‘Nieuwe kruistocht gaat door’

Ingewijden bevestigen geruchten katholieke Tocht der Tochten

Benedictus de 16e zal in zijn traditionele paastoespraak oproepen de tiende kruistocht in de geschiedenis van het Vaticaan. Dat blijkt uit de door een anonieme vicaris aan een verslaggever van La Republica gelekte tekst van de “Urbi et Orbi” van 2012. De laatste keer dat de katholieken tot zo’n exercitie zijn overgegaan was in 1271.

Aartsbisschop Eijk van het bisdom Utrecht bevestigt de geruchten, en voegt er aan toe dat de Nederlandse parochies goed voorbereid zijn: ‘Vorige week zijn de rayonkardinaals in Rome bij elkaar gekomen, en de conclusie was duidelijk: ‘erit’, oftewel: het gaat door. Als de Paus straks in zijn paastoespraak officieel groen licht heeft gegeven kunnen we in ons aartsbisdom nog voor Hemelvaart alle katholieken met een startnummer verzameld hebben. We hebben de bussen voor het vervoer naar het officiële startpunt, het Pietersplein van het Vaticaan, al geregeld.’

Volgens analisten heeft de voorgenomen Tocht de potentie om de negatieve spiraal waarin het katholicisme zich de laatste jaren bevindt, te doorbreken. ‘Ontzuiling, ontkerkelijking en seksschandalen hebben de Kerk geen goed gedaan,’ zegt pauswatcher van het eerste uur Thomas van Assisi (geen familie). ‘De Tiende kruistocht heeft de potentie de katholieken weer te verenigen, vooral als het Vaticaan erin slaagt ook jongeren voor zo’n evenement te enthousiasmeren. Bijvoorbeeld bij de EO Jongerendag was het inzetten van Facebook, Twitter en emailcampagnes heel effectief, dus als we die lijn doortrekken heb ik goede hoop.’

Voor het startschot definitief kan worden gegeven zullen nog wel enkele kleine problemen uit de weg moeten worden geruimd. Zo is het traject dat de Tocht door Servië voert nog niet berekend op de grote stroom van gelovigen en wordt nog hard gewerkt om het aantal veerponten bij de Bosporus op te schroeven om de massa’s kruisvaarders te verwerken. Ook is het de vraag of er genoeg Saracenen zullen zijn om alle tochtgangers te kunnen bedienen.

De goedgelovigen trekken zich van deze details niet veel aan: in reactie op het nieuws steeg de populariteit van Benedictus XVI in de peilingen met ruim 10 procent, waarmee de goedheiligman nu ruim boven de oppergeestelijken van andere monotheïstische godsdiensten staat.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een laatste aanvulling op het overzicht van de route is dat er (gedeeltelijk) een gelegenheids-combinatie zal worden gemaakt met de routes van ROPARUN en de Tour de France. Passend in historische context zal de tocht worden geleid en voorafgegaan door Benedictus XVI in een roomwitte Pausmobiel met kogelvrije ruiten en een bermbom-veilige bodem.

Reageer
gravatar

De kunst van het trekken
Kruistochten voor beginners
Oplage 1, ondersteund actieve deelname
U kunt uw ervaringen laten plaatsen in
de geplande volgende uitgave.

U kunt zich dus inschrijven
voor 500km, 1000km, 1500km, of all the way
2800km – water en brood worden voorzien.

Houd wel rekening met varierende levertijden en kwaliteits afwijkingen – geleverd brood wordt helaas niet meer terug genomen of geruild.

U dient zelf voor passend schoeisel en gepaste kleding te zorgen – kleding zonder kruissymboliek wordt NIET toegelaten.

Sandalen met gespen zijn zeer welkom

Reageer
gravatar

Is aan deze tocht een tijdslimiet verbonden?Want gezien mijn fysieke conditie acht ik mij niet in staat om met de eerste groep Constaninopel te bereiken.Na het echec van Nicopolis in 1396 en het aflasten van de geplande tocht van 1454 was ik in de veronderstelling dat de tocht der tochten niet meer zou plaatsvinden.Dus is mijn voorbereiding niet zoals het zou moeten zijn.

