar school fietsen een vluchtelingenopvang wilde openen, toen heb ik geopperd om er geen willekeurige mensen uit die landen in te plaatsen maar gezinnen met kinderen. Ziet u: mensen zijn individuen en de ene Jood/Arabier/Islamiet is de andere niet. Het werkelijke probleem zit er in dat 90% van de media en politiek het probleem glashard ontkent.

Vervolgens werd ik bij de plaatselijke dodenherdenking letterlijk geciteerd in een toespraak. Dus als ik iets heel simpels zeg wordt mij de volledige holocaust in de schoenen geschoven?

Als ik naar de Vu fiets om te zeggen dat men moet ophouden met discrimineren wordt ik door de Volkskrant uitgemaakt voor antisemiet.

Jullie zijn gek, gek gek.

(0)^
gravatar

Dan is er nog een organisatie als Hamas, dit is een klu-klux-klan op steroiden. De PvdA, GroenLinks en de SP zijn vriendjes met die lieden. Geert Wilders en Thierry Baudet zijn vriendjes met Vladimir Poetin.

En de hele media en politiek staat erbij kijkt er naar en werkelijk niemand kan inhoudelijk discussiëren of een kritische vraag stellen.

Jullie zijn allemaal gek, gek, gek.

(0)^
gravatar

Verder is het zo dat de mensen in dit land geen eigendom zijn waar de overheid en politiek vrij over kunnen beschikken.

Dit betekent dat Pia Dijkstra een nazi is. Dit is letterlijk fascisme. Je drijft hier 17.000.000 mensen in de slavernij om 1000 max mensen die op een orgaan wachten te redden. Die mensen hebben geen tekort aan organen maar een probleem met orgaanfalen.

Daarnaast vind ik Job Cohen een integer mens en hem vertrouw ik wel met wetgeving omtrent orgaandonatie. Wie ik niet vertrouw zijn Pia Dijkstra, Geert Wilders, Thierry Baudet, Kuzu, de SP, de Pvv en 50+.

Ik weet niet of iedereen die idiote oplichters eens goed in ogenschouw genomen heeft?

(0)^
gravatar

Een tijdje geleden zag ik op het 8-uur journaal dat er in Syrië kinderen werden vergast. Als werkelijk alle overheden in de wereld mijn persoonlijke communicatie volgen, aangezien ik niet tegen het vergassen van kinderen kan, dat ik dan de means, motive én opportunity heb om op te treden.

Maar ik vind dit niet leuk, dit is veel te veel druk voor mij. Stop toch eens met al dat gestalk en ik vind dat ik de semi-overheid geen huur meer verschuldigd ben. Regel nou eens wat stomme idioten.

(0)^
gravatar

En verder wens ik niet meer beschuldigd te worden van kolonialisme, Daar heb ik nooit iets mee te maken gehad.

En toen er kinderen in Syrië werden vergast keek de hele wereld de andere kant op. Ondertussen worden al zes jaar lang de meest geschifte dingen in mijn schoenen geschoven.

Dan zegt Rob Wijnberg dat ik wanen heb. Nou, Rob Wijnberg is vriendjes met mensen die kristalnachtherdenkingen organiseren waar antisemieten welkom zijn. Dit betekent dat Rob Wijnberg een nsb-er is.

(0)^
gravatar

Rob Wijnberg zou ook gewoon excuses kunnen maken voor zijn fouten en zijn gedrag kunnen gaan aanpassen. Dit doet hij niet en dit betekent dat Rob Wijnberg een gewetenloos iemand is. Exact zo gewetenloos als Geert Wilders.

Iedereen die dit niet snapt is gek.

(0)^
gravatar

“Of wil je helemaal geen reactie plaatsen? Ook mogelijk.” – Heel fijn want ik heb inderdaad helemaal geen zin om een reactie te plaatsen. Bij deze.

