Geen doden bij satirische aanval

Bij een satirische aanval van het Franse weekblad Charlie Hebdo zijn geen doden of gewonden gevallen. Het incident brengt het totaal aantal slachtoffers van satirische aanvallen sinds het begin van de jaartelling op nul.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,1516,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,35,36,37,38,39,40,41,42,43,44,45,46,47,48,49,50,51,52,53,54,55,56,57,58,59,60,61,62,63,64,65,66,67,68,69,70,71,72,73,74,75,76,77,78,79,80,81,82,83,84,85,86,87,88,89,90,91,92,93,94,95,96,97,98,99,100,101,102,103,104,105,106,107,108,109,110,111,112,113,114,115,116,117,118,119,120,121,122,123,124,125,126,127,128,129,130,131,132,133,134,135,136,137,138,139,140,141,142,143,144,145,146,147,148,149,150,151,152+1

Reageer
gravatar

Sterk!
Satire valt onder de vrijheid van meningsuiting. Het mag grappig zijn, mag pijn doen en moet je (soms) aan het denken zetten.
Van satire is nog nooit iemand dood gegaan. Het doet me pijn dat er lieden zijn die vinden dat Charlie Hebdo dit over zichzelf heeft afgeroepen.

Reageer
gravatar

Kijk jullie altijd denken: wij maken grap. Niet zo zijn. Wij gaan jou karnaval nu kapotje maken. Als jij dronken schreeuwt: Allaaf. Wij jou kopje van jou bier afslaan. En jij doen na-apen met vasten? Vast en zeker niet: wij proppen jou vol met Halal varkens-shoarma. Haha.jij denken lekker doen met maagd? Lekker op-en-neer? Haha, wij sturen oude oma naar karnaval, in burka, jij niet zien dat oud wijf. Jij denken lekker klitje pakken? Haha, lekker weg! Jij kaaskop: wij maken de grapje. Jij niet!

Reageer
gravatar

Jou oma ook oud wijf? De profeet Mohammed heeft niet gezegd dat moslims mensen moeten kapotmaken! Jezus, de Zoon van God heeft niet gezegd dat christenen mensen moeten kapotmaken! Dus welke setan zit in jou?

gravatar

lees da ding eerst tegoei: bij een satirische aanval VAN het franse weekblad… tis een statement dat satire niet dood, itt een kalashnikov

Reageer
gravatar

Parijs is niks het is maar een enkeling volgens Prins Carnaval en consorten de overige islamieten zijn allemaal oppassende burgers en schatjes in Overvecht, De Schilderswijk, Afganistan, Syrie, Libanon. 9.11 , Irak, Gaza, Spanje , Engeland, Theo van Gogh en nog ‘n paar. Die paar Kopten en Christenen die worden afgemaakt tellen niet mee. Vraag maar aan de nieuwe Kalief die ex-prins carnaval. Hij vind dat op Facebook geen kritiek geleverd mag worden. I daarvoor niet de site.

Reageer
gravatar

Satire kan ons ook dichter bij de realiteit brengen in plaats van verder ervandaan.

Je hoeft er niet eens een uithangbord bij te hangen, met koeienletters.

Reageer
gravatar

Er is wel een verschil tussen satire en affectie, de eeuwige strijd om futiliteiten die de dubbelzinnige relatie tussen de buren van leven tot leven kenschetst die elkaar willen aftroeven en telkens een beetje verder in hun vrijheid beperken, een strijd die na de dood gewoon doorgaat op een astraal niveau van bestaan waaraan de politiek haar inspiratie ontleent. In dat opzicht is de aanslag in Parijs wel een harde les net nadat de grenzen van het haalbare hier al een beetje opgerekt werden.

Reageer
gravatar

Volgens de bijbel mag er geen afbeelding van god gemaakt worden. Waar zijn de bewapende mensen die souveniershops die Michelangelo’s De Creazione di Adamo verkopen overhoop schieten?

De uitwassen van de Islam gedragen zich als de christenen tijdens de middeleeuwen. Tijd om die achtelijke manier eens achter je te laten en naar de 21e eeuw over te gaan.

Reageer
gravatar

meanwhile in palestine the counter still running, all for the cause of freedom.. of u kunt een willekeurig conflict gebied naar eigenkeuze bekijken.

natuurlijk verschrikkelijk voor de mensen zelf daar in france.

maar het nieuws met aanslag op vryheid is mischien een beetje misplaats? straks massas telegraaf lezers die moskeeen platbranden? media histerie dat ook nog eens van dit soort mensen alleen maar weer op ideeen kan brengen….

voor de rest is dit close enough near bed case…

Reageer
gravatar

Hulde aan het vrije woord. Dat de oogst hiervan wrang is mag niets afdoen aan de verworvenheden van onze westerse maatschappij. Spreek en teken vooral door, satirici van het grootste gif ooit: religie. Had Marx toch één keer een punt; de Speld heeft er bij dezen weer vele. Jammer dat het geen priemgetal was…

Reageer
gravatar

Als je die gezichten ziet van de voortvluchtige verdachten, dan zien ze er geeneens zo onsympathiek uit. Ze hadden denk ik geen enkele bijbedoeling.

Trouwens de tekst van De Speld zie ik een beetje als een witte vlag. Misschien niet onbegrijpelijk.

gravatar

Tamelijk onschuldig die cartoons. Je vraagt je wel af wat de lol eraan is om met cartoons van Mohammed door te gaan als de Moslims gewoon geen afdrukken van hem willen zien, hoe belachelijk het ook is. Er moet toch wel een of ander dieper verband bestaan. Het lijkt erop, ook in de afkeuring, dat men nogal snel doorheeft hoe die moordenaars zijn. Waar halen ze die kennis vandaan?

Reageer
gravatar

Als je onsmakelijke, provocerende, grove en beledigende ‘grappen’ maakt loop je wel de kans om voor eeuwig naar Meppel geschoten te worden. Een beetje verdiend ook.

gravatar

Nee R,

Volgens jou is het dus een verklaring, een bewering of een uitspraak. Het lijkt mij echter meer een gezichtspunt of een invalshoek.

Wij apen spreken onderhand beter Nederlands de dan mensen waarvan wij afstammen.

gravatar

De vraag is niet of satire mensen doodt, maar of er meer of minder leven wordt gered. Dus met andere woorden of het ‘principe’ een toegevoegde waarde is of niet. Als bij een moord geen satire kan bestaan, geven de deelnemers toe dat ze zelf fantaseren over moord. Het is een misvatting dat satire en oprechtheid niet samen kunnen gaan in een land dat volwassen is. Sat is waarheid in het Sanskriet, ire betekent vuur, of woede, bij de Ieren. Woede is Wodan, of Mercurius, de boodschapper van de goden.

gravatar

De censuur is nu binnengetreden. “Dubbele reactie ontdekt: het lijkt erop dat je dit al hebt gezegd!” Terwijl de reactie werd afgeketst.