Reageer
gravatar

de Laatste Nederlanders die met een kruistocht meegegaan zijn, eindigde in Spanja waarna ze het wel goed vonden en terug gegaan zijn, ik stel voor die zelfde route weer te nemen zijn we mooi voor de zomervakantie op onze vertrouwde spaanse strand. Net als onze voorouders vind ik dat wel ver genoeg.

Reageer
gravatar

Cornee, de laatste Kruistocht in Spanje gestrand; daar valt iets voor te zeggen. De tv biedt een programma “Benidorm basterds” waarin rolstoelgerechtigde ouderen de buurt onveilig maken. Gelukkig maken bezuinigingen binnenkort dit soort excessen onmogelijk, maar niet uitgesloten moet worden geacht dat beter gefortuneerde senioren enclaves in Spanje gaan stichten met een eigen medische staf en daar langdurig grote gebiedsdelen in gijzeling en Nederlandstalig zullen houden. Dat zou in een nooit-eindigende kolonialistische kruistocht kunnen ontaarden. Voer voor Van Rompuy.

gravatar

Nou alleen de Nederlanders zijn niet verder dan Spanje gekomen (niet de gehele kruistrocht) maar toen vonden ze het wel ver genoeg en toen hebben ze een deal gesloten dat ze een paar steden zouden bevrijden van de Mooren en dat ze dan hun heilige taak wel voldoende hadden uitgevoerd en zijn ze weer terug gevaren. het spreekwoord ‘je moet het ook weer niet overdrijven’ bestond toen ook al.

gravatar

Tja, de man wordt al wat ouder en die verdulde bloemen zijn er elk jaar als vanzelfsprekend; ik begrijp dat wel.
En de mogelijkheid moet niet uitgesloten worden dat de oude baas bedacht had dat Holland dit jaar wel niets zou sturen vanwege de Commissie Deetman.

Maar waarom zo een eind lopen, Heer Spaland? Er is toch een bloemenbezorgdienst?

gravatar

Het kan wel zijn dat de man wat ouder wordt, Heer Jeettje, maar dat kan nog geen reden zijn om te vergeten om voor de bloemen te bedanken. Als dat zo doorgaat, vergeet hij volgend jaar nog het hele Urbi et Orbi af te handelen. De volgende stap wordt nog dat hij aan de toegestroomde menigte vraagt: “Wat komen jullie hier allemaal doen?”

gravatar

Het kan wel zijn dat de man wat ouder wordt, Heer Jeettje, maar dat kan geen reden zijn om te vergeten om voor de bloemen te bedanken. Als dat zo doorgaat, vergeet hij volgend jaar het hele Urbi et Orbi af te handelen. De volgende stap wordt dat hij aan de toegestroomde menigte vraagt: “Wat komen jullie hier allemaal doen?”

gravatar

Dat zou wel verfrissend zijn, Heer Spaland, als deze prelaat als een nieuw herrezen eigentijdse Jezus uitgerekend met Pasen deze vraag aan de menigte zou stellen.
Het lijkt me een Monty Python-achtige tafereel worden.

Wij wachten af; doch ik zou al tevreden zijn als hij eens een keer met Orbi begon.

Waarschijnlijk is de herstelfunctie ten prooi gevallen aan naamgenoot Edith?

gravatar

Een correct betoog verloopt van generiek naar specifiek. Aldus zou Orbi inderdaad het punt van vertrek moeten zijn.

Kugel met peren is overigens het gerecht waarop ik doelde. Ik vermeld het maar even voordat hierover misverstanden ontstaan. Onder de kenners van dit recept is de naam Edith ruim vertegenwoordigd. U hebt dus een punt.

gravatar

Ken uw klassiekers. De boeken van vroeger, zoals “Kruistocht in spijkerbroek” dat tegenwoordig titelmatig onder kinderporno gerangschikt dreigt te worden.

