Vrije School ontslaat docent om sterrenbeeld

“Waterman in pedagogische functie was Rudolf Steiner een gruwel”

De Vrije School Zutphen heeft voor ophef gezorgd door het ontslag van de 47-jarige docent Norbert Geesinga. Geesinga kwam voor de klas openlijk uit voor zijn sterrenbeeld Waterman.

“Een Waterman in een pedagogische functie was Rudolf Steiner een gruwel”, aldus Geert Jansdaal, directeur van de school. “In zijn boeken waarschuwde hij voor het rebelse aspect van het sterrenbeeld en de negatieve invloed die dit zou hebben op opgroeiende kinderen. Zij zouden kunnen vervreemden van hun eigen karma en hun geest zou kunnen ontaarden. In het ergste geval zouden zij zelf Watermankinderen verwekken.” Jansdaal ontkent dat het sterrenbeeld Waterman verboden is in de antroposofische leer. “Ieder mens wordt onder een gesternte geboren en moet hiermee leven. Men kan er echter altijd voor kiezen om zijn sterrenbeeld wel of niet te praktiseren.”

De docent Euritmisch Boekhouden en Kastanjebewerking is diep verontwaardigd over de handelswijze van zijn werkgever. “Ik ben antroposoof en Waterman. Ik ben het levende bewijs dat deze twee kunnen samengaan. Al tien jaar functioneer ik naar behoren op de Vrije School. Met het toestaan van deze vorm van discriminatie toont Nederland zich wederom als land van schijntolerantie.”

Het argument dat Geesinga’s sterrenbeeld al bij zijn indiensttreding af te leiden zou zijn geweest uit zijn geboortedatum wijst het schoolbestuur van de hand. Jansdaal: “We vragen bewust niet naar de geboortedatum, omdat dit discriminatie in de hand kan werken, wat wij natuurlijk tegen iedere prijs willen voorkomen. Wij hanteren bewust het principe “Don’t ask, don’t tell.”

Geesinga krijgt steun van Aquarius, de belangenvereniging voor Watermannen, die een melding heeft gemaakt bij de Commissie Gelijke Behandeling. De docent overweegt een gerechtelijke procedure tegen zijn voormalige werkgever. De Commissie heeft hier echter een hard hoofd in: “Bijzondere scholen hebben wettelijk gezien het recht om personeelsleden te ontslaan die in gedrag en levenswijze niet binnen de filosofie van de school passen”, aldus woordvoerder Jurg Touwmeester. “Een sterrenbeeld is in de antroposofische leer nu eenmaal een indicatie voor gedrag.”

Geesinga laat weten via de politiek aandacht te vragen voor zijn zaak ‘zodra de sterren goed staan.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een ontzettend walchelijk en wat zweverig dit is niet normaal , om mensen om hun sterrebeeld te ontslaan zijn ze nu helemaal van de pot gerukt

Reageer
gravatar

Uitkijken met die watermannen. Als Kreeft zijnde heb ik meerdere malen last van deze mensen. Ze hinderen ons regelmatig in ons bestaansrecht. Ze spelen vaak de gebeten hond maar ondertussen pakken ze alles van ons kreeften af

Reageer
gravatar

Moest hier om lachen…maarrr ik ben getrouwd met iemand van de 26ste januari en dat zijn Uraniërs die o.a. een destructieve invloed hebben.
En dáár kan ik over meepraten.
Breek me de bek niet open….

Reageer
gravatar

Disclaimer
De artikelen die geplaatst worden op deze website zijn persiflerend, satirisch of parodiërend van aard. Ze geven slechts de visie of mening weer van de redactie van De Speld. Opgevoerde personages of rechtspersonen kunnen gefingeerd zijn. De redactie behoudt zich het recht voor stijlmiddelen te gebruiken die, ondanks dat de intentie daartoe bij de redactie ontbreekt, ertoe kunnen leiden dat lezers van Speld.nl zich geschokt, beledigd of gekwetst voelen. Speld.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor materiële of immateriële schade ontstaan door via Speld.nl openbaar gemaakte publicaties.

Meent u dat Speld.nl uitingen bevat die onrechtmatig zijn jegens u of uw onderneming, dan kunt u dit kenbaar maken via [email protected].

