5 misverstanden over Huub van Sloten

Hoe zit het nu echt?

De laatste tijd wordt er veel gesproken over Huub van Sloten. ‘Hij werkt bij een bank!’, vindt de een. ‘Hij komt uit Veenendaal!’, roept de ander. Maar kloppen al die beweringen eigenlijk wel? We zetten de vijf hardnekkigste misverstanden over Huub op een rij.

‘Huub van Sloten is 42!’
Het klinkt natuurlijk lekker duidelijk, maar in werkelijkheid is het nogal overdreven. Huub werd geboren op 28 september 1973 in Goirle. Betekent dit dat Huub de 40 gepasseerd is? Zeker. Maar om nu al te roepen dat hij 42 jaar oud is, daarvoor is het nog te vroeg.

‘Huub van Sloten woont in Veenendaal!’
Was het maar zo simpel. De realiteit is dat Huub van Sloten woonachtig is in Maarsbergen, een plaats in de fusiegemeente Utrechtse Heuvelrug. Deze gemeente grenst weliswaar aan de gemeente Veenendaal, maar maakt dat Huub tot een Veenendaler? Nee. Zeggen dat Huub van Sloten in Veenendaal woont, is een vorm van stemmingmakerij.

‘Huub van Sloten werkt bij een bank!’
Dit is een achterhaald standpunt. Het is waar dat Huub tot 2010 bij de Rabobank in Ede heeft gewerkt, op de afdeling verzekeringen. Inmiddels is dat vijf jaar geleden. Get over it.

‘Huub van Sloten heeft een cavia!’
Het blijft een hardnekkig beeld in de media: Huub van Sloten, de 42-jarige bankmedewerker uit Veenendaal, is in het bezit van een cavia. Wie zich iets beter in de materie verdiept, ziet onmiddellijk dat Moekje geen cavia is maar een Chinese dwergslaapmuis. Helaas is dat een ondergesneeuwde boodschap in onze vluchtige mediademocratie.

‘Huub van Sloten moet z’n bek houden!’
Volgens de Grondwet heeft elke Nederlander vrijheid van meningsuiting. Als we een uitzondering willen maken voor Huub van Sloten, zal daar een grondwetswijziging voor nodig zijn. Bij de huidige zetelverdeling in de Eerste en Tweede Kamer lijkt dat niet realistisch. Huub van Sloten mag zeggen wat hij wil.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dank jullie wel, Speld. Al die onzin achtervolgt me nu al zo lang. Klein verzoekje nog: zouden jullie de volgende keer wel mijn naam beter willen spellen?

gravatar

Ik zie dat het establishment alweer meteen in de verdediging van Huub springt. Knap hoor om zo’n heilig huisje weer eens met de mantel der liefde te bedekken!

Reageer
gravatar

Maarten van R. heeft als kroongetuige aangegeven dat de overwinning mede te danken was aan spiekbriefjes en bloeddoping. (maar je hebt het niet van mij!)

gravatar

Verstandige zet, het zekere voor het onzekere nemen. Maarten verzuimt te vermelden dat hij zich ruimhartig heeft laten omkopen.

gravatar

Wat mij echt interesseert is de onthulling in de commissie Stiekem.

Laat ik het hier nu maar bekend maken:

Namelijk dat Corrie van Hiernaast en Geert Wilders samen een kind hebben.

Zijn naam is Joep

Reageer
gravatar

Nog iets uit de notulen van de Sectie Stiekem: 2 september liep een Nederlandse Luchtmachtsergeant over naar de I.S. Bij zijn bekering heeft hij de aanvliegroute en strategie van Nederlandse F-16’s aan Al Bakr Al Baghdadi zelve onthuld. De sergeant is voorlopig geschorst. Er zijn geen tekenen die er op wijzen dat Nederlandse militairen massaal overlopen naar I.S.
Minister Hennis-Plasschaert sprak haar felle afkeuring uit; dát kwam knalhard aan in kringen van I.S.

gravatar

Een welwillend gebaar van de Speld-redactie om Huub van Sloten zijn ’15 minutes of fame’ (Andy Warhol) te gunnen. Een tot dan toe volstrekt anonieme Nederlander krijgt nu naast een naam ook een gezicht via dit onvergelijkbare medium. De moverende gedachte achter dit initiatief is de wens van Diederik Smit om de kolommen van De Speld ook in deze hype-loze periode vol te krijgen met controversiële inhoud.
Binnenkort “in-depth interviews” met overlevenden van de “nieuwe bureaucratie”.