Bedoel dat is toch ook een hedendaagse kruisINGstocht: die tegen dit en tegen alles eigenLIJK. Welke afslag wordt er gepakt? Of rechtdoor alles afgevlakt. Ach en wat dan nog. Alles kapot. Vechten voor de vrede…

Reageer
gravatar

Há! Eindelijk!! laat ze maar lopen: dat 4-daagse geslenter moet nou maar eens afgelopen zijn. Een paar uur sloffen en daarna de rest van de dag zuipen – de mietjes.
Gewoon een ouderwetse voettocht diep in het vijandelijke gebied.
Waar hebben we anders een leger voor dat die naam waardig is?
Wat komt het nou toch mooi uit dat die tanks opgelegd zijn: nou moeten ze wel lopen.
Ik krijg zowaar zin de oude kisten uit het vet te halen.

Reageer
gravatar

Om mij even te mengen in de discussie over kruistochten (al dan niet onder de gordel) wil ik even kwijt aan heer Jeettje dat Constantinopel echt heel erg de moeite waard is. Zeker met wat voorbereiding. De stad heel erg groot, qua inwonersaantal te vergelijken met Nederland en de westerse cultuur is overal voelbaar. Ondanks veel joodse en Israëlische familieleden ben ik nooit in Israël geweest, maar als u, vermits het in het MO weer wat rustiger is, kijkt u uw ogen uit bij een bezoek aan Libanon, Tel Aviv en Jerusalem. Niet iedereen heeft zoveel met “het geloof” en veel mensen willen gewoon rust.

Reageer
gravatar

Excuus, ik gebruikte de term in enge zin. Natuurlijk zijn er prachtige steden als Constantinopel en anderen: terra incognita voor velen van wie de meesten een uitgesproken mening hebben terwijl zij er niet geweest zijn, als ze al weten waar te vinden op de kaart.

Rust: ja. Maar het lijkt me altijd lastig dat te vinden in die miljoenensteden; ook Hongkong, Rangoon en Singapore zullen het zonder mijn aanwezigheid moeten stellen.

Ik mag inderdaad hopen dat men daarginder eens wat meer grip krijgt op het gezonde verstand en de rust een kans krijgt. Er is nog een woestijn te bezoeken ginds.

gravatar

Beste heer David, ik heb ook nogal wat familieleden in Israël en in de diaspora en het moet er leuk zijn, maar de mensen zijn ook vrij hard. Dat kan nauwelijks anders. Ik ben in de Arabische landen en in Israël nooit geweest en voorlopig houd ik de boot af. Na wat foto’s van Indonesië met uitzondering van Bali ben ik ook daarvan genezen. Zet dan een mooi hoofddoekje op. Constantinopel/Istanboel ken ik wel en ik vind de oude stad bijzonder boeiend. Een aanrader is m.i. Shanghai met een bijzonder modern centrum en toch aardig wat kloosters. In het midden van Sjanghai heeft Mao een zeer goed hotel geplaatst op wat het nulpunt van Sjanghai werd. Zonder een woord Chinees te spreken kon ik daar tussen mijn werk door er vrij op uit en dat was echt een belevenis. In het centrum heb je ook vele musea, iets buiten het centrum de kloosters en pagodes (zeer druk bezocht), maar je hebt er ook de Franse wijk (met veel posters van Kuifje!). Aan de andere kant van de rivier kun je via moderne tunnels naar Pudong, het moderne Sjanghai. Dat we dichter bij huis ook heel mooie grotere steden hebben ligt voor de hand, denk maar aan Heidelberg, Nürnberg, München, Parijs, Praag, Köln, London, Brugge, Amsterdam (ik krijg straks op mijn kop), Elburg, Harderwijk en Franker. Zowel Harderwijk als Franeker hadden een eigen universiteit. Die van Franeker is nu Universiteit Groningen. Ik raad jullie af om naar Salem’s Lot te reizen. Daar hebben nog wat vampieren het overleefd.
Een speciale driemaandelijkse editie van De Speld Travel voor de hand.
Over kruistochten onder of boven de gordel kan democratisch worden beslist.