Reageer
gravatar

Lester Sands,
Terug naar het droevige Hollandse paternalisme. Eindelijk regent het weer.
Zelfs bij satire kan ik wel zien wie wie is.
De opgeschilderde grimas.

Deze reactie kan niet worden aangepast, omdat deze is gemarkeerd als spam

Over satire gesproken.

Gefeliciteerd

gravatar

Ik verdiep me als criminoloog in de daders, dat is een tweede natuur geworden, anders zou ik u ook nooit kunnen volgen. Mensen houden van dode kunstenaars, levende zijn wat lastiger. Ik zie u bij de rouwdienst.

gravatar

Ok. We weten het nu wel, een paar idioten schoot een aantal andere idioten neer en won een groot aantal stemmen voor Wilders.

Mag er nu eindelijk een leuk Speld artikeltje geplaatst worden?

Het lijkt hier onderhand Meppel wel!

Reageer
gravatar

Jawel Michel,

Maar zeg nou zelf, jij kiest zelf niet, dat doet immers jouw dominee of de paus voor jou namens een zwijgzame god.

Wij apen hebben gelukkig geen onbereikbare god nodig en zeker niet zijn zelfbenoemde, hautaine aardse vertegenwoordigers, die mensen tegen elkaar opzetten.

gravatar

Snot aap, of het jou of mij nu aanstaat of niet, feitelijk heeft michel aardbewoner natuurlijk gewoon een sterk punt. In naam van de ‘Wetsterse Waarden’ worden, ondanks een keur aan op elke straathoek vrij verkrijgbare voorbehoedsmiddelen, 30.000(!) volslagen weerlozen PER JAAR over de kling gejaagd. Erg respectvol is dat natuurlijk ook niet, wel? Je hoeft toch voorwaar geen Gristen te zijn dat te kunnen snappen, puur het hebben van een geweten en enige bereidheid tot zelfreflectie volstaat.

gravatar

Degenen die abortus goedkeuren. Waarom doen jullie niet een molensteen om je nek en laten jullie jezelf in zee gooien? Door abortus goed te keuren ben je in de meeste gevallen ook moordenaar, ook al is dat indirect. Hoe zijn jullie trouwens op de wereld gekomen. Met een sateliet?

Reageer
gravatar

Ah een reliegekkie. Jij vriest ook al je sperma in na een goede sjorbeurt? Want anders ben je niets meer dan een moordenaar. Het is allemaal leven wat je door het putje spoelt.

gravatar

Ging dit artikel van De Speld niet over een terroristische aanslag? Gepleegd door een groep mensen die abortus ook niet goedkeuren maar die zonder gewetensbezwaren onschuldige mensen neerschieten of opblazen? Mag dat dan wel?

gravatar

Michel lijkt mij een holbewoner.

Wat anders. Na de vreselijke gebeurtenis in Parijs gisteren schaam ik mij als aap, dat we van de mensen afstammen.

gravatar

Staat er iets anders dan jouw opdracht aan mensen die niet tegen abortus, zich met behulp van een molensteen te verdrinken?

Zijn jouw reacties passend in het kader van het onderhavige artikel?

Gelukkig rijden wij apen geen irrelevante stokpaardjes zoals jij.

gravatar

He snotaap, komt voor jou nou wel ontzettend dichtbij wat op andere plekken van de wereld dag en nacht gebeuren, of niet. Wel eens van kolonies gehoord?

gravatar

Snotaap, ik hoor niet bij 1 of andere religie, dus er is geen dominee of paus die voor mij beslist. Je gelooft in waar je in gelooft, en ik geloof met alle respect voor jou gezien mijn verleden in de GOD die hemel en aarde geschapen heeft en die GOD heeft de mens niet geschapen als een willoze marionet. Mensen verpesten het zelf. Kijk maar naar de geschiedenis. Ook jou wens ik alle goeds van GOD toe.

gravatar

Dat met die molensteen was niet passend van mij, daar bied ik mijn ik mijn excuses voor aan. Het ging mij er gewoon om dat binnen 8 weken na de bevruchting een foetus al een compleet mensje is. Niet lang daarna gaat het hartje kloppen en ze zijn weerloos, als je het hebt over weerloos en onschuldig en worden dan afgemaakt omdat ze ongewenst zijn. Dus sorry als ik mensen voor het hoofd gestoten hebt, sorry.

gravatar

Ai ai ai, die reacties.. zoveel ironie dat ik het bijna niet kan verdragen. Al die mensen die dit respectloos vinden hebben waarschijnlijk hetzelfde intellect als die moordenaars. Mensen die nooit een blad voor de mond namen, en schreven en tekenden wat ze voelden zijn vermoord door gestoorden die waarschijnlijk door fundamentalisten helemaal gehersenspoeld zijn. Dat was nooit gebeurd als ze ook maar enig gevoel zouden hebben ontwikkeld voor bijvoorbeeld satire, relativering en humor of het vermogen om een boodschap in een context te plaatsen. Schrikbarend om te zien dat het daaraan bij een heleboel mensen hier ook aan ontbreekt. De Speld betuigt hier steun aan de mensen die met hun leven hebben moeten betalen voor het vrije woord. Op een ingetogen maar toepasselijke wijze.. jammer dat het nog veel mensen ontgaat..

Reageer
gravatar

Ik moest het een paar tellen laten bezinken maar dit is een uitstekende en de in de context passend bericht van de Speld. Gezien de issue waar het hier om gaat is dit de krachtigste reactie die je kunt geven als betrokken bij satire en het vrije woord in het algemeen.
Hulde. Jammer dat niet iedereen snapt dit vooral een ernstig item is op de Speld en zeker niet bedoeld om alleen maar leuk te wezen.

gravatar

Dat wilde ik ook zeggen alleen was me dat nooit zo goed gelukt.

Toen ik het las werd ik er stil van. Het drukt in twee zinnen meer uit dan in ellenlange stukken in niet-satirische bladen. Tekeningen, teksten versus moorden. Geweldloosheid versus geweld. Als je vindt dat dat een (misplaatste) grap is, lees dan even het stukje hierboven.

gravatar

De Speld is als satirisch medium een vakbroeder van Hebdo, dit is geen grap maar juist een statement voor geweldsloze actie voor vrijheid van meningsuiting, een satirisch eerbetoon aan Hebdo..

