Moeten we nog wel naar de keuken als er scherpe messen in de bestekla liggen?

Kans op overlijden 1 op 170.000

Dewi komt niet meer in de buurt van de keukenla. Sinds zij in een grafiekje las dat er jaarlijks duizenden mensen in het ziekenhuis belanden na een ongelukje met een scherp mes, blijft zij liever weg bij de levensgevaarlijke schuifbak: “De kans dat je door een scherp mes overlijdt schijnt 1 op 170.000 te zijn. Ik kijk wel uit.”

Bovendien is het gevaar van de bestekla de afgelopen jaren toegenomen. Dat heeft Dewi gelezen: “Er komen steeds meer scherpe messen bij en de messen zelf zijn 5% scherper geworden. Dan ontstaat er een risicosituatie, zeker als je dingen gaat snijden. En dan heb ik het nog niet eens over vershoudfolie. Als je dat om je hoofd wikkelt dan stik je. Gebeurt vaker dan je denkt, gemiddeld 1 keer in de 76 maanden.”

Maar het gevaar blijft niet beperkt tot de keuken. Ook in de andere kamers van Dewi’s huis is het dreigingsniveau statistisch gezien substantieel. “De kans dat je in bad verdrinkt is 1 op 631. Sinds ik dat weet denk ik wel twee keer na voor ik in bad ga. Ik ben al zeker 500 keer in bad geweest, dus de keer dat ik verdrink komt steeds dichterbij.” Ook de tuin, de woonkamer, de slaapkamers, de kelder, de bijkeuken en de gang mijdt Dewi liever: “Harken, stoelen, lakens, frituurvet, kapstokken, allemaal levensgevaarlijk als je naar de cijfers kijkt.”

Om de gevaren van haar huis te ontlopen, is Dewi van plan naar Parijs te gaan deze zomer. “Gewoon, even het gevaar uitzitten. Volgens de statistieken is het vliegtuig de meest veilige optie, maar ik las dat kruipend door de berm van de snelweg de kans dat je neerstort het kleinst is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ik hoor ook dat steeds meer keukenmessen radicaliseren en zichzelf opblazen in een drukke menigte. Blijf dus wel uit de buurt!

Reageer
gravatar

WAARSCHUWING

We hebben verdachte activiteiten aangetroffen m.b.t. dit IP-adres, die kunnen wijzen op cybercrime.
Gelieve hiermee op te houden op straffe van een perma-ban.

De moderator

gravatar

Wat is een perma-ban? Doet mij denken aan een sperma-bank, maar dat is het niet, vermoed ik zo.

gravatar

Als ik deze uitgestalde hardware zo zie, denk ik onwillekeurig aan de bestek-lade van een Ankara-getrouwe restaurateur die zich voorbereidt op de komende bijltjesdag ter gelegenheid van machtsovername door R.T. Erdogan: alles mooi gerangschikt in een brandschone RVS-lade die zo typerend is voor de Ottomaanse cuisine.

Reageer
gravatar

Hey beste Speld,

Jullie worden een beetje laks met het neerzetten van de feiten. De cijfers moeten wel nog enigzins ergens op slaan om het een mooi artikel te laten zijn.
Bijvoorbeeld, in de USA, is de kans om in een bad te verdrinken rond de 1 op 800 000 (in 1 jaar). Voor levenslang ligt dit rond de 1 op 10 500. Lijkt me een goede stap om de kwaliteit van de artikelen niet uit het oog te verliezen.

Bron:
http://danger.mongabay.com/injury_death.htm

Reageer