Zorgbestuurders: ‘Verviervoudig salaris premier’

Vermeende graaiers willen ook zelf niet meer krijgen dan Rutte

De Nederlandse minister-president zou niet 178 duizend, maar 712 duizend euro per jaar moeten verdienen. Dat stelt een collectief van zorgbestuurders. De verviervoudiging van het salaris moet voorkomen dat bestuurders in de zorg meer geld opstrijken dan de premier.

De afgelopen dagen ontstond ophef over een publicatie van de FNV waaruit bleek dat in 2014 liefst 152 zorgbestuurders een hoger jaarsalaris kregen dan premier Mark Rutte. “Dat is heel raar en wij zien zelf ook wel in dat dat niet kan”, geeft bestuursvoorzitter Wander Blaauw van Zorgpartners Friesland ruimhartig toe. “Met een verviervoudiging van het premiersalaris ben je van al het gelazer af.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zit al tijden te wachten op een “Robin Hood” beweging die zorgbestuurders (en overige grootverdieners) eens met een hele fysieke ondertoon laat bemerken waarom mensen die dichter bij de kassa zitten niet perse recht hebben op meer geld.

Afgenomen kapitaal en inboedel kan dan mooi verdeeld worden onder zorgbehoevenden

Reageer
gravatar

Wat zo geinig is, al die goed geïnformeerde Speldlezers hierboven mogen stemmen in dit land, op Mark, of Geert, of Emile of op wie dan ook. Dat noemen we democratie en we vinden het beter dan andere sturingsmodellen.

Reageer
gravatar

Precies. En ze worden er nog luidkeels toe uitgenodigd elke keer ook. Als we nou eens Twitter afschaffen en politiek weer te saai maken voor boerenlullen… Distinctie is distantie.

gravatar

Het gaat (GV) helemaal nergens meer over!
Wat is er gebeurd met de instelling van dienstbaarheid aan de samenleving omdat je nu eenmaal bepaalde capaciteiten bezit?
Hoewel: de enige capaciteit die de zorgdirecteuren nog bezitten is bezuinigen op de handen aan het bed…..
Terwijl het ‘voetvolk’ zich ondanks de artrose/artritispijnen blijft inzetten, klaagt de top alleen maar over pijn aan de portemonnee….
Alsof je met 500 euro bruto per dag al niet genoeg geld krijgt (ik vermijd ‘…

Reageer
gravatar

ja maar dan ben je eens lekker dienstbaar aan de samenleving en dan word je meteen door allerlei gefrustreerde slecht geinformeerde mensen verrot gescholden omdat het zogenaamd jouw schuld is dat er moet worden bezuinigd in de zorg dan zou ik ook wel een beetje meer smartengeld willen hebben hoor

gravatar

Het is natuurlijk wel zo dat als het salaris van de premier verviervoudigd wordt, er ook ruimte ontstaat om de salarissen van het uitvoerende personeel in de zorg ook op te trekken. Dat personeel loopt dan minder kans om meer te gaan verdienen van de premier.
Je gaat toch ook niet lekker stofzuigen of billen wassen als je weet dat je klant je als een graaier beschouwt.

Reageer
gravatar

Het probleem ligt niet bij dat de premier te weinig verdient. Het probleem is dat de bestuurders in de zorg veel te veel verdienen. Dat is één van de redenen dat de zorg te duur is. En het personeel in de zorg dat het zware werk moet doen verdient te weinig en zijn zwaar onderbezet. Dus laat de bestuurders maar voor een kwart van hun salaris gaan werken en het geld dat overblijft, daar kan dat extra personeel van aangenomen worden.

Reageer
gravatar

WanderBlaauw staat voor alle steenrijke Nederlanders die dag en nacht “niets-en niemand ontziend” zo bikkelhard werken voor bonus, volk en vaderland maar vooral voor hun Zwitserse bankrekeningen” dat hij het ontduiken (ontwijken) van belastingen moet overlaten aan bevriende belastingadviseurs, i.s.m. malafide accountants en/of gedienstige ZZP’ers.Zó zorgt
Wander op geijkte VVD-wijze voor spreiding van werkgelegenheid. Kom daar eens om bij PvdA, SP of GL

Reageer
gravatar

Wat een schitterend idee ! Kan Markje er aan gaan denken een eigen huisje aan te schaffen en voorzichtig de vleugels uit te slaan om tot een zekere volwassenheid en zelfstandigheid te komen.

