Bron - Hart van Nederland

Nederland na Trump: kan Theo Lucius ook premier worden?

Een analyse van het voorheen ondenkbare

Het is de vraag die velen bezighoudt sinds de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten. Kan zoiets ook in Nederland gebeuren? Het korte antwoord luidt: ja, Theo Lucius als premier is deze week een stuk waarschijnlijker geworden.

Nog niet zo lang geleden achtten veel mensen het ondenkbaar, een kabinet Boem Boem Theo I. Politicus Joost Eerdmans was een van de eersten die het potentieel van Lucius onderkende. In 2009 voorspelde hij dat Theo Lucius ooit minister-president van alle Nederlanders zou zijn. “Het is een simpele optelsom. Mensen zijn de gevestigde orde zat, ze smachten naar verandering. Dan kom je natuurlijk al heel snel bij Theo Lucius uit.”

Politicoloog André Krouwel erkent dat hij de opkomst niet voorzien had. “We hebben zitten slapen met zijn allen. De kiezers hebben jarenlang moeten toezien hoe de elite vooral voor zichzelf zorgde; als er dan een charismatische leider opstaat die verandering belooft, spreekt dat een enorme groep mensen aan.”

Theo Lucius zegt pas na 1 januari over zijn politieke toekomst te willen nadenken. Hij is de komende twee maanden druk met het bouwen van een supergrote vuurwerkbom.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In the first place we have granted to God, and by this our present charter confirmed for us and our heirs forever that the English Church shall be free, and shall have her rights entire, and her liberties inviolate; and we will that it be thus observed; which is apparent from this that the freedom of elections, which is reckoned most important and very essential to the English Church, we, of our pure and unconstrained will, did grant, and did by our charter confirm and did obtain the ratification of the same from our lord, Pope Innocent III, before the quarrel arose between us and our barons: and this we will observe, and our will is that it be observed in good faith by our heirs forever. We have also granted to all freemen of our kingdom, for us and our heirs forever, all the underwritten liberties, to be had and held by them and their heirs, of us and our heirs forever.” + log(‘lol’)l

Reageer
gravatar

Trump gaf US$ 800 miljoen uit aan zijn campagne, ongeveer twee-en-een-halve dollar per inwoner. Lucius is in zijn hele carrière Brabant nooit uit geweest (ja, ook Zuid is Brabant). Kan hij zomaar 40 miljoen ophoesten?

Reageer
gravatar

Hoeveel mensen achten het waarschijnlijk dat een politicoloog of opiniepeiler erkent het bij het verkeerde einde te hebben gehad? Dit is dus gewoon heerlijk ouderwets De Speld!

Reageer