Koenders wil diplomatieke oplossing voor geweld Game of Thrones

‘Er is geen tijd te verliezen, winter is coming’

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken vindt dat er een diplomatieke oplossing moet komen voor het aanhoudende geweld in Game of Thrones. De minister is bang dat de onrust in de HBO-serie overslaat op de hele regio.

“Ik heb gisteren op het ministerie de beelden gezien van de Red Wedding. Dan denk ik, in wat voor surrealistische wereld leven we? We hebben te maken met middeleeuwse barbaren. Radicale draken en dwergen die bereid zijn om hun eigen vader te vermoorden met een kruisboog, tonen aan dat ze geen enkel respect hebben voor de internationale rechtsorde,” aldus Koenders.

Koenders ziet niets in het eenzijdig bombarderen van Westeros: “Op die manier verschuif je het probleem naar volgende seizoenen. Ik denk dat we vooral oog moeten hebben voor de onderliggende oorzaken van het sektarische geweld: armoede. Ruim de helft van de wildlings verdient minder dan het minimumloon. Je zult dus moeten inzetten op ontwikkelingshulp en diplomatie. Ik heb steeds gezegd: een militaire oplossing voor de strijd om de Iron Throne bestaat niet.”

De minister wil er voor waken om alle white walkers over één kam te scheren: “Het grote gevaar is dat dit soort gruwelijkheden afstraalt op de gemeenschap van white walkers in Nederland, die zich gewoon aan de wet houden, een baan hebben en keurig meedoen aan onze samenleving.”

Er zijn ook lichtpunten volgens Koenders: “We zien in het noorden positieve ontwikkelingen. Ik wil niet spoileren, maar ik denk dat het goed is dat Jon Snow aan de macht is gekomen. Hij is een leider die verbinding zoekt en bereid is over zijn eigen schaduw heen te stappen.”

Koenders wil op korte termijn een hulpmissie starten onder VN-mandaat: “Er is geen tijd te verliezen, winter is coming.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Degene die het als eerste lukt Corrie van Hiernaast met een kruisboog om zeep te helpen, krijgt een gratis abonnement voor het leven op de Speld.

Tevens wordt de winnaar i.sm. de Vara uitgenodigd bij Jeroen Pauw in het nieuwe seizoen aan tafel te komen zitten om het grote succes met de rest van Nederland te delen.

De jacht is geopend, en nooit geschoten is altijd mis.

Succes!

gravatar

Valt me tegen dat het CDA nog geen kamervragen heeft gesteld over het toenemende geweld bij huwelijken in Westeros, wat het gezin als hoeksteen van de samenleving ondermijnt.

gravatar

Ik heb er helaas ook iets van gezien. Het was afschuwelijk, want ik ben bang voor paarden. Ik heb het toen snel weer afgezet, maar word nog steeds geteisterd door nachtmerries.

Ik hoop dat Jon Snow ervoor zorgt dat de paarden gewoon weer achter het prikkeldraad staan of voor mijn part verkocht worden als rundvlees.

Reageer
gravatar

Ik denk dat we de sluis open moeten zetten voor vluchtelingen uit Westeros. Uiteraard alleen als de andere EU-landen ook bereid zijn meer westerosi vluchtelingen op te nemen.

Dat is was Nederland wil.

Reageer
gravatar

ik zou die drie draken wel willen adopteren, maar dan wel met de bazin erbij want die is vaak zo schaars gekleed dat ze winter niet goed doorkomt en menslievend als ik ben, kan dat niet over m’n hart verkrijgen……

Reageer
gravatar

Fijn dat Koenders dit oppakt.
Had Max van der Stoel maar adequaat ingegrepen in Duitsland toen Derrick liep. Man, man, wat een moorden. Elke week weer. En dan ook Tatort nog met Schimanski, en Der Alte.

Reageer
gravatar

Heb je nog nooit een aflevering van Midsummer Murders gekeken, Een dorpje van niks, minstens acht doden per aflevering, en nóg vinden ze nieuwe potentiële slachtoffers voor nieuwe afleveringen.

Zo blijft Inspector Barnaby dus aan de bak!

gravatar

Ja, door Lady Stoneheart oftewel de transseksuele resurrectie van Ned Stark! Verschrikkelijke scene!

gravatar

Koenders stel je niet aan !!!! idioot, het is een fantasie serie. Het moet en blijft een spektakel, anders wordt er niet meer naar gekeken. De media staat los van het kabinet, het moet niet gekker worden.. ga bij de struisvogels staan en steek je kop in het zand.. dat doen jullie toch allemaal in het kabinet

Reageer
gravatar

Max, jongen, even rustig aan maar,

Het parlementaire spul in Den Haag vormt een serie afleveringen, waarvan de eerste begon in 1814.

Ondanks dat Bert Koenders in 2007 de serie werd uitgeschreven wegens tegenvallende acteerprestaties, werd hem vorig jaar toch een tweede kans gegund, die onze Bert nu met beide handen aangrijpt.

Een spektakelstuk is het nooit geweest, maar Bert geeft de moed niet op om zich sterk te blijven maken tegen het onrecht in fantasieseries op tv en in de Kamer.

gravatar

Veel geweld en misdaad, vrouwen als sekssymbolen aanschouwd en in gedwongen huwelijken, familie-eer die voorop staat…

Dit is dus wat Geert bedoelt met de islamisering van de samenleving. Ik kijk er nu al naar uit. 😀

Reageer