Reageer
gravatar

Tot zover de horrorscoop van Waterman.
Eén elfde van onze bevolking (want de bewust-principiële groep Steenbok-geborenen buiten beschouwing latend) is nu officieel gesepareerd van kansrijker sterrenbeelden. Waterman-ascendanten of met Aquarius-gehuwden bleven tot dusver buiten schot, maar hoe lang nog voordat zij een doorgeschrapte aquablauwe W op hun revers moeten naaien? Hoe lang nog zullen zij van gemeentewege een gewaarmerkte dus rechtsgeldige “Niet-Waterman” verklaring kunnen krijgen? De geschiedenis leert ons dat er van de geschiedenis niets wordt geleerd.

Reageer
gravatar

Als dit bricht een weerspiegeling is van wat een vrije school betekend, dan zal ik mijn kinderen er nooit naartoe sturen. Dit is waanzin, ook de reacties daarop. Ik heb zelden iets gelezen dat zo bekrompen is als dit. Ik weet nu niet zo goed of ik hier hard om moet lachen of huilen.

Reageer
gravatar

Toe maar, lieve vis. Laat gaan, laat gaan. Het zal u goed doen.

Schroomt u vooral niet. Wij als goed geïnformeerde prikkers staan voor alle emoties open, beheerst of onbeheerst.

gravatar

Sommige van mijn beste vrienden zijn waterman. Ik heb toen ik de eerste betrapte lang nagedacht of ik de vriendschap moest verbreken.
Uit eindelijk heb ik een H2O filter en een theedoek aangeschaft, en dat werkt prima.

Reageer
gravatar

Sekte?? Hahaha.. ik zou eerder de wereldreligies sektes willen noemen. Alleen zij die zo groot geworden dat het nauwelijks zichtbaar is. Maargoed…
@ Martie:
is Ram ook goed? En ik dram niet. Als je nu gewoon eens even goed leest zie je dat ik enkel respect betuig tegenover de vrije school en slechts opbouwende kritiek uit. En dat gedoe over horoscopen… leave it, please…

Reageer
gravatar

Beste Napoleon, u beweert een Ram te zijn, maar volgens mij is uw sterrenbeeld toch echt Leeuw. En Leeuwen staan er om bekend, dat zij erg slecht overweg kunnen met Watermannen.

gravatar

Ongelooflijk gewoon.

Ik pleit voor de vrije school, omdat ik enkel positieve werkingen zie in dit soort onderwijs. Maar ze maken het zichzelf zó verdomd lastig door dit soort berichten de wereld in te helpen. Kom op jongens, die Rudolf Steiner was een man met een vernieuwende kijk op mensen en onderwijs. Maar beschouw hem niet als de Jezus van de Antroposofie, en weeg niet élk woord dat hij ooit gezegd heeft op een weegschaal. Zeker, houd hem in gedachten maar denk ook zelf na en pas je mensbeeld aan op de zich vernieuwende maatschappij. Dat zou hij ook hebben gedaan.

Het is niet erg ‘zweverig’ te zijn, en de taaie, koude structuren van het onveranderlijke huidige maatschappij systeem te toetsen aan menselijker methoden, maar blijf wel zoveel mogelijk met de beide benen op Aarde staan zolang je hier nog adem haalt.

Reageer
gravatar

Nappie,

Na een volledig platform aan Speldwaardige reacties, zomaar terugvallen in een (aanzet tot een) serieus betoog, dat stuit me tegen de borst. Ik herken hier toch wel enig dramgedrag (is u een Steenbok?)

gravatar

Dat stevig op aarde staan deed Steiner zeker ook. Hij kwam immers tot de biologisch-dynamische landbouw.
Maar juist daarom is het verstandig om zijn richtlijnen secuur te volgen. Hij had immers bijna altijd gelijk.

Zeker, sinds Octopus Paul de ware Schepper blijkt, liggen de zaken anders, maar daar kon Steiner nog geen weet van hebben. In zijn tijd was er immers nog geen FIFA en waren er ook nog geen USB-sticks die verloren konden worden. Het zij hem (Steiner) dus vergeven dat hij (Steiner) Hem (Octopus Paul) nog niet kende.
Gelukkig kunnen we onze kinderen nu naar de school met de Octopus aan het Magnoliaplein in Aalten sturen.

gravatar

Met toenemend bevreemding heb ik het handelen van De Vrije School Zutphen nader beschouwd.

