Bron: NOS

Oud-weermannen analyseren weerbericht in nieuw NOS-programma

'Voortaan gaat het bij de koffieautomaat over het weer'

De NOS komt in het nieuwe televisieseizoen met een programma waarin er wordt nabeschouwd op het weerbericht. In het programma ‘Weer aan tafel’ zullen oud-weermannen Erwin Kroll en Peter Timofeeff als vaste deskundigen het weerbericht analyseren.

“Het weerbericht is ontzettend populair”, zegt NOS-directeur Jan de Jong. “Dagelijks kijken miljoenen mensen naar sterren als Gerrit Hiemstra, Marco Verhoef en Willemijn Hoebert. Wij denken dat het leuk kan zijn om daar na afloop even over door te praten met mensen die verstand hebben van weerberichten.”

Kroll en Timofeeff krijgen de beschikking over een tablet, waarmee ze inzichtelijk kunnen maken wat de weermannen goed en fout doen tijdens het weerbericht. Kroll: “Als Willemijn bijvoorbeeld een klap onweer aankondigt, terwijl het symbooltje daar niet op duidt, dan kan ik dat door middel van een cirkeltje laten zien.”
De Jong heeft vertrouwen in het programma: “Let maar op, ‘s ochtends bij de koffieautomaat gaat het voortaan over het weer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik denk aan alle zorgen en mooie momenten die moeders jong en oud hadden over hun eigen onweersbui en ze toen de hormonen er waren en ook weer opraakte buien lieten doen waar ze voor waren.
Wat hebben mannen voor verstand van het weer als ze geen depressie kunnen zien.

Benny

gravatar

Bij ons bestaat een gerucht dat er voor het goede weer in het weekend goed betaald wordt door de horeca (ze willen de toeristen niet afstoten): ze commercialiseren zelfs het weer en hebben het over ‘zonuren’.
Zelfs kosmische energie is gecommercialiseerd. Zo ken ik een natuurpark waar ik uitgezet ben, er stortte toen op dat moment een vliegtuig neer van Malaysia Airlines, zag ik achteraf.
Ze begonnen bij dat park zelf al over die kosmische energie omdat ze de bui voelden hangen, dat ze die dingen niet zomaar kunnen bezitten en afgrenzen met een bord met toegang.

Reageer
gravatar

In welke manifestatie bent u bij deze gelegenheid uitgezet? En hebt u zich succesvol kunnen voortplanten?

gravatar

Mieke,

Ik ben alleen geïnteresseerd in de planten. Die planten zichzelf voort. Hoewel er in Zeeland een inhaalrace lijkt begonnen met seks. Bijvoorbeeld in de horeca. Dat kan vreemde situaties doen ontstaan. Ze zien overal seks in.

gravatar

De controle op de ander is omgekeerd evenredig aan die op zichzelf.
Die wordt altijd teruggebracht op seks. Op Dreischor.
Ze kunnen zich niets anders voorstellen.

gravatar

Het weer is een niet-lineair fenomeen. Zie het vlindereffect (als een vlinder opstijgt in Rio de Janeiro kan dat een storm veroorzaken in Texas).
Daarbij wordt vergeten de dimensie (die misschien ik alleen ken) die voorbijgaat aan het af te rasteren privédomein.

Reageer
gravatar

Wat ik mij altijd afvraag is of weermannen en weervrouwen ook in weerhuisjes wonen.

Wanneer het mooi weer is komt Erwin Kroll naar buiten en wanneer het regent komt Peter Timofeeff naar buiten.

Corrie.

Reageer
gravatar

Weermannen zullen wel linkse gekkies zijn. Die komen nooit naar buiten. Daarom zitten ze er altijd naast met hun voorspellingen.

gravatar

Zolang Diana Woei en Moniek Zomers niet meedoen is het gelul, want zij zijn de enigen die verstand hebben van het weer. Alhoewel… binnenkort komt IJsbrand Wind en die kan er ook wat van!

Reageer
gravatar

Poeh, die amateurs!!

Ik heb een volautomatisch weerstation dat altijd PRECIES en op de seconde klopt.

Ik kan de details om commerciële redenen niet verklappen (Chinezen en Russen!!) maar het werkt met een touwtje.

Reageer