Blanke gemeenschap veroordeelt schietpartij

Alphen getroffen door autochtoon geweld

Het nieuws van de schietpartij in Alphen aan den Rijn van afgelopen zaterdag is hard aangekomen bij de blanke gemeenschap in ons land. Na Volkert van der Graaf, Karst Tates, de Damschreeuwer en de waxinelichtjeshouderwerper is de Alphense schutter al de vijfde ongetinte dader van een bloedige aanslag in tien jaar tijd. Blanke belangengroeperingen zien zich voor het blok gezet, nu vanuit de samenleving de roep om verontschuldigingen aanzwelt. Woordvoerders van de EO en de ANWB hebben zich inmiddels openlijk gedistantieerd van de terreurdaad.

De bezoekers van het Utrechtse koffiehuis Starbucks, waar veel blanken samenkomen, reageren vol verbijstering en ongeloof op de schietpartij. De van oorsprong Nederlandse Remco Verhegge veroordeelt de daden van de Alphense schutter: “Het is niet goed om mensen neer te knallen, ook niet als je blank bent. Ik weet dat het een landgenoot was, maar ik denk dat heel veel mensen van ons ras het hier niet mee eens zijn.”

Hoofdredacteur Sjuul Paradijs van de Telegraaf staat achter zijn beslissing de etniciteit van de verdachte te noemen. “Het is gewoon een feit dat ongetinte jongemannen oververtegenwoordigd zijn als dader van allerlei misdrijven. Mensen moeten weten dat het overgrote deel van misdaden als belastingontduiking, voetbalgeweld en racistische vergrijpen door blanken wordt gepleegd. Dat kunnen we met z’n allen ontkennen, maar dan zou ik geen goede hoofdredacteur zijn.”

Vertegenwoordigers van de blanke gemeenschap zitten in een spagaat. “Als we stil blijven, wordt ons verweten dat we ongevoelig zijn.” aldus Egbert van der Stee, woordvoerder van de Protestantse Kerk Nederland, een genootschap van gematigde blanken. “We zouden niets liever doen dan ons verontschuldigen, maar als we dat doen, nemen we eigenlijk verantwoordelijkheid voor deze verschrikkelijke daden van een eenling.” Van der Stee vestigt de aandacht op het feit dat kwaadwillende blanken altijd in hun eentje opereren, iets waar de blanke gemeenschap weinig aan kan doen. “Je hebt er altijd een paar rotte appels tussen zitten die het voor de rest verpesten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

[…] het Project X feestje in Haren werd het nagebootst in de Volkskrant en de wereld was te klein. Ook De Speld heeft ook nagebootst hoe het zou zijn en ook daar konden veel witte mensen de lol niet van inzien. […]

Reageer
gravatar

“Woordvoerders van de EO en de ANWB hebben zich inmiddels openlijk gedistantieerd van de terreurdaad.”

Hahaha ja de ANWB wordt er inderdaad altijd bij gehaald!

Reageer
gravatar

De bezoekers van het Utrechtse koffiehuis Starbucks, waar veel blanken samenkomen…

Haha! Heerlijk geschreven. Dank.

Reageer
gravatar

De maat is vol! Gelukkig wordt het nu eindelijk eens hard op gezegd. Er moet een eind komen aan dat jaren lange pappen en nat houden.
Die stinkende witten altijd. Paspoort afnemen en TERUG naar waar ze vandaan komen. VOL = VOL.

Reageer
gravatar

#163,
oh wat waar.
Heerlijk, het te lezen
verukkelijk, de medegenieters en de verontwaardigden hun stokpaardjes te zien berijden en
zaligmakend, vast te stellen dat nog altijd (hoe steekhoudend ook) geen enkel argument een diepgeworteld geloof zal misleiden.
Dank u Speld, voor een mooi verpakking en een nog mooiere opvolgende serie reacties.

Reageer
gravatar

geniaal

en mensen die zeuren over nabestaanden en leed\

ga jullie eens druk maken over politici die echt garen proberen te spinnen bij iets dergelijks

Enige kloterige van dit artikel vind ik dat ik het niet geschreven heb

(moet door een vette somaliër geschreven zijn want die pikken altijd mijn baantjes in)

Reageer
gravatar

Ik distantieer me van die Utrechtse marathon en ik wens daar niet voor verantwoordelijk gesteld te worden. Laat duidelijk zijn dat niet alle blanken zo denken.
En het feit dat ik een beetje verkleurd ben door buiten in de zon te spelen, doet daar niks aan af. Oh zo!

Trouwens± ik distantieer me van elke marathon, blank of niet.