Reageer
gravatar

satire is een geweldsloze wapen, humor publiceren, maar eigenlijk een kritisch boodschap uitdragen wat er belachelijk mis is aan de wereld, als je dit stukje van De Speld niet begrijpt, begrijp je satire in essentie niet en heb je Hebdo dus ook nooit begrepen…. of weten wat ze precies deden.. doen

gravatar

Je moet wel begrijpen dat de hele samenleving op de verkeerde weg zit, totaal in de war, maar wel allemaal in dezelfde (vage) richting wijzende, en dan nog de verkeerde. Oningelicht en onvoorbereid. In de Augiasstal van het vorige tijdperk.

Reageer
gravatar

Satire heeft nog nooit de vijand kunnen doden. Cynisme is al beter maar kon ook nooit meer bereiken dan een enkele licht gewonden. Van sarcasme is uit 1624 een geval bekend van een zwaar gewonde in Santiago de Compostella, maar dat is nooit geverifieerd. Daarom is in geen enkel zichzelf serieus nemend leger ‘grappenmaker’ een officiële rang. Kortom: weer zo’n leugenachtig bericht dat u ons opSpeld.

Reageer
gravatar

Wat alle Speld-reacties gemeen hebben, instemmend of afkeurend, is dat zij allen niets aan de situatie afdoen en evenmin iets toevoegen. Zoals gewoonlijk wordt in ons land alle actie geneutraliseerd door uitgebreide analyses. Ons staatshoofd (W.A. verzekerd) en MP Mark Rutte (All-risk) hebben Frankrijk gemeld schouder aan schouder te staan in dit leed. Parijs voelt zich nauwelijks getroost door dit verbale vertoon; beter ware ‘t gezamenlijk actie te ondernemen om herhaling te voorkomen.

Reageer
gravatar

Zodat iedereen een outsider wordt? Heel de wereld dichtspijkeren? Voor de oorlog aan de terreur, is er gewaarschuwd dat de doos van Pandora geopend zou worden. Er werd misschien nog niet genoeg weerstand geboden. De hele meetlat van het hele politieke spectrum, van links tot rechts is gewoon automatisch als fenomeen naar rechts opgeschoven, met links daarvan als curiositeit de allochtoon. Met blaffende honden zonder baasje aan het raam van Geert Wilders.

gravatar

Om de verdienste van de moderne Jihadist te behouden voor de Europese kenniseconomie en participatiemaatschappij heeft de EC besloten Schengen tijdelijk te verruimen voor bevriende Jihadisten uit omringende staten. Ook zal een uitwisselingsprogramma worden opgestart. Voor elke Jihadist zal een Satirisch Cartoonist gaan werken in het land van herkomst.

Reageer
gravatar

Ik had de redactie van De Speld wat intelligenter ingeschat.

Een grap hierover is niet echt op z’n plaats en toont weinig respect naar collega’s en nabestaanden van deze daad.

Reageer
gravatar

Er zijn inderdaad geen doden gevallen. Een dood is het einde van een verhaal, het einde van waar een persoon voor gestaan heeft. Een mening is kogelvrij. In deze zin zijn er zeker geen doden gevallen. Zolang niemand toegeeft aan dit soort barbaren zullen de slachtoffers die vandaag gevallen zijn nooit echt sterven.

Reageer
gravatar

Ik zie dit waanzin-artikel als een hommage aan CHARLIE HEBDO, Geen redacteur die nu, vanuit het hiernamaals, dit sarcasme veroordeelt!!

Reageer
gravatar

Ik snap wat jullie hiermee willen bereiken. Persvrijheid is het fundament voor een democratische samenleving, maar respect hoort daar ook bij. Ik vraag, misschien namens anderen, even respect te hebben en niet in deze open wond te porren.
Too soon, de speld

Reageer
gravatar

U bent nu een echte hoffelijke Hollander. De timing was er echter een die door een kosmische factor is bepaald. De wat schrandere lezers zullen dit kunnen vermoeden.

gravatar

Nou dat was wel even lachen vandaag op de redactieraad van de Speld.Meestal zitten ze daar te janken om hun eigen gebrek aan inspiratie.Maar nu,zie,ze krijgen tranen in de ogen van het lachen om hun eigen genialiteit.Woehoe,effen bijkomen.Hahaha, hier ligt er al eentje onder z’n stoel met de slappe lach.Een 13de slachtoffer.Wat zijn het toch knallers bij de Speld.
PS1: Het voorgaande is satirisch. Helaas schiet je niks op met satire.De Speld blijft gewoon een kutsite.
PS2.PS1 is niet satirisch.

Reageer
gravatar

Het vorige artikel was geniaal. Maar je kunt dit moeilijk uit de weg gaan zonder een slap geouwehoer site te worden. De duisternis erachter is erger dan de dood, maar dat heb je denk ik niet leren uitspellen op die inburgeringcursus.

gravatar

Die dame uit dat werkgelegenheidsprogramma die niet terecht je asielaanvraag heeft ingewilligd zal wel bang geweest zijn om je te negeren, zo heb je dan een stuk of miljoen broeders in dit land. Of is bij jou in het dorp op cruciale leeftijd gewoon de basisschool gesloten?

gravatar

Och Kevin,

Jij trekt ook niet bepaald volle zalen.

Maar het is aandoenlijk om te lezen dat het hardop uitleggen naar jezelf toe enige reactie heeft opgeleverd. Koester het nu het nog kan, morgen is het weer voorbij.

gravatar

De reacties over inburgering of basisschoolniveau doden ook niemand maar tonen aan dat deze site een kweekvijver is voor het aanwakkeren van onderlinge minachting en aanzet tot haat. Wie zich intellectueel superieur acht aan een ander is niet beter dan de lieden van IS.

gravatar

De Speld laat zich van zijn meest sterke kant zien. Deze twee zinnen vind ik in al hun eenvoud fantastisch gekozen en een enorm krachtig statement. Treffender kan de vrijheid van het woord naar mijn mening niet worden verdedigd. Juist nu.

Reageer
gravatar

Begrijpend lezen is kennelijk erg moeilijk.
Het blad doet kennelijk heel de tijd satirische aanvallen. Daar zijn nog nooit doden bij gevallen… Got it??

Reageer
gravatar

Of De Speld nou gewoonlijk wel of geen politieke statements maakt, deze vind ik erg raak. Laat toch mooi de andere kant zien, hoe verzet tegen iets waarmee je het oneens bent ook geweldloos kan?

