Wilders overweegt samenwerking met PVV-fractie

'We hebben veel gemeenschappelijke ideeën'

Geert Wilders denkt er serieus over na om te gaan samenwerken met de PVV-fractie. De fractievoorzitter heeft de fractie uitgenodigd om in december het gesprek daarover aan te gaan.

Wilders wil de dialoog naar eigen zeggen met een ‘open vizier’ ingaan. “We denken niet overal honderd procent hetzelfde over, maar we hebben veel gemeenschappelijke ideeën. Bijvoorbeeld op het gebied van immigratie, de Europese Unie en de islam kunnen we elkaar goed vinden.”

Wilders zocht voor het eerst toenadering tot de fractie in 2006, maar toen kwam de samenwerking niet van de grond. De ex-VVD’er wilde destijds eerst zijn eigen partij gaan opbouwen, deels omdat hij niet geassocieerd wilde worden met fractiegenoten als Lucassen, Sharpe en Brinkman. Samen met de andere PVV-Kamerleden wil Wilders nu een politiek blok vormen tegen het kabinet.

Hoogleraar Bert Bokhoven betwijfelt echter of de PVV-aanhang onverdeeld positief zal zijn. “De PVV-fractie bestaat uit politici met een niet altijd even smetteloos blazoen. Als Wilders daadwerkelijk met hen gaat samenwerken, wordt hij straks ook aangesproken op die nieuwe vrienden.” Bokhoven denkt dat met name samenwerking met de ‘uitgesproken rechtse’ Martin Bosma en de ‘notoire charlatan’ Dion Graus voor onrust zal zorgen binnen de partij.

D66 en GroenLinks laten zich in scherpe bewoordingen uit over de flirt van Wilders met de  PVV-fractie. Volgens Alexander Pechtold overschrijdt de PVV-leider een grens. “Wilders bekent nu kleur. Tot nu toe kon hij misschien nog volhouden niet extreem-rechts te zijn. Maar als je aanschurkt tegen mensen als Bosma, Agema en De Graaf kun je die flinterdunne façade niet langer overeind houden.”

Wilders trekt zich niets aan van de kritiek op de paringsdans. “Met deze samenwerking kunnen we echt een vuist maken. Dat zou een enorm signaal afgeven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat krijg je als je sommige bevolking helemaal weg scheerd inplaats van de rotte appels weg haald en zodanig wordt verblind door zijn eerdere korte verblijf aan de ene kant van een strijd tussen 2 en de zelfde bevolking

Reageer
gravatar

Wilders draait door op twitter. uit zijn VVD tijd, Geert Wilders benadrukt zijn stelling bij Barend en van Dorp: Ik heb vanaf begin af aan gezegd: Islam, daar is niets mis mee, het is een te respecteren godsdienst. Ook de meeste moslims, ook in Nederland, zijn goede burgers waar niets mis mee is: zie video.

Wilders bij Barend & Van Dorp 24-09-2001

http://youtu.be/Gozf-UZF8H8

gravatar

En de nieuwste draai is dat de halfjoodse Wilders getrouwd met een joodse vrouw Europees samenwerkt tegen Europese samenwerking met verklaarde antisemieten. Enig opportunisme is geen enkele politicus vreemd maar”overdrijven is ook een vak”.
Sommige mensen beweren dat niet alle Wilders stemmers stom zijn maar het tegendeel lijkt me zo wel bewezen. Snapt u?

gravatar

Natuurlijk heeft u volkomen gelijk. Maar de vraag is of de PVV kiezer dat ook door heeft. Andere partijen doen er goed aan een anti Wilders oneliner te bedenken

gravatar

Wanneer de hoofd punten en het belang van het Nederlandse volk maar voorop staat,kan het beter voor de pvv zijn..En of we nu 90 of 110 km p u mogen rijden,zal mij een worst zijn,ook alle veranderingen zijn geen verbeteringen.

Reageer
gravatar

U zegt zeker ook tegen uw buren: jullie kunnen doodvallen ik denk alleen aan mijn eigen belang. En u houdt vervolgens een vet feest tot diep in de nacht waardoor de rest van de straat geen oog dicht doet. De VOC mentaliteit! Wie in de weg staat moet dat bezuren.

gravatar

Quote…”PVV-leider Geert Wilders neemt afstand van oproepen van „racistische idioten” om „misbruik te maken” van zijn aanstaande bezoek aan Australië.”

Yup! En daarom zoek Geertje samenwerking met Front National, Vlaams Blok, FPÖ of het Duitse Die Feiheit, die een fijne leus hebben; “Vom Volk fürs Volk”.

