Bron: shutterstock

Marja stemt landelijk altijd CDA, maar lokaal stemt ze Blije Burgers Gratis Tieten

Vandaag begint als een doodnormale dag voor de ietwat bedeesde Marja Uitterburen uit Voorburg. Bakje Brinta met bruine suiker, een kop Earl Grey. Maar vanmiddag in het stemhokje ontpopt ze zich tot een radicale tegendraadse vernieuwer. Haar stem gaat rechtstreeks naar BBGT (Blije Burgers Gratis Tieten), en niet alleen vanwege de gratis Chupa Chups yoghurt-aardbei die de partij uitdeelt.

“Bij landelijke verkiezingen heb je een verantwoordelijkheid, daar moet je jezelf toch een beetje inhouden en zicht houden op de grotere ideologische lijnen. Lokaal kan ik mezelf zijn. Kiezen voor concrete maatregelen. Blije Burgers Gratis Tieten, dat is wie ik ben. Ja goed, de lokale CDA-fractie heeft kortere lijntjes met Den Haag en kan wellicht sneller busbanen en sportcomplexen enzo regelen, maar Blije Burgers Gratis Tieten heeft gratis tieten, dus ja.”

Of ze bij het CDA weten dat Marja plaatselijk op een gratistietenpartij stemt? “Nee, en dat hoeft ook helemaal niet. Ik probeer mijn landelijk en mijn gemeentelijk stemleven zo veel mogelijk gescheiden te houden. Bij Blije Burgers Gratis Tieten weten tenslotte ze ook niet dat ik op landelijk niveau graag de christendemocratische waarden in het vaandel houd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Marja is niet de enige hoor. Stem zelf al 25 jaar op ‘krijg godverdomme nou gauw de vinkentering’. Elke keer als ik mijn stem hierop uitbreng krijg ik een warm gevoel van binnen. Landelijk laat ik mijn stem afhangen van wat corrie van hiernaast als suggestie aanreikt..

Reageer
gravatar

mijn suggestie is dat je moet stemmen op Emile Roemer van SP. Ja, ik ben de echte Corrie van Hiernaast, ik ben niet iemand!

gravatar

Sorry de vorige reactie was nep, dit is de echte: mijn suggestie is dat je moet stemmen op Emile Roemer van SP. Ja, ik ben de echte Corrie van Hiernaast, ik ben niet iemand!

gravatar

Ik stopte weer even langs de kant van de weg en liep een paar meter een inlaag op, er kwam er een man aan die vroeg wat ik hier doe. Ik zei ik sta even uit de wind voor de kou. Ze zijn overal al die inritten aan het asfalteren sinds ik daar weleens even heb gestaan.
Vorig jaar stond ik daar twintig meter verder aan de kant van de weg even achter wat schaarse bomen, maar daar hadden ze ook al last van: op een gegeven moment parkeerde een boer die daarnaast woont zijn auto dwars over de weg toen ik langs kwam op de fiets. Sindsdien liep hij regelmatig bij me in de buurt aan de rand van het dorp. Hij bleek mijn achterbuurman te kennen en dezelfde kliek met mannetjes die hier gewoon binnengelopen zijn en me onder bedreiging mijn computer hebben gestolen.
In de week daarna toen ik naar de bieb ging voor wat mails, werd besloten die af te breken.

Reageer
gravatar

Gescheiden vuil.
Ik spreek óver wie ik niet mag spreken, ik schrijf óver wie ik niet mag schrijven.
Er staat nog een moordzaak ook op de agenda. Die krijg je niet goed door je eigen moeder extra aandacht te geven.
Er zijn al nieuwe verbanden boven water gekomen.

gravatar

Zo kan ik me ook zo’n soort incident herinneren toen ik hiervoor waarschuwde en wat later bleek dat dat vliegtuig met al die Nederlanders dezelfde dag werd neergehaald boven Oekraïne.

gravatar

De fascisten doen nu ook aan een cursus humor.
Toen ik vertelde dat onder bedreiging mijn computer was gestolen werd ik door “Zen in ’t Veld” regelmatig voor gek verklaard. Hij zette zijn naam tenslotte tussen aanhalingstekens om aan te tonen “wie hij wel niet is”. De redactie?

gravatar

Bij Facebook was toch ook iedereen individueel niet aansprakelijk?
De slijmballen klagen dat ze geen slaaf mogen zijn.
Dan maar allemaal weg.

gravatar

Persoonlijkheidstest.

Door een persoonlijkheidstest met 270,000 mensen in 2014 konden 50 miljoen van hun Facebook vrienden gebruikt worden voor commerciële doelen.
En dan maken ze zich zorgen om scientology.