Vernederend: inbrekers hebben niets meegenomen

'Wat is er mis met onze tv?'

Het was flink schrikken voor Karel en Bettie toen ze bij thuiskomst zagen dat het slot van hun voordeur was opengebroken, maar de echte klap kwam pas toen ze binnenkwamen. Het hele huis was overhoop getrokken, maar de dieven hadden niks meegenomen. “Gênant.”

“Wat is er mis met onze tv?” vraagt Karel zich hardop af. “Dat het een tweedehandsje is betekent toch niet dat ‘ie het niet waard is om te stelen? En hier…” Karel loopt naar een ladekast in de gang. “Hier liggen toch allemaal prachtige sieraden? Mooi toch? Zijn nog van mijn oma geweest.” Karel trekt een paar keer aan de lade. “Je kunt er zo bij, er zit geen slot op.”

Ook op de kinderkamers was niets meegenomen. Karel staat voor een raadsel: “Onze kids hebben allebei een tablet van Huawei. Die lagen gewoon vol in het zicht, maar daar liggen ze dus nog steeds. Kevin en Joey zijn er helemaal kapot van.”

Karel en Bettie hebben een claim ingediend bij de de verzekeraar. Ze willen een vergoeding voor de geleden emotionele schade.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De inbrekers wouden gewoon een statement maken. Daarmee zetten ze het debat over veiligheid op scherp. Mensen nemen andermans mening vaak veel te persoonlijk, met van die zielige claims tot gevolg. Gewoon meedebatteren in het gevolg.

Reageer
gravatar

Ongerelateerd nieuws.

De zoekers die me het hardst ontkennen willen allemaal des te harder binnenkomen via een achterdeurtje in de nacht. Ze doen daarbij zo veel mogelijk alsof ze me een dienst doen. Zo zit ook de staat in elkaar.

gravatar

U zit duidelijk niet goed op uw plek.
Probeer het eens in de Sint-Pietersberg. Daar zijn voldoende uitwijkroutes en schuilgelegenheden.

gravatar

Dit ongeval heeft laatst ook in mijn stulpje plaatst gevonden. Mijn schoonmoeders theeschaal was plotst verdwenen. Verder gelukkig alleen (zware) emotionele schade.

Hoogachtend,

Prof. B. de Bouwer

Reageer
gravatar

Ondertussen heeft de verzekeraar ook een claim ontvangen van de AIVD: ‘Verschillende camera’s en microfoons die niet aanwezig waren, zijn ook verdwenen.’

– Aldus een woordvoerder

Reageer
gravatar

Ik denk dat dit een belastingtechnische constructie is. De inbreker(s) hebben inmiddels teveel inkomen en moeten hun jaarlijkse inbraakuren op peil houden.

Reageer