Natuurorganisaties akkoord met teruggave Groningen aan de natuur

Bleker vindt eindelijk acceptabel alternatief voor Hedwigepolder


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat is dat toch voor natte droom van elke “natuurontwikkelaar”, raar woord eigenlijk, alsof de natuur onderontwikkeld is..maarja laten we het niet te ingewikkeld maken.. altijd alles onder water willen zetten?
Alsof de grassprietjes tussen me mooi droge tegelterrasje geen natuur is.

Reageer
gravatar

Waarom niet allebei onder water? Dat is pas goed voor de natuur! Ik bedoel maar, kijk maar eens wat er in de herfst gebeurt met al die smerige planten en bomen in die polders. Alle bladeren vallen eraf. Een hoop rommel, echt niet normaal meer. Dat is toch geen natuur? We moeten ofwel alles heel netjes opruimen en aanharken, maar beter nog alles weer onder water zetten. Dat is echt, echt veel beter voor de natuur.

Reageer
gravatar

Hoezo Groningen terug geven aan de natuur? Of Noord-Holland aan het water? (Daarvoor moet je trouwens eerst een forse springvloed organiseren, die duinenrij ligt daar niet voor niks.) Nee hoor, ik stel voor dat we gewoon wachten tot 21-12-12, dan wordt immers volgens de Maya’s de gehele aardkloot teruggegeven aan de kosmische natuur. Dat is pas een gebaar!

Reageer
gravatar

(C)Google:

Because there was no place in centralized education – given to the kummelkade along the holy water, I use the only means available to me “google translate”. The translation program is free but unfortunately not as pure as a clear payment system. They understand me – causes of wars between states and its nature are hereby in the history books a lot more consistent, it was on the translation, but much more to interpretation – what google translate outside also will be the case.

You can specify your correction to the monkeys nuts (Apen Noten) of google translate, google runs on the integration of nature in its policy for years ahead.

Google is the next step in its product line “Google Translas” Where nations and their actual territory regain clear title.
It is still in an experimental stage, but Limburg is now called Light Green Appendix to the Netherlands.

According to Google translate “Appendix ad Netherlands Lorem Lumen” – still beautiful .. (Germania minor would have called unsavory resentiments)

Reageer
gravatar

Omdat er geen plek meer was in het gecentraliseerd onderwijs – gegeven aan de kummelkade langs het wijwater, maak gebruik van het enige middel dat mij nog ter beschikking staat “google trnaslate”. Men begrijpt me – oorzaken van oorlogen tussen staten en zijn natuur worden hierbij in de geschiedenis boeken ook veel eenduidiger.

U kunt uw correctie opgeven aan de apen van google translate, google loopt op het integreren van de natuur in haar beleid al jaren voorop.

Google komt met de volgende stap in haar product reeks “Google Translass” Waarbij naties hun eignelijke benaming eenduidig weer terug krijgen.
Het is nog in een proefstadium maar Limburg gaat nu dus heten Lichtgroene Appendix van Nederland.

Volgens Google translate “Appendix ad Netherlands Lorem Lumen” – mooi toch..

Reageer
gravatar

De Nederlande Appendix, Limburg, heeft het goede voorbeeld al gegeven en heeft de natuur weer intrek laten nemen. Bepaalde soorten – voor kort nog met uitsterven bedreigd – zijn weer gesignaleerd in deze Appendix van Nederland. Een specifiek exemplaar heeft gebruik gemaakt van zijn natuurlijke drift en pendelt tussen de Nederlandse Appendix en de Hofstad.
Men kan nog niet spreken van een Hofstad groep diversiteit – maar diversiteit is ook niet zo belangrijk voor het aanhouden van een beheersbare natuur. Dit uitzonderlijk exemplaar zou een voorteken kunnen zijn van het opbloeien van een genetische singulariteit waarzonder de Hofstad sturing niet kan leven. Er is meer onderzoek nodig om inzicht te krijgen waardoor deze symbiose is ontstaan.
Bloedmonsters en wangslijmvliesvlokken worden nog afgenomen zodra het weer dat toelaat. Eindelijk is de natuur weer onderdeel van onze Nederlandse Appendix.
Jammer is, dat het om een zeldzaamheid gaat die een iets overdadige aandacht toegewezen krijgt, waardoor andere genetische opmerkelijkheden wellicht onderbelicht blijven.

Onze Hoogleraar Dhr. Arnulf Hurtgenwald von Daniken (1952-2002) zal nadere uitleg geven over de vroegst gevonden artefacten, te bezichtigen in het tropen museum, dat de Nederlandse Appendix al heel vroeg bewoond werd door soort gelijke exemplaren en dat deze in de loop van de tijd zijn gemigreerd naar Warmere gebieden zoals Argentinië en Chili.

Hoogleraar Arnulf Hurtgenwald von Daniken was ook een goed ontwikkeld medium dat deze situatie al zeer vroegtijdig zag aankomen – hij heeft dan ook een paar dagen geleden een infodoc gemaakt waarin hij toelichting geeft over de ontwikkeling van de kwinkslag en een tentoonstelling georganiseerd over de hintentieten.
Met een knipoog naar Veldmuizen en Korenwolven met een soortongelijk maar met een sterke overlapping van het genetische profiel.

Aperit oculos et initio viver

Reageer
gravatar

Zoals ik al eens eerder heb geopperd, is het raadzaam heel Nederland aan de natuur terug te geven (= voor een groot deel aan het water).
Door vliegensvlug een bod op de Ardennen uit te brengen kunnen nieuwe steden en dorpen worden gebouwd voor de landgenoten die natte voeten dreigen te krijgen.
Zelfs Bleker mag meekomen, maar eerst moet hij controleren of het water overal vrije toegang heeft gekregen !