Ik acht tevens, gelijk aan de belangenvereniging Aquarius, dat er grove fouten zijn gemaakt in het solveren van deze kwestie.

Ik neem dat dhr. Norbert Geesinga kon worden overgeplaatst naar het Voorgezet Machiavellistisch Onderwijs te Amerstveen, onder de giftige rook van Amsterdam.

De vermeende kilheid van het horoscoop Waterman zou daar volledig tot z’n recht komen.

Tegelijkertijd ken ik een Kreeft, aldaar werkzaam, die men met de wissel uit zijn z’n zou kunnen verlossen, dhr. Jean Bisque de Homard…

Win-win, zoals dhr. Charlie Sheen placht te bezigen!

Dr. Herman De Doktor van Leeuwin

Reageer
gravatar

Geachte (vermeend) voormalig nederlander,

Heeft u, als voormalig nederlander, wel uw ontinburgeringscursus met goed gevolg afgelegd? De hele teneur van uw betoog komt op mij nog tamelijk typisch nederlands over. Op taalfouten meen ik u ook niet te kunnen betrappen. Meester Paulus misschien?
Of zit het hem wellicht in het verschil tussen ‘zichzelf beschouwen’ en ‘zijn’. Dat kan vanuit de persoonlijke perceptie zeer gering lijken, maar wettelijk gigantisch blijken. Denk ik. Dus. Zie maar wat je ermee doet.

Saluutjes,
Al

gravatar

Starnoud, dit is toch wel een stoot onder de gordel, een goedgericht doch misplaatst “knietje” in het Zuiderkruis; die wat lullige referentie van jou naar “de beperkingen etc” van Saturnus, minstens één twaalfde van de Nederlandse bevolking lijdt onder de gevolgen van deze planeet; sterren(in)beeldig of ascedantair. Krijgen van jou nu nog een trap na. Hier schiet je toch een kosmische bok, universeel gezien.

Reageer
gravatar

Van Persie is geboren op 6 augustus. En de enige trap die ik verricht is tegen een bal, zeker niet tegen mensen. Zucht.

gravatar

Dolgraag neem ik de gedweë kudde binnen het antroposofische hek van de vrije herder Rudolf Steiner te grazen, af en toe schop ik een voetballer omver, maar mensen behandel ik altijd netjes.

gravatar

Starnoud; een grotes compliment voor jouw deskresearch naar de geboortedata van onze National-Mannschaft. Hoe boven wasser gekregen? Via Facebook, Hyves u.s.w. of ben jij mitglied van AIVD, MID, CIA of Bundesverfassungsschutz?

gravatar

Wesley Sneijder is toch ook niet altijd fit. Hij is echter Tweelingen. En bijvoorbeeld het beroemde blessureleed van Marco van Basten (Schorpioen) ontkracht deze denkwijze ook, lijkt me. Alhoewel deze laatste wel weer de belangrijke planeet Saturnus (beperkingen etc.) in Waterman heeft staan! Tja….

Reageer
gravatar

Als dit maar goed gaat met het Nederlands elftal; ‘we’ zijn toch immers ineens kansloos op de komende Euro 2012 zonder al die watermannen van de overigens zeer gedisciplineerde (!) Oranje-selectie ?
Te weten:
van der Wiel 3 feb
van der Vaart 11 feb
Vlaar 16 feb
Strootman 13 feb
Elia 13 feb
Maduro 13 feb
en ‘ons’ geheime wapen ROBBEN 23 jan

Reageer
gravatar

En vergeet vooral Robin van Persie niet, jarig op 20 januari, dus nog een duidelijk grensgeval Steenbok/Waterman ook. Tobt dus hevig met een astrale identiteitscrisis. En kijk, langdurig uit vorm. Kan bovendien KlaasJan Huntelaar,(6 december, Boogschutter; ascendant Sint Nicolaas)wel schieten, maar doet het niet.

