Duels EK 2016 na rust verplaatst naar Straatsburg

Kritiek op onnodige geldverspilling

De Franse voetbalbond FFF heeft de speelsteden voor het Europees Kampioenschap voetbal in 2016 bekendgemaakt. Meest opvallend is de keuze om alle wedstrijden na de pauze in Straatsburg af te werken.

Behalve Straatsburg zijn ook steden als Parijs, Bordeaux en Marseille aangewezen, maar daar worden alleen eerste helften gespeeld. In de pauze vertrekken alle spelers, scheidsrechters en journalisten naar Straatsburg. Ook de supporters wordt aangeraden in het vliegtuig te stappen. Hun kaartje is voor de tweede helft gewoon geldig, maar het vervoer moeten zij zelf betalen.

In andere speelsteden is veel kritiek op het besluit te horen. Critici vinden met name de verplaatsing vanuit Frans-Polynesië en Guadeloupe onaanvaardbaar. Daar worden EK-stadions gebouwd zodat het hele land het toernooi kan meebeleven. Burgemeester Gérard Collomb van Lyon vindt de massale verhuizing ‘pure waanzin’: “Het is geldverspilling en milieuvervuiling en het haalt het tempo volledig uit de wedstrijd.”

FFF-voorzitter Noël Le Graët verdedigt het besluit: “Deze afspraak met Straatsburg is lang geleden al gemaakt. Als wij ons daar niet aan houden, trekt Straatsburg zich terug als speelstad. Dat zou het hele Europese voetbalproject in gevaar brengen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kan niet een ploeg in stad A spelen (bij voorbeeld Parijs) en de tegenstander in stad B (b.v. Bordeaux)? Meer toeschouwers kunnen naar het spel kijken, door ze te spreiden over de twee stadions. Politie en scheidsrechters spelen natuurlijk in Straatsburg, voor de goede orde. In de rust wordt dan van stadions gewisseld, waarbij toeschouwers zelf mogen beslissen of ze van locatie of van gezang wisselen.

Reageer
gravatar

Mijn bovenste beste brave bewonderaars en Corrie Tokkie in het bijzonder,

Jullie zouden het mij als mijn aanbidders en aanbidsters natuurlijk kwalijk kunnen nemen, maar dat doen jullie natuurlijk nooit hoe teleurgesteld jullie ook zijn, maar ik ben even Europees bezig, dus jullie moeten het maar even zelf uitzoeken onder tijdelijk gezag van mijn knechtjes Fleur en Martin.

Dat is weliswaar tegen mij beloften, maar het moet even vanwege het pluche en de kans dat ik voor het Nederlands gerecht moet verschijnen. Daar begrijpen jullie natuurlijk niks van, maar ik dicteer het jullie, dus het is zo.

Links zit mij weer hevig te demoniseren over het feit dat ik vriendjes maak met de meest verachtelijke extreem-rechtse personen in Europa. Dat is toch compleet gestoord van de arabierenaanbidders uit de linkse kerk. Dat hoef ik jullie natuurlijk niet uit te leggen. Dat heb ik jullie er al diep in gehamerd. Per slot van rekening gaat het er voor jullie alleen om dat ik de machtigste leider wordt. eerst voor het Nederlandse volk en straks voor heel Europa.

Macht heiligt alle middelen. Heil de zegen!

Jullie leider van het volk.

Reageer
gravatar

Een ‘Corriewin’.

In ieder onderwerp wat men aansnijdt wordt al snel een reden gezocht én gevonden om Geert W. en de PVV de hemel in te prijzen en indien mogelijk te waarschuwen voor de angstaanjagende meute moslims die ons land – as we speak – aan het inlijven zijn, het Saharazand zit in mijn ogen.
Althans, zo voelt het.

Kende u deze cijfers al:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Religie_in_Nederland#Statistieken_van_het_CBS

Ja, das ff schrikken, ik dacht ook dat het er wel iets meer waren…
Sommige mensen houden niet van links, zeker niet als er cijfers achter schuilgaan die je allesbehalve van pas komen.

