zwemmen

Chaos verwacht bij 100×4 meter vrije slag


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De foto klopt niet.

De 100 x 4 meter vrije slag is een estafette afstand, en wordt gezwommen in het Olympisch 2 meter bad.

Deze foto hoort bij de 4 meter heen en weer onderwater.

gravatar

Ligt dit zwembad vlakbij de plek waar de Slag om de Arm werd uitgevochten? Ikzelf heb geen flauw idee. Ik doe maar een slag.

• Reageer
gravatar

Pffff….. met zo veel ongeduldige zwemmers op een kluitje wordt het ongetwijfeld een bende en over de hygiëne heb ik het dan nog niet eens. Het advies is dus van tevoren alles goed reinigen, zodat de zwemmers dan ook schoonspringen.

• Reageer
gravatar

Dat wordt peperduur ! 100 gouden, zilveren en bronzen medailles hakken erin ! Wedden dat de contributie van het IOC weer fors omhoog gaat ? Graaf Rogge/Gerst/Haver/Tarwe wrijft zich al in de tweetalige handen.

• Reageer
gravatar

De openingsceremonie vraagt natuurlijk wel erg veel tijd. Al die atleten die het stadion nu in moeten lopen, netjes in 100-en rijen van 4…

• Reageer
gravatar

Is het misschien een goed idee om alle deelnemers van een polsstok te voorzien? Kunnen ze gewoon fierljeppen. Moet voor iedereen te doen zijn gezien de afstanden die de fierljeptoppers weten te overbruggen, namelijk meer dan 20 meter.

• Reageer
gravatar

Met die nieuwe gestroomlijnde pakken gaan hier records sneuvelen, daar durf ik gif op in te nemen.

• Reageer
gravatar

Heel juist geobserveerd Joop. Komt nog bij dat veel vrouwen zo slecht zijn in ruimtelijk inzicht én afstand schatten omdat hun mannen hen ooit hebben wijsgemaakt dat hun pipo (penis) > 30 cm lang was.

gravatar

een Nederlandse, vrouwelijke wielrenner heeft het geprobeerd maar ze viel al op de stoep voordat ze de vrije val kon maken.

gravatar

Vrije slag: “Vrije slag is een wedstrijdcategorie in de zwemsport. In deze categorie zijn er geen verplichtingen. Met andere woorden: iedere deelnemer aan een wedstrijd op de vrije slag kan de stijl (slag) kiezen die hij of zij prefereert.”

Tot zover geen gedoe. Maar nu komt het:

“Na start of keerpunt dient ten hoogste NA 15 METER een deel van het hoofd het wateroppervlak te doorbreken.”

Op een afstand van 4 meter wordt het nog knap ingewikkeld om na te meten of alle deelnemers zich aan de regels van deze categorie zonder verplichtingen houden.

• Reageer
gravatar

Maar Suus, je kan toch gewoon een chip in het hoofd van de deelnemers plaatsen om te zien of het hoofd tenminste gedeeltelijk het wateroppervlak verbreekt

gravatar

Ik kan het nog sterker vertellen: Luxemburg heeft een “Piscine Olympique” (op de Kirchberg) en desondanks slagen zij er niet in om olympische zwemmers af te leveren.

gravatar

Neef Teun, je zit weer zoals altijd uit je nek te bazelen. Het multifunctioneel sportpaleis, waarin ook wordt gezwommen, is overdekt!

Het gaat hier om de turnmat, die alvast werd uitgerold om geen tijd te verliezen. Ondertussen worden de series van het onderwaterzwemmen afgewerkt.
Tot nog toe is de stand dat pas één zwemmer de finale heeft gehaald, omdat hij niet is verdronken.

Foto ontbreekt. U kunt een auteursrechtenvrije foto naar ons faxen.

gravatar

Dat is geen turnmat, maar het scherm voor het bovenwaterzwemmen, ook wel bekend als droogzwemmen.

gravatar

100x4m is toch 400 meter ?

