Bron YT - FrequencyCode2222

Compromis: Verenigd Koninkrijk alleen doordeweeks in de EU

In het weekend mag het land zijn gang gaan

Het referendum over een brexit gaat morgen niet door. Voor- en tegenstanders van een vertrek uit de Europese Unie hebben vandaag een compromis bereikt. Het Verenigd Koninkrijk is voortaan alleen doordeweeks lid van de EU. In het weekend mag het land zijn gang gaan.

Premier David Cameron, voorman van het ‘bremain’-kamp is opgelucht: “Wij waren vooral bang voor de economische gevolgen van een vertrek. Nu we tijdens de werkweek gewoon lid blijven van de EU, kan er in dat opzicht niet zo veel misgaan. In het weekend zijn de beurzen toch dicht.”

Ook de leider van het brexit-kamp, Boris Johnson, is tevreden: “Doordeweeks zijn mensen aan het werk, dan hebben ze toch geen tijd om ervan te genieten dat ze bevrijd zijn van de Brusselse tirannie. Voor mij is belangrijk dat de Britten in hun vrije tijd kunnen doen waar ze zin in hebben, zonder beperkt te worden door Europese regeltjes.”

EU-president Donald Tusk is gematigd positief over het compromis: “Ze blijven lid, maar maken het nodeloos ingewikkeld. Ik kan leven met de status quo.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

..nouja de Britten krijgen van oudsher vooral contributie (structural funds) maar de CAP moet natuurlijk wel gefinancierd.. Het zijn toch vooral de afschaffing van de VAT’s (de EEG) en het monetaire speelveld voor de City, die de UK’s economen en industriëlen in het geweer brengen. Dat grapje met “The Commonwealth” in de 70s en 80s bleek immers geen alternatief voor het handelsblok met de meer vergelijkbare economieën van mn. Noord-West Europa. Chauvinisme en een voorkeur voor neo-liberaal beleid wegen daar in een rationele weging toch niet helemaal tegenop. Vooral als Ierland ook nog eens schermt met een “overstap” van de UK naar de EU. Overigens zou het voor de EU misschien niet eens zo gek zijn als die altijd dwarsliggende Britten weer op hun eiland gaan zitten; kunnen er misschien weer eens besluiten worden genomen.

Tja Rudolf, t’is wel een risico om stukjes te schrijven over dingen die je niet snapt he..