Bron Wikimedia Commons - Jochen Teufel

‘Dit heeft niets met vrachtwagens te maken’

Vrachtwagendiscussie barst weer los

Na de aanslag in Nice is onvermijdelijk ook weer de discussie over vrachtwagens losgebarsten. Volgens veel mensen komt de aanslag voort uit een vrachtwagen, terwijl anderen stellen dat het geweld niets met vrachtwagens te maken heeft.

“Je kunt niet ontkennen dat de dader in een vrachtwagen zat”, stelt Barry Heijmans (55) uit Deventer. “Kijk naar de feiten. Zonder vrachtwagen had deze aanslag niet plaatsgevonden. Als je dat niet wilt zien, ben je een naïeve wegkijker. In het vrije Westen is geen plaats voor vrachtwagens.”

Marije Harbers (37) uit Utrecht is het daar niet mee eens. “Dit heeft niets met vrachtwagens te maken. Het is puur toeval dat het een vrachtwagen was. De volgende keer gebeurt het met een fiets. Vergeet niet dat fietsen ook heel veel dodelijke slachtoffers hebben gemaakt in de geschiedenis. Het is extreemrechts om dit nu af te schuiven op vrachtwagens.”

De druk op de truckergemeenschap om afstand te nemen van de aanslag neemt toe. Sommige chauffeurs hebben hun afschuw al uitgesproken, maar in Ede at een groepje truckers feestend en toeterend gehaktstaven.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vandaag een stukje gefietst met m’n dochter waarbij ik op een smal stukje weg (langs Pelmolen Vlaardingen) een wiite vrachrwagen tegemoet kwam. Even denkend om uit te wijken maar gewoon rechtdoor gefietst.

Ik ben er achter gekomen dat ik niet de reactie van een gek moest weerstaan maar mijn eigen gedachte dat ik iets zou overkomen.

Ik leef gelukkig net wat gekker en met meer zekerheid dat goed doen verder brengt.

Ik hoop dat iedereen dat gaat snappen

Benny

gravatar

Okay Benny, even of ik je goed begrijp:

“Ik heb vandaag een stukje gefietst, samen met mijn dochter. Op een smal stukje weg, ergens langs Pelmolen Vlaardingen, kwam ons een witte vrachtauto tegemoet. Voor eén moment dacht ik er over om uit te wijken. Maar ik ben toch maar gewoon rechtdoor gefietst.

Ik ben er achter gekomen dat de opdracht voor mij niet was om de acties van een gek te weerstaan, maar om mijn eigen besef van kwetsbaarheid onder ogen te komen.”

Mocht dat de boodschap zijn, dan heb ik wel een muziektip: Afraid of everyone door The National (ja zo heet die band echt).

Alleen dat laatste stukje is zelfs voor De Empathisant een uitdaging. Je bedoeld dat het vasthouden aan de eigen moraal en een zeker risico accepteren als onderdeel van het leven, de enige goede manier is om met terreurdreiging om te gaan?

Was getekend,
Uw trouwe Empathisant

gravatar

Op reactie Barbatruck,! Zeg ik.
Dat m’n neus van voren zit en opzij, want neuzen en wijzen gaan niet samen.. helaas.

gravatar

Voor dit soort hersenloze reacties kijk ik meestal op nu.nl; dommer dan dom deze reactie en absoluut een nieuw dieptepunt.

Reageer
gravatar

Heel goed, Paul. Ga zo door. Van die mentaliteit moeten we het hebben. Heb je trouwens wel eens van “satire” gehoord?

gravatar

Moet jij zeggen. Door jou ben ik verdwenen in de zee bij Aruba. Dat vind ik pas smakeloos, alhoewel de sushi hier beneden supervers is!

gravatar

*hierbij bent u genomineerd voor*
“maak een grap, zo goed, dat de hele UB je raar aankijkt van het lachen” – Award

gravatar

In ieder geval minder smakeloos dan de reactie van Obama en consorten op vrijwel iedere schietpartij in de VS. Hoe bloederig zo’n slachtpartij ook is, steevast wordt die vrijwel onmiddellijk na de gebeurtenis misbruikt door linkse politici voor hun eigen politieke agenda. De lichamen van de slachtoffers zijn nog niet eens koud of de tegenstanders van het Tweede Amendement staan alweer in de media om het hardst te brullen dat het wapenbezit aan banden moet worden gelegd. Hoe respectloos!

gravatar

Daarom heb ik zelf ook al een truck gekocht. Je weet maar nooit wanneer een truck je tegemoet rijdt, als jij er dan ook een hebt, dan kun je hem onschadelijk maken. Mijn dochter van vijf is ook al op les.

Reageer
gravatar

Lieve Corrie,

In het vrije Westen is wel plaats voor de islam. Je ziet het toch? Bovendien is het het VRIJE westen. Waar de en in de duinen ligt te rollebollen en de ander of dezelfde de profeet volgt.

gravatar

Het is jammer dat de goede vrachtwagens weer moeten lijden onder de slechte vrachtwagens. Ik heb zelf een vrachtwagen waar ik regelmatig allerlei dingen doe, en die zou nooit dit soort afschuwlijke dingen doen, maar toch heeft die ook te maken met vervelende reacties zoals toeterende automobilisten en zo.

Reageer
gravatar

Alle truckers hebben hier schuld aan, het is gewoon een achterlijke (sub)cultuur! Truckers die niet openlijk afstand nemen van deze actie zij niet te vertrouwen en dienen 24/7 door de AIVD te worden geschaduwd.

Reageer
gravatar

Beschermt artikel 2 van de Europese grondwet niet juist het houden van vrachtwagens? De grondleggers van het Verenigd Europa zagen al in hoe belangrijk vrachtwagens waren voor het behoud van de vrede. De laffe aanvallen van links op het vrachtwagenbezit moeten eens ophouden. Ze worden veelal voor vredelievende doeleinden ingezet. Vrachtwagens doden geen mensen, mensen doden mensen.

Reageer
gravatar

Binnenkort moeten truckers naast hun rijbewijs, code95, loonstrook en bewijs van afdracht sociale lasten ook nog een wapenvergunning bij zich hebben!!!

Reageer
gravatar

Laten we niet enkel de schuld geven aan vrachtwagens. Bij deze aanslag ligt ook veel verantwoordelijkheid bij het toerisme. Dergelijke massaverhuizingen brengen heel wat verkeersellende met zich mee, nog meer zelfs dan vrachtwagens.

Vrachtwagens zijn goed voor de economie, terwijl toerisme erg afhankelijk is van weersvoorspellingen en seizoenen. Toerisme levert misschien soms veel geld op tijdens het hoogseizoen, maar je mag de economische gevolgen niet onderschatten: zuiderse landen als Spanje kreunen onder de jarenlange investering in leegstaande hotels.

Wil je dit soort aanslagen voorkomen, dan moet je het toerisme afschaffen. Dan voorkom je ineens ook bomaanslagen op luchthavens, vakantieparken, resorts, zelfs 9/11.

Reageer