Shit, staat het Nederlandse toetsenbord weer aan! +’

Reageer
gravatar

Ik ben al jaren blank, maar heb er toch net een weekje mediterane zon erop zitten, om me wat van de blankerren te distanciëren.

Reageer
gravatar

Ik heb flink verdient aan die borden met “Alleen voor blanken” in Utrecht. Voor mij mogen ze dat volgend jaar weer organiseren.

Als ze de afstand verlengen kan ik heel meer borden kwijt. Dat moet toch kunnen met al die flinke blanke jongens en meisjes.
Waar kan ik mijn financiële bijdrage kwijt? (Zwart als het kan.)

Reageer
gravatar

Jeettje,

Je vergist je deerlijk. (Goed hè van mij, dat woord “deerlijk”.) Die rechts-extremistische blanke Utrechtse organisatoren verpesten onze mooie cultuur niet door multicultureel knuffelen, dat doen ze juist niet, maar door hun oprechte blanke ideologie van de Nederlandse droom en de Indische Compagnieën. Slaafs fooi is slaafs loon.

Ontwaakt, verworpenen der aarde! Ontwaakt, verdoemden in hongers sfeer!

Reageer
gravatar

Het moet niet gekker worden met die blanke gemeenschap: in Utrecht organiseren ze een marathon “slegs vir blankes”!
Dwz, de eerste blanke die over de streep hobbelt krijgt een bom duiten, al komt hij een uur na een gewone persoon binnen – die krijgt geld voor een paar nieuwe sokken en schoenveters. Zal wel een tegoedbon wezen voor de Wibra.

En weer een stukje van onze mooie cultuur ingeleverd met dank aan de multiculti knuffelaars!

Reageer
gravatar

-40 op de schaal van Jeettje, echt: duizend maal dank. Als ik deze omreken naar de schaal van De Echte Humor scoor ik dus minimaal 9 van 10 *doet een vreugdedansje*.

Felle uithalen van mijn kant? Ik weet absoluut niet waar je op doelt… Grumor is geen humor en zal dat ook nooit worden. Nogmaals: als je eigen kinderen neergeschoten waren, zou je dan ook zo lachen? Mis je een stukje gevoel (voor humor en voor anderen)? Wie ben je als je denkt een aardig, meelevend en beschaaft persoon te zijn, terwijl je je dagelijks tot een dergelijk niveau verlaagd? Houd jezelf eens een spiegel voor en wees niet zo misselijkmakend overtuigd van jezelf. Daar is werkelijk geen reden toe.

Dag lieve vriendjes

Reageer
gravatar

Lieve meneertje koekepeertje Jeettje,

Ik heb de A’tjes geteld. De laatste was een Aviertje !!!!!!

Hahahahaha. Ik vind hem wel leuk van mijzelf. En u?

Veel warme knuffels van Paulientje
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Reageer
gravatar

@familie Paulus: och, het was slechts een test op humorbeleving van de A-tjes.
Helaas zijn ze gezakt: men bevindt zich op niveau -40 op de schaal van Jeettje. Beetje zwart gat eigenlijk.
In die categorie bevinden zich onder anderen bevindelijken, SGP-ers, de Wildersachtigen en de paus. Geenszins uitputtende lijst, hoor.

Hoewel eerlijkheid gebied te zeggen dat de paus weer iets aan het klimmen is: zoals hij reageert op het interview van die Belgische pedobisschop; een en al relativering, best wel humor eigenlijk.

Maar weet dat ik voortaan zal inhoudelijk reageren op dit eh dingesgedoe via de on line zondageditie van het Reformatorisch Dagblad: u bent gewaarschuwd!!

Reageer
gravatar

Goed A,

Nu je weer tot rust bent gekomen, gezien jouw bezonken woorden, vragen wij je het oorspronkelijke bericht nog eens te lezen. Staat daar iets komisch in over het drama in Alphen a/d Rijn? Nee toch. Het drama word uitsluitend en alleen aangehaald als gezochte aanleiding voor de omkering van het gedachtegoed van Geert W. c.s. (Omkering is een veel gebruikt principe van humor.)

Kortom, het bericht drijft helemaal niet de spot met de gebeurtenis, noch met de slachtoffers, de nabestaanden en de dader. Dat gebeurt ook niet in de reacties!

Helaas hebben wij en enkele anderen zich door jouw felle uithalen laten verleiden tot reacties op gelijk niveau.

