3 miljoen mensen kopen Telegraaf, massale steun voor terreurpaniek

‘Juist nu laten zien dat we bang zijn’

De Telegraaf is vandaag in enorme hoeveelheden over de toonbank gegaan. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland steunen mensen massaal de strijd voor het zaaien van angst voor terreur.

Eerder kondigde de krant al aan zijn oplage voor deze gelegenheid te verhogen naar een miljoen. Door de enorme belangstelling voor deze editie van de krant is de oplage nog eens verdriedubbeld. Veel kiosken kregen verzoeken om exemplaren achter te houden, men verwacht dat veel mensen achter het net hebben gevist. De krant had al aangekondigd vandaag weer ‘gewoon’ opruiing en angstzaaierij op de voorpagina te plaatsen.

Henk den Bosch uit Alkmaar wist een exemplaar te bemachtigen en legt uit waarom hij deze zo graag wilde hebben: “We moeten juist nu laten zien dat we bang zijn. Collectieve angst en paniek zijn nu noodzakelijk. De Telegraaf speelt hierin een cruciale rol. Zij durven angst te zaaien waar andere media bang zijn voor kritiek.”

Hoofdredacteur Sjuul Paradijs zegt blij verrast te zijn met het succes van vandaag. “De vrijheid van angstzaaierij is hier in het geding. Het is aandoenlijk om te zien hoe mensen ons steunen in deze zware tijden.” Toch plaatst hij ook een kritische noot: “Het is wrang dat we al tientallen jaren bezig zijn met stemmingmakerij en dat er nu opeens zo massale steun voor is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Alk Maarder

Pas op met het gebruik van die plaatsnaam, voor je het weet zet de Telegrof die naam met extra grote chocoladeletter op de voorpagina en dan zijn de rapen pas echt gaar in ons land.

gravatar

De letters zijn een beetje groot, anders kunnen ze niet zien wat er staat. En als je de bladzijde omslaat moet je het gevoel hebben dat er nog iets nieuws komt. Hoofd-en bijzaak onderscheiden.

Het koffiehuis hiernaast

gravatar

Soms zijn de artikelen op speld.nl erg vermakelijk. Een beetje zelfspot moet kunnen.
Maar ditmaal gaat Speld te ver. Er zijn grenzen. Een dagblad aanvallen met de bedoeling dit blad een mogelijk target van moslimterroristen te maken, is beneden alle peil.

De Telegraaf kan zich niet verweren. Zouden ze dit wel doen, dan geven ze Speld een podium die het niet verdiend heeft: Speld zou serieus genomen kunnen worden, dit zou het einde van Speld betekenen.

Een rectificatie lijkt mij gewenst.

gravatar

Angst voor de Telegraaf kan niet genoeg gezaaid worden.

gravatar

Dat blad wordt gesubsidieerd door de farmacie. Sinds de waarheid verdwenen is heeft de telegraf geen tegenspraak meer. En sinds dit blaadje op zondag verschijnt schertst het blad met de regels van de bijbel. Zouden er ook extreme jehovagetuigen bestaan? Alhoewel je zus en alle bijnamen scandeert niet zo vlot.

gravatar

Ik ben niet bang genoeg geworden door de Telegraaf.

Ik ben hierdoor ten einde raad want mijn vrienden praten niet meer met mij, mijn vrouw is naar Meppel vertrokken en ik zit hier mijn eenzame kerst (ik vier kerstmis altijd op 14 januari) te vieren en alleen monopoly spelen maakt me depressief.

Oh, oh, wie o wie kan mij nog helpen?

Reageer
gravatar

Wat een ongelofelijk onzinverhaal. Al jaren lang lees ik de Telegraaf. Mijn krantje staat helemaal niet voor het zaaien van angst voor terreur. Het moedigt mensen juist aan om actie te ondernemen.

Is dit artikel geschreven om het fossiele restje linkse gekkies dat z’n laatste plekkie op deze forumsite heeft gevonden te pleasen?

Of is het geschreven om de Volkskrant te pleasen? Immers: “Uit wiens hand men eet wiens woord men spreekt”.

Corrie.

Reageer
gravatar

Meer mensen zouden hun posts moeten beginnen met het feit dat ze de Telegraaf lezen. Weet ik gelijk dat ik kan stoppen met lezen.

gravatar

Hoi Corrie,

Bedankt voor het verder polariseren van deze discussie. Woorden als ‘links’ en ‘rechts’ zijn hiervoor zeer geschikte, beladen termen die elk zinvol gesprek over terreur goed dichtgooien en sommige mensen als ‘gekkies’ en anderen juist als ‘oprecht bezorgde Nederlanders’ neerzetten.