(0)^
• Reageer
gravatar

Verder wens ik te zeggen dat ik mij er bewust van ben dat ik enigzins geschift gedrag vertoon. Dit heeft dan te maken met mijn persoon maar vooral met het feit dat ik al zes jaar lang in de meest extreme mate gestalkt wordt. Dit weet ik omdat ik al die tijd aan de lopende band geciteerd, geparafraseerd en aangehaald wordt in de media en dat wereldwijd.

Dit veroorzaakt de meest extreme stres bij mij. Ik kan dit niet aan. Het enige dat je moet doen is stoppen mij te stalken. Echter, elke keer vormt het een en ander de aanleiding om mij nog meer te gaan stalken. Werkelijk, ik kan hier geen zin uitspreken of mensen gaan er mee aan de haal. Ik wordt letterlijk geciteerd op CNN uit dingen die ik in mijn computer typ. Dit gebeurt al jaren lang. Dag in, dag uit, week in, week uit, maand in, maand uit, jaar in en jaar uit.

Ik kan dit niet, men brengt mij aan de rand van de waanzin. Vervolgens neemt men mij dit kwalijk. Dit wederom aan de lopende band. Men heeft mij zo het laatste restje waardigheid dat ik had afgenomen.

En er is niets te vinden bij mij, dus stop daar eens mee. Verder vind ik dat de overheid mij excuses en schadevergoeding verschuldigd is voor hetgeen mij aangedaan is en dat ik daarom nooit meer huur hoef te betalen. Ik ben niet jou eigendom, jij hebt niet het recht om mij dit aan te doen. Als ik dan mijzelf gedwongen zie zo nu en dan iets te zeggen of te doen en men kan met inhoudelijk argumenten niet winnen dan gaat men zaken uit mijn patiëntendossier, gesprekken met mijn moeder etc etc etc in alle openbaarheid rondstrooien. Wat is er mis met jou? Ik heb niets te verbergen en er is niks.

(0)^
• Reageer
gravatar

Sterker nog, als jullie dan toch zo geïntereseerd zijn gooi ik het hier zelf wel online. Vervolgens wordt mij dit kwalijk genomen. Terwijl men zelf al jarenlang mijn privédingen aan het rondstrooien is. Terwijl ik niks te verbergen heb en mijn uiterste best doe om anderen niet lastig te vallen met mijn negatieve kanten. Ik snap dit niet. Ik voel mij in de meest extreme wijze bedreigd en verkracht.

U kunt mij niet dit aandoen en mij vervolgens kwalijk nemen dat ik overspannen gedrag vertoon.

(0)^
gravatar

Ik ben gewoon heel erg disfunctioneel. Heel onzeker, heel bang en labiel. Ook heb ik recentelijk nieuwe medicatie gekregen. Daarnaast kan ik met niemand een gesprek voeren zonder dat dit in de media aan alle kanten gelekt wordt.

Ik snap dit niet, het is mij allang bekend dat ik disfunctioneel ben. Dit betekent niet dat men mij over een periode van zes jaar kan stalken. Ik ben jou leidinggevende niet. Ik heb geen politieke partij. Ik heb geen criminele organisatie. Ik heb geen wapens in huis.

Na verloop van tijd begin ik in een soort onmens te veranderen. Voor mijn verdediging kan ik zeggen dat ik al jaren lang gestalkt wordt en dat ik hier al jaren lang van in paniek ben. Ik probeer al die tijd af te komen van een ieder die zit te neuzen in mijn computer, telefoon en diverse dossiertjes bij diverse (semi)overheidsinstellingen. Als ik dan over die periode door allerlei ambtenaren en politici wereldwijd letterlijk geciteerd, geparafraseerd of aangehaald wordt uit mijn privécommunicatie, dan betekent dit dat ik verantwoordelijk ben voor wat zij doen en zeggen. Maw, dat ik hen aan het aansturen ben. Ik kan dit niet. Jullie overvragen mij.