gravatar

Heer Jeettje, Lao Tse zei het al: het gaat om de weg en niet om het doel. Om even af te wijken van het gebruik bij De Speld, adviseer ik u om een beetje van de traditionele route af te wijken. U kunt dan overnachten in een klooster waar u warm zult worden ontvangen. U komt ook in het gebied van Cognac waar u beslist een drankje zou moeten nemen (behalve als u van de blauwe knoop bent). Iemand ontmoeten in Midden-Frankrijk die weet waar u uithangt kan geen kwaad. Een rugzak met een tentje met in totaal ongeveer 10 kg kan óók geen kwaad. Neem er de tijd voor en bezoek hier en daar eens een kerk. U heeft de tocht van uw leven.

Reageer
gravatar

Kijk, daar heb ik wat aan. Afwijken van gebaande paden is mijn specialiteit; my middle name, zogezegd.
Niet religieus zijnde bezoek ik kerken en kloosters: dat mensen zich dusdanig geïnspireerd hebben gevoeld deze bouwwerken op te richten en hun ziel en zaligheid daarin te leggen alsook groot vakmanschap, mag men hen niet ontzegd worden: hier past bescheidenheid.

Buiten dat ben ik meer een Armagnac liefhebber, doch op verre reizen is enige aanpassing nodig; een les die ik reeds vroeg leerde toen ik in Duitsland tijdens de Kaffee mit Kuchen und Sahne volop in de Sahne hapte. Men gebruikte daar geen suiker in bij de bereiding. Zoiets verwacht je niet.
Ik laat mij verrassen, aangenaam of niet ..

gravatar

Jeettje, als u naar Santiago van de composthoop kunt lopen bevindt u zich daar aangekomen in kennelijke staat. De route van R’dam naar Santiago is immers berucht om de wijnstreken en geliefd vanwege de bordelen. In benevelde toestand kunt u doorwaggelen naar Valencia, Murcia of Alicante en aanmonsteren bij Columbus de 23e, de 24e en de 25e. Vandaar kunt u reizen naar Constantinopel en uw kruis goed laten uittochten boven de Bosporus.

Reageer
gravatar

U komt mij nu over als een ervaringsdeskundige? Tips zijn altijd gaarne welkom.

Overigens zou het moeten gaan om de geestelijke verrijking, niet om de geestrijke.
Daarbij vraag ik mij af of het lopen in zwaar beschonken toestand geen extra dimensie aan het begrip ‘bonkende hoofdpijn’ zal toevoegen: een experiment dat ik gaarne laat aan degenen die zich daartoe geroepen voelen.

Aangezien ik mij zal bedienen van stevige wandelschoenen, welke moeilijk tot ‘bordeelsluipers’ kunnen worden gerekend, zullen de meisjes van pleizier zichzelf moeten vermeien: de tocht op zich is al vermoeiend genoeg.

Zeereizen boeien mij alleen als solo-zeiler of met beperkt aangenaam gezelschap, ook deze tip dank ik u voor, maar zal helaas daar geen gehoor aan kunnen geven. Waarschijnlijk zal de meute bloeddorstige avonturiers mij niet eens missen, constateer ik opgelucht: zo boeiend is dat Heilige Land nu ook weer niet. Zonodig bezoek ik het filiaal in Nijmegen wel.

gravatar

Volgens mij zijn hier aardig wat lui door het heilige kruis geobsedeerd. Volgens psychologisch onderzoek hebben veel mannen daar last van. Freud heeft daar een inspirerend werkje over geschreven. Jung wist het weer een beetje beter (dat is man van de MBTI voor ingewijden). Einstein kon ook de bloemetjes buiten zetten.

