ANWB worstelt met ontgroening van nieuwe leden

'Zo hoeft het voor mij niet, dan maar geen Wegenwacht'

Binnen de ANWB gaan er steeds meer stemmen op om te stoppen met de traditionele ontgroening van nieuwe leden. Volgens tegenstanders gaan de gebruikte methoden veel te ver. Vorige week raakte een man van 20 zwaargewond nadat hij was gedwongen tot een slipcursus na het drinken van een fles wodka.

De ontgroeningen worden uitgevoerd door trouwe leden van de ANWB. Freek (56) is praeses van het dispuut Vindicat Rottepolderplein. Hij is al langer dan 25 jaar lid en heeft daarom een platina lidmaatschapskaart, die hem diverse voordeeltjes oplevert. Hij vindt dat de inwijding van nieuwe leden er gewoon bijhoort: “Het zorgt voor saamhorigheid onder automobilisten. En het kan helemaal geen kwaad om feuten met een blauwe kaart wat discipline bij te brengen.”

Janneke (43) werd vorig jaar lid van de ANWB. Zij haakte echter af tijdens de ontgroening: “Ik had een auto gekocht en dacht dat de ANWB daar wel bij paste. Maar vervolgens werd ik kaalgeschoren en moest ik halfnaakt met konijnenpantoffels over de A27 rennen. Toen dacht ik: zo hoeft het voor mij niet. Dan maar geen Wegenwacht.”

Freek vindt de kritiek op de ontgroeningen overdreven: “Natuurlijk gaat er wel eens wat mis, maar de meeste ontgroeningen zijn onschuldig. Het is even een week afzien, maar dan heb je wel een netwerk waar je de rest van je leven op de provinciale weg iets aan hebt. Het lidmaatschap van de ANWB is niet voor iedereen weggelegd, dat moet je echt willen. Op deze manier blijven alleen de overtuigde verkeersdeelnemers over.”

Ook ANWB-directeur Frits van Bruggen ziet het probleem niet: “Als het je niet bevalt, ga je toch lekker naar die knorren van de Fietsersbond?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarom altijd dat potjeslatijn? In plaats van dispuut kan je toch gewoon ‘zuip en ouwehoerclubje’ schrijven?

gravatar

Misschien wel, men spuit (van het werkwoord spuien) daar voornamelijk onzin, maar ook die vlag dekt de lading niet geheel, het zuipen ontbreekt.

gravatar

Die vinden ze bij de ANWB vaak onder de motorkap. Om niet in verwarring te komen heeft de directie besloten om duidelijk onderscheid te blijven maken tussen de verwijzing naar het dispuut en de FES instructie lijst (frequently encountered situations).

gravatar

Toch lastig. Moet je iedere keer als er gladheid wordt voorspeld een fles wodka in de auto leggen en snel leegdrinken als het echt glad blijkt te worden.

gravatar

Valt allemaal reuze mee.

Bij route Mobiel hebben ze tijdens de ontgroening van Koos Alberts zijn invaliditeitskaart afgepakt. Zie maar hoe je parkeert.

Dat ging wel ver ja.

Reageer
gravatar

Koos Alberts? Wiesda?

Oh, heb ff gegoegeld en nu weet ik het weer.
Die had ooit een bescheiden hitje met
“Hoofd, schouders, wiel & frame”

gravatar

Ben je zijn meest spraakmakende hit vergeten?

Jij komt nooit meer terug
Voorbij het ging allemaal zo vlug
Mijn parkeerkaart waar ben je nu heen
Blijf ik de rest van mijn leven alleen?

Ik scheurde in mijn auto
Heb mijn benen verlamd
In mijn hart moet ik huilen
Maar ik doe nonchalant

Ik scheurde in mij auto
Ben nu bijna ontgroent
Route Mobiel is wat het nu voor me doet

Loop, kom zeg ik loop
In de benen, hop-sala-bug
En als het echt niet meer gaat
wil ik mijn i-kaart terug

gravatar

😀
Dus in Leiden zijn Minerva en Quintus eigenlijk onderafdelingen van de ANWB?!

Best wel tsjil eigenlijk.
(Zo herken je een student al aan het taalgebruik.)

Reageer
gravatar

Waarom altijd weer dat potjeslatijn ? Vertaal “Minerva” gewoon in: “Ik ben nerveus” en “Quintus” in “Ik win dus”, dan is het voor eenieder duidelijke taal !

gravatar

Pff, wat een ophef om niets.

Deze ANWB is van oudsher bureaucratisch genoeg ingesteld om met een eenvoudige jaarlijkse bijdrage elke ontgroening te kunnen omzeilen.

Jezelf inkopen heet dat en iedereen kan het. Ook de blauwkaart-groentjes.

Reageer
gravatar

De man op de foto is Gijsbert, de meest geliefde Wegenwachter van Nederland. Die zou een van zijn vrouw gekregen broekriem nog afstaan om je auto weer op gang te helpen.

Die zadel je toch niet op met ontgroeningen,

Lijkt mij een prima tijdelijke klus voor Van Woerkom

Reageer
gravatar

De automobilist wordt wel gezien als de volgende stap in onze evolutie, die zich van het mensdom heeft losgeweekt, oecumene is daardoor van belang onder de automobilisten, maar is dat wel een echte vooruitgang? Ontgroenen wordt er ruimschoots gedaan, los van de bekende groenstrook langs de weg waarvoorbij toch niemand kijkt, de sanseveria op de vensterbank.

