Wikimedia Commons

Eindelijk bril voor Albijziend Oog

'Eindelijk zie Ik Alles weer!'

Het Alziend Oog heeft na vijf miljard jaar een nieuwe look: de Goddelijke Voorzienigheid is voorzien van een bril met een sterkte van -2 en een cilinder van -0.75.

Het Albijziend Oog klaagde al langer dat hij het lot aan de horizonten niet scherp meer zag, maar twijfelde over een bril: “Ik was eerlijk gezegd een beetje bang wat mijn vriendin, de Alruikende Neus, er van zou vinden, onze relatie is nog vrij pril” verklaart het Oog telepathisch vanaf zijn piramide. “Maar nu ik er eentje heb gevonden die me goed staat, wil ik niet anders meer. Ik Zie Alles weer!”

De Goddelijke Voorzienigheid heeft even overwogen zich te laten laseren, maar besloot daar uiteindelijk van af te zien. “Ooglaseren gaat nog wel eens mis, en ik wil niet het risico lopen dat ik straks blind word. Want zeg nou zelf: een Alziend Oog dat Niets Kan Zien, dat zou behoorlijk gênant zijn.”

Door een speciale kortingsactie kreeg hij bovendien een zonnebril op sterkte gratis: “Handig, met die felle aura om me heen!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het lijkt alsof we hier de Vrijmetselaarsversie van het Alziend (rechter) Oog van DJ Trump zien. Hij is nu immers ook de baas van NSA, FBI, CIA, Homeland Security, AIVD, van Rutte en Plasterk? Binnenkort krijgen we dus ook identificatieplicht op openbare toiletten; om misbruik door transgenders te voorkomen. (Hol klinkende stem uit de WC-pot: “Een beetje meer naar rechts graag, ja, dankuwel, u kunt nu afvegen”)

gravatar

— ADVERTORIAL —

Beste Alziend Oog,

Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om U te informeren over onze kortingsactie.

“Bij het laseren van één oog een ooglapje cadeau!”

Het credo van onze kliniek is: “Ongeziene Euri 4us”

Kan ik vast een afspraak noteren onze Privé Oogkliniek “Den Open Blick”?

Onze missie: “Zicht op centen is het belangrijkste in het leven!”

Reageer
gravatar

Het alziend oog bestaat toch pas een jaar of, wat was het precies, zo bijna 6.000 jaar de Tenach volgend (google ik geef het toe). We hebben geen gegevens over een alziend oog voor die tijd hoor. Nada, noppes.
Overigens is één oog best handig met contactlenzen, kan je ze nooit in het verkeerde oog stoppen.

Reageer
gravatar

Agent Bertus
Met een leesbril gaat je in het verkeer pas goed op je plaat. Plat gezegd.
(Uw avatar deed vermoeden dat u de baten en de lasten er van al uit eigen ervaring zou kennen). Een goede dag verders.