Blij dat je dat hebt gezien en hebt vertaald naar de praktijk.

Liefs, Lou

gravatar

Zo is het Corrie! Een naar flut stukje.
De Telegraaf heeft al heel vaak tot actie aangezet. Mijn buurman bijvoorbeeld, een fervente Telegraaflezer. Die rende vanochtend na het lezen van deze editie de straat heen en weer terwijl hij schreeuwde “We gaan allemaal dood! We gaan allemaal dood!”
Als dat geen actie is, dan weet ik het ook niet meer.

gravatar

Lieve Corrie,

Het artikel is geen onzinverhaal, vooral omdat jij elke dag de chocoladeletters op de voorpagina in je opneemt als zijnde de heilige woorden van jouw fossiele ultra-rechtse geliefde gekkie, Geert W., die jij te allen tijde een plezier wilt doen door kritiekloos mee te heulen.

Waarom heb jij overigens speciaal een hekel aan de Volkskrant en niet aan het Financieel Dagblad, het AD, de NRC, het Parool, de Trouw, het Reformatorisch Dagblad, de Meppeler Courant enz.?

Kusjes

gravatar

Zeg, familie van Corry,
Moet dat nou? Kan het niet anders? Kunnen jullie dat wicht niet gewoon een portie gemalen glas voeren, een workshop wireless parachutespringen aanbieden, laten logeren in jullie caravan (met die slecht functionerende kachel en die goede isolatie) of een wandel-vakantie in de bergen in Zuid-Amerika aanbieden? Weet je wel hoe vervelend het is zoiets onder je bøs vandaan te moeten krabben? Bah!

gravatar

Dit kan natuurlijk niet! Als al die bedreigingen naar mijn adres blijven doorgaan dan stuur ik een mail naar minister Opstelten met het verzoek dat De Speld de mailadressen van de bedreigers aan de BVD doorgeeft. Dat zal jullie leren, jullie terroristen moeten hard aangepakt worden.

Door jullie tuig raak ik helemaal opgefokt. Ik ga nu maar lekker voor een half uurtje met m´n eitje in op de Lazy Boy.

Zo ga je niet met een vrouw om, waar is jullie fatsoen?

Corrie.

gravatar

Lieve Corrie,

Ik weet hoe moeilijk jij het hebt als geïnspireerde wasvrouw te midden van het xenofobische, rechts-extremistische gajes.

Daarom was ik ook heel erg meelevend in mijn vorige bericht aan jou, waarin ik niet minder dan de letterlijke waarheid schreef. Dat zul je ongetwijfeld met mij eens zijn. Mijn reactie was minstens zo aardig, als jij altijd bent tegen de lezers van de Speld. Lezers die stuk voor stuk voor geen eurocent jouw bezonnen en zachtaardige reacties zouden willen missen.

gravatar

Schei eens uit vervelende zeikerd!

Een goed voorbeeld doet goed volgen.

Dat dit je nu nog op jouw fossiele leeftijd bijgebracht moet worden!

Dus houdt vanaf nu je bakkes, houdt die plastic toyboy van je binnen, en begin je nu eens gewoon een beetje fatsoenlijk te gedragen.

gravatar

Beste Corrie,

Opnieuw leef ik tussen hoop en vrees. Geef astublieft uitsluitsel over dit al dan niet sarcastische bericht!!

De andere kandidaten kunnen misschien anders denken, maar ik weet het zeker: U BENT DE MOL!

gravatar

Zeg Kuifje,
Doe eens wat aan je Frans! De taalfouten stapelen zich zo hoog op, dat het gevaar bestaat dat heel de beschaafde wereld eronder bedolven zal worden als de boel omvalt.

gravatar

jij scoort wel matig! een 5,5 en een 6,4 voor het ketsen. Dan kets je toch niet goed.
Altijd als ik de scores van het ketsen bekijk in de krant geven ze mij toch altijd een gemiddeld cijfer tussen de 7 en de 8! Laatst had ik zelfs een 9!
maar ik zal bescheiden blijven. Je doet het in teamverband dus het vrouwtje mag ook wat credits opstrijken.

gravatar

Ja maar… als je er niet bang voor bent is het toch meteen geen terreur meer? Om een voorbeeld te geven: chocoladeloze chocoladepasta zou eigenlijk gewoon ‘pasta’ moeten heten. Dus wat valt er die bovenstebeste Telegraaf nu eigenlijk te verwijten, behalve het intrappen van een open deur?
Verder een prima artikel hoor.