Geert, onze toekomstige dictator moet ik één ding nageven: hij is wel zo dapper om altijd zijn foto naast zijn bijdragen te plaatsen.
Hierboven, bij de Corriewin praat hij anders, geen foto, geen bevelen.. je zou bijna denken dat iemand zichzelf een bemoedigende reactie stuurt, symphatiek, gezellig.

Maar wie doet dat nou.. nee echt, serieus, wie doet dat nou? Dan ben je óf als baby van de commode gedonderd óf je hebt een keer een slagboom boven op je kneiter gehad…

Reageer
gravatar

Hoi Annie,

Wat je bedoeld met “Corriewin” begrijp ik niet. En dan je complotdenken alsof ik mezelf onder de naam “Geert” complimentjes geef?

Meid, zit je nu al aan de Prosecco? Is acht uur niet een beetje vroeg?

Leuk hoor al die statistieken, heb je ook al gekeken naar de geboortecijferstatistieken? Daar kun je in aflezen dat er meer islamitische kinderen geboren worden dan niet-islamitische. Het is gewoon een kwestie van tijd tenzij wij maatregelen nemen.

Groetjes van je vriendin die het je mogelijk maakt je linkse propaganda het internet op te spugen,

Corrie ♥

gravatar

Als heldervoelende paragnost in opleiding voel ik dat Corrie van Hiernaast en Haagsche Annie dezelfde persoon is.

Groetjes,

Barbie uit het programma “Doe effe paranormaal” van RTL5

gravatar

Nu ben ik in de war. Wie is nu Corrie en wie is Annie? Of is het Corrie/Annie?

Misschien is het een tof idee om haar (ze) als bewoner(s) in het programma Utopia van SBS6 uit te nodigen? Gezond verstand versus dronkenmansgelal.

We kunnen wel wat meer kijkcijfers gebruiken 🙁

Billy uit Utopia.

gravatar

Lieve Billy,

Neeeee ik ben Annie, Haagsche Annie en heb niets maar dan ook niets met zij van hiernaast van doen, echt niet!!

Op zich wil ik dat best komen bewijzen in Utopia hoor, duidelijkheid voor alles.

Tenminste, dat ligt er een beetje aan bij nader inzien: stel zij van hiernaast zegt meteen JA, en ik denk ook vooruit met de geit, gewoon doen.

Hop, kijkcijferkanon zvh in de strijd en iedereen kijkt weer naar Utopia. (sorry, ik verveel me nog steeds te weinig om te kijken maar ik doe mijn best).

Alles goed en wel maar mijn vraag is: wie verzorgt volgens jou het Gezond Verstandgedeelte en wie slaat er louter dronkemansgelal uit?

Ik heb via via gehoord dat ‘zvh’ (zij van hiernaast, red.) mij verdenkt van overmatig alcoholgebruik terwijl ik nauwelijks drink welbeschouwd. Ik drink spa rood nu!

Snap je Billy? Ik denk juist… als je naar haar foto kijkt.. bedenkend dat ze net 34 is geworden dat ze zelf niet spuugt in een jonge klare als ontbijt… maar goed, dat weet ik dus niet; ik ken haar niet en dat gedweep met de PVV is niets voor mij, ook niet voor de lol.

Voor je het weet sta je snikkend op tv uit te leggen dat je er niet achter staat, het maar een grapje was enz enz.

Barbie, je moet nog een hoop leren al zou ik je aanraden om je criminele carriere samen met je meer dan charmante echtgenoot wat nieuw leven in te blazen. Levert je meer op lieverd, vraag maar aan je hondje.

En zucht… wéér spreekt ‘zvh’ in koninklijk meervoud, zij, nee WIJ gaat er persoonlijk iets aan doen om te voorkomen dat er kinderen met Islamitische ouders worden geboren… :s

Ik zie haar al maatregelen nemen om te voorkomen dat wildvreemde mensen samen kinderen krijgen, zie je haar al, als was ze Basil uit Fawlty Towers op ladders klimmen en in slaapkamers gluren?

