Homo’s mogelijk toch welkom op Gay Pride

Gemeente in gesprek met homoseksuele gemeenschap

Amsterdam overweegt om toch homoseksuelen toe te laten op de Gay Pride. Een woordvoerder van de burgemeester bevestigt dat daarover op dit moment onderhandelingen gaande zijn tussen de gemeente en het COC. “Het merk Amsterdam wordt gekenmerkt door diversiteit en tolerantie. Vanuit die gedachte vinden we het ook belangrijk om de homoseksuele gemeenschap bij dit evenement te betrekken. Zie het als een gebaar van goede wil.”

Martijn de Koning, voorzitter van VVV Amsterdam, spreekt echter van een kwalijke ontwikkeling: “De Gay Pride is een feest voor het hele gezin. Miljoenen mensen uit het hele land komen naar onze hoofdstad om te genieten van elektronische muziek, opblaasbare fallussymbolen en in olijfolie gedrapeerde mannen. Het geeft geen pas om zo’n prachtfeest te misbruiken voor politiek-correcte doeleinden.”

Een taskforce van ambtenaren zou op dit moment werken aan een compromis. Ze stellen een lijst samen met daarop voor het grote publiek acceptabele homo’s. Daarop staan naar verluidt de namen van o.a. Gerard Joling, Cornald Maas en Tijs van den Brink. Desondanks zetten veel vaste bezoekers vraagtekens bij de aanwezigheid van homoseksuelen op de Gay Pride. Ron Smithuijzen (32) uit Tienhoven komt al vijf jaar met zijn vriendengroep naar de grachtenparade. “Ik heb niets tegen homo’s, maar ze moeten natuurlijk niet aan me gaan zitten. Weet je wat? Ze beginnen maar hun eigen feestje.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Niet alleen de homo’s, maar ook een grote delegatie van Marokkaanse hangjongeren willen in de feestvreugde delen en komen met een grote delegatie om in ontspannen sfeer mee te feesten.
Wordt het toch nog gezellig!!

gravatar

Lieve Oma,

Heeft u de voorstellen voor sancties tegen Diederik Smit, de tsaar van De Speld, ook op papier of moet ik ze nog gauw even afdrukken voor ik maar de vergaderzaal vertrek?

gravatar

flauw!!!!!! eerst de kapperswereld, toen de stewards,daarna het songfestival en de tv programma’s en nu de gay pride!! what’s next? het voetbal!!!!!! waar is rene v.d. gijp als je hem nodig hebt

gravatar

Ik herken het probleem van V.d. Laan; er zijn machtige lobbygroepen (denk o.a. aan de pressiegroep Demmink van het het Nationale Pedofielen Front) die het precedent van toelating van homo’s op de Gay Pride zullen aangrijpen om hun minderheid ook te l;aten participeren. In het kader van het door VVD-PvdA-D66 bindend opgelegde Participatiebeleid, moet hij dan ook andere minderheidsgroepen toelaten: denk aan JOVD, Hells Angels, Satudarah, SGP en Ajax F-side. Schipperen tussen Scylla en Charibdis.

Reageer
gravatar

Waarom denkt u, dat Sinterklaas zo weinig meisjespieten heeft ?
De aanwezigheid van een goedgevulde pakjesboot bij de Gay Pride is dus meer dan logisch.

gravatar

Ach, zolang het maar niet van die ‘in-your-face’ homo’s zijn, vinden wij het in Apelfoort goed. Maar als het van die opvallende luitjes zijn hebben wij er meer moeite mee.
Wat dat betreft is Amsterdam voor ons toch een Grote Poel Des Verderfs!

Reageer
gravatar

Daar valt toch niet op te handhaven? ‘in-your-face’ homo’s kunnen zich ook als ‘normale’ homo’s gedragen om vervolgens na de controle compleet los te gaan. Ik ga met Ron Smithuijzen mee; laat ze zelf een feestje beginnen!

gravatar

Wat nu? De goede naam van Apelfoort hier bezoedelen? Dat terwijl de gemeente Apelfoort al een maandje geleden heeft besloten om de roze onderzeeboot te sponsoren waarmee de gay-voetballers van SC Apelfoort (een deel van de selectie hoor, echt niet allen) wel mee kunnen doen maar niet uit de kast hoeven te komen. Het is dat ik die ik dus gelukkig niet ken uit mijn prachtige Apelfoortse wijk maar anders zou hij met pek en veren uit onze schitterende gemeente gezet worden. Leve de gay!

gravatar

Moosje, vergeet je niet om 13.00 uur via Skype een verbinding te maken met Oma? Ook jouw mening is van het grootste belang binnen de familie.

gravatar

Ik wil de Speld ook even benadrukken om een waarschuwing af te geven voor de donkere mensen onder ons! Wellicht is het uw aandacht ontsnapt, maar door donkere mensen op een boot te zetten zetten wij een internationale discussie op gang en zeer waarschijnlijk kamervragen! Mocht u toch op de boot stappen, gaarne geen rode lippenstift dragen!