Reageer
gravatar

Triest. Blaauw geeft hier mee aan dat hij bang is zijn kapitale salaris in te moeten leveren. Zegt veel van wie deze man is.

Reageer
gravatar

zorgbestuurders, iedereen kent ze en niemand die wil ze, mensen worden ontslagen en patienten in hun eigen pis en stront omdat de bestuurder zo nodig alles leeg moet graaien, van mij mag IEDERE ZORGBESTUURDER ter plekke AFSTERVEN want het zijn niets meer of anders dan een stelletje grafgraaiers die letterlijk over lijken gaan..

DOOD aan IEDERE GRAAIENDE ZORGBESTUURDER

Reageer
gravatar

mensen neem het heft in eigen handen, gooi al die grootverdieners eruit. Laat ze niet meer binnen. Of nog beter begin je eigen zorgcentra net als buurtzorg zonder management. Directeuren en managers die doen niet het echte werk. Een goede boekhouder erbij en klaar. Wat zou ons land er dan toch beter uit zien zonder die graaiers. En als ze dan allemaal zonder werk zitten deze fantastische bestuurders laat ze dan maar achter de vuilniswagen aanhollen als tegenprestatie voor hun uitkering.

Reageer
gravatar

Was je weer dronken Peter? Volgende keer wat eerder naar bed.
Kun je dit keer wél mee naar het voetbal van onze zoon

gravatar

Inderdaad een nogal onbezonnen reaktie. Het probleem van (bijna) alle bestuurders tegenwoordig is dat het omhooggevallen boekhouders zijn met een ongezonde fascinatie voor cijfertjes. Ik zou zeggen alle boekhouders eruit en weer plaats voor echte bestuurders. Dan komt het met dat salaris van de premier ook wel in orde…

gravatar

Laat de zorgbestuurders goed verzorgd worden als ze straks in een psychiatrisch verzorgingshuis mogen. Maar laat ze daaruit nooit ontsnappen.

Reageer
gravatar

Ik ben van mening dat dit niet voldoende is. Er moet een toeslag komen voor de woonlasten van deze persoon met terugwerkende kracht tot medio 2013!

Reageer
gravatar

Leuke smoes, maar onacceptabel. Echte ondernemers doen dit soort werk voor 172 duizend per jaar. Het moet nu eens afgelopen zijn met deze graai-sub-cultuur.

Reageer
gravatar

De ministers hebben gewoon recht op hogere salarissen. Ze hebben immers al lang bewezen dat ze de zorg net zo goed naar de knoppen kunnen helpen als de zorgbobo’s. Ik begrijp overigens niet waarom ze zorgbestuurders als referentiekader nemen, Politiek is topsport, dus een voetballerssalaris van zou beter passen. En ook de salarissen van de overige ministers. Voor kwaliteit moet je immers betalen en de BV Nederland moet goed gerund worden.

Reageer
gravatar

Ongelooflijk zo’n opmerking! ‘Veel mensen verliezen hun baan in de zorg en een bestuurder mag nog meer verdienen. Het daadwerkelijk werk wordt door een ander gedaan en die moet steeds harder werken omdat ze minder collega’s hebben.

Reageer
gravatar

Graag een beetje begrip voor onze zorgbestuurders, die mensen hebben er ook niet om gevraagd! Tenslotte rust op hun de zware last al die verzorgenden en verpleegkundigen te ontslaan. Door de bezuinigen blijft er anders immers niet genoeg geld voor hun (en al die managers en adviseurs) over. Patiënten kunnen intussen best wat zelfredzamer worden,

gravatar

Inderdaad WasHetMaarGrappig.