Welk volk dan? Ook de hardwerkende Duitse Turk en zijn kebabzaakje?

Reageer
gravatar

Postman/Glennis Grace/edsilia rombley/Ruth Jacott/Olivia Lewis/Hind Laroussi/Marlayne Sahupala/Ali B/blue diamonds/oscar harris/Humphrey Campbell Enz enz!
#DomRechts: Er is echt geen kruid gewassen tegen de macht van de domheid.

Reageer
gravatar

Ik denk dat een samenwerking een grote besparing voor de PVV kan opleveren. Secetaresses kunnen ontslagen worden nu Fleur Agema de rapporten kan uit typen en Bosma koffie kan halen. Dion Graus kan ondertussen de hond uitlaten.

Reageer
gravatar

Wilders durft wel risico’s te nemen, door te willen samenwerken. Dan krijgt hij ook die rare Bontes op zijn dak, dat kleine miezerige mannetje met zijn tattoo. Hier vond ik wat grappigs over die man http://stophetgevaarwilders.blogspot.nl/2012/11/bontes-tattoo-gekker-moet-het-niet.html. Overigens krijgt Wilders het nu wel héél erg druk: samenwerken met de PVV, Front National, Vlaams Blok, FPÖ,….
Waar haalt de arme man de tijd vandaan, nu hij ook nog in de verzetstour zit, moslims telt en de Polen tegenhoudt aan de grens?

Reageer
gravatar

Elke keer dat er een passend actueel onderwerp ontbreekt wordt Geert Wilders weer van stal gehaald en het geestelijk wrakhout in de PVV. Geert is een ‘running gag’ in de kolommen van De Speld, Geert (beter slechte publiciteit dan geen publiciteit) Wilders is een tot op het bot afgekloven item. Geert die echter tot zijn verbazing en gerief voortdurend overal met de geblondeerde haren bij wordt gesleept. Wilders is a politiek en b volledig voorspelbaar. Doet De Speld nu eens redactioneel iets gewaagds aan de FEMA (zie EN.NU 22/10/13) of aan de handel en wandel van NSA en haar schild/schandknapen bij AIVD en AH? Wat Ronald Plasterk betreft: je ruikt hem wel, maar je ziet of hoort hem niet.

Reageer
gravatar

Het zou pas een echte ramp zijn als ze gaan besluiten op een constructieve manier te gaan communiceren. Ik vrees dat de hele wereld in een complete cultuur shock terecht gaat komen. Misschien gaat men zich dan afvragen of dingen ook anders kunnen en dat is bepaald niet gebruikelijk. Straks laten ze nog de g-500 toe als leden van de beweging zonder dat deze wel inspraak krijgen.

Reageer
gravatar

Zo niet de hele wereld dan toch zeker de arme medewerkers van de NSA. Je zult toch maar voor je dagelijks brood de gezamenlijke gestructureerde communicatie van G. Wilders en de PVV af moeten luisteren. Dan kan je beter alsnog Mark R. aan moeten horen.

gravatar

Wat is dit toch weer een achterlijk bericht van de barbaarse boevenbende die als slappe regenten vastgenageld op het redactiepluche vanuit hun achterkamertjesharia mij doorlopend zitten te terroriseren en demoniseren.

Laf stelletje dhimmi’s uit de linkse kerk. Jullie zijn een ramp voor ons Nederland in het kwadraat. De Speld kan van mij de rambam krijgen.

Dachten jullie nu echt dat ik met de loopjongens en -meisjes van mijn politieke brievenbuspartij PVV ga samenwerken? Dan krijgen ze nog spatjes ook. Daar is dus geen denken aan, stelletje randdebielen.

Kijk eens als voorbeeld naar jullie eigen knettergekke reaguurders. Die willen correctiemogelijkheden van hun reacties, de draaikonten! Ik zou ze allemaal opsluiten in een werkkamp.

Inspraak! Het moet niet gekker worden.

Reageer
gravatar

Gaat hij dan ook eens samenwerken op gebied van PR? Tot nu toe waren vooral die filmpjes van hem niet om aan te zien.Tevens zou iemand hem moeten vertellen dat je bij de neutrale kiezer niet geloofwaardig overkomt als je je haar in de wc pot blondeert, hoe weloverwogen je argumentatie ook is.
Ik voorzie voor hem gouden tijden!