Ik wel, grappig idee.
We spugen er nog een linkje tegenaan:

http://youtu.be/SHomxqf2wIg

gravatar

Annie, ik krijg net een mailtje van juf Tokkie. Ze kan even niet reageren. Ze is nog wel een poosje bezig ook, waarschijnlijk: “Jo, vanmiddag boodschappen gedaan. Ik moet nog even (?) een zak M&M’s op alphabetische volgorde leggen. Geef jij het door aan Annie?”.

Bij deze… Gelukkig heeft ze hulp, zo te zien…

gravatar

Laat ik eerst de jongens en meisje van de redactie van de Speld bedanken dat dit het derde artikel op rij is dat gerelateerd is aan het fantastische WK. Het snoert de mond van ongewenste Sajuten die proberen voetbal in een vals daglicht te plaatsen.

Ook al is dit artikel van de Speld ironisch bedoeld de werkelijkheid is nog bizarder. Straatburg is synoniem voor pure geldverkwisting en daarom is het zo belangrijk dat meneer Wilders van de PVV een zetel in de EU krijgt.

Zijn internationale bekendheid en zijn charisma kunnen voorkomen dat Europa verandert in een Kalifaat.
Op links hoef je niet te rekenen, het enige waarin ze bedreven zijn is mooischrijverij en uitschelden.

Corrie.

Reageer
gravatar

Dank je dat je mij “meneer” noemt, maar voor jou ben ik je Geertje, hoor. En een emiraat moeten we hier ook niet hebben, dus blijf op mij stemmen !

gravatar

Hoi Benny,

je hebt nog steeds niet gereageerd op mijn voorstel op een avontuurtje in de duinen bij Scheveningen.

Wanneer -273,15°C de temperatuur van je hart moet voorstellen denk ik niet dat het er ooit van zal komen.

Corrie xx

gravatar

Hoi Benny,

Van -273,15°C naar -273,75°C in een half uurtje? Je ontdooit sneller dan een brood uit de vriezer gehaald.

Ik heb het uitgerekend, zullen we over 12 dagen een afspraak maken? Dan ben je lekker op temperatuur.

Corrie ♥

gravatar

Hoi Corrie,

Alleen als je ook je dochter en een dekentje meeneemt die ik kan plooiend naar het zand.

12 dagen is in een mensenleven overbrugbaar.

Jij dat meenemen en ik ontdooi!

x

gravatar

Naar aanleiding van wat kritiek van de Nerd van de familie Paulussen hebben wij SoXWa verbetert. Daarbij hebben wij handig gebruik weten te maken van de positieve ervaringen die wij hebben opgedaan bij het programmeren voor uitgeverij De Speld.

Het is ons namelijk niet ontgaan hoe enthousiast de recente veranderingen daar zijn begroet. Wij hebben vernomen dat de abonnees zelfs de moeite hebben genomen om er een heuse petitie aan te wijden.

Daarom zult u voortaan onder alle stakingsberichten van Oma een symbool en een cijfer vinden. U ziet zelf maar wat u ermee doet, zo democratisch zijn wij ook wel weer!

Voorbeeld:

(0)

O ja, aan het verwijderen van het rechthoekje of duimpje onder oma’s reactiepogingen zijn wij nog niet toegekomen. Dus het is nog even dubbel.

Reageer
gravatar

Ik begrijp de nadelen wel, maar mensen vergeten dat er ook een hoop voordelen zijn. Ontwikkeling van de gebrekkige infrastructuur van Frankrijk, stimulering van de vliegtuig- en treinindustrie, met name voor de hogere snelheden, verrijking van de wedstrijdervaring, het leren kennen van meer steden, de voordelen zijn eindeloos!