Reageer
gravatar

@ familie Paulus: humorloos als je enkele artikelen te ver vindt gaan?
Jullie reageren niet, of met een paar onzinnige regels, als er inhoudelijk op iets ingegaan wordt.
Leef verder met het bord voor je kop en houdt jezelf vooral geen spiegel voor. Geef deze houding ook door aan Paulusje en Paulientje, dat doet de wereld goed! Vergeet ze ook niet mee te geven dat de hele wereld zwart/wit is en niet in kleur zoals zij ongetwijfeld nog denken. De mensen met humor, die vinden dat alles moet kunnen en de mensen zonder humor, die kritisch kijken en een ongelooflijk zwart wereldbeeld hebben.

Reageer
gravatar

Ach ja, dat is waar ook.
Al die blanken haalden maar hun hele familie en al hun vrouwen hierheen en pikten dan ook nog onze vrouwen in.
En niet alleen pikten ze onze banen in, maar ze profiteerden ook nog eens van onze uitkeringen.
En inderdaad, zonder die autochtonen die maar zinloos van huis naar school naar werk naar familie rijden, zouden er geen files zijn.
En nou gaan ze ook zo maar om zich heen schieten, terwijl we daar toch Joegoslaven voor hadden.

Woonden we nog maar in de Sovjet-Unie, dan konden we ze naar Siberië verbannen, die vuile linkse kerkers.
Ik, en velen met mij, vinden dat.

Reageer
gravatar

Je mag het natuurlijk eigenlijk niet hardop zeggen maar het is inmiddels toch wel duidelijk dat die blanken onze banen inpikken en ook onze meisjes willen versieren en tot hoer maken!
Daarnaast zouden er zonder die blanken veel minder file’s zijn.
Maarja, ik ben een roepende in de woestijn!

Reageer
gravatar

@ Jeettje

Ik mag in jouw ogen juveniel zijn, maar het is typisch ouwelijk om iets te zeggen en daar vervolgens aan vast te blijven houden. Niet eens de woorden van anderen in overweging te nemen, maar er per definitie tegen ingaan omdat het niet overeenkomt met jouw wereldbeeld.

Ik vraag je: kun je je echt niet voorstellen dat wat hier in sommige artikelen geschreven wordt te ver gaat? Te hard is voor mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt? Je hoeft helemaal niets terug te nemen van wat je zegt, je bent inderdaad aan niemand (op aarde) verantwoording schuldig, hooguit aan jezelf. En als jij wil geloven dat je een beschaafd, aardig en meelevend persoon bent, dan moet je dat doen, al is het misschien goed zo nu en dan ook een kritisch naar jezelf te kijken ipv (alleen maar) naar de maatschappij. Dit zeg ik niet vanuit een vorm van vooringenomenheid, maar juist vanuit twijfel. Ik vraag me af wat ethiek is, wat kan wel, wat kan niet. Wanneer is het nodeloos kwetsen van anderen toegestaan? Als het anoniem is? Als er de juiste colofon op de website geplakt wordt?
Wanneer doet een mens het goede, niet wanneer hij/zij meegaat in alles, maar ook niet wanneer hij/zij maar door blijft ‘trappen’ tegen de maatschappij.

Dit is ongetwijfeld niet de juiste plek om dit soort vragen te stellen of twijfels te uiten, maar soms benijd ik mensen zelfs om een bepaalde vooringenomenheid en overtuiging van zichzelf. Als ik naar jouw reactie kijk, zie ik geen enkele vorm van twijfel. Je bent volledig overtuigd van je eigen pleidooi. Mis alleen een vorm van openheid, je lijkt steeds in de verdediging te schieten, maar misschien sla ik de plank wederom volledig mis en vind je ook dit een juveniele reactie.

Hoop dat je de moeite neemt om te reageren, niet omdat je verantwoording af hoeft te leggen, maar omdat je meelevend, beschaafd en aardig bent.

Reageer
gravatar

Jeettje,

A oftewel Anne is volgens ons volslagen humorloos. Zelfs op een aansporing om niet zo zwaar op de hand te zijn met behulp van een refreintje van een heel lief liedje, reageert zij als door een kat gekrabd, een hond gebeten, een mug gestoken of een olifant vertrapt.
Hieruit leiden wij af dat ze geen dierenliefhebster is.

Humor vindt ze kinderachtig en mensen die graag proberen een beetje vrolijkheid in het leven te brengen, noemt ze schizofreen. Wij denken, dat ze er goed aan doet om voor een goede nachtrust de Speld voortaan niet meer in te lezen.

Er zijn websteks die meer geschikt zijn voor zwartkijkers, hypochonders, PVV-stemmers en zwaar-gereformeerden.

Gegroet namens de hele familie.

p.s.
Nog even het volgende voor de geplaagde A(nne) die zich persoonlijk in diep het kruis getast of anderszins onteert voelt:

Nee hoor, Alphenaar (# 132) is geen van ons. Dat blijkt overduidelijk aan het ontbreken van onze familiefoto. Wij reageren altijd met onze eigen namen.