Reageer
gravatar

Het doel is om mensen tot denken aan te zetten, zij die niet kunnen denken voelen zich aangevallen. Door het absurde in een situatie uit te vergroten of belachelijk te maken, kan de angel eruit of de vinger op de zere plek worden gelegd. Zodat men iets kan veranderen, er ogen open gaan. Wie de schoen past trekke hem aan, vandaag waren dat mafkezen met geweld, duidelijk humorlozen zonder brains.

gravatar

@en ter overpeinzing: Ik heb die documentaire van de VPRO over het Urker mannenkoor ook gezien ja. Was heel mooi. Ik begrijp alleen de connexie met dit onderwerp niet. Of het moet zijn dat u iedere gelovige als potentiële terrorist ziet en u behoort tot die groep die gelovigen hun geloof wil ontzeggen. Wat overigens net zo idioot intolerant is als een homo zijn relatie willen ontzeggen.

gravatar

@Uw vraag,

Welnu, u vraagt wat af, en u neemt wat aan, om daar vervolgens een waardeoordeel aan te hangen.

Dus ter verduidelijking: Psalm 21 wordt vaak gezongen om bij de uitvaart de overledene(n) te eren. Niets meer en niets minder.

Blijft u zich nu toch vooral het e.e.a. afvragen, en concludeert u dan pas daar, waar u het juiste antwoord heeft gevonden. Dáár wordt uiteindelijk iedereen wijzer van, en heeft u er nog wat van opgestoken bovendien.

gravatar

Integendeel. Het beste statement dat je kunt maken. Lees hem nog eens heel goed. Perfect geplaatst, perfect geformuleerd, met het grootst mogelijke respect voor de slachtoffers. Satire niet voor de humor maar voor het statement. Satire voor de geweldloosheid en de vrije meningsuiting.

gravatar

“Zullen jullie dit ook plaatsen als dit op jullie redactie was??”
Gaat iemand nadat hij doodgeschoten is een artikel plaatsen? Wat denk je er zelf van?

gravatar

Hoe zeldzaam het voorkomt zoals vandaag, dat hier een heldere, en fel oplichtende geest ‘s Spelds artikeltje nog even nader aan ons slimmeriken geheel belangeloos wil duiden.

Jesse, jongen, ontzettend bedankt knul, en weet je verzekerd dat honderden, nee duizenden mensen hier jou ontzettend dankbaar voor zijn.

Menigeen hier zal wat emotioneel door zijn geraakt, na het zien hoe jij geheel onbaatzuchtig jouw barmhartigheid en naastenliefde aan een ieder hebt laten blijken.

gravatar

Heel sterke reactie van De Reactie op de misselijkmakend gebeurtenis in Parijs.

Zie hier een van de vele bijtende prenten, die we kunnen verwachten.

En nu allemaal een spotprent van Allah/Mohammed in de ramen. Het zal ze leren wat wij verstaan onder vrijheid van meningsuiting.

Reageer
gravatar

Laat jullie Corrie van Hiernaast het maar niet horen…

Eigen schuld van die linkse gekkies, hoor ik haar denken.
Een spotprent van Allah durft ze toch niet op te hangen lieverds, het mens woont al haar leven lang in de Schilderswijk te Den Haag.
Droomt van een woning in Duindorp maar daar is ze persona non grata.

Zeker triest, ze durft ook niets te zeggen valt me op 😉

gravatar

Hoi Benny!

Tsja, ‘t is me wat hoor. Vandaag lijkt het wel een open podium hier, en komt onze Spotprent van Hiernaast niet opdagen!

Je zou bijna denken dat ze is geronseld in een achteraf staand schuurtje aan de Meppelweg, wat jij?

gravatar

Corrie? Nog steeds lijndanse met ‘r kluppie. Ik snap dat wel. Altijd vragen om mensen een ip-ban op te leggen en nu opeens staat het vrije woord centraal. Dan moet een mens even ontspannen om de zorgen van zich af te zetten.
Een beetje begrip tonen, mensen.

gravatar

Mooi verwoord, Speldredactie, en helemaal waar. Satire doodt niet, satire houdt scherp. Getuige enkele reacties, wordt de tekst niet goed gelezen of niet goed begrepen. Maaja, can’t please everybody. Sterkte met wat ook voor jullie redactie een enorme klap moet zijn.

Reageer
gravatar

Je snapt echt niet wat er staat he? Ik vind het heel erg mooi gezegd. Niet leuk inderdaad, maar mooi.

gravatar

Zelfs als je de satire wel begrijpt kun je nog steeds van mening zijn dat dit niet het moment is.

Ook die mening valt namelijk in de categorie vrijheid van meningsuiting!!

gravatar

Het punt is alleen dat de daders hun zelf wel als slachtoffer zien.. Wat natuurlijk bullshit is. Me punt is dat er waarschijnlijk nog veel meer van plan dit soort terroristen zijn en dit zomaar misschien het begin pas is in Europa..

Reageer
gravatar

Dit punt is reeds helemaal in het begin van Europa behandeld. Ook toen al waren er slachtoffers die het hebben overleefd.

Mocht je het opnieuw op de agenda willen zetten, dient jouw verzoek uiterlijk morgenvroeg schriftelijk op de redactie te zijn ingediend.

Dit gezegd hebbende. Wie mag ik het woord geven?

gravatar

!!!!!BREKEND NIEUWS!!!!!

En SCHOKKEND bovendien!

Nu zit half Nederland pas echt te trillen in ‘t tuigje, en zijn er al hele straten begonnen met het vullen van de zandzakken.

Fijn Virgil, dat jij dit nu even met ons wilde delen. Misschien zijn we nog net op tijd.

gravatar

Er wordt nu al reikhalzend uitgekeken naar het Grote Giro555 Geef Gala Spectakel, waar tout Bekend Nederland acte de presence zal komen geven, om zoveel mogelijk geld voor die zielige overlevenden binnen te harken.

Reageer
gravatar

Inderdaad het beste statement van het jaar. De Speld zal een nog veel gruwelijkere aanslag moeten voorbereiden en daarna moeten satirifiëren om hier ook maar enigszins aan te kunnen tippen

gravatar

Voor de boosaards onder u:
er staat “van” en niet “op”.

Kortom, er wordt impliciet kritiek geuit op de daders die gemoord hebben op de redactie van Charlie Hebdo. Kritiek dat je een echt stompzinnige kansloze lul bent als je bij wijze van “zelf-/Mohammed-verdediging” mensen gaat lopen vermoorden die in een vak zitten die nog nooit hebben gemoord.
Geen “zelfverdediging” dus.
Moord, ordinaire moord. Op mensen gewapend met een pen.