Reageer
gravatar

Toch blijft in al deze reacties bovenstaande briljante analyse van prof. dr.. Bert Bokhoven, tevens begenadigd trendlistener en omideskundige, onderbelicht. Dat de Speld deze meer dan briljante Bokhoven eens wat vaker aan het woord laat in dit prikkelende e-zine; dat zal de Speld deugd doen!

Reageer
gravatar

Maar Wilders wilde toch al gaan samenwerken met Marine Le Pen?

Reageer
gravatar

Laat ik nu altijd gedacht hebben dat Wilders en de PVV fractie 1 waren…..maar wat gaat er nu ECHT veranderen?

Reageer
gravatar

Waarom moet juist Wilders die dialoog aangaan? Kan dit vuile karweitje niet beter worden overgelaten aan smerige opperglibber Pechtoldt? Waarom moeten wij Wilders in deze val doen glijden, hebben wij PVVers niet al genoeg geleden en doorstaan? Mogen wij ook eens met de bal spelen? Zijn wij wellicht te min of zo? Moet men de bal dan niet verwachten als men kaatst? Niet dat de PVV kaatst of zelfs maar wíl kaatsen, wij zijn immers totaal tegen Friezen. Maar goed, dan toch nog, niet dan?

Reageer
gravatar

Ze hebben lang genoeg toe kunnen kijken hoe het moet!

gravatar

Gaat wederom niets worden. Wilders zou dan democratisch moeten worden en dat zit niet in het bloed van deze politieke einzelganger. Meer dan de PPV-fractie gedogen -als zijnde het zijn discipelen- gaat het niet worden.

Reageer
gravatar

Het was te verwachten. Pechtold, toch altijd al het grote voorbeeld van Wilders, werkt samen met de extreem rechtse SGP in de steun aan het kabinet. Dat moet ik ook durven, dacht Wilders. Extreem rechts, steeds populairder als partner. Tea Party in de polder! Ergens was Cohen zijn tijd vooruit.

Reageer
gravatar

Klopt, maar er is een oplossing in de maak: Martin Bosma wordt dictator van de fractie, en gaat met Geurt onderhandelen. De andere fractieleden zweren trouw aan Bosma, en beloven op te rotten als hij maar met z’n vingers knipt. In een unanieme verklaring riepen ze in koor: “Zonder dictatuur kunnen zijn we geen partij voor Wilders”.

Een fractielid dat anoniem wil blijven, zegt “Dit is ons gezamenlijke offer voor het behoud van de dictatuur, zowaar mijn naam Martin Bosma is”.

gravatar

Het is ook zeer wel mogelijk dat Wilders terugkeert in de boezem van de VVD. Hij brengt dan een groot electoraat weer terug in de moederschoot van het liberale denken in Nederland. En dat is uiterst zinvol, want denk aan het met man en muis verongelukken van de liberalen in Duitsland bij de Bondsdagverkiezingen. Die hele club moet nu gaan werken voor de kost, terwijl ze nooit een eerlijk vak hebben geleerd. Je wenst dat je ergste vijand toch niet toe? Stel je voor: Mark Rutte als colporteur van de leesmap, Halbe Zijlstra als streetcornerwerker, die jongen van Blok als bode (onder de gage) in de Tweede Kamer, de Dikke van Baalen als ouderenwelzijnswerker, daar moet je toch niet aan denken? Heeft Bert Bokhoven al gesolliciteerd als ghostwriter van Wilders autobiografie?

Reageer
gravatar

Liberalen zijn dus opportunisten, die niet weten wat werken is! Want ouwehoeren is de sport van de old boys club. Dat is een hobby. Je kunt dan rustig weer een super opportunist als Wilders in je clubje opnemen. Denk niet dat de echte liberale kiezers nog op de VVD zullen stemmen. De partij wordt dan gewoon een verkapte PVV. Duidelijk!

gravatar

Bolkestein is de inspirator van het extreme opportunisme van Wilders, en hij was ook de man die de gezellige VVD van Wiegel en Nijpels veranderde in een grimmig stel Wutbürger. Rutte is de laatste liberaal in de VVD en Door zijn steun aan Verhofstadt lijkt zijn politieke doodvonnis getekend. Maar echte liberalen als Neelie Kroes kunnen nog bij D66 terecht. Als die niet ook al te rechts is. En de hoogbejaarde Bolkestein kan doorgaan de VVD te verzieken.
Zelfs de super commerciële Shell was het opportunisme van Bolkestein te gek.En ze raadden hem aan het eens in de politiek te proberen. Wat een ramp!

gravatar

Dit kan Geert niet maken tegenover zijn kiezers.

Reageer