Reageer
gravatar

Een nieuwe poging Bas. Gisteren werd mijn toelichting door censuur van De Speld, NSA en AIVD verwijderd. De Nouvelle Bureaucratie (of Nouvelle Liberté) is een model van beheersing van denken, moraal en handelen van burgers in “vrije” landen. Het systeem houdt in dat overheden bepalen wat politiek correct is en wat niet. Verzet leidt in eerste instantie tot korting op uitkering; persisteren tot afsluiten van electra. Na de derde waarschuwing krijgt men spontaan een ongeluk bij het oversteken

gravatar

… in welk stadium worden de commentaren bij satirische websites pas na dagen, of in het geheel niet, geplaatst?

Even leefde ik in de veronderstelling dat het iets met mijn Dikke Ik te maken zou gaan hebben.

gravatar

Geen paniek Bas, niets aan de hand met jouw Dikke Ik. Officieel bepalen a-selecte algoritmes, katers en postnatale zomerdepressies van redactieleden wat wél of niet wordt geplaatst. De praktijk toont echter aan dat politiek relevante bijdragen van kritische platformleden in grote meederheid “zoekraken”, net zoals de filmpjes uit Srebrenica van juli 1995. De Speld mag niet té emanciperend werken op het gemiddelde IQ. Kritisch electoraat is lastig bij verkiezingen.

gravatar

Wat ik vernomen heb is dat Huub van Sloten en Margootje al jarenlang een intieme relatie met elkaar hebben. En dat hun intimiteit nog niet verder is gekomen met elkanders Chinese dwergslaapmuis te aaien.

Is dat niet schattig?

Corrie.

Reageer
gravatar

Lullige opmerking Spuit: dat plagiaat van Renéetje is al járen verjaard. Diekstra afficheert zich ook niet meer als Prof Dr., maar gewoon titelloos als R. Diekstra. Diederik Stapel daarentegen is alleen maar teruggezet naar het niveau van doctorandus, De ene psycholoog wel, de ander niet; laag-bij-de-grondse klassejustitie binnen de NVP, lijkt me!

gravatar

Al dat gedoe over Huub. De ware vraag zou moeten zijn, of die Sloten wel van Huub zijn.

Hij heeft ze achter zijn naam staan, met een tussenvoegsel wat indiceert dat er sprake zou zijn van een bezit, suggereert de schrijfwijze dat Huub van Sloten is, terwijl Huub grondwettelijk gezien niemands bezit kan zijn.

Zou het tegenovergestelde echter waarheid zijn, wat juridisch gezien zeer wel tot de mogelijkheden behoort, dan zou een Vlaamse schrijfwijze gepast zijn:
Sloten van Huub.

Reageer
gravatar

‘Huub van Sloten staat in De Speld!’ Het lijkt onomstotelijk, kijk maar hierboven, toch? Nou, vergeet het maar. Ff doorkijken en je ziet dat dit gewoon die jongen van Lipstick voor Mannen is.
Leuk geprobeerd Huub, maar we trappen er niet in.

Reageer
gravatar

Hoewel er honderden beelden van zijn volk bewaard zijn gebleven, werd niet tevoren een echte inwoner van Paaseiland gepresenteerd aan ons.

Reageer
gravatar

Dat geldt trouwens ook voor ANWB-Wegenwachter Freek, zie de fotot bij een ander item van dit onvergelijkbare medium (“ANWB weet geen raad met ontgroening van nieuwe leden”). Freek, als dé exponent van Autolobby Nederland, zal post mortem worden ingegegraven op Paaseiland. Onze bijdrage in het kader van de verplichte 1 % ontwikkelingshulp.

gravatar

Vroeger toen ik in groep vier (de tweede voor oudere lezers onder u) naar een andere school ging was er in groep vijf een meester die óók Van Slooten heette en met soortgelijke wenkbrauwen als Huub! Toeval of een dominant genetische mutatie aan vaderszijde?

Reageer
gravatar

Nog even een aanvulling op bovenstaand bericht,
De kaaklijn van Van Slooten lijkt mij anders ook reden tot gehandicaptezorg enne, hoe kreeg Speld deze trouwens in een shoot op de foto of is Van Slootens kaak soms in delen aan elkaar ge-fotoshopt?

gravatar

Nee joh, die kaak, dat is gewoon de Betuwelijn. Deze Huub komt niet uit Goirle maar uit Barneveld. Speld plaatst haast altijd de verkeerde foto.

(‘t had natuurlijk ook een bakkes voor Goudse stroopwafels kunnen zijn. Maar een Brabo is dit niet.)

gravatar

Ik vind het walgelijk dat jullie mijn tweelingbroer Huub zo te kakken zetten. Hij heeft het de laatste jaren niet makkelijk gehad en heeft daarom zelf(s) zijn achternaam veranderd.

Vr grrr

Mark Rutte

Reageer