gravatar

Ja Ditto, het blijkt dat Waterman-voetballers bovengemiddeld vaak last hebben van vocht in de knitjes.
Dat kan niet anders dan blessureleed opleveren. Normaal gesproken worden die voetballers bij Sparta altijd weggestuurd en doorverwezen naar Neptunus.

gravatar

Het ontslag is m.i. terecht. Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen Watermanfoob en helemaal voor de Water(e)mancipatie en zo, maar als ik al die relwatermannen op hun luidruchtige boten door Amsterdam zie varen met hun vulgaire bewegingen en bevlekte kledij tijdens Waterman Pride, terwijl de gewone burger rustig zijn gaykrantje probeert te lezen, dan denk ik: laat dat volk alsjeblieft niet voor een klas met kinderen staan. Maar verder heb ik helemaal niets tegen Watermannen hoor.

Reageer
gravatar

Geloof me, dat komt best wel goed met meester Norbert. Norbert heeft heel veel hobbies. En als Waterman (wat een gevaarlijk sexy sterrenbeeld! Ggraaaauw!) houdt hij veel van watergruwel, met spekjes enzo..

PS: gebruik voor mail aan mij, Dominee Gremdaat, het mailadres van mijn vriend Bisschop Gijsen. We zullen je vraag dan samen beantwoorden.

Reageer
gravatar

Nu ben ik zelf tweeling en heb van die hele Steinway-gast nog nooit gehoord, laat staan zijn ‘Vrije School’. Maar wat ik wél weet uit mijn sgolierentijd is dat ‘vrij-zijn’ en ‘naar school gaan’ niet te combineren is. Noem het een schizofrene tweelingenpredispositie of whatever, maar die Steindinges kan het hierdoor a priori niet bij het rechte eind hebben gehad.

Reageer
gravatar

Tja, als de zaken er zó voor staan, kan ik de heer Geesinga alleen maar raden een brief te schrijven aan kroonprins Willem Alexander.
Die schijnt álles van water af te weten.

Misschien kan de heer Geesinga zijn ascendanten als verzachtende omstandigheden in de strijd werpen?

Reageer
gravatar

Persoonlijk acht ik Willem-Alexander als “Waterman-ager” alleen acceptabel als zijn ascendant “Wasverzachter” of “Ontkalkt” luidt. Maar ik vrees dat men bij de UN ten aanzien van blauw bloed geen al te hoge eisen stelt ….., kán stellen… als men de Belgische kroonprins op expeditie stuurt in ruraal Congo. Laurent is weliswaar geen Waterman, maar zijn ogen, zijn hersens en zijn hele presentatie hebben iets ‘waterigs’. Die W.K. kabinetscrisis heeft daarin weinig positiefs bijgedragen; demissionaire kabinetten mogen geen kritiek op Koninklijke Huizen hebben, volgens Koninklijk Besluit.

gravatar

beste Mensen,
Toen ik dit las hoopte ik echt heel erg dat het een broodje aap verhaal was. Maar helaas, het is schijnbaar echt zo…
Ikzelf als vrije school leerling ken Steiner als iemand die nooit volgelingen wilde. Ja tuurlijk hij wilde zijn visie op de wereld door geven maar hij heeft nooit ook maar 1 seconde gewild dat mensen hem gedachteloos gingen volgen. Hij wilde dat mensen zelf gingen nadenken, dat mensen zelf beslissingen gingen nemen!

Reageer
gravatar

Het wordt tijd dat de tsunami van Watermannen gestopt wordt. De Vrije School is overigens een subsidieslurpende linkse hobby en die Rudolf Steiner doet niets liever dan theedrinken met die baardmannen, euh ik bedoel Watermannen. Het moet maar eens afgelopen zijn met die halfnaakte figuren die voortdurend met emmertjes water door onze straten lopen te sjouwen. Wij pleiten voor een verbod op emmertjes. Nee, nog beter een belasting op emmertjes. Een zogenaamde emmertjesbelasting. Of noem het maar een emmertjestax. Weet u wat? We noemen het waterbakkentax.

Ik ben benieuwd of ik geslaagd ben voor mijn praktijkopdracht.