(0)^
• Reageer
gravatar

De Speld
Naar navigatie springenJump to search
De Speld
Speldlogo.png

Type Satirische nieuwswebsite
Taal Nederlands
Eigenaar De Speld B.V.
Opgericht 2007
Status Actief
Link Speld.nl
Portaal Portaalicoon Media
De Speld is een satirisch online nieuwsmagazine opgericht in 2007 door Melle van den Berg en Jochem van den Berg (geen familie). Het is daarmee vergelijkbaar met The Onion, dat in de Verenigde Staten wordt uitgegeven. De redactie is gevestigd in Amsterdam.

Inhoud
1 Geschiedenis
2 Publicaties
2.1 Boeken
2.2 Radio
2.3 Overige print
3 Web series
3.1 Nederland Gezellig!
3.2 De Partij tegen de Burger
3.3 De Speld vertelt
3.4 Virale Video’s
4 Buitenlandse samenwerking
5 In het nieuws
6 Trivia
7 Externe link
8 Zie ook
Geschiedenis
In 2011 is De Speld verkozen tot Website van het Jaar in de categorie ‘entertainment’. Daarnaast bereikte de website 100.000 Facebook-likes op zaterdag 26 oktober 2013.

Op 23 maart 2012 kwam Nieuwsuur op bezoek bij de redactie van De Speld. Dit interview ging over twee artikelen die de website al eerder geplaatst had, maar in die week waarheid werden.[1]

Op 3 juli 2013 publiceerde De Groene Amsterdammer een interview met hoofdredacteur Jochem van den Berg.[2]

De Speld heeft in 2016 de publieksprijs gewonnen in de categorie ‘Best Writing’ bij de Lovie Awards. De Speld versloeg in de verkiezing onder meer VICE en The Guardian.[3]

Op 30 oktober 2017 plaatste De Volkskrant een bloemlezing van de volgens hen tien beste stukken van De Speld, dit in het licht van het tienjarig bestaan van de satirische nieuwssite.[4]

Publicaties
Boeken
In 2012 verscheen Nederland het Boek: In vijf miljard jaar van supermacht naar wereldrijk, een satirisch boek over de geschiedenis van Nederland. “Een originele en geestige kijk op de Nederlandse geschiedenis van het schrijverscollectief De Speld, bekend van de gelijknamige satirische website. Het verhaal vangt ruim dertien miljard jaar geleden aan en eindigt bij de financiële crisis anno nu.”[5] Publicist Bas Heijne sprak in een video vol lof over het boek. Volgens hem is ‘Het belang van Nederland Het Boek niet te onderschatten’.[6]
In 2015 volgde een tweede boek, De Speld op Reis: Binnenhof, dat in ontvangst werd genomen door premier Mark Rutte[7]. Het boek betreft een persiflage op een reisgids en vooral op de Haagse politiek rond het Binnenhof.
In 2017 verschijnt ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van De Speld een in eigen beheer uitgegeven compilatie: 100 jaar De Speld – Deel 1. In deel 1 komen eerste 10 jaar (2007-2017) aan de orde. Het is een bloemlezing van de beginperiode van De Speld. Ter gelegenheid van het recent uitgegeven boek schoven oprichters Jochem van de Berg en Melle van den Berg op 3 november 2017 aan bij praatprogramma De Wereld Draait Door.[8]
Radio
Van september 2010 tot juni 2012 is De Speld elke dinsdagnacht te horen op Radio 1, bij WNL, met Globaal Nieuws gepresenteerd door Diederik Smit. In 2014 en 2015 is Globaal Nieuws van De Speld elke maandag en donderdag te horen bij Radio Veronica.

Overige print
Van december 2010 tot en met maart 2012 publiceerde De Speld iedere woensdag een pagina in dagblad De Pers.
Van februari 2012 tot heden publiceert De Speld tweemaal per week een artikel in de Volkskrant.
In 2011 werd een scheurkalender gepresenteerd, met nieuws over het hele jaar voor 2012.
Web series
Nederland Gezellig!

