Priest with benefits valt vaak tegen

Ogenschijnlijk onschuldig vermaak wordt al snel ingewikkeld

Op papier klinkt het leuk: een priester waar je ook seks mee hebt. Een ‘priest with benefits’, zoals de populaire term luidt. In de praktijk blijkt zo’n verhouding toch wat gecompliceerder te zijn dan mensen vaak denken. Niet zelden leidt het zelfs tot een permanente breuk tussen de geestelijke en zijn volgeling.

Michel de Roon (47) is pastoor in het Brabantse Oirschot. Hij was lange tijd priest with benefits voor enkele vrouwen en een man in zijn parochie: “Dat is vanzelf zo ontstaan. Je praat met elkaar over heel intieme zaken als het geloof en seksualiteit. Gaandeweg wordt er een spanning opgebouwd, dat voel je allebei. En van het een komt het ander.”

Een halfjaar geleden verbrak De Roon het contact met de vier gelovigen: “In het begin denk je: dit is alleen maar fijn. Onschuldig plezier, maar wel met iemand die je vertrouwt en voor wie je een tussenpersoon bent met God. Toch merk je dat de band anders wordt. Een paar vrouwen gingen meer verwachten, terwijl ze wisten dat ik dat niet kon bieden. Ik vond het steeds moeilijker worden hen aan te kijken als ik op zondag preekte.”

In het geval van De Roon begon de seks pas toen hij de betreffende parochianen al een tijdje kende. Voor Annet Jansma (31) ging het precies andersom: “Ik kwam een leuke vent tegen en belandde diezelfde avond met hem in bed. Het was geweldig! We spraken nog een paar keer af. Ik merkte dat ik niet meer alleen vanwege de seks in hem geïnteresseerd was. Hij slaagde er ook in mij voor zonden te behoeden. Toen heb ik aanvaard dat hij ook mijn priester was.”

Toch is ook die volgorde geen garantie op succes, vertelt Jansma: “Het klikte spiritueel zó goed dat ik hem op een gegeven moment te veel als priester ging zien. Daardoor had ik steeds minder zin in seks. En als we het deden, was het niet meer zo spannend als in het begin. Inmiddels zien we elkaar alleen nog in de kerk.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vroeger, toen priesters nog overwegend heterofiel waren en seks bedreven met nonnen, is er een speciale orde opgericht door het vaticaan, om te voorzien in de gerezen nood: de Zusters Delicatessen. Uit die tijd stamt het gezegde: “Wat Omo is voor het water, is de non voor de pater”. Gedwongen door bezuinigingen voorziet men tegenwoordig grotendeels zelf in eigen behoeften door koorknapen/schandknapen, of door klassiek handwerk: masturbatie mág; mits het niet uit de hand loopt.

Reageer
gravatar

“De werrelt is maer een woestijn,
vol slangen, ongedierte en draeken
Een pelgrim kan met smerte en pijn
hier naulix veilig door geraeken” (Vondel, gelovige)

Dit topic doet mij inzien dat De Speld gestaag haar achterban in ballingschap in de Woestijn voert:
1. de mogelijkheid tot reageren wordt beperkt tot 500
tekens
2. de mogelijkheid tot corrigeren vervalt inspraakloos
3. onwelgevallige reacties raken -selectief- zoek.
4. oneliners worden aangemoedigd
5. versimpeling…

Reageer
gravatar

en popularisering zijn dan onvermijdelijk, voilà.

Nee, de aan dit medium ten grondslag liggende missie van De Speld tot Verheffing (van de humor) des Volks wordt overgenomen en ingevuld door soms nauwelijks begrijpelijke reacties van de Heffe des Volks. Nous sommes trahis, aux armes concitoyens.

Ideetje: is er geen parallelle Speld-editie voor piep-jan-knor-reacties mogelijk?

gravatar

Charles Bony (USA), method actor met 2 paspoorten, treedt in het toeristenseizoen op als freelance pastoor in Aruba, om Yanks geestelijk te ontlasten. Charles, Teapartylid en Republikein, is zo’n “priest with benefits”. Maar de mix van religie en seksualiteit is “a whole different ball-game”, elke analogie tussen het uitstorten van het zaad en de zegen dient vermeden, voorspel en tussenspel lopen parallel met de Mis, maar de finale kan net mis gaan. Kindertjes vallen niet onder de garantie

Reageer
gravatar

Dergelijk erotisch gebroederte mag wat mij betreft onmiddellijk een paaps standje gegeven worden, liefst één vanuit een oprechte missionarishouding.

Reageer
gravatar

Als het u lust is de edelste delen van ons menschen op een zodanige wijze het strontkanaal in te varen, weet dan, Speld, dan spietst u zaad in nattigheid. En vraag dan tot in donkere diepten en nauwe spelonken, of ge daar wenst te komen!