Reageer
gravatar

Ik heb een gouden kaart, een zilveren Ford Focus, en een gebronsde huid.
Ik heb een IQ van 60, Corrie van hiernaast en Geert Wilders zijn mijn idolen, en ik kijk graag naar Geer en Goor, en Patty Brard.
Ziehier het ultieme ANWB-lid in vakantietijd!

Reageer
gravatar

Nee, Daan. Diederik is door hij heeft Joost verslagen in de dagfinale. Diederik heeft deFinale gehaald en Ik denk dat hij sowiesoi terug is al omdart het van te voren is opgenomen.

gravatar

Ik ben in 1997 Lid geworden en ik heb er tot de dag van vandaag profijt van. Mensen vergeten dat je netwerk echt heel belangrijk is, wil je ergens komen en de Wegenwacht biedt een goed netwerk. Zonder Wegenwacht sta je stil op de snelweg van het leven, zo zei Rector van Woerkom tijdens de KMT. En hij kan het weten, want zijn pa was ook al rector. En zijn pa ook. Met vrindjes in het bestuur. Wegenwacht B’VO!!!

Reageer
gravatar

De Spelt maakt heel veel spel fouten, je zou ze het liefst een ernstige ziekte toewensen of qualifiseren met een oud beroep, liefst in kombinatie

gravatar

Hmm, het is wel moeilijk de zinnen te onderscheiden binnen die brei. Ik zie er mogelijk 3 (vertaald naar Nederlands plus evaluatie).
– Ik denk. (onjuist zelfbeeld)
– Jullie zijn niet meer normaal! (meninkje)
– Klote ANWB! (scheldpartij)

gravatar

Tuurlijk zegt ie daar niks over, schaamt zich wat ie over zich heen heeft gekregen tijdens de ontgroening. Te gruwelijk voor woorden.

gravatar

ff geduld
Uw mening ordt eerst gescand op verboden woorden, illegale links, verborgen spam en lelijke gebruikers (via IP-adres wordt in het FB-account uw foto bijgezocht).
Indien u aan alle eisen voldoet wordt uw mening hier neergezet.

gravatar

is het niet verstandiger om deze beladen term niet meer te gebruiken? Ik stel voor om in het vervolg van “regenboog lijst”te spreken.

Anders doe het voor mij. alsjeblieft ! Nóg zo’n discussie kan ik niet aan.

gravatar

Je misbruikt mijn gebruikersnaam ‘Nico’. Is jouw echte naam ook Christa Pfäffgen?

Als Lou nog zou leven

gravatar

Niet te geloven dat mensen dit bericht hier serieus nemen…

Misschien gaan ze nog verontwaardigd een klacht sturen naar de ANWB?

Uitleg…

Laat maar. Zucht.

Reageer
gravatar

Niks discussie; ben je betoeterd!

Genoeg, is genoeg, en geen cent meer, naar de Pieten.

Die gasten zijn alleen welkom als er een grote zwarte P op hun werkvergunning staat, en dat geldt ook voor dat tuig dat zich kindervriend noemt, en wiens kleur nog het meeste lijkt op hopjesvla.

http://tinyurl.com/pe4azgq

gravatar

De roetfilterkapaffaire zorgde voor een flinke escalatie. Sindsdien laten we de feuten worstelen in afgewerkte motorolie.
Ik wil ook opbiechten dat ik een galamos had met Alie van de Wegenwacht.

Reageer
gravatar

Geeft niets Guido, als staatssecretaris van Defensie had Jack (the Wipper) De Vries een uiterst ‘hechte samenwerking’ met zijn adjudante. Omdat Jack als CDA’er voor de VVD succesvol de JSF had binnengehaald, kwam hij er af met twee push-ups, vijf Weesgegroetjes en een kaarsje in Lourdes.
Dus wat kan dat beetje gala mos je nou helemaal kosten? Rob Verlinden (SBS9) vervangt het gratis, op verzoek. Jorna knapt onderwijl je interieur op en Jerry maakt intussen wat lekkers klaar op de BBQ.

gravatar

Natuurlijk Tante10eke; wodka, waar zou een senior-wegenwachter als Freek anders mee rondsjouwen? WW’er Freek heeft met gemiddeld 4 miljoen servicekilometers per jaar,. zoveel tegoed opgebouwd, dat de ANWB voor hem, i.s.m. Douwe Egberts, een mobiel bordeel in zijn VW Transporter heeft laten inbouwen. Freek mag de wagen houden bij zijn pensionering; de levende have moet echter terug naar het hoofdkantoor

gravatar

De ontgroening is nog een overblijfsel uit de tijd van Guido ‘de Minvervaan’ van Woerkom, Frits werd destijds gevraagd de traditie voort te zetten maar door slechte overdracht van de rite door Guido hebben we nu een wildgroei aan rare ontgroeningen.. Dat is natuurlijk vragen om problemen. Sommige leden blijken nu in de zomer tijdens hun vakantie aan de Franse Peage hun ontgroening nog af te maken moeten met alle nare gevolgen van dien!

Reageer
gravatar

Heb aan die hele ontgroening een behoorlijke kater overgehouden. Alles doorstaan, krijg ik een unisex- clubtrui van HN als beloning. En ik had nog zo gehoopt op die dasspeld.

Reageer
gravatar

Waag daar dan een briefje aan de klantenservice van HN aan, met een ruilvoorstel, desnoods met bijbetaling. ‘Nee’ heb je, ‘Ja’ kún je krijgen.