Reageer
gravatar

Mag ik u er even op wijzen dat er wèl “op” staat. Kijk maar eens goed naar het één na laatste woord in het artikel. Het is gehhel ongepast om in deze fase van deze aanval in de ontkenningsfase te gaan zitten.

gravatar

Makkelijk scoren, maak maar grappen over de zogenaamde profeet. Dit heeft niets met statement te maken. Hopelijk blijven de profeet grappen gewoon doorgaan!!

Reageer
gravatar

Goeie statement. Mensen die hier een smakeloze grap in zien beseffen niet dat de Speld zich hier juist van zijn meer serieuze kant laat zien.

Reageer
gravatar

Je snapt er helemaal geen bal van. Anders zou je niet zeggen dat het te vroeg was.

Ik denk dat circa 10% van de mensen de boodschap en ook de VORM van de boodschap begrijpen.

De rest begrijpt of niets, of denken de boodschap te snappen, en anderen begrijpen de boodschap wel, maar denken alsnog dat dit grappig bedoeld is van de Speld.

gravatar

Ik vind de speld niet meer leuk.
Vrijheid van meningsuiting?
Ja! Een groot goed.
Nog belangrijker: een beetje respect in je donder hebben en weten wanneer je NIETS moet zeggen.

Reageer
gravatar

Tuurlijk wij begrijpen er allemaal niets van.. by the way , het was/ is niet eens grappig.. Het was pas moedig cq grappig als er een profeet afzeik grap was gemaakt.. Of moedig.. Helaas is het tegenwoordig blijkbaar moed voor nodig.. Rare wereld..

gravatar

Een satirische nieuwssite die op een laffe aanval tegen een ander satirisch medium reageert door middel van een satirisch bericht. Vreedzaam protest, noemt men dat. Is dat nou zo moeilijk?

gravatar

Mensen, lees dit nu eens goed

Bij een satirische aanval VAN het weekblad zijn geen doden gevallen.

Dus: het blad Charlie heeft niemand vermoord, toch worden zij zelf vermoord. Een statement.

En dit statement is in de Speld manier geschreven, dus past nog op de site ook.

Reageer
gravatar

Bij de tegenaanval zijn wèl doden gevallen, 12 om precies te zijn. 10 stierven direct en 2 na enig aandringen.

Toch vind ik satire op dit moment inderdaad ongepast. Het had rustig veel cynischer gemogen van mij.

Maar desalwelteplus VETTE PLUIM, Speld.

gravatar

Kunnen we vrijheids van meningsuiting afschrappen aub? Het kent een te dure prijs.. Liever je mening inslikken dan dat er dooie vallen ofniet soms? *chinrub*

Reageer
gravatar

En daarmee zeggen dat iedereen blind doof en stom moet doen zeggen en geloven wat een opper -god-leider-extremist-politiek of ander baasje je aan regeltjes en overtuigingen voert? En als je het er niet mee eens bent, het je eigen schuld is dat je wordt afgemaakt??? Holy cow! Dat is precies wat deze idioten willen. Hoe dom kun je zijn om juist nu te zeggen dat mensen moeten zwijgen, ofwel instemmen met deze terreurdaden…. onbegrijpelijk!

gravatar

Pas maar op met jullie grappen.

Straks komen Abdullah, Mehmed en Abderrazakh jullie ook nog tracteren op een gros blauwe bonen.

Reageer
gravatar

Dit statement is luidt en duidelijk. Mensen die hem niet snappen, ook geen commentaar plz. Het stukje tekst wordt niet hatelijk bedoeld. Het is een enige vorm van sarcasme.

Reageer
gravatar

Is dat wel zo? Als gevolg van de kwetsende satire zijn er 12 slachtoffers vandaag. Als overtuigd atheist ga ik graag het debat aan met gelovigen maar ik heb nooit begrepen wat het kwetsen van gelovigen de samenleving nou precies oplevert. IMO slechts meer naargeestige polarisatie en een extra ‘jihad’ motivatie voor laagopgeliede moslimjongeren die al weinig perspectief zagen in het westen.

Reageer
gravatar

Het is jammer. Veel mensen komen naar De Speld voor satire met een komische noot en raken geschokt door de scherpere en minder lachwekkende varianten van satire.

Satire is niet enkel om te lachen. Satire is ook om over na te denken. Misschien juist nu wel. Persoonlijk vind ik dit een van de sterkste stukken van De Speld; kort, krachtig en kritisch.

gravatar

Inmiddels is Maitreya de strijdende groepen in het Midden-Oosten aan het proberen met elkaar te verzoenen. Dat wordt als een veel grotere bedreiging gezien door de snuggere westerse belangengroepen.

gravatar

Als je dit niet begrijpt, ben je minstens zo wereldvreemd als de daders. Juist erg moedig om dit nu te posten. Dit IS nu juist satire.

Reageer
gravatar

Heel sterk! Mooi statement van de speld.
Mensen die dit niet snappen en denken dat het een slecht getimde grap is, lees het nog eens en probeer het eens echt door de laten dringen in die hersenpan.

Een verschrikkelijke aanslag op de wereld en de vrijheid zoals wij die kennen! Een aanslag op een vrijheid die ik ieder mens en dier op deze aarde zo gun.

Reageer
gravatar

“12 doden en 8 gewonden bij een gewapende aanval op Charlie Hebdo”

De Arabieren zijn alweer in competitie met de Joden, dat ze nooit in aanmerking gekomen zijn voor de Endlösung. Ze weten dat we alleen maar zachte eieren als Geert hebben waar de westerlingen het eerder voor in hun broek doen dan voor hen.

Reageer
gravatar

Spreekt niet automatisch iedereen die verdrukt wordt satire? Daarom moet dit soort dingen gewoon besproken worden in de politiek voordat iedere vrijheid weg is, en het hele land moet boeten voor wat uitschot zoals bedongen. Al die regels alleen maar om die allochtonen ‘eruit’ te krijgen (via financiële trucs, zie de commercialisering). Die zelf nergens om malen. Integratie gaat altijd naar het laagste niveau.

gravatar

Het is óf discriminatie van een minderheid, óf hetzelfde procedé voor iedereen. Het laatste heeft Nederland gekozen, en het is daarmee een fascistisch land. Ook met terugwerkende kracht zouden de (politieke) hoofddaders als landverraders moeten worden behandeld, en ook hun familie, want ze denken ‘na mij de zondvloed’ en voeden hun kinderen en die van anderen (!) op in dezelfde criminele opportunisten, en ze hebben ons hele onderwijsbestel daarop geënt.

gravatar

Wat een misselijke en goedkope manier om hier gebruik van te maken!!! Verzin wat beters……
Hopelijk keren vele mensen jullie onzin de rug toe.