Reageer
gravatar

Foei mijn dochter, zo te spreken over de Heilige Moederkerk! Stelen en roven? Dat deden mijn voorgangers in de vroege Middeleeuwen, en zij moesten wel tussen al dat loslopend geboefte.

Tegenwoordig leasen wij geloof, en zijn aflaten vervangen door vrijwillige leningen volgens het Scheringa-model.
En voor de goede orde: geld nalaten aan ons kan geheel belastingvrij geschieden vanwege onze ANBI-status. Maakt u hier goed gebruik van? Het kan net het drupje olie op het scharnier van de Hemelpoort zijn.

gravatar

Hoezo de veerpondjes over de Bosporus? Dat terwijl de Galata brug er reeds allang ligt en men daar gewoon overheen kan lopen. Weer gedoe om allemaal niks.

Reageer
gravatar

Marg00tje. U heeft zeker last van pondjes teveel. Ik adviseer om veel te bewegen en minder te eten. In en om de Kaag hebben ze nog wel wat pontjes die u kunt nemen tijdens uw wandelingen.

gravatar

Ik wil graag nog een groot aantal kandidaten opgeven. Mijn ministerie betaalt de reiskosten tot aan Istanbul. Alternatieven zijn bespreekbaar, zolang ze maar de EU uit zijn.

Mochten de onderhandelaars over de toetreding van Turkije tot de EU voor aankomst van de kruistocht in Istanbul onverwacht grote vooruitgang boeken dan zal mijn ministerie graag bereid zijn de busreis tot aan de Syrische of Iraakse grens te vergoeden.

Reageer
gravatar

Vanwege de kruistocht heb ik een mooie voorraad betaalbare Iraanse kuisheidsgordels voor elke beurs geïmporteerd. Ik bied een ruime keuze van materialen (van gietijzer tot titanium). De gordels zijn bij mij verkrijgbaar in alle dames- en meisjesmaten.

Op verzoek van drs Wim Deetman verkoop ik ze ook in jongensmaten met ingebouwde peniskoker.

Alle kuisheidsgordels zijn voorzien van een automatisch hakbijltje achter de openingen en een pauselijk goedgekeurd hangslot.

Reageer
gravatar

file van 250 kilometer bij de grens van Syrië richting Turkije wegens een gekantelde vrachtwagen.richting Syrië een kijkers file.

Reageer
gravatar

Houden jullie er wel rekening mee dat ls jullie in Contantinopel arriveren het wellicht vastentijd is?

Dit kan de doorstroming beïnvloeden dus neem extra voedsel mee en anders zijn er wel voedselbonnen verkrijgbaar.
Ze zijn helaas niet inwisselbaar voor gouden munten en zilveren klompjes.

Ik wens u allen veel moed en kracht toe onderweg.
Als u wilt zal ik zorgen voor een ontvangstcomité voor als jullie weer terug komen, wel op tijd reserveren graag.

Reageer
gravatar

Mijn zoon, de heilige werken van de Heer zullen voortgang vinden. Tegen de tijd dat Constantinopel wordt heroverd is de dispensatie met het Opperwezen geregeld, daar zorg ik zelf voor. Soms moet je die ouwe kippigaard wat helpen, daar zit ik hier voor dus.
En de bloemen waren dit jaar ook weer mooi, dank

gravatar

Ja hoor, alle PVV-stemmers mogen meedoen en zijn het zelfs moreel verplicht ! En ik heb vernomen dat zij maar liefst 50% korting krijgen, dus inschrijven alle anderhalf miljoen PVV-kanjers !
De terugreis is helaas niet geregeld, maar blijf toch gezellig vele jaren in het heilige land rondtoeren !