Reageer
gravatar

Wat moeten heteroseksuelen nou op een gay pride ?
Mensen gaan ook denken dat alle homoseksuelen travestieten zijn en dat alle homo’s zo extreem extravert zijn. Terwijl er heel veel zijn die het er niet mee eens zijn hoe een groep homo’s het voor andere verpesten en het moeilijk vinden om uit de kast te komen.

Reageer
gravatar

Wat een stelletje mongolen zeg! Laat die homo’s lekker! Waarom mogen zij niet….? Interesseert jullie toch niet of iemand homo of hetero is? Wat iemand thuis met wie doet, moet hij/zij toch zelf weten, dat is toch geen reden om iemand te weigeren? Echt Nederlands kutvolk, bah bah

Reageer
gravatar

Ellen, we moeten daar heel zorgvuldig mee omgaan. Dat jij toevallig een pot bent geeft je echt niet het recht om anderen voor mongool uit te maken.

gravatar

Toevallig ben ik dus geen pot, maar “gewoon” hetero! Maar mensen lopen hier te zeiken over de aard van andere en jij begint moeilijk te doen over mijn woordkeuze… Ik wil alleen duidelijk stellen, dat Nederlanders (en ik ben ook Nederlandse) lopen te miepen over alles wat anders is als zij zelf. Waarom mag een homo niet naar dit festijn? Gaat toch nergens over?

gravatar

Ellen, je denkwijze geeft duidelijk aan dat je een pot bent, draai daar a.u.b. niet omheen en maak het niet erger dan het al is.

gravatar

Een zeer duidelijk geval, Ellen is een gefrustreerde pot.

Ze heeft er vast moeite mee dat er meer en meer pottencafés worden gesloten.

Wees er toch blij mee dat jullie soort ook naar de gay pride mogen!

gravatar

Ellen, lees alsjeblieft het artikel eens goed door. Er staat duidelijk dat dit festijn wél ergens over gaat, namelijk “elektronische muziek, opblaasbare fallussymbolen en in olijfolie gedrapeerde mannen”.

gravatar

Beste Joep,

En in een juichpak? Mag toch ook? Helemaal 2014 hoor, en hoe spannend! Je wil toch weten wat er onder zit, ja toch?

gravatar

Bah Reactater, een juichpak… Het idee alleen al! En dan, die dingen zijn er toch niet in roze?

Zal je ze horen: “Mijn juichpak vloekt met mijn bos wortelen!”. Maar goed, waar maak ik me druk om, laat ze het maar lekker uitzoeken in die pisgrachtengordel…

Wat zouden trouwens die 152 tekens die ik nog over heb opbrengen, weet u dat misschien?

gravatar

Nooit geweest, maar dacht eigenlijk dat de GAYpride meer voor de homo’s bedoeld was dan voor hetero’s!

Reageer
gravatar

Nee hoor, de Gay-pride is voor homo’s en Amsterdammers. Maar ja, dat is 1 pot nat… En de ander droog. Dat wel, natuurlijk.

gravatar

Hoe lang zal het trouwens duren voor Moskou de eerste Straight Pride organiseert?

Er wonen daar veel openlijk hetero’s en heterofilie is daar algemeen geaccepteerd.

Lijkt me geweldig, met levensgrote opblaas-baby’s en opblaas-golden retrievers.

Reageer
gravatar

Zal ik er dan wat klappen bij doen? Of is er geen SM-kelder in het vooronder? Waar zit Stuurman B. Aandewal toch als je hem nodig hebt…

gravatar

Ik vindt dat ze mogen komen, maar dan moeten ze wel kenbaar maken dat ze zowel homo als gay en pride zijn.
Zo vallen ze op in massa. Op een dergelijke wijze kunnen potenrammers makkelijker in de val gelokt worden, omdat ze dan weten wie ze hebben moeten. Het voldoende inschakelen van undercover agenten, kan er dan voor zorgen dat ze allemaal opgepakt worden.Of Marokkanen hierbij wel hun gang mogen gaan op grond van de Godsdienstvrijheid kan staatsrechtelijk gezien een leuke discussie worden.