Reageer
gravatar

Venema, u bent er vandaag nog niet in geslaagd iemand niet uit te schelden. Zou het niet beter zijn als u gewoon doorloopt? Ook daar komen geen doden van.

gravatar

Er staat “Bij een satirische aanval VAN het Franse weekblad Charlie Hebdo…”. Het woord VAN, en niet OP. Hier wordt een statement gemaakt dat er geen doden vallen door het maken van dit soort prents. Scherp.

Reageer
gravatar

Ik geloof dat alles geoorloofd is in satire. Altijd. Ongeacht de omstandigheden. Daarnaast komt dit incident voor De Speld natuurlijk wel dichtbij. Het statement is ook meer dan duidelijk: satire is niet schadelijk. Beetje naïef als je dit opvat als grap. Dit is een serieus punt, geformuleerd als satire.

Reageer
gravatar

“Bij een satirische aanval van het Franse weekblad Charlie Hebdo zijn …….”

Opeisen niet nodig 🙂

gravatar

Beste Dhr. Vind Ik Niet Meer Leuk,

Het is misschien wel goed dat jij dit niet meer leuk vindt, want als jouw koppie niet in staat is om zo’n raak statement uit te puzzelen om zo de kern van de boodschap te begrijpen, verdien je het niet eens om dit Leuk Te Vinden Dhr. ‘Vind Ik Niet Meer Leuk’. Dus ik stel voor dat je hem nog een keer leest en echt even probeert te begrijpen, het is misschien wat lastig maar doe toch maar even je best. En het woord ‘ff’ schrijf je als ‘even’, kleine tip;)

gravatar

Satire heeft nog nooit iemand gedood en nu heeft het zichzelf toch de das omgedaan! Het is een goed punt of dat juist nu zo kort op het gebeuren moet is de vraag,maar het is maar weer al te duidelijk dat sommige mensen het niet snappen(niet hier en niet daar). laten we wel wezen het is niet de islam die deze daad pleegde maar een stel idioten die het juist verzieken voor mensen die wel gewoon kunnen leven naast ons met hun geloof!

Reageer
gravatar

@merryweather Nee die waren te druk bezig met het hoofd afwenden van priesterpedofilie en het massaal indoctrineren van kinderen

gravatar

@Michiel @merryweather Alle gematigde moslims en christenen 10 punten en een sticker omdat ze geen journalisten doodschieten!

Zijn jullie twee de voorzitters van Stichting Apologetiek Nederland?

gravatar

Als de wereldgeschiedenis op 2 of 3 puntjes en momentjes anders was gelopen waren het juist wel de Christenen geweest. Of de Hindoes. Of de Joden. Of…

Maar, gelukkig zou dit verschijnsel in het Christendom nooooooit voorkomen. Toch? Nooit gebeurd ook, gelukkig.

Hey joh! Dat is het! Het heeft iets te maken met extremen en ideologieën die het vanuit een situatie van (onwillekeurig welke) ongelijkheid/ongenoegen winnen van gemeenschappelijkheid, normaal nadenken en relativeren!

*zucht…

gravatar

Hahaha, you funny! Godsdienst is vrede! Het is helemaal geen kwaadaardige massapsychose die al vanaf mensenheugenis verantwoordelijkheid draagt voor het gros van alle dodingen

Maar de hamvraag is natuurlijk: ‘Moeten we hier nu wel satire over maken? En zo ja, wanneer dan precies? Staat daar misschien ergens een formule voor beschreven in een of ander, laten we zeggen, dik vaag metaforisch boek?

gravatar

Merryweather, tijdens de kruistochten in het verleden was de christendom op grote schaal misbruikt door (christelijke) extremisten, in de loop der eeuwen is dat vaker gebeurt en het gebeurt nog steeds. Rond de 50 landen, christenvervolging. Criet, (moslims) extremisten doen precies hetzelfde. Jij bent het sprekend voorbeeld van iemand die de mening klaarhebt zonder zich er in te verdiepen en toch wens ik jou alle goeds van GOD toe.

gravatar

Criet, heb je het woord apologetiek opgezocht op wikipedia? De meeste nederlanders kennen dat woord niet. En trouwens, ik hoor niet bij een religie of wat voor sekte dan ook, dus kan ik nooit voorzitter van zo’n stichting zijn. Verdiep je liever eerst ergens in voordat je daar een mening over geeft. GODS zegen.

gravatar

Wel gelijk maar zou die grappen maar even laten voor wat ze zijn want dit was nog maar het begin van wat volgens mij de eerste aanslag in een reeks die gaan volgen was!

Reageer
gravatar

Ik citeer even Erik hierboven: Dit is geen grap en dit is door de reactie van DeSpeld helemaal niet bedoeld als grap. Dit is een statement..

gravatar

Gasten? Wat bedoel je met gasten?

Die schutters?
De reageerders hier?
De Speld?
Hotel bezoekers?
Of heb je zelf bezoek?

Ik begrijp niet wie je bedoeld!

gravatar

Wat de goede man bedoeld is dat satire geen doden maakt en dat is gewoon de waarheid!En het is zeker niet bedoeld als grap maar als statement!Mogen we nu verdomme helemaal geen moer meer zeggen in Europa!Geloof niet dat we ook maar enig idee hebben van wat ons nog allemaal te wachten staat !

gravatar

Haha droog ik zie de humor er wel van in. Ik snap dat de gemiddelde mens walgt hiervan maar als speld had geschreven over het aantal slachtoffers bij een aanslag in die zandbak had er geen kip iets gezegd over of de humor wel gepast was.

Reageer
gravatar

Ik ken iemand die voorvaders heeft in Frankrijk, hij is een afstammeling van de hugenoten. Hij kwam daar nog weleens op vakantie; ze hebben daar in dat dorp nog dezelfde strijd met de autoriteiten van de kerk als waar ze toen voor gevlucht zijn. Er is is al sinds de middeleeuwen niets veranderd. Niet dat het ergens over gaat.

Reageer
gravatar

Normaal gesproken zijn mensen die satire niet begrijpen echt hilarisch. Hier zijn echter zo veel mensen die te dom zijn om met een katheter in een zakje te pissen dat het triest wordt…

Dit bericht is de perfecte scheiding tussen mensen die écht om satire geven en mensen die op Facebook maar op like hebben geklikt omdat ze het beu waren dat ze altijd werden uitgelachen door hun ‘vrienden’.

Reageer
gravatar

Satire. Juist nu.