Reageer
gravatar

Oooow, wat een mooi idee; we gane die gasten uit dat land schoppe! Geert vint het goed en die kompt uit Venlo dus het is okee. Maar mot je echt katteliek zijn om mee te magge? PVV-ert is toch ook goed?

Reageer
gravatar

In Jeruzalem krijgen alle deelnemers een bos gladiolen. Deze zijn al jarenlang verzameld door de paus, die er steevast voor bedankt in zijn toespraak.

Reageer
gravatar

gelukkig maar dat de Katholieke kerk het nog niet verleerd is. Boekverbrandingen, heksenverbrandingen, aflaten, het komt allemaal gelukkig weer terug. De Joods-Christelijke cultuur geeft zich niet zomaar gewonnen. Geert kan tevreden zijn. Gaat hij nu te paard voorop?

Reageer
gravatar

Hè, is me dat nu jammer. Ik lig net op koers om de tocht naar Santiago de la Compostella te belopen. Deze past echt niet in mijn schema.

En natuurlijk de vraag hoe het staat met de uitrusting: gaat men met goedendag , blijde en/of een zwaard onderweg? Krijgt men deze uitgereikt in bruikleen door de organisatie? Krijgt men een wapenvergunning ofwel ontheffing daarvan?
Dan wel; gebruikt men moderne equivalenten zoals stroomstootwapens en Twitter?
Het artikel is enigszins onduidelijk in dezen.

Reageer
gravatar

Ach, laat ik hier nou nog de malienkolder van mijn bet-bet-bet-over-over-over- grootvader hebben staan! En die zit mijn als gegoten. Als hij kon meedoen in zo’n ding, waarom ik niet? Ik ben benieuwd of ik zijn tijd kan overtreffen.

Reageer
gravatar

Heeroom, speciaal voor het Vaticaan maak ik wel een klein prijsje voor de wederopbouw van Jeruzalem en alle plaatsen die de kruistocht heeft aangedaan.

Kunt u regelen dat het niet in de herfst hoeft? Dan zitten wij namelijk vol met de wederopbouw van vakantieplaatsen aan de Spaanse en Turkse kust.

Reageer
gravatar

Dat zijn de spelletjes zoals ze al eeuwenlang gespeeld worden. De aandacht voor binnenlandse (misbruik)schandalen wordt gemaskeerd door een oorlog te beginnen. Naar Surinaams voorbeeld kunnen we nu ook snel genoeg een algemene amnestieregeling verwachten voor alle kindermisbruikers.

Reageer
gravatar

Amnestie aan seksueel actieve celibatairen is altijd al verleend door de katholieke bisschoppen en abten, katholieke gezagsdragers en de katholieke volkspartij, nu de splinterpartij CDA.

Het zijn de nietsontziende slachtoffers, die schaamteloos onze barmhartige moederkerk in diskrediet brengen en de klok willen terugdraaien.

gravatar

Mijn god, laat die katholieke hordes er alsjeblieft niet in slagen Jeruzalem te bereiken. Na de enige keer dat het met een kruistocht lukte, moest de stad volledig van de grond af worden herbouwd.

Reageer
gravatar

Je moet wel heel goedgelovig zijn om hier aan mee te doen. De vraag is of mensen wel goed verzekerd zijn. Het zal onderweg niet altijd koek en ei zijn, leert ons de geschiedenis. En wat dat bedienen door de Saracenen betreft, zou ik toch eerst hun legitimatie vragen. Je weet maar nooit met die gasten. Kortom, er is bij mij gerede twijfel, of het wel allemaal zo slim is. Kan Van Gaal niet mee om een beetje de strategie uit te zetten? Dat zou al heel wat twijfels wegnemen.