Reageer
gravatar

Geweldig. Altijd weer benieuwd was Speld er mee doet.
Maar met de Gay-pride ben ik heel blij om in Nederland te leven. Ook het feit dat zoveel mensen uit andere landen hier naar de Gay-pride komen.
Waarmee kan een land een betere Vrijhaven zijn dan met de erkening van Eigenheid, Zijn wie je bent!

Reageer
gravatar

Al dat ‘Hallelujah” geroep over de enige vrij-haven zonder havengeld, moet nu op de voorpagina van De Speld, maar 30 jaar geleden was het hier al mogelijk voor potten en poten om onbedreigd uit de kast te komen. Maar toen hadden we nog geen religieuze censuur op “zijn wie je bent” . We struikelden nog niet over de tegenstelling tussen vrijheid van meningsuiting voor iedere gezindte, versus de plicht je te conformeren aan externe, van bovenaf voorgeschreven gedragslijnen. Leve de…

gravatar

Echt iets om trots op te zijn he Maud.
We zijn dan wel onterecht geen Wereldkampioen geworden in Rio, maar wel WK-rouwen, WK-tolerantie, WK-erkenning, WK-gelijke rechten en WK- voor en na- beschouwen

gravatar

Ik zit helemaal startklaar voor de tv omdat UPC AT5 doorgeeft, poppers, dildo en vaseline bij de hand, valt het beeld een half uur lang weg…….

Reageer
gravatar

Ik snap het waarschijnlijk niet , maar kan iemand mij het misschien uitleggen! Gay betekent toch homo? Dus wie laat wie toe. Als een moordenaar overal mag komen waarom een homo niet, of zijn het in eens weer tweede rangs burgers geworden! Is dit het zogenaamde Poetin effect!!! Mag hopen van niet want dan heeft de gemeente Amsterdam nog wat uit te leggen. Zie mh17. Dacht dat PvdA zo tolerant is! Onderstreept nog eens extra dat je maar beter een liberalist kan zijn. Boos en zeer teleurgesteld

Reageer
gravatar

dat heb al jaren gemerkt daarom komen wij jaren niet meer daarom gaan 11 jaar 4 dagen Keulen het is ook actie en roze de rest wereld is het de Regenboogvlag de joden vieren feesten niet gelen vlagen kleren en dat ik heel pro Israel en joodse cultuur als RK die alleen feesten viert en van 19 vriend partner leeft we zijn 66

Reageer
gravatar

Dit is een reactie die sterke inleving in het denken van de opsteller vereist. In zijn fragmentarische verwoording gaat heel veel observatie en diepgang schuil. Maar ik moet bekennen dat mijn hersenen bij herhaalde lezing naar een ‘schudding’ neigen. Steller heeft wél een open oog voor de bio-diversiteit op deze kleine planeet.

gravatar

Kijk nog eens goed naar de boot op de foto bij dit artikel. Boot 29 met Patricia Paay op de voorplecht; ongeveer zoals zij van Blanchett op de voorplecht van de Titanic, haar eigen ‘boeggolf’ tonend en haar galant (in de cape van Zorro achter haar) controlerend of haar Tena-Lady nog op zijn (of haar) plaats zit. Haar zusje, midscheeps in de witte tutu en de blonde pruik, bezint zich op de vraag of zij zich nu of straks uit de boot zal laten vallen.

Reageer
gravatar

Het is natuurlijk van de gekke als homo’s niet welkom zouden zijn op de Gay Pride. De canal parade waarop Martijn de Koning klaarblijkelijk doel is maar een onderdeel van de Amsterdam Gay Pride en dit evenement is niet een exclusief homo gebeuren. Ook de Transpride is daar een onderdeel van.

Reageer
gravatar

Belachelijk een gaypride waar gays niet welkom zijn laat de hetero’s die daar bezwaar tegen hebben dan naar de carnaval gaan .
Het wordt hier steeds gekker zonder gays is er ook geen gaypride

Reageer
gravatar

Gay Pride – Homo’s niet welkom? Mis ik iets? Verander de naam en ‘ze’ willen er niet meer aan deelnemen. Toch? Niet dat ik ook iets tegen homo’s heb, maar als je een event zo’n naam geeft, vraag je er zelf om 🙂

Reageer