Reageer
gravatar

Gelukkig heb ik op deze forumsite friends with benefits. Op priest with benefits heb ik het niet zo. Je hoort zoveel vieze verhalen over katholieke geestelijken. Kapelaan Eurlings lijkt me ook een viezerik.

Bij deze wil ik de groetjes doen aan mijn forumvrienden L. de Behanger, F.F. Dimmen en Joep. Het lijkt me kinky om met z’n vieren iets af te spreken.

Opa Viesman van de Paulussen clan mag dan toekijken. Eigenlijk mis ik ze op de forumsite.

Corrie. xxx

Reageer
gravatar

Gelukkig heb ik hier op de forumsite vele friends with benefits want een priest with benefits heeft tegenwoordig zo’n slechte naam. En kom ik alleen maar met kerst in de kerk.

Bij deze wil ik de groetjes doen aan mijn vrienden F.F. Dimmen, L.de Behanger en Joep.

Wanneer spreken we weer eens af? Het lijkt me kinky om met z’n vieren af te spreken. Opa Viesman mag dan toekijken.

Eigenlijk mis ik de Paulussen clan een beetje op de forumsite.

Corrie.

Reageer
gravatar

Berouw komt na de zonde! Het verbaasd mij niet. waarom tekenen zo veel mensen de petitie voor het behoud van katholiek kerkenin de provincie utrecht. 1 april zullen veel onbevredigden samen komen op de utrechtse maliebaan voor het bisschoppelijk paleis!

Reageer
gravatar

” Niet zelden leidt het zelfs tot een permanente breuk tussen de geestelijke en zijn volgeling.” Ik ken zo’n volgeling. Die maakte het zo bont, dat hij een permanente breuk in zichzelf heeft…

Reageer
gravatar

Discriminatie ! Waar zijn voor het hetero-manvolk de wulpse en willige priesteressen ? Ik zal hier melding van maken en dit jaar dient dit door de RK-kerk opgelost te zijn, op straffe van een forse dwangsom.

Reageer
gravatar

Ondanks dat onze Lieve Heer geen zieltjes onthouden dient te worden, wordt wel van de confrères verwacht dat zulks op een discrete en nette wijze plaatsvindt, waarbij het hebben van enig voorspel wordt afgekeurd.

Het missie- en zendingswerk, waarvoor men is uitverkoren, dient op een zedige wijze het quotum te behalen, waarbij tevens moet worden gezorgd dat de geestelijke nazorg in een goed gevulde kerk kan blijven plaatsvinden.

Reageer
gravatar

Het mooie is dat deze ietwat zondige seks direct gevolgd kon worden door de biecht. En dan direct 50 weesgegroetjes en 50 teruggegroetjes, al zal Jennifer dat niet zo op prijs stellen.

Reageer
gravatar

Ik heb jaren naast een draaiorgel “museum” gewoond (ja echt). De gODslasterende herrie die daar op zaterdagen vanaf kwam zal met geen orgie benaderd worden.

Ik begrijp uw zorgen monnik.

gravatar

Dan heeft onze parochie wel echt veel pech.

Kapelaan Geurts heeft alleen seks met jongetjes van maximaal 8 jaar en de enige benefiet seks die hij buiten dat interessegebied had was met een kereltje van elf.

Waarom discrimineert hij de zuigelingen?

Reageer
gravatar

Deze moeilijkheden zijn debet aan het feit dat tussenpersoon zijn van God totaal uit de tijd is. Tegenwoordig regel je als je spirituele zaken gemakkelijk online in de Portal, 24 uur per dag, 6 dagen in de week, overal ter wereld.

Zodanig blijft er meer tijd over om te genieten van je lokale priester. En dat is waar het werkelijk om gaat, toch?

Reageer
gravatar

tja,
daar zit je dan als De Speld…

In de gewone pers dat de van misdrijf verdachte Van Rey met voorkeurstemmen is gekozen – een gevalletje Desi B. in het huidige koninkrijk -, brieven aan Schippers om de onduidelijkheid op de etiketten van homeopathische producten weg te nemen… Welke onduidelijkheid?

Zware concurrentie.

Reageer
gravatar

Het belangrijkste nieuws vergeet u nog te vermelden, namelijk dat een VVD-kamerlid is betrapt op jarenlange integriteit. Die komt nooit meer op een verkiesbare plaats, dat spreekt.

gravatar

Ik was niet op de hoogte dat Van Rey en of zijn limburgse cornuiten ook zich aan kinderen had vergrepen, en dat Desi B daar deel van uitmaakte. En ik wist ook niet dat Schippers etiketten plakte op homeopathische producten, en dat dat iets met priesters te maken had. Maar dankzij Bas Beta weet ik nu al het relevante nieuws weer, waarvoor ontzettend veel dank.