Bron - Wikimedia CC Ibrahem Qasim BY

Assad relativeert verkeersongelukken: ‘kans dat je omkomt bij een terreuraanslag veel groter’

Na de kettingbotsing in Damascus van afgelopen weekend zit te schrik er voor verkeersongelukken goed in. Veel Syriërs vragen zich af: kunnen we nog wel veilig in de auto stappen? President Assad heeft zijn bevolking opgeroepen zich niet te laten leiden door angst.

“Natuurlijk is elke verkeersdode er één te veel, maar we hoeven ook niet te overdrijven,” legt de Syrische leider uit. “Er komen in Syrië nog geen 3000 mensen per jaar om het leven in het verkeer. Als je dat vergelijkt met terrorisme, dat heeft dit jaar alleen al 100.000 dodelijke slachtoffers geëist. Als je het dus nuchter bekijkt valt de kans dat je omkomt bij een dodelijke kop-staartbotsing echt wel mee.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Adof Assad had ook kunnen zeggen: de kans dat één van mijn vatbommen op uw hoofd explodeert is groter.

Veilig Verkeer Aleppo was het op zichzelf met hem eens, maar had hogere prioriteiten dan te reageren.

Reageer
gravatar

inderdaad schandalig hoe hij de gevaren in het verkeer bagatelliseert. Ik stel voor dat we geld inzamelen voor meer rotondes en zebrapaden met verkeerslichten en oversteekmoeders.