Flickr: Alix Guillard

Wonen steeds populairder: prijzen rijzen de pan uit

‘Woningen’ bijna niet aan te slepen

Het is dé trend van het moment: ‘wonen’. Steeds meer mensen hebben het wonen al ontdekt en zijn bereid er diep voor in de portemonnee te tasten. Vooral in Amsterdam zijn de ‘woningen’ bijna niet aan te slepen.

Claudia Lamsbout woont sinds een paar maanden. “Het is eigenlijk een heel simpel idee: vier muren, een vloer en een plafond.“ Waarom is ze dan toch bereid er 870 euro per maand voor neer te tellen? “Wonen is voor mij vooral een manier om iets van mezelf in kwijt te kunnen. Bovendien woont bijna iedereen in mijn omgeving. Als je geen woning hebt wordt je tegenwoordig een beetje raar aangekeken.”

Toch is niet iedereen even enthousiast over de rage. Ernst Blockenruiter denkt niet dat wonen een blijvertje is. “Dit waait allemaal wel over. Je zal het zien, over een paar jaar trekken we weer gewoon allemaal met onze stam over de savannes.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Om het nog aantrekkelijker te maken bieden wij u een financiering aan die u in termijnen af kunt betalen!

Wij bezinnen ons nog op een naam.

De Hiepodinges

Reageer
gravatar

Wat er weer niet bij gezegd wordt is dat het hier gaat over kwaliteitsverbetering, daar mag je als Amsterdammer best een paar cent voor uittrekken als je geen asielstatus hebt.

Reageer
gravatar

Ach ach ach.

Eenieder weet precies hoe ik reageer. De woorden “trieste reactie” zou ik nooit gebruiken.

En Mr. Wiemersma (de echte) zou ik ook nooit onder mijn berichten plaatsen, omdat benadrukken dat het om de echte gaat impliceert dat ik wel eens niet de echte zou kunnen zijn, en dat is niet zo. Ik is ik.

gravatar

Ach, ach, ach.

Eenieder weet precies hoe ik reageer. De woorden “trieste reactie” zou ik nooit gebruiken.

En Mr. Wiemersma (de echte) zou ik nooit onder mijn berichten plaatsen, maat benadrukken dat het om de echte gaat impliceert dat ik wel eens niet de echte zou kunnen zijn, en dat is niet zo. Ik is ik.

gravatar

Lieve schrijver van bovenstaand artikel. Wij hebben het over onroerend goed. Staat stevig geheid op de inklinkende veengrond, dus van aanslepen kan geen sprake zijn. Of was dit een metafoor?

Reageer