Reageer
gravatar

Dit is een interessant idee. Kunnen we dat niet voor de eredivisie testen?

Speel de eerste helft van een wedstrijd in het koude vijandige Sittard en de andere helft op het lieflijke Aruba!

Ook onze korfbalmeetings zouden op deze wijze afgewerkt kunnen worden, speel de eerste helft in Harlingen en de tweede in Leeuwarden!

Wat fijn dit alles nog te mogen meemaken!

Reageer
gravatar

Dommiennee,


Oma’s persoonlijke reactie is automatisch geblokkeerd door het programma SoXWa (Soccer Exit Ware), dat speciaal voor Oma door studenten van de Technische Hogeschool Apelfoort in ontworpen.

gravatar

Inmiddels is bijvoorbeeld de populariteit van volleybal op kortgemaaide weiland en in sportzalen ingehaald door spelen op stranden en in zandbakken. Daarom vind ik het vreselijk dom van Michael van Praag en Michel Platini dat zij de vooruitziende blik van Sepp Blatter niet waarderen.

Reageer
gravatar

Die derde helft kan dan in Brussel worden gehouden. Geen Europese zaken zonder Brussel, en de Belgische bieren van tap zijn ook een uitstekende reden.

gravatar

Ik begrijp niet hoe dit goede besluit het tempo uit wedstrijden zou halen. Juist door de inzet van tgv’s, vliegtuigen etc. komt de gemiddelde snelheid van betrokkenen aanzienlijk hoger te liggen. Een beetje heen en weer draven over zo’n veld of stilzitten in een juichpak, dat is pas killing voor tempo.

Reageer
gravatar

Ik staak!

Deze reactie is automatisch gegenereerd door het programma SoXWa (Soccer Exit Ware), dat speciaal voor Oma door studenten van de Technische Hogeschool Apelfoort in ontworpen.

Reageer
gravatar

Zeg feuten van de TH Apelfoort,

Wat is dit voor ongelofelijk broddelwerk! Kunnen jullie het verschil tussen oma en opa niet zien?

Opa mag graag een potje knieschijfontwrichten en gele-kaartenuitdelen op televisie zien en daarop commentaar leveren, hoor!

ik ben haast te geloven dat jullie ook het programma van De Speld hebben geschreven.

Stelletje lapzwansen!

gravatar


Druiloor Pikkerd,

Ga jouw eigen grootouders pesten!

Onze Oma en Opa hebben allebei al hun eigen tanden nog.
Dat is iets wat jij na ons bezoek niet meer zult kunnen zeggen!

gravatar

Vanwege Europese regels moeten waarschijnlijk ook alle kosten voor supporters worden vergoed. Het kost een paar centen, maar dan heb je ook Straatsburg.

Reageer
gravatar

Een briljant idee. Wellicht kan de EU zich daaraan spiegelen, maar nee, daar zijn ze veel te integer en te wijs voor, natuurlijk.

Reageer
gravatar

Nu nog betere regels.
1. Doorspelen tot er een winnaar is. (Zonder pauze)
2. Geen reserve spelers.
3. Handen op de rug gebonden.
4. Bal mag alleen met de voeten aangeraakt worden. Raak je het met een ander lichaamsdeel aan ga je het veld uit.
5. Alle spelers dragen exact hetzelfde witte tenue.
6. Een speler mag niet langer dan 3 seconden de bal in zijn/haar bezit hebben. Anders moet ie van het veld af
7. De wedstrijden zijn zonder publiek en media.

Reageer
gravatar

Zijn dit niet exakt de eeuwenoude Inca-regeltjes ? Daar hoort toch ook bij dat de verliezers aan de goden worden geofferd (ad 8).

gravatar

Hilbrand,
Wij weten dat goden niet bestaan, maar die Inca’s dachten van wel; tenslotte was het nog vele nachtjes slapen voor hen tot 2012.
Maar een BBQ met spanjaardenribbetjes en australiërbiefstukjes zie ik toch niet helemaal zitten.