Laat het scherp zijn. Laat het pijn doen. Satire is niet altijd leuk. Satire is niet altijd komisch. Satire is soms pijnlijk.

En er is voor mij geen betere manier om de gevallenen van Charlie Hebdo te herdenken met hun eigen passie; satire.

Daarom hulde voor het team van De Speld.

Reageer
gravatar

De premier spreekt van een laffe terreurdaad, daarmee suggererend dat er ook moedige terreurdaden kunnen zijn.
“Doe maar niet dit soort grappen maken nu”, zou ik willen citeren (los van het onbeholpen Nederlands).

Reageer
gravatar

…van jouw bevattingsvermogen ja. Maar ga het ons nou niet kwalijk nemen dat je te stom bent om het te snappen.

gravatar

Dit is zo goed.

Wat een stelletje #&#*^@$$#$ in Frankrijk. Ik vermoed dat Allah hun ballen eraf hakt met de 99 maagden in zicht..

Reageer
gravatar

Goed zo Speld. Die kneuzen die het over advertentie-inkomsten hebben snappen er geen reet van. De Speld heeft het altijd over het dagelijks nieuws en nu mag het niet want: geld.

En als satiresite moet je, je juist nu laten gelden.

Reageer
gravatar

De vele reacties in de trant van “de Speld wil hier geld aan verdienen” slaan, mijn inziens, als een lul op een drumstel. Dan zou je elke site die met advertenties werkt (NRC, NU, VK etc) kunnen verwijten dat, door hierover te berichten, ze geld aan het vangen zijn. Totale onzin.

Reageer
gravatar

Ik ben een virtuoos fallisch percussionist en ik voel mij hierdoor gegriefd. Ik verdedig uw recht dit zo te zeggen, echter.

gravatar

John Doe,

Iets specifieker graag …..

gravatar

Als je niks over online adverteren weet, reageer dan gewoon niet. Het is echt peanuts wat De Speld met 1 artikeltje binnenhaalt.

Verder: goed statement. Satire doesn’t kill people, people kill people.

Reageer
gravatar

Hoe snappen zoveel mensen het statement hier niet? Dat je juist nu moet laten zien dat alles te zeggen is en dat woorden niet de slachtoffers maken.

Het is dit soort gebrek aan inzicht wat het echte gevaar is.

Reageer
gravatar

Jullie begrijpen er niet zoveel van, geloof ik. En dan bedoel ik al die VIVA-wijven die hier nu janken dat De Speld geld probeert te verdienen aan de aanslag, of dat het ongepast is, of ‘too soon’.

Ga maar eens héél goed nadenken wat De Speld hier nu wél bedoelt.

Reageer
gravatar

Het moge duidelijk zijn dat VIVA-wijven een groepering is binnen de samenleving is die niet per se hoeft te bestaan uit vrouwen. Weinig seksistisch aan dus.

gravatar

Misschien ligt het aan de feit dat ik Frans ben, maar dit vind ik niet per se het juiste moment… Je weet niet eens precies wat aan de hand is. Satirisch mag altijd, maar toch als je de feiten wel goed kent.

Reageer
gravatar

Ik was even bang toen ik de titel las, maar ik vind dit een erg goede, sterke reactie op dit nieuws vanuit de Speld.
Fijn om te lezen dat jullie niet met dit nieuws aan de haal gaan, maar wel heel duidelijk een statement maken dat satire nog nooit iemand heeft gedood of verwond en dat wat er vanmiddag gebeurde dus schandelijk is.

Reageer
gravatar

Wat fijn dat je e.e.a. uitlegt, ik dacht even o jeetje maar nu denk ik ja, eigenlijk wel schandelijk.

Sorry, ik wordt van pure emotie grof in de bek, ik bedoelde natuurlijk naar, het is naar wat er gebeurd is.
Schandelijk gaat wat ver. Laten we het netjes houden zeg, het is al zo’n bende.

gravatar

Ik kan dit op dit moment niet echt grappig vinden. Vrijheid van meningsuiting is iets om voor te vechten, ook satire is daar onderdeel van.
Toch vind ik deze plaatsing op dit moment uiterst ongepast. Bah!

Reageer
gravatar

Dit. IS. Satire. En wel in z’n reinste en meest fijnzinnige vorm ooit. Satire op en over de aanslag op satire. En op exact het juiste moment: meteen. Typisch zo’n guitig/puntig kenmerk van satire.

Ehhmmm… weet je wel zeker dat je het met jezelf eens bent, lieve Carla?

gravatar

He dat mag. Je hoeft het niet te waarderen. Al kots je alles bij elkaar, dat is allemaal aan jouzelf. Zolang je die kalasjnikov maar niet uit het vet haalt, is alles tol.

gravatar

Dat er een artikel op ‘de Speld’ staat, betekent niet meteen dat het grappig moet zijn.

Lees deze zin nog maar eens:

‘Het incident brengt het totaal aantal slachtoffers van satirische aanvallen sinds het begin van de jaartelling op nul.’

gravatar

Dit toont de ‘strijd’ van twee kanten. Satirische prenten vs. terroristische aanvallen. Dit stukje satire is een reactie daarop. Goed punt.

Reageer
gravatar

De Speld had ‘s ochtends geen tijd. En dat is omdat de redactie zelf een spoedvergadering inlaste over hun eigen veiligheid en of ze doorgingen met berichten schrijven.

Om eerlijk te zijn was een van de agendapunten of ze dit bericht nu of over twee weken wilden plaatsen. Maar over twee weken is enkel het nieuwsgedeelte afgesleten, terwijl de bitterheid blijft.

(Ander agendapunt, er komt een nieuw koffiezetapparaat op de redactie, maar vanwege de ernst van het onderwerp dit tussen…

gravatar

Oei beste Insider,

En nu maar duimen dat de Cup-a-Soup-Carrousel tijdig is bijgevuld.

Nadat de discussie daar in alle hevigheid losbarstte, en het schattige hamertje van de -tevens notulant- niet meer boven het gekrioel uit wist te tikken, bleek de tomaten-cremesoep, geheel door angst uit het verkeerde bekertje te zijn gesprongen.

Daarbij is een slachtoffer gevallen, en de schrik zat er meteen goed in.