Reageer
gravatar

Nonsens, het is allemaal vooropgezet door de hoofddirecteur van TMG. Niemand koopt dat krantje nog en wil er zeker niet mee gezien worden. Een beetje mee gaan zitten hypen op de Haat en Paniekcampagne van vriend Geert. Telegraafkopers dienen morgen dan massaal te verschijnen op het Waterlooplein te A. om bordjes omhoog te houden met het opschrift: Je Suis MalleJuul.

Reageer
gravatar

In de tekst staat: ” Door de enorme belangstelling voor deze editie van de krant is de oplage nog eens verdriedubbeld.” Dit betekent dus dat de oplage is verzesvoudigd, Hier uit volgt dat Sjuul Paradijs met 3 miljoen exemplaren is blijven zitten. Heeft hij dus het aantal wakkere lezers danig overschat

Reageer
gravatar

Naar verluidt heeft een onderwijzer in Yemen een exemplaar van de Telegraaf aan de muur van zijn klaslokaal geprikt.

Hij is vervolgens door twee leden van de plaatselijke militie afgeknald.

Reageer
gravatar

Heel goed! Wat ze gelijk hebben. Men zou de tere kinderzieltjes volkomen van slag brengen met de hopeloos belabberde kwaliteit van de schrijfselen in dat blaadje.

gravatar

Hoe zit het met de vrijheid om erwten te zaaien ?
Gelden daar aangepaste regels voor in het kader van het verstrengde veiligheidsbeleid ?
Graag snel een antwoord, want de erwtjes moeten vroeg de grond in.

Reageer
gravatar

Paniek vond ik vooral de naaktscenes van Brigitte Bardot. Verder geen paniek. Most of the moslims are terror free. Paniek is er vooral in Syrie en bepaalde landen in Afrika, zoals Nigeria, waar idioten honderden mensen vermoordden.

Reageer
gravatar

Bang? Als je jarenlang onnozele cartoons maakt over Hollanders en er staat dan plots zo’n KEES voor je? Zou je dan verschieten? Dat zou ergens achterlijk zijn.

Ik loop al een week met twee verschillende sokken rond en noch mijn moeder noch mijn vriendin hebben dat opgemerkt.

Wie gaat er nu zo’n onnozele cartoon ook afdrukken? Herriezoekers van allerlei slag.

Reageer
gravatar

Mijn kinderen opgehaald van hun oppasadres.Ik ben echt wel bang.Het komt steeds dichterbij, het is hier waarschijnlijk al.Ik denk aan mn kleintjes, wordt boos op alles en iedereen.Iedereen mag zeggen wat ie wil,maar kwets elkaar niet. en dan die stomme cartoons waar mensen voor dood moesten..is het dat waard??en dan daarna maar flink dooooooorgaaaaaaan. Nog meer doden,Jeetje wat een lol.Hoef niet zo nodig God of Mohammed of al dat zooi te zien in een tekenfilm..

gravatar

die telegraaf gewoon een dekmantel voor en van de mossad….ik ben terrorist….en opgeleid door de moschaad doch nu geef ik me bloot.

… mag jij nie weten daarom fluister ik t …..als de onzichtbare relasie tussen de nozem en de non

Reageer
gravatar

Mijn katten zijn het hele jaar door een grote fan van de Telegraaf. Heerlijk absorberend. En het kakt zo heerlijk op de foto van Geert Wilders.

Reageer
gravatar

Wat er toch speult tussen de nozem en de non blijft boeien…

relasies op zich zijn vaak te zichtbaar …ze doen t met elkaar…zoals IS en Rael.
Je weet alleen dat IS t mannetje- t ventje is en Raelle t wijvie….toch….

..geheime of verborgen relasies die zijn t..
telegraaf als grootste krant van nedtv en mosschaad hebben nu wel of geen verborgen relasie in hun strijd om angst te zaaien……..
Is en Raelle zijn dus als nozem en de non…… ahahha…een erlebnis weer vandaag zeg…..

Reageer
gravatar

Is en Raelle zijn dus als de nozem en de non……
Nu effe een deurdenkertje……..
IS = als de nozem
Raelle = als de non

Die kunnen nu: wel of nie door 1 deur door….?
…de non slaat erna de deur van t klooster achter haar toe…doch hoe is dat nu voor IS….. is die in t veldsyrie pas weer terug te vinden of sluit de non de deur naar binnen toe…..

…..ik zing nu wel dat niemand t weet doch er is toch iemand die t weet…..

Reageer
gravatar

ahahaah… nu komen we ..ergens…….ahaaerlebnissen…..hangen en lijken te dansen in de lucht ..hoe zou dat nu weer komen…?

kijk… zeg wel dat niemand t weet -tele.b.raaf-
….doch er is iemand die t toch weet/organiseert -Mos.sad-

Kijk.. zou d’er een verborgen relasie zijn tussen hier en Moham stapt op…?