Reageer
gravatar

Bleker kan niet genoegzaam verrukt zijn. Om toch tot een goede poging in die richting te komen stel ik voor hem vast te vierendelen.

gravatar

@Kees22, wie zegt dat het allemaal onder water moet lopen, je kunt het heus wel terug geven aan de natuur, vindt trouwens wel goed idee van je om Flevoland dan ook terug te geven, nog meer bezuinigt, volgens mij moeten wij maar in het kabinet gaan zitten om te bezuinigen, gaat stuk makkelijker denk k.

Reageer
gravatar

stel voor om naast Groningen en Friesland, ook Noord- en Zuidholland en Zeeland terug te geven aan de natuur. in kader van de bezuinigingen is dit heel handig denk ik, kost niets, want de natuur doet het werk.

Reageer
gravatar

Met name Noord- en Zuid-Holland zijn makkelijk terug te geven: die provincies liggen grotendeels beneden NAP. Voor Groningen, Friesland en Zeeland is dat minder het geval: die provincies zijn grotendeels ontstaan door opslibben.
Overigens is Flevoland natuurlijk de beste optie: dat kan gewoon in zijn geheel onderlopen. Gebruiken als bergingsgebied voor al het water uit het omliggende oude land: een win-win-situatie.

gravatar

Wat zich hier manifesteert ziet men vaak: een op zich goed idee wordt omarmd en vervolgens tot in extremo doorgevoerd, waardoor het doel en het middel geheel niet meer met elkaar in overeenstemming zijn. (Denk bijv. aan het geweldige ontdekken van de rotonde, waarop er in de EU geen 200 meter rechte binnenweg meer te vinden is)
Het treug geven aan de zee van Noord-Holland is geen probleem. Bij de Bollenstreek zal echter al een probleem ontstaan. Dient de van chemicaliën doordrenkte bodem daar niet eerst gesaneerd te worden?
Direct ten zuiden van de Bollenstreek begint men in de beschaafde wereld te komen. Het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn met het badwater tevens het kindje weg te spoelen. Uiteindelijk is Rotterdam de enige echte stad in dit land, welke de moeite van het behouden waard is. Om niet helemaal alleen te komen staan stel ik voor dat we de omringende steden Delft, Schiedam, Maassluis en Leiden ook behouden.

gravatar

Is het misschien GEEN GOED idee om eerst met de bus wat verkenningen te doen in het Groningerland? Volgens mij is altijd wel ergens een ideeënrijke werkeloze buschauffeur te vinden om de mensen rond te rijden voor de broodnodige oriëntatie.

Reageer
gravatar

Prima, Gelderland aan zee, helemaal niets mis mee want vroeger lag ons prachtige Gelre gewoon aan de Zuiderzee dus da’s traditie maar ik hoop wel dat Bleker inderdaad zoals eerder al geopperd bij 1 door Nozel tegen die tijd zelf ook al is terug gegeven aan de zee. In Gelderland houden we wel van opgeruimd staat netjes!

gravatar

Met de stijging van de zeespiegel als gevolg van de opwarming van de aarde komt dat dik voor elkaar. Voor het eind van deze eeuw is het Zutphen aan Zee. Apeldoorn ligt dan op een eiland, de Hoge Veluwe zie je dan net buiten de kust uit het water steken. Helaas te laag voor een ski-piste.

gravatar

Volgens mij is dat de publiek-private samenwerking in optima forma. Groningen onder laten lopen, waardoor de Grøninger kouke ‘Natte Keek’ wordt. Daarmee kan de rekening van het hele project met een gerust hart bij die Spakenburgse bakker met dat oude brood op de markt worden gelegd.

Reageer
gravatar

Pas op, heer Bøs, toom uw enthousiasme in: als het een beetje misloopt, zoals te doen gebruikelijk met Grote Werken in Nederland, kan het zomaar zijn dat het door u verafschuwde Kootjebroek in een kustprovincie komt te liggen: ja, zelfs uit zou kunnen groeien tot een bloeiende kustplaats met zandstrand en strandvertier!

gravatar

Ik waardeer uw zorg, Jeettje. Kootwijkerbroek zal echter NOOIT bloeien. Zie toch eens de jongelingen in dat oord: nog ruimschoots voordat zij kunnen ontluiken zijn die reeds verdord. Kleiglibberdijke, Gat-in-de-Weg Aan Zee Buiten en Apekutterveen maken eerder kans bloeiende metropolen te worden dan dat er ooit iets moois uit Kootwijkerbroek zal kunnen groeien. Wat wij ons brommen!

gravatar

Ach beste Natuur, ik heb er natuurlijk van wakker gelegen, en de beslissing was ontzettend erg vreselijk moeilijk, maar je mag met je moeder mee naar een voetbalwedstrijd PSV tegen Twente.

Is dat wat?

gravatar

Bleeker heeft bewezen dat hij de natuur af kan breken, maar is de natuur wel in staat om Bleeker af te breken?

gravatar

Hoef ik gelukkig ook geen OZB meer te betalen want is de waarde van mijn ondergelopen huis Nul komma Nul.
Hebben al die grondspeculerende Gemeenten (lees ambtenaren-denk aan blauwe stad en Meerstad))die de burgers opzadelen met hogere OZB ook het nakijken.
Hoeft de overheid ook geen Groningse gemeente- en provincie- en waterschapsambtenaren meer te betalen waardoor het begrotingstekort drastisch daalt. Crisis voorbij.. hoera !