Reageer
gravatar

@Maarten T. : lets agree To disagree, en geen jij-bakken meer graag.
Anders komen we weer in een oeverloze en vooral nutteloze discussie.

@Anne grow up: soms zijn mensen bezig met andere dingen. En die reactie is misschien mooi in jouw ogen, niet in de mijne. Hoe ik erover denk heb ik gezegd, neem ik geen woord van terug: vrijheid van.. weetjewel?

In jouw termen: get a life, maar vooral get your own life en vul het niet voor een ander in – geeft alleen maar teleurstelling.

Omdat je ernaar vraagt: voor de rest ben ik een aardig, meelevend en beschaafd iemand die zich met humor en toenemende wanhoop, maar wars van valse sentimenten, door een steeds grimmiger wordende wereld beweegt.

@A: Ook voor jou geldt: soms zijn mensen met andere dingen bezig in een deel van het land zonder pc onder handbereik.
Voor de rest ben ik jou zeker geen verantwoording schuldig, zeker niet gezien jouw foute analyse, aangestuurd door verregaande vooringenomenheid over eigen voortreffelijkheid. Neem ik voor het gemak maar even aan.

Hoe oud ben jij? Je reactie komt me nogal juveniel over, namelijk.

Reageer
gravatar

Enige nuance is misschien wel op zijn plaats, denk ik. Alsof iemand die het niet met de hardheid van SOMMIGE artikelen eens is, meteen gilt en voorop loopt in de lampionnentocht.
Wat er in #81 wordt geschreven doet wel degelijk iets af aan wat er in #73 staat. #73 spreekt z’n onvrede uit over iets en maakt zich daar nog geen twee regels later zelf schuldig aan. Je reinste ‘hypocratie’ zou ik zeggen. Verder valt het me op (en tegen) dat de schrijver van #73 zelf in stilzwijgen gehuld is en z’n matties hun gang laat gaan. Wanneer er hier inhoudelijk gereageerd wordt en er vraagtekens bij de juistheid van een en ander gezet worden, dan komt daar geen echte reactie op, maar citeert iemand een liedje of wordt er op een andere kinderachtige manier gereageert.

Reageer
gravatar

@Anne: de reactie op #81 snijdt wel hout, maar doet aan #73 niks af.

Ik kan je uit eigen ervaring verzekeren dat de mensen die het hardste gillen en voorop lopen in de lampionnentocht, niet bepaald van het beste allooi zijn. Een soort volk van Hosanna, kruisigt hem: de ene week toejuichen, de week daarop aan stukken snijden.
Ik probeer uit de buurt te blijven van zulk volk!

Reageer
gravatar

@135: het zal me ook niets verbazen wanneer #132 een alter ego van Drs. Dr. PhD. Ir. Ds. Paulusientjeologe Op Ieder Gebied Ervarings Deskundige is, of van een van de andere schizofrenen hier.

Reageer
gravatar

m.a.w: Ongetwijfeld zijn er mensen in Alphen die dit kunnen waarderen. De vraag is alleen: betekent dat dat het kan?
Persoonlijk vind ik het te ver gaan en bovendien erg respectloos, maar jullie hoeven mijn mening niet te delen, uiteraard.

Reageer
gravatar

Ja, als één Alphenaar over de dam is volgen er meer!!! Als ze dan over de dam zijn, scheren we ze over één kam. We zullen ze leren, die Alphenaren.

Reageer
gravatar

Anne (# 134)

Anne de wereld is niet mooi
maar jij kan haar een beetje mooier kleuren
Anne je hebt nog heel wat voor de boeg
maak je geen zorgen daarvoor is het nog te vroeg
veel te vroeg….

Herman

Reageer
gravatar

@ Jeettje op o.a. 73: Wie denk je wel dat je bent? Zo’n lap tekst met zoveel onzin?
Krijg je een prachtige, ware reactie op #81, reageer je er niet eens op. Te druk met het afzeiken van je volgende slachtoffer. Grow up! Jij zit toch ook te hijgen achter je tv? Je weet toch ook de feitjes op te sommen? Ja, Nederland is sensatiebelust, maar dat betekent niet, dat zo’n artikel in orde is. Het verschil tussen de column in de Volkskrant en een artikel als hierboven is precies voldoende om het een (de column, voor de duidelijkheid) scherp te vinden en het ander verwerpelijk.

Hoe leuk zou je dit vinden als je eigen kinderen neergeschoten waren of dit hebben zien gebeuren? Lachen man!!

