Partij voor de Korte Termijn belooft ‘enorm gratis feest’

Partij richt zich op terminaal zieken en mensen die binnenkort gaan emigreren

Heb jij altijd eens Beyoncé willen zien optreden? Hou je van gratis bier en edelstenen? Kan de staatsschuld wat jou betreft niet snel genoeg oplopen? Dan is de Partij voor de Korte Termijn misschien wat voor jou.

De partij werd eind vorig jaar opgericht door Thimo van Weezel nadat artsen hem vertelden dat hij nog maar twee jaar te leven heeft. Van Weezel besloot daarop zijn bucket list om te zetten in beleidsplannen en zo werd de Partij voor de Korte Termijn geboren. De partij mikt naast terminaal zieken op mensen die binnenkort gaan emigreren en hoogbejaarden.

De partij is best bereid “een paar maandjes mee te regeren” maar daar staan wel een aantal eisen tegenover. “Het kwalijke van de gevestigde orde is dat ze alleen maar structurele problemen proberen op te lossen. Dat kan altijd nog.” In het partijprogramma Na ons de zondvloed staan de plannen toegelicht. Speerpunt van de partij is een enorm feest voor alle Nederlanders. “Er is gratis bier en aan het einde krijgt iedereen een zakje met edelstenen. Je wordt thuisgebracht in een helikopter van ivoor en filet mignon, want daar hebben we met z’n allen hard voor gewerkt de afgelopen jaren”. De SP, PVV en 50PLUS hebben al aangegeven graag met de partij te willen samenwerken.

Het CBS heeft het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Korte Termijn doorgerekend: volgens de rekenmeesters zouden de plannen alleen betaalbaar zijn als de pensioenleeftijd verhoogd wordt tot 147. Van Weezel: “Dat is onzin. Het CBS manipuleert de cijfers. Maar daar hebben we het later nog wel over, we gaan nu eerst met de hele partij parachutespringen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

He? Nog een?

Heeft Corrie, behalve de door menigeen geconstateerde stoornis in het Autismespectrum, nu ook al te kampen met een multiple personality disorder?

gravatar

Kijk naar de vier bestuursleden met hun champagne; typisch BCBG en Upper Middle Class. Principieel zijn hun glazen nooit halfleeg doch altijd halfvol. Ik ken Françoise Maccron-Liboutin (tweede van links) van zéér nabij; zij emigreert -na de verkiezingen-met haar Partner van Dienst naar Club Med op de Kaaiman Eilanden en zij beheert -als dominant (penning)meesteres- het deficit van deze hedonistenpartij. Françoise (Françe voor intimi) woonde tot voor kort met haar dienstdoende amant riant in de Gouden Bocht (Grachtengordel), maar de laatste (?!) stuiptrekkingen van de FIOD noopt deze party offshore te gaan. Jeroen Deysselbloem en Klaas Dijkhoff hebben hen een vrijgeleide beloofd.

Reageer
gravatar

Het op korte termijn denken komt bij mij over als het partijprogramma van de PvdA. Is de Partij voor de Korte Termijn wel een nieuwe partij?

Of heeft de PvdA een nieuwe naam verzonnen omdat ze toch wel weten dat geen mens meer op ze zal stemmen.

Zoiets als oude wijn in nieuwe zakken.

Corrie.

Reageer
gravatar

Nod vunny.

Iedere serieuze Facebookgebruiker heeft dit meteen door.
De PVV van meneer Wilders wordt hier door De Spel als kortzichtige en belust op stemmen geframed.

Alleen linkse gekkies kunnen zoiets bedenken. Daarom stem ik op Meneer Wilders van de PVV..

Hij gaat Nederland weer groot maken.

Corrie.

Reageer