BBC

Politicus die al 18 jaar in de Tweede Kamer zit weet wél wat er leeft onder het volk

'Andere politici leven in hun eigen afgeschermde werkelijkheid'

Er is in de Tweede Kamer eigenlijk geen politicus meer die weet hoe het leven er buiten de Haagse bubbel uit ziet. Behalve natuurlijk de man die al sinds 1998 in de Tweede Kamer zit: Geert Wilders.

Wilders, die al in de Tweede Kamer zat toen de 18-jarigen die dit jaar voor het eerst mogen stemmen werden verwekt, hekelt beroepspolitici die nooit buiten het Binnenhof hebben gewerkt: “Nou ja weet u, ik weet nog goed hoe ik hier begon. Het was het jaar dat Titanic 11 Oscars won, Marco Pantani de Tour de France en Frankrijk het WK Voetbal. Toen viel het me al op dat de meeste politici geen idee hebben hoe het is om bijvoorbeeld voor de klas te staan of een eigen boerderij te hebben. Ik heb in al die tijd, onder de kabinetten Kok-II, Balkenende-I, Balkenende-II, Balkenende-III, Balkenende-IV, Rutte-I én Rutte-II nooit begrepen hoe die mensen zich volksvertegenwoordiger durven te noemen.”

Het steekt de man, die in het parlement kwam toen de vier jaar geleden overleden Hugo Chávez voor het eerst tot president van Venezuela werd gekozen, dat andere politici in hun eigen afgeschermde werkelijkheid leven. “Geloof me, ik doe dit al sinds de tijd dat YouTube en Facebook nog niet bestonden, niemand ooit van Google had gehoord en De Vakantieman, Lucky Letters en Waku Waku nog op tv kwamen. Al die tijd ben ik de enige politicus geweest die wél weet wat er leeft onder het volk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het mooie aan Geert Wilders is dat hij het pus uit de zwerende wond naar boven haalt die Hollandse cultuur heet, de hypocrisie en haat als wetenschap.

gravatar

Ik ken Geert, dingen die ik heb meegemaakt om me heen waarvan ik de indruk had dat niemand ervan wist c.q. wilde weten en die iedereen terugspeelde met alle extra slachtoffers van dien, werden door hem behandeld, als enige in de hele lijst Tweede Kamerleden die ik erover schreef. Andere Kamerleden hebben het (levens)belang ervan juist omgedraaid. Niet vreemd dat je af en toe wat bot uit de hoek komt. Nederlanders zijn de weg kwijt.

Reageer
gravatar

Ik kan me voorstellen dat als je al die jaren WIlders hebt gevolgd de weg inderdaad aardig kwijt bent geraakt. Maar ja, mijnheer Wilders reist dan ook nog steeds met een papieren landkaart van Groot-Nederland terwijl de rest van Nederland inmiddels Google Maps gebruikt.

gravatar

Met 27 jaar heeft hij net zo lang vastgezeten als Nelson Mandela.
Wilders is een grote ziel, door hem is satire de enige objectieve media geworden.

gravatar

“Walgelijk”. Gelijk aan wat? Zonder eb en vloed als deze niet onder water mogen staan?

Hoofd boven water als een herkenbare reddingsboei ?
Menselijkheid is openstaan.

Benny

gravatar

Nod funny!

Meneer Wilders is een van de weinige politici die écht weet hoe het pluche plakt. Hij heeft het begrip zetelroof een nieuwe invulling gegeven.

Daarom stem ik op meneer Wilders van de PVV.

Hij gaat Nederland weer groot maken.

Carrie.

gravatar

Nederland kun je niet oplossen. Hoogstens verzuipen of cremeren, want begraven kan ook al niet meer.

gravatar

Nederland onder water zetten is niet de oplossing. Nederland bestaat dan nog steeds, maar is enkel heel nat geworden. Het is dus dan nog niet opgelost