Gelukkig nieuwjaar wensen, mag het nog?

Laat de broeierige barbecuelucht je niet afschrikken

Je kent het wel: je bent op een tuinfeest en je geniet van de snikhete zon en de bubbels en dan zie je opeens een oude bekende. Je twijfelt: kun je haar nog wel gelukkig nieuwjaar wensen?

Het korte antwoord is ‘ja’. In de meeste gevallen wordt het als bijzonder attent gezien. Het feit dat jij hebt vastgesteld dat je de betreffende persoon al meer dan een half jaar niet hebt gezien en het beste met iemand voor hebt, kan alleen maar als positief worden ervaren. Als ze het toch ongemakkelijk vinden is dat hun probleem.

Veel mensen gebruiken als vuistregel: is het al Sint-Maarten geweest? Na dit traditioneel Germaanse bedelfeest is het volgens sommigen niet meer de bedoeling om iemand een gelukkig nieuwjaar te wensen. Laat de broeierige barbecuelucht je dus niet afschrikken om die vage kennis een schitterend nieuwjaar te wensen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik gebruik zoals de meesrte mensen Driekoningen als richtlijn tot wanneer je iemand gelukkig nieuwjaar mag wensen. Gelukkig is Driekoningen nog niet geweest. dat is pas op 6 januari 2017. Gelukkig nieuwjaar dus.

Reageer