Het is zo fucked-up dat satire en de werkelijkheid niet meer uit elkaar te houden zijn.

Wanneer je weet dat al die zorgbestuurders uit de linkse hoek komen. Dan moeten we meneer Wilders van de PVV oneindig dankbaar zijn dat hij het kanon Fleur Agema inzet om het links geteisem aan te pakken. Fleur, je bent een kanjer!

In Fleur we trust.

Corrie.

gravatar

Beste Corrie,
Hoe kom je er bij dat het gegraai van links komt? Kijk effe mee: het komt niet van links of rechts, maar van boven.

gravatar

Ik vind het een elegante oplossing.

Maar als de politiek er niet aan wil, kunnen we nog altijd het salaris van de koning als norm stellen. Dan zitten de heren zorgverzekeraars ook niet meer aan die fooi van 712 duizend vast.

Reageer
gravatar

Zou meneer wellicht een personal trainer nodig hebben om de ontwikkeling van zijn spierweefsel wat te stimuleren? Zend heer Blaauw toch naar Ton Elias; die kun je op dit vlak om een boodschap sturen, hoewel die te veel in decadente vreetschuren heeft zitten stuffen.

Een teiltje helpt ook bij gewichtsregulatie, maar het zijn altijd de verkeerde mensen die aan de kotserij komen, dat is iets meer visceraals.

Volkspartij voor kakkers, maar dat is peristaltiek aan het andere eind.
Snotneus.

Reageer
gravatar

Het wordt dan wel moeilijk een geschikte premier te vinden. Bestuurders in de verdienklasse tussen de 5 ton en het miljoen zullen liever kiezen voor een topfunctie in de publieke sector dan voor een baantje als minister-president.

Reageer
gravatar

Als wij niet bereid zijn dit salarisniveau betalen dan zullen alle top-minister-presidenten (én top-zorgbestuurders) kiezen voor een carrière in het buitenland waar dit soort salarissen wél worden betaald.

Sterker nog, volgens mij is dit al gaande, gezien de clown waar we nu mee opgeschept zitten.
(HAHAHAHA enz.)

gravatar

Dit mag dan wel een satire site zijn, dit artikel is 100% waarheid. De verantwoordelijkheid, werkuren, en werkdruk die bij de baan horen mogen van mij prima beloond worden met een salaris van een paar ton. Geen enkele andere baan heeft zo’n scheve verhouding tussen werk en beloning.

Reageer
gravatar

Wat een onzin. De gemiddelde bouwvakker werkt harder. En iemand die meer dan 40 uur per week werkt doet z’n werk niet goed. Dat betekend namelijk dat hij/zij z’n personeel niet vertrouwd en werk niet kan delegeren.

gravatar

wat een onzin de gemiddelde bouwvakker bestaat niet en die beunt in het weekend daarnaast ook lekker bij en werkt dus ook meer dan veertig uur per week

gravatar

This may be a sadistic site, this article is 100% truth. The responsibilities, working hours and work pressure that belong to this track may from me Primark rewarded become with a celery of a few ton.
No any other track has such a tilted chicane relation between work and reward.

gravatar

Waarbij het grote verschil is, dat mensen bij de roverheid hun salaris bij elkaar laten roven door belastingambtenaren en dat salaris afdwingen (bij weigering van betalen zelfs met gewapend politietuig aan uw deur komen) voor diensten waar wij meestal NIET om gevraagd hebben en bovendien altijd te laat en te duur worden geleverd.

gravatar

Ik heb het geheel met u eens, zeer gewaardeerde collega! Ik zeg alle premiers vanaf 1848 moeten met terug werkende kracht het nieuwe salaris ontvangen!

gravatar

Gelukkig denken de zorgbestuurders niet alleen aan het vullen van de eigen zakken. Maar ook aan die van mager betaalde overheidsfunctionarissen. Het is natuurlijk te gek voor woorden dat deze bezorgde bestuurders worden afgeschilderd als graaiers terwijl zij welhaast filantropisch te werk gaan.

Reageer