Reageer
gravatar

Opzich wel interessant is dat de vrije school niet meer subsidie krijgt als andere scholen.
Alle extra dingen worden uit de ouders hun eigen zak betaald. En dat is dus een keuze, vrijheid.
Ik dach dat jij meedeed aan de pvv’s masterclass. Dan zou je toch voor vrijheid moeten zijn?

gravatar

@Dine: ook Steineriaantjes moeten de spel- en stijlregels voor goed Nederlands volgen: Het is ‘Op zich’ (2 woorden) en ‘….. subsidie krijgt DAN andere …’.
En qua stijl: ” worden DOOR de ouders UIT eigen zak betaald.”.

En ja: de PVV is voor vrijheid: hun eigen.
En nee als niet A dan B: dan is de Vrije School een verachtelijke en verderfelijke linkse hobbyclub waar kinderen van jongs af aan worden geïndoctrineerd met verschrikkelijk gedachtengoed, vooral op nutteloos muziekgebied.

Snappie?

gravatar

@Mw A.:
Nee, niet vergeten; dat was pedagogische opzet: Steineriaantjes zijn gevoelige tiepjes; die moet je niet overladen. Eerst de kaboutertjes, dán de elfjes – of andersom, mijn geheugen laat me in de steek- en pas op het eind de boze kollen en kwade tovenaars.

Het “ik dach ..” is een vrije expressie van de regel dat na ‘ik’ geen stam + t geschreven wordt.
Dat moet aangepakt worden tegelijkertijd met de interpunctie welke in de eerste zin ontbreekt.

Kleine stapjes!

gravatar

jeettje ik als student aan de vmbo-opleiding pedagogie voor vrijhijd {pvv] volgens de doctrine van geert zijnde vraagt mijzelf af as wat als u bedoeld met Kleine stapjes! er ontbreek namelik een praedicatum

gravatar

Ik stu-deer nog aan het kin-der-dag-ver-blijf zo-dat dit al-les mij te hoog gaat. Niet al-le hoof-den zijn be-stand te-gen o-ver-ma-ti-ge in-druk-ken.

gravatar

Beste Paulien: smaken verschillen, Dat is nou juist het leuke aan de eigenheid van eigengereidheid, mits binnen de kaders van het welvoeglijke. Overigens omvat het begrip ‘interpunctie’ méér dan alléén die ene vergeten komma of punt.

Paulus: je bent nog student, dus je kúnt het nog niet begrijpen; leg je er bij neer.

gravatar

Hier komt wel een lastig addertje uit het gras tevoorschijn;

Nederland als geheel wordt namelijk geacht een Waterman-land te zijn.
(voor eventueel anecdotisch bewijs verwijs ik u naar de term ‘waterman-agement’)

Hierbij zijn dus alle inwonenden een beetje Waterman en moeten we blijkbaar het vak leraar afschaffen.

Laten we het een realiteitszin-bezuiniging noemen.

Reageer
gravatar

Rudolf Steiner (1861-1925) was theosoof die zijn eigen weg ging en de antroposofie stichtte.Had boeiende inzichten op gebied van landbouw, onderwijs en geneeskunde. Hij beriep zich erop esotericus te zijn, was echter een christelijk mysticus en op die manier stond zijn christelijke mystiek zijn begrip van de relatie van de Christus en de Geestelijke Hierarchie van onze aarde hem in de weg. Het Bijbelse gegeven over de “Man met de waterkruik”, een verwijzing naar het Waterman tijdperk, dat van de wederverschijning van de Christus in levende lijve,heeft hij als iets etherisch gezien en kennelijk niet als een komende periode van broederschap een eenheid. Hij had beter moeten weten.

Reageer
gravatar

Beste Reina, in werkelijkheid was Rudolf een begenadigd komisch talent, zoals ik, maar gek genoeg werd hij met name door Maagden en Tweelingen serieus genomen en ik door niemand.
Gelukkig maar dat hij geen theoloog was, want die hebben nooit grappige inzichten.

gravatar

Wordt het geen tijd achtereenvolgens het zittende kabinet, de Staten-Generaal, de coterieën rond Mark Rutte en Maxime Verhagen, het Koninklijk Huis, banken en levensverzekeraars op de aanwezigheid van zeer verdachte sterrenbeelden als “Waterman” “Aquarius”, Wassermann of (erger wellicht) op Waterman-gerelateerde ascendanten te testen? Zij allen vallen onder het hoofd: contactuele beroepen met grote overdrachtsrisico’s ! Vanzelfsprekend valt een groot deel van onze multiculturele populatie buiten sterrenbeeldcontroles; echte moslims worden altijd op 1 januari geboren, administratief gezien zuivere boogschutters, dus onverdacht.