Screenshot Aflevering ‘Nederland Gezellig’ met Georgina Verbaan
Sinds 2015 publiceert de Speld regelmatig afleveringen van het satirische praatprogramma ‘Nederland Gezellig!’. In deze web serie worden onder andere afleveringen geplaatst met titels als ‘Ondernemer Beau (21) werd miljonair met één briljant idee: zijn vaders geld’[9]. Ook schuiven er geregeld bekende Nederlanders aan, zoals Georgina Verbaan en Sebastiaan Labrie.[10]

De Partij tegen de Burger
Ten tijde van de verkiezingen van 2012 maakte De Speld een reclamespot voor De Partij tegen de Burger.[11] Dit werd een enorme hit op YouTube. Diverse Nederlandse media, zoals NRC,[12] het Algemeen Dagblad[13] en de Volkskrant[14] plaatsten het filmpje op hun site. Het filmpje is inmiddels meer dan 250.000 keer bekeken.[15] Sinds dit eerste vertoon volgden door de jaren nog een reeks aan campagnefilmpjes van de fictieve partij. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 was De Partij tegen de Burger aanwezig met campagnespotjes en tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 kwam zij met videotitels als ‘Allemaal de tyfus'[16]. Laatstgenoemde ging viraal en is al meer dan 178.000 keer bekeken op YouTube.

De Speld vertelt
Sinds 2016 publiceert De Spelt regelmatig video’s onder het overkoepelende thema van ‘De Spelt vertelt’. In deze serie publiceert De Speld verschillende uitlegvideo’s over uiteenlopende onderwerpen.[17]

Virale Video’s
Het eerste filmpje dat De Speld ooit plaatste was op 29 juni 2010 en werd direct een grote hit. De video over de ‘pedofilofiel’ kreeg internationale bekendheid, doordat het werd geplaatst op Reddit.[18] Op YouTube is het filmpje inmiddels al meer dan 200.000 keer bekeken.[19]
Op 15 januari 2013 publiceerde De Speld een video met de titel ‘Nederland vanaf 1 februari een dictatuur’.[20] Nog geen twee weken later maakte koningin Beatrix haar aftreden bekend. Mede door deze toevalligheid is het filmpje al meer dan 120.000 keer bekeken.[20]
Op 16 september 2016 publiceerde De Speld de video ‘OFFICIAL Aftermovie'[21]. Deze is een parodie op de vele aftermovies die geproduceerd worden na het festival seizoen. De parodie ging viraal en bereikte meer dan 1.1 miljoen weergaven op Facebook.
Buitenlandse samenwerking
Vanaf oktober 2017 werkt De Speld samen met diverse buitenlandse satirische publicaties, bestaande uit Der Postillon (Duitsland), Le Gorafi (Frankrijk), El Mundo Today (Spanje), Lercio (Italië), Waterford Whispers News (Ierland) en Die Tagespresse (Oostenrijk). Gezamenlijk bereiken deze sites meer dan 20 miljoen mensen per maand. De zeven partijen zetten zich op initiatief van De Speld gezamenlijk in. De satirische nieuwssites vertalen en publiceren elkaars meest spraakmakende artikelen.[22]

In het nieuws
De Speld werd vooral in de beginjaren niet zelden voor een echte nieuwswebsite gehouden. Vooral op sociale media als Facebook en Twitter gaat het weleens hard met de reacties van mensen die De Speld niet kennen en daardoor niet doorhebben dat het satire betreft. Zo was er het geval in april 2008 waar De Speld genoodzaakt een satirische tekst en bijbehorende afbeelding, waarin de door The Coca-Cola Company geregistreerde merknaam Fanta door Fitna was vervangen, te verwijderen.[23][24] Verder waren er instanties waar berichtgeving over een Islamitische Willem van Oranje[25], een patatje holocaust[26] en het aantreffen van 200 kilo tonijn in een lading cocaïne[27] door verschillende partijen als waarheid werden aangenomen.

Trivia
Twee schrijvers van De Speld wisten het televisieprogramma De Slimste Mens achtereenvolgens te winnen. Programmamaker Tom Roes in januari 2015 en cabaretier Diederik Smit in augustus van hetzelfde jaar. Overigens is ook Arjen Lubach, die de eerste versie van de quiz won, gast-redacteur geweest.

(0)^
• Reageer