Ik zie het probleem niet.

Bij een 50m bad is dat 400/50 is 4 maal heen en weer.
Als dat met zijn achten tegelijk doet, hoef je maar gezamenlijk één keer het bad in de lengte samen over te zwemmen. Dat is, dunkt me, niet moeilijk: gewoon synchroon zwemmen om netjes tegelijk aan te komen.

• Reageer
gravatar

Hee verhipt ! Met heen en weer wordt een 50m bad ineens 100m lang als het ware, dát is handig! Scheelt ook in het aantal zwembaden, als ik het goed begrijp.

gravatar

Met z’n achten tegelijk? Dan denk je al gauw aan de Holland Acht. Met een boot van zo’n 20 meter lengte scheelt dat al gauw weer enige slagen.

gravatar

Een hoop verkeerde reacties hoor. 100×4 wordt gewoon met 8 deelnemers gejojod. Dus niet met 100. Kom nou, zo breed is geen enkel zwembad

• Reageer
gravatar

De lengte is de langste afstand van het zwembad. De breedte is daarom dus korter.

Je zwemt dan in een heel erg lang zwembad met zijn alle in de dwars-richting.

Alle elementaire entiteiten dienen goed gedefinieerd te worden. Ook de specificaties van de begrippen.

Je kan niet zomaar lengte en breedte verwisselen.

gravatar

Volgens de reglementen gaat het bij de 100*4 meter vrije slag om 8 estafetteploegen van elk 100 man. Dus 800 mannen (of vrouwen) in totaal. Er mogen echter maar 8 mensen in totaal tegelijkertijd in het water zijn. De rest moet op de kant wachten op zijn/haar beurt

gravatar

Voortschrijnend inzicht … de 100×4 vrije slag is dus in feite niets anders dan kanaalzwemmen overdwars. In Engeland en Wales stikt het van die smalle vaarwegen. Ik begrijp niet waarom ze geïnvesteerd hebben in een pijpenla met een bad van 260 x 4 meter. Dat geld hadden ze toch beter aan Europa kunnen besteden ?

gravatar

Ja, zie je wel, daar dus ook al… Tijd om niet alleen “De Elleboog van de Week” , maar ook “De Schwalbe van de Week” in te voeren, dunkt mij. Ik zou zeker die Nigeriaan (?) van gisteren bij het baanwielrennen willen nomineren. Zogenaamd gaan liggen om een afgebroken pedaal, maar uit de herhaling blijkt duidelijk dat die nog op zijn fiets zat, dus hij moet er een extra in de wielerbroek hebben verstopt, om deze na zijn valpartij als overtuigend bewijs te kunnen aanvoeren. Gelukkig hadden ze in de Pringle al wel het Hawkeye systeem geînstalleerd… Wel vreemd dat de jury hem niet diskwalificeerde, maar wellicht hadden zij het te druk met het bekijken van al die foto-finishfoto’s en wegslijpen van gravures uit medailles. Ik neem aan dat alle medaillewinnaars namelijk van tevoren vaststonden, ook al zijn deze – naar mijn weten – deze keer niet gelekt?

gravatar

Tjonge, Jakob, ik dacht echt dat “Er werd echter hardop gelachen” onder de foto stond. Wellicht wil de redactie deze ernstige omissie nog goed maken.

gravatar

Ik ben er van overtuigd dat die W. de Zwijger dat stomme trucje heeft doorzien en ten bewijze daarvan het onderschrift mocht plaatsen.

gravatar

In de nabeschouwing; het Olympisch bad is ontdaan van chloorhoudend leidingwater en achtergebleven toeristen. Het wordt nu gevuld met dark ale op kamertemperatuur en per dagdeel verhuurd aan leden van plaatselijke geheel onthoudende A.A.’s die hier hun regionale kampioenschappen biersnuiven zonder inhaleren en/of slikken gaan houden.

• Reageer