Reageer
gravatar

Geweldig artikel! Sluit ook heel mooi aan bij ons project ‘Weg met allochtonen! Welke toon zet jij?’, waarbij we willen prikkelen om na te denken over het gebruik van de term allochtoon en autochtoon. Bekijk onze website en teken de petitie! http://www.welketoonzetjij.tk

Reageer
gravatar

Als (sinds een dag of 5) ervaringsdeskundige kan ik u melden dat dergelijke puntige humor zeker een plaats heeft in het verwerkingsproces…

Voor het eerst sinds 9/4 weer hardop gelachen, en dat is heel wat waard.

De Speld is ‘Nieuwsgaring 2.0’
Ik ben per heden fan.

Reageer
gravatar

Beste Cor,

Drie punten:

– Die eend wordt toch niet onverdoofd gebeten, hoop ik?

– Als man heeft u toch geen schaamkaken?

– De Britse premier lijkt niet op een sitting duck (“zittende eend” voor medelanders), maar sprekend op een sprekend paradepaardje.

– Blankstad, hoofdstad van Autochtonië, schrijf je met een beginhoofdletter.

Mijn verontschuldiging, het zijn eindelijk vier punten geworden.

Reageer
gravatar

Als vreemde eend in autochtone bijt even voorbij Alphen in het duistere Rotterdam, kreeg ik een rode blos op schaamkaken bij het lezenvan dit leed. Jammer dat het blanke was, nu voel ik me weer een stuk veiliger tussen alle allochtonen, en dat is volgens de vrijheidslievende sitting duck premier toch niet te gedogen.
wat is er mis in blankstad?

Reageer
gravatar

Gelukkig! Ik verneem net via de NRC uit de Telegraaf dat de schutter uit Baflo afkomstig is uit Allochtonië.

Reageer
gravatar

Hebben we dan niets van wilders geleerd? er is geen zwart/wit er zijn alleen maar moslims of christenen(+joden als uber-christenen). Als je op huidskleur benoemd ben je een rascist. Gezien de kleur van de dader is hij dus een christen en moet als zodanig benoemd worden.

Reageer
gravatar

En aan die ‘gezellige’ bingo-avondjes moet ook paal en perk gesteld worden!
Broeinesten van kwaad; waarom geldt het samenscholingsverbod daar niet?
Ik zweer je; die gasten worden zwaar voorgetrokken.

Reageer
gravatar

Ik ben blij dat het nu gewoon eens gezegd wordt. Jarenlang zijn we voor de gek gehouden met die multikul en werden de problemen onder het tapijt geveegd. Die blanken moeten zich maar eens realiseren dat dit niet getolereerd wordt.

Reageer
gravatar

Pff, als niet gewelddadige moslima met ‘half Marokkaanse en half Nederlanderse genen’ ben ik na het lezen van dit stuk erachter gekomen dat ik waarschijnlijk een wonderkind ben….Er is hoop voor een betere wereld in toekomst mensen!

– Groet/ Salaam,

Een wereldburger!

Reageer
gravatar

Beste,

Dit is verschrikkelijk en ongeacht kleur, religie…wie ook de dader is, blijft de inpact in hetzelfde! Zoals hierboven wordt aangehaald, een gemeenschap MOET dit niet te veroordelen omdat ze niet verantwoordelijk zijn voor de daden van een individu en anders nemen ze de verantwoordelijkheid op zich!

Reageer
gravatar

WAAROM?WARUM?=elk ras heeft zijn idioten en we vallen allemaal onder de noemer “mensen” : let’s come together as one nation!!! Black -white- yello- red-brown or green. ONE LOVE!

Reageer
gravatar

Wat een verfrissende humor! En zo DOELtreffend ook…
Nu is de raad van hoeders van de P Fau-Fau bij elkaar gekomen, om het gedachtegoed te stileren natuurlijk, maar de vergader topic was toch de dubbele nationaliteit van Tristan V. Echter blijkt dat de raad van hoeders in een enorm dillemma zit om geen afstand te doen van de vreselijke aanslag. Het blijkt dat Tristan V. de israelische nationaliteit heeft en voor Hen gelden natuurlijk heel andere wetten, normen en waarden…

Reageer
gravatar

Pas op de bonusering van ons land.
Onze cultuur naar de knoppen geholpen door tsunami van blanke bankiers

Rutte, hogepriester van de rechtse kerk zit de hele dag maar koffie te drinken met blanke bankiers in plaats van ze door de knieën te schieten. Dat softe gedoe helpt toch helemaal niks. Die blanke bankiers bouwen hun lelijke kerkbankgebouwen overal waar maar plek is en ze krijgen daarvoor van de rechtse kerk nog subsidie ook.
Allemaal terugsturen naar Aerdenhout en daar dan een heel groot hek met veel prikkeldraad omheen.