Reageer
gravatar

Het is al te laat. De duivel zelf heeft bezit genomen van ons land. Mark Rutte is op 14 February 1967 geboren. Niets leuks met valentijnsdag maar gewoon een levensgevaarlijke waterman.

gravatar

Hier schiet je toch echt een bok. Al die moslims en moslima’s zijn steenbok, danwel steengeit. Wat op zich natuurlijk ook weer veel verklaard.

gravatar

Neuzel, je hebt gewoon gelijk; ik denk dat mijn astro-biologische kalender tijdelijk was ontregeld (volle maan: verkeerde maanstand om spontaan te reageren). Maar dank voor het lezen van mijn bijdrage en de collegiale correctie. Maar overeind staat dat alle muzelmannen en -vrouwen uit de Maghreb op dat wat aldaar voor de Burgerlijke Stand doorgaat, traditioneel worden ingeschreven als op 1 januari geboren. Hele volkstammen zijn dus Steenbokken/-geiten. Maar die onjuiste boekingen bedekken we unilateraal met de boerka der liefde. Salaam Aleikum

gravatar

Ikself sit op zo-een vrije school, en ik vint hed dus niet leuk dad die hier belageleik worden gemaakt. Alsof wei alleen aan kastanjebewerkin doen, en zweferiche tiepes zijn. Wei leren egt wel dinges en zijn ekologies bezig, zoals koejehoorens begrafe.

Reageer
gravatar

Ons kind zit op deze school. Wij vonden ook al dat ons kind ons al enige tijd tamelijk koel benaderde en dat hij er behoorlijk idealistische principes op na ging houden. Onder andere ten aanzien van het vleesgebruik. Dat in combinatie met het feit dat de leraar nooit trakteerde met een verjaardag maakte ons reeds achterdochtig. Niet onterecht, blijkt nu.

We hebben inmiddels van de school een brief ontvangen met een uitleg van de situatie. Maar wat mij opvalt is dat in het midden wordt gelaten of er aan nazorg wordt gedaan.

Reageer
gravatar

Dag, mijn dochter zit ook op de school,maar wij hebben GEEN brieven gehad…? wanneer heeft u deze ontvangen?

mvg

gravatar

Wij van stichting Capricorn vinden het belachelijk dat deze man uberhaubt ooit is aangenomen.

Het wordt tijd dat we de nagedachtenis van Rudolf Steiner weer in ere herstellen. Ik stel voor dat we een bijeenkomst houden op zijn geboortedag: 27 februari.

Reageer
gravatar

Geholpen door een antroposofische onderbouw en een alcoholische bovenbouw is de school tot een goede beslissing gekomen. Daarbij komt, dat watermannen vooral mooie resultaten kunnen bereiken bij het steken van asperges. In deze kwestie zijn er alleen maar winnaars.

Reageer
gravatar

Het is wederom een voorbeeld van de heksenjacht waar wij watermannen onder te lijden hebben. Ik functioneer al jaren tot genoegen, maar ben nog altijd bang uit de kast te komen. Voor het niet vieren van mijn verjaardag doe ik alsof ik een Jehova Getuige ben, waarmee gelukkig een minder zwaar stempel op me gedrukt wordt.

Ook nu blijkt weer dat de volkomen ongegronde denkrichtingen van deze ‘guru’ zeer grote schisma’s creeeren in onze samenleving.

Reageer
gravatar

Onlangs heeft Aquarius nog steun gekregen van Prof. Dr. Swaab. Het verschil in de structuur van het brein van de diverse sterrrenbeelden is na lang onderzoek aangetoond. Bij de waterman is de amygdala nu eenmaal anders. Hoopgevend zijn echter de experimenten bij watermanapen, waar men met medicatie grote successen heeft bereikt. Men denkt nu dat de waterman problemen binnen een tiental jaren tot het verleden zullen behoren.

Reageer