Das alweer de 5de intelli vraag zeg vandaag…het loopt….. en wat gaat t…..
….de 5de betekent….?

Reageer
gravatar

Ik stel een historische daad
Ik ben een vuile jood, er trots op en t bewijzen.
Subliem tot in mijn teennagels…

IS en Rael hebben een relatie zijn een. Elke dag in de media en niemand die t in de smores…heeft zeker de meest domme eu-massa.
Hoe houden we dit nu gescheiden Is en rael en israel.

We nemen -om de olie en Syrië in bezit te krijgen- gewoon de eerste twee letters van ons land en laten een legertje ongeregeld alias koppensnellers de beest uit hangen en het vuile werk…

Reageer
gravatar

…..Dat ligt zo dichtbij – ….. te dicht bij… — niemand komt op t idee dat ze dna zijn

Kijk dat biedt perspectief …
Mocht IS niet lukken nemen woon Ra als nieuw meute koppensnellerdan hebben we altijd El nog achter de hand…..geniaal superjoods.

Nog leuker wordt als de Rooth Baas straks belt om me te feliciteren
want zelfs als plaats ik dit hier niemand neemt t aan ..logisch gelijke teeveekudde.

Een simpele emotie als angst oproepen is een peule.. nee kikkererwten schilletje….in vergelijk hiermee

Reageer
gravatar

Kijk… ga ik op zichtbaar …..blijft t nog onzichtbaar …..twee smaken….

Allemachies wat een power…

ben eu sukkel- …..waar moet al die opgewekte angst dan wel voor dienen….. in gang gezet..welk doel….

Sukkel en de macht niemand weet hoe t eigenlijk begon het verhaal van de liefde tussen de nozem en de non…de eusukkel is ontkracht…

das weer een intelli vraag zeg… de 7de al vandaag…..
kom bij moszaadje werken… toch…..

Reageer
gravatar

Cornelis’ zijn nieuwe chanson…

er bleut wat zeg…. tussen de nozem en de non……… de non is betracht.
wat zeggie……Eensukkel- eeneu -eenontkracht hebben wij Alle macht..

Eet jij wel kozher gozer………………

Er bleut wat zeg….. tussen de nozem en de non….. staat alweer op Een..
1-3-1-1-1 = ……?

Mossacode of de non betracht
Een…. tegen aan Alle…..

Cornelis nieuwe chanson.. gaat weer over een relatie ..

Reageer
gravatar

goe nieuws zeg…

de broer van Cornelis vrijwijk heeft een nummertje twee hit.

Tekst gaat:
….Waar oh waar…. zit toch t geniep van miep… van mosje…Kniep…….

Hier in scien van Telavief menen velen dat de tekst hogere intelli heeft als die van oudere broer Cor….

Mosje code aan Igor.. Igor bericht..
Geniep – sly -sluw.

Reageer
gravatar

…Zie je de humus er niet van in……?
Nu ik wel..een en al.

Over twee jaar loopt IS mannetje met verkracht meisje Damascus in gaat de G.Sachs bank binnen … onder arabische Naam natuurlijk… zo doorzichtig zijn we ook weer nie…..toch..

De oliesyrie is de onze…. nu al …alleen t duurt wat ..vooraleer de sukkel het begrijpt…
Je bent een vuile jood of je bent t niet.
…. heeft ie nog voor gevochten en de koppengesneld….

Is dat geen humor dan weet ik niet…Code IGor -code.

Reageer
gravatar

…… hoe bont ik t verder maken kan….toch…
Pas als later zijn dochter ontdekt dat het een joodse bank is.. te laat.
Want dan zit ie onder de schulden….en kan alleen maar afbetalen of verder….
Er is geen ciamerikaanof mossad-me meer die hem iets toeschuift…tenzij hij verder gaat in iran..
Hij mot wel…….je bent een vuile jood of je bent inie en ben superieur in tot in mijn kippah natuurlijk…zelfs die paus draagt de onze….he waches effe…..

Humo kikkererwten – code Igor

Reageer
gravatar

….je ziet en leest doch en toch niet wat er staat..
uit de kast…doch alleen vanuit de achterwand

….on zichtbaarheid das mazzel&clou
kijk ..wij doen t intelli werk van en voor de prof. doch laten de profeet-volgers t uitvoeren.
….die profeet ook van ons….. dankzij hebben we allesinsyrie..is dat geniaal of superieur….

We kunnen toch niet zelf gaan… we maken onze handen ook niet vuil… we doen alleen t geld en macht…
Onze g.sachs bank zal er over twee jaar wel de profeet eren..echie..kijk waarom kijk….

Reageer