Uiteindelijk is besloten tot publicatie, maar is de naam van het ziekenhuis waar de patiënt intensief verpleegt wordt achterwege gelaten. Men is nog op zoek naar een dader.

gravatar

Hoe durft men geld te verdienen in zulk een ernstige tijden. Wat een onfatsoen, ronduit schandalig! Iedereen vanaf 11 uur zijn loon terugstorten. Het is mooi geweest zo.

gravatar

Juist niet. Ik zie het als een serieuze statement: bij satire vallen geen doden, bij een achterlijke aanslag wel.

gravatar

Ik ga maat U akkoord. Hoe durft de speld een nieuwsbericht uit te zenden die feitelijk klopt!

gravatar

mensen die dit als een grap zien en het “not done” noemen, snappen het niet; dit is geen slechte grap, dit een duidelijk statement: satire heeft nog nooit fysiek pijn gedaan, een bomaanslag daarentegen…

lees het bericht aub nog een keer goed, dan zie je het.

gravatar

Dames en Heren, wanneer jullie denken dat Satire grappig hoort te zijn hebben jullie het goed mis.
Dit stukje is ontzettend raak,

Reageer
gravatar

De satirische aanvallen van het blad heeft inderdaad geen doden opgeleverd. Slechts humor. Helaas dat er mensen zijn, die satire blijkbaar niet snappen en tot het uiterste gaan.

Reageer
gravatar

De aanslag is door idioten begaan. Hopelijk overleven ze het en krijgen dan levenslang – en dus voorlopig nog geen maagden (behalve hun celgenoten dan).

Maar, die cartoonmakers zijn ook idioten, op een ander niveau dat wel. Waarom moesten ze derden op zo’n onsmakelijke en verregaande manier beledigen met hun zogenaamde satires?

gravatar

onzin, speld maakt hier een statement en laat zien dat wij niet bang zijn voor dit soort terreur.

gravatar

Max, dat geloof ik pas als ze alle extra inkomsten die ze door dit bericht krijgen afstaan. Reken maar dat dit artikel vandaag financieel gezien een stuk meer oplevert dan het gemiddelde Speldbericht. Dus aan de Speld om te laten zien of ze dat in hun zak willen steken of meer waarde hechten aan het statement.

gravatar

De Speld zal dolblij zijn met die twaalf extra euro’s, een mooie bonus op het gigantische bedrag dat ze überhaupt met clicks binnenhalen (clicks=goudmijn!), dus ik snap heel goed dat ze dolblij waren met deze aanslag en gelijk met een dikke glimlach achter hun PC kropen.

gravatar

Wel schattig dat je deze mensen hun laatste bron van inkomsten wil afnemen voordat ze overhoopgeschoten worden door randdebielen, terwijl jij in je vinexwoningkje van ellende je eigen ogen uitsteekt omdat je zo’n kutbaan hebt 🙂

Het schijnt dat mensen die bij de speld werken ook moeten eten, drinken, en huur moeten betalen. Dit bericht is echter nog niet bevestigd

gravatar

Jeroen… ik hoop echt dat je ons zit te stangen, en dit jouw persoonlijke beleving en opvatting is van grappig of satire. Dat je ons voor de gek houdt. Smakeloos, weliswaar. Maar toch.

Als dat niet zo is, en je beide tekstjes zijn gemeend, dan ben ik juist door mensen als jij soms helemaal geen voorstander van de vrijheid van meningsuiting. Dat is maar een gevaarlijk goed, die vrijheid, in een hoofd dat niet voldoende kan ordenen, wegen, aanvoelen en relativeren.

Je zit pijnlijk mis 🙁

gravatar

hahaha, Jeroen, … hou nou toch op over die inkomsten… ‘zo de waard is vertrouwd hij zijn gasten’ . ken je die? Dat jij daar direct aan denkt zegt meer over jou dan over het vlijmscherpe statement dat de Speld hier maakt..

gravatar

hahaha, Jeroen, … hou nou toch op over die inkomsten… ‘zo de waard is vertrouwd hij zijn gasten’ . ken je die? Dat jij daar direct aan denkt zegt meer over jou dan over het vlijmscherpe statement dat de Speld hier maakt..

gravatar

Gezien het doelwit denk ik dat elk satirisch medium het recht heeft om hier satirisch op in te gaan. Dat is een beetje… het punt hiervan.

gravatar

Dit is gewoon een goedkope manier om even lekker veel views voor je advertenties te krijgen. Even hopen dat iedereen de site bezoekt om te vertellen hoe not done dit is. De Speld ziet dode redacteurs en agenten gewoon als euro’s blijkbaar. Triest, maar ze zullen wel met een lulverhaal over het belang van humor en satire komen.

gravatar

Correct statement, slaat de plank volledig raak. Volledig onschuldige slachtoffers zijn hier gevallen, diep en diep triest. Mensen die een dergelijk statement niet begrijpen moeten De Speld maar even disliken en niet meer lezen

gravatar

Inderdaad, grappen hierover maken nu is dieptriest. Een statement als deze is echter zeker op zijn plaats. Satire is maatschappijkritiek en kan nooit een reden voor geweld zijn.

gravatar

Ach so, 12 doden is een statement. Goede smaak is natuurlijk weer iets heel anders; iets waaraan de wereld misschien wel meer behoefte heeft. De maatschappijkritiek in deze vorm draagt aan niets bij.
Ook dit is natuurlijk een statement, dus gewoon doorlopen mensen. Er is hier niets te zien.

gravatar

Ik snap heel goed dat het een statement is, en hij is raak ook. Maar speld artikelen lijken over het algemeen meer grappig bedoeld dan om een bepaald punt aan te kaarten, en het lijkt me daarom niet gepast om een statement als dit te maken wanneer er 12 mensen doodgeschoten zijn.

gravatar

Volgens mij is dit een reactie vertaald van het blad zelf via twitter.

gravatar

Door al die satire op de zaak,

Schoten er een paar eens goed raak.

En omdat men geen slachtoffers telde,

Kwam enkel door het feit dat er zich geen dooie meldde.

Dus, zo concludeert De Speld,

Kostte het ook geen geld.

Daarom gaat men na deze zware aanslag,

Gewoon weer over tot de orde van de dag.

Fijn.

We zijn toe aan de rondvraag. Wie mag ik het woord geven?

gravatar

Nou vooruit ik dan maar.

Zou er in Friesland ook wel eens iets leuks gebeuren? Vergeten nietszeggende zaken of juist wel die je aan het denken zetten.. Gekken zitten overal ook in afgelegen gebieden. Meppel, Woerden, Utoya..

ik weet ook wel dat in alle vrijheid met respect voor elkaar een betere wereld is. Daar past satire ook in!

gravatar

@Agent Bertus.

Even laten uitrazen en weten dat ze er anders ook niet waren geweest.

Interpretatie. Aktie versus reaktie versus interaktie. Overdracht versus tegenoverdracht.

Bewustzijn van jezelf en andere.

Bla of geen bla.

Begrip.