NIEUW
Protestbord met bovenstaande tekst in elke gewenst kleur, als het maar wit is.

Paulus Bordenwasser
Verkoper van borden

Speciaal voor koninginnedag heb ik een partij grijze dassen ingekocht met klein kleurfoutje. Nu met garantie tot het Museumplein.

Reageer
gravatar

Tristan schijnt, zonder dat hij het wist, te beschikken over een Oegandees paspoort. Aangezien dat niet te vergelijken is met een Zweeds paspoort, is dit toch de mogelijke verklaring voor deze tragedie.

Een Blanke zou nooit zomaar mensen vermoorden. En mocht hij dat wel willen, dan zou hij het effectiever en groter aanpakken. Henk en Ingrid kunnen weer opgelucht ademhalen, want de dader is niet één van hen.

Reageer
gravatar

@Boedhaboe: was Volkert van der G. wel een Hollander?
Hij woonde een hele tijd in Gelderse gemeentes: Wageningen en Randwijk.
Maar misschien kwam hij wel ergens uit Holland. Waarvandaan dan?
En moeten de mensen uit die plaats dan geen afstand nemen van zijn actie?

Reageer
gravatar

@Jeettje #73: Perfect!

Stel dat ik zelf vermoord was door een grappenmaker met een machinegeweeer. Dan zat ik toch helemaal niet te wachten op waxinelichtjes van allerlei mensen die ik helemaal niet ken maar die diep geschokt zouden zijn.
En als ik een geliefde verloren had door een dergelijke actie, dan zou ik beveiliging inhuren om dat soort mensen uit mijn buurt te houden.
Lijkenpikkers.

Verder gaat het hier natuurlijk om de omkering.

(Het is toch schandalig dat er op de Speld serieus onderhandeld moet worden! Daar hebben we toch FOK! voor!))

Reageer
gravatar

104 heeft heel puberaal mijn naam gejat.

IK mis MargOOtje niet meer, want ik heb al maanden geleden de verloving verbroken. Iedereen weet waarom.

Reageer
gravatar

@Maarten #43: “M.i. is Volkert een huurmoordenaar en zijn motief eenvoudig: Geld.”
Zo zie je maar weer: die blanke Hollanders doen alles voor geld!
Dat zit nu eenmaal in hun cultuur.

Reageer
gravatar

Beste zedenpredikers,

Ooit niet gelachen tijdens een begrafenis of een crematie, al was het maar een krampachtig onderdrukte glimlach?

Een echt dierbare verdient het om ook met een lach herdacht te worden.

Een lach lucht even op ook tijdens de droevigste omstandigheden.

Mensen die je niet kent, kun je niet herdenken.

Reageer
gravatar

Ik geloof hier helemaal niets van. Blanken die hier afstand van nemen zijn niet geloofwaardig. Het is algemeen bekend wat het begrip Tokkiya inhoudt. Tokkiya is het bewust en geoorloofd misleiden van niet-blanken en niet-Tokkies om het blank zijn te verspreiden onder niet-blanken en deze ook in slaap te sussen.

Reageer
gravatar

@96 Frut: die bange gasten scheren zich toch meestal kaal? Komen de tatoos beter tot hun recht.

En 95C: geef toe: je lacht! En weet dat flut vanuit een bepaalde hoek geroepen een enorme aanbeveling is, nobelprijswaardig zelfs.

Reageer
gravatar

@Ries: U indiaan zijn?
Gelukkig spreek ik vloeibaar indiaans; “Iets met geen haar beter zijn dan de xenofoben.” is vrij vertaald “een kaal iemand is beter dan mensen die bang zijn voor vreemde zaken”.

Reageer
gravatar

@89 Ries: hoe kon je erbij dat ik D66 of links zou zijn? Dat is een infame leugen! Dat is laster!!
Ga je mond spoelen met zoutzuur, Ries.

Dus jij bent xenofoob begrijp ik hieruit?
En zeggus; hoe bevalt dat?

Reageer
gravatar

Het is misplaatst om middels ‘n niet leuke vorm van humor over de ruggen van de slachtoffers en nabestaanden jullie D’66-parochie te prediken.

Natuurlijk, jullie zijn van mening dat allochtonen altijd in ‘t verdomhoekje worden geplaatst.
En ja, dat vinden jullie zielig.

Maar jullie weten waarschijnlijk niet dat allochtonen zichzelf absoluut niet zielig vinden, omdat jullie je altijd in die blanke elite van de ‘linkse’ partijen begeven.

Natuurlijk, jullie wonen ook in Vogelaar-wijken.
Maar wel in die ene straat met huizen van drie ton of meer.

Iets met geen haar beter zijn dan de xenofoben.