Reageer
gravatar

Het is mij ook nog niet duidelijk wat de route gaat worden. Er staan wel erg veel lijntjes op dat plaatje. Heeft de organisatie alternatieven bedacht ofzo? Voor als er een file ontstaat in Servie of bij de Bosporus? Overigens lijken er ook helemaal niet zo vele wegen te zijn die naar Rome leiden, dus ook daar verwacht ik opstoppingen…

gravatar

Lijkt me leuk. Ik doe mee. “Cruising on route 666…”, een beetje matten, een beetje boel drinken, wat van de wereld zien, god dienen: allemaal zaken die ik in de laatste 800 jaar node gemist heb.
Alleen lijkt het mij verstandig net als de vorige keer een aparte kinderkruistocht te organiseren, via een aparte route (Emmen, Efteling, Eurodisney, en dan recht naar een kibboets). Amders zijn er vast weer onder de begeleiders die hun handen niet thuis kunnen houden.

Reageer
gravatar

Zo’n Kinderkruistocht lijkt mij niet zo’n goed idee. Die worden ongetwijfeld in een mum van tijd aangemerkt als kindsoldaten. Voor je het weet staat Johnnie Borsato daar dan weer zijn longen uit zijn lijf te blèren. Je kunt er zeker van zijn dat de Bosporus dan helemááááááál een brug te ver zal blijken te zijn.

gravatar

We moeten niet vergeten dat half Jerusalem al aan de handen van de Muselmannen is ontrukt. Dat betekent dat de deelnemers natuurlijk ook maar een half kruisje kunnen verdienen.

Reageer
gravatar

We kunnen natuurlijk ook naar aloud gebruik de kruistocht combineren met een paar pogroms. Tegenwoordig zijn er daar in Jeruzalem een flink aantal joden beschikbaar. Die kunnen we natuurlijk over de kling jagen. Dat deed men vroeger ook aan het begin van een Kruistocht. Zo houden we de traditie in tact.

gravatar

Een overduidelijk geval van maliënkolder, dit hele voorstel. En dat allemaal om bij de finish een kruisje te halen… Ik herinner me trouwens nog goed dat de laatste tocht ook niet zo’n succes was. Vooral het klunen in Syrië bleek een onoverkomelijke barrière voor de meeste deelnemers. Laten we het voorlopig houden bij het belegeren en terugveroveren van Vaticaanstad; dat moet te doen zijn.

Reageer
gravatar

Alzo zegt de heere , de god Israël: Laat Mijn volk trekken.

—— VACATURE ———-

Ik als ridder vraag u of u zich aansluit met mijn broederschap om samen de tocht der tochten te doorstaan en in verheffing van de pracht van god aan de poorten Jeruzalem het oordeel te bevestigen!

Ik , Ulrich Joseph Johan von Gladbau und Banderhausen vraag u om op deze vacature te reageren. Ik nodig u graag uit om met mijn ervaring (die teruggaat naar het jaar 1100) de tocht te doorlopen , om de wateren , bergen , woestijnen en vuren te overwinnen om vervolgens in de naam van god het heiligland te overwinnen!

CONTACTGEGEVENS
Hertog Ulrich Joseph Johan von Gladbau
Bolzano/Bolzen Sud-Tirol
Slot Von Gladbau
Via Canarada 11.
HET HEILIG ROOMS RIJK

INDIEN U WILT REAGEREN OP DIT VERZOEK DIENT U DE VOLGENDE VRAGEN TE BEANTWOORDEN.

Uw ervaring in de kruistochten:
Uw werkervaring (tempelier etc.):
Uw politieke stroming:

Reageer
gravatar

Ik onderneem regelmatig kruistochten, en een Duitse Helm heb ik ook, echter niet van een Duitse Orde.

Ik heb overigens wel een Duitse auto.
Maar dit terzijde!

gravatar

Katholieke kruistochten gaan langs een erg korte route rechtstreeks naar een willekeurig minderjarig kruis. Dit is duidelijk een misleidend fopbericht.

Reageer
gravatar

Ik heb er zin an! Mits het niet weer zo’n media-event wordt, met iedere honderd meter een Unox-stalletje langs de weg.

Reageer