Reageer
gravatar

We hebben dan ook niets tegen autochtonen op zich.

Alleen tegen de uitwassen.

Reageer
gravatar

Ik schaam mij zo zeer voor mijn blank zijn, dat ik direkt een abonnement genomen heb op de zonnebank.

De werkelijke oorzaak van de schietpartij ligt natuurlijk bij de C-1000. Zij waren het die begonnen met de ‘kiloknaller’ en de slogan ‘Bij de C-1000 is het altijd raak’. En tja: er zijn er altijd die zoiets heel letterlijk nemen.

Reageer
gravatar

@Poefel. Hij reed daarentegen niet, zoals verwacht, in een zwarte Suzuki Swift. Hoewel zijn Mercedes wel zwart was, dat dan weer wel.

Reageer
gravatar

In het huis van Tristan van der V. is een tiental waxinelichthoudertjes gevonden. De politie spreekt van een mogelijk complot.

Reageer
gravatar

# 73, Jeetje. Ik ben inderdaad (en gelukkig) niet in de positie om keuzes te maken voor de getroffen familieleden wat zij wel of niet belangrijk en passend vinden. Maar in één beweging stel jij jezelf op als de man die dat wél kan en mag. Nu lopen veel Nederlanders historisch risico paternalistisch te redeneren; het wijsvingertje: “wij weten beter wat goed is voor getroffenen dan zijzelf” we organiseren -indien passend-een collecte en houden een minuut stilte, plaatsen onze boeketten en een waxinelichtje. Systeem: aflaat. En onze publieke rouwverwerking is soms inderdaad een pavlov-reactie, een geconditioneerde reflex. Er wordt onverwachts een microfoon onder je neus gehouden, een camera op je gericht en “Roept u maar”. Natuurlijk komen er dan alleen sociaal-wenselijke platitudes uit, uit een beperkt repertoire. Maar is dat dan altijd hypocriet? Ga er maar aan staan: je krijgt 3 seconden om wat zinnigs uit te brengen en men heeft gemiddeld 5 seconden nodig om zich in te stellen op een onverwachte situatie; er is geen oefening, geen briefing.
Ik deel je kritiek op de wijze van nieuwsgaring: hijgerig en soms regelrecht hysterisch, maar je kunt niet zomaar jouw persoonlijke gevoelens en vermoedens projecteren op alle respondenten: omwonenden en/of ooggetuigen.

Reageer
gravatar

Heerlijk gelachen om de reacties….soms snap je niet dat mensen gaan schieten omdat ze geen woorden kunnen vinden…Maar goed ik ga geen kleur bekennen,was met omo en eet nog steeds ook al heten ze anders negerzoenen. maar het is wel triest allemaal…

make love not war mensen xxxxx

Reageer
gravatar

ik heb heerlijk gelachen om de reacties heerlijk, ik snap maar niet dat mensen niet kunnen praten en maar gaan schieten uit frustratie dis is zooooo lekker 😀

Reageer
gravatar

het ironische van de ironie is gekke gerritje blijkbaar ontgaan.

a) Ik beweer nergens dat direct betrokkenen de speld niet (willen) lezen
b) ? ja, en?
c) ja, lijkt mij een prima relativistisch clubje, dat geen enkele absolute waarheid aanhangt…

overigens ben ik van mening dat spinnen insecten zijn.

Reageer
gravatar

“Je hebt er altijd een paar rotte appels tussen zitten die het voor de rest verpesten.”
En dat is nu precies wat mensen eens moeten onthouden als er iets gebeurt met een allochtoon.

Reageer
gravatar

Is het eigenlijk niet belachenlijk dat ik toen ik dit weer hoorde als eerste in me opging net als met koninginendag en bij pim fortuyn laat het please geen moslim zijn of iemand met een getint kleurtje

Reageer
gravatar

@64 Maarten T.: Ik denk niet dat je in de positie bent keuzes te maken (op aannames) over wat de getroffen familieleden al dan niet willen of belangrijk vinden.
Persoonlijk zou ik me, naast mijn verdriet, kapot ergeren aan de valse sensatiezoekerij van de media en het wezenloze “medelijden” van andere lui. In zo’n geval heb ik een houding van “laat me met rust”.

Wat we zagen was een ergerlijk staaltje verslaggeving waarbij het gevoel me bekroop -niet omdat ik er naar keek, maar omdat er niet omheen te kijken was op de tv- dat men hoopte op een vervolg.
Duidelijk was dit een daad van één persoon, die ook nog dood was, maar hijgerig werd de camera gericht gehouden op de plek alsof de rest van het assault team al schietend om de hoek zou komen scheuren. Alsof men het betreurde dat de actie was afgelopen. Nogmaals: dat is het gevoel dat mij bekroop.

Daarna weer de onvermijdelijke rits van lui die er niets mee te maken hebben maar moeten laten weten het heel errug te vinden want zij hadden daar ook wel kunnen lopen. En de mafketels die hun kinderen verboden om alleen over straat te gaan. Alsof je de klok er op gelijk kan zetten dat elke dag in Alphen, waar nooit wat gebeurt volgens velen, een gek schietend over straat gaat.

Kortom: heel erg Nederlands weer; deskundo’s die niks weten over achtergronden en personen, maar toch hun bek niet kunnen houden en andere lui die niet durven zeggen dat ze niets te melden hebben, maar dat met uiterste regelmaat verhullend doen: media aandacht doet rare dingen met mensen. En wat mij betrof stuitend: een burgemeester die niet uit zijn woorden kon komen.

Het is geen kwestie van niet kennen dus niet hoeven rouwen: mensen die kennis hebben genomen vinden dit zeker wel erg en zijn ook geschokt, maar om naar Alphen te rijden en een waxinelichtje aan te steken en knuffels neer te leggen is van een sentimentaliteit die niet gezond is.

Je kunt rouwen om het verschijnsel / de situatie dat het een wereld is waarin kennelijk mensen zó in de knoop raken met zichzelf en daar geen adequate hulp voor kunnen krijgen dat ze tot dit soort daden komen. Net zoals de afgelopen weken er weer ettelijke voor de trein zijn gesprongen om een uitweg uit hun ellende te creëren: maar daar hoor je dan weer niemand over, behalve gemopper vanwege de vertragingen.

Rouwen om personen doe je als je die mens hebt gekend en hem zal missen. Niet nadat je van hun anonieme bestaan op de hoogte bent gekomen vanwege hun dood, waarbij ze nog net zo anoniem blijven omdat je ze niet gekend hebt.

En democratie is méér dan de meerderheid: dat is de rechten van de minderheid waarborgen. Hoewel ik niet goed je bedoeling begrijp van je laatste opmerking?

Ik vind dit stuk adembenemend goed: het is iets wat ikzelf geschreven zou willen hebben – en dat bedoel ik als compliment. De hypocrisie van Nederland wordt hier in meerdere facetten tot op atomair niveau van het merg blootgelegd.
Want geef toe: hebben velen niet de adem ingehouden en gehoopt of gebeden dat het maar niet zou gaan om een “allochtone moslim”?

Nu weer over naar de realiteit van alledag: is het al bekend of de schietvereniging dit lid geroyeerd heeft? Dat zou toch wel het minste zijn.

Reageer
gravatar

@69

a) Direct betrokkenen zullen niet de behoefte hebben om de Speld te lezen. Een nogal kromme redenatie.
b) Humor, in welke vorm dan ook, IS een manier van relativeren.
c) Humor is een kwestie van smaak: iets waar jij blijkbaar een andere mening over bent toegedaan maar dat geeft je niet het recht om daar belerend over te doen.

In deze zou ik je kunnen adviseren om je aan te sluiten bij http://www.refdag.nl/nieuws/hoofdpunten

Reageer
gravatar

De Speld heeft heel wat lezers wakker geschud weinigen schijnen echter satire te herkennen. Helaas is Alphen aan de andere kant voer voor de MSM, maar die hufters van de pers schijnen niet te onderkennen wat er werkelijk aan onze samenleving schort.
pake beer

Reageer
gravatar

@64.
uiteraard zullen direct betrokkenen weinig humor in het artikel kunnen ontdekken; echter, maar om hier nu de ondergang van de Westerse Samenleving vanuit te adstrueren gaat mij een brug te ver.

Voor bijna alle artikelen op “de speld” en andere media geldt, dat als het je werkelijk raakt er weinig te lachen valt. Menig aardbeving, oorlog of aanslag is van commentaar voorzien.

Misschien kun je een formule voorstellen waarin de afstand tot de plaats van de ramp, het aantal doden, de noodzaak tot berichten en de kwaliteit van de satire tot een verantwoorde afweging kunnen leiden.

Reageer
gravatar

Ik kan niet begrijpen dat men niet naar de schietschool kijkt waar de wortels liggen van deze moordpartij vader en vriendin van vader gingen gezellig met Tristan mee http://www.onzestem.eu/2011/04/van-der-v-kocht-wapen-op-schietclub-die-uit-pieteit-dichtblijft/ om samen lekker hun blanke suprieur zijn te beoefenen maar niet nadenken dat hun gekke zoon dit kon http://www.onzestem.eu/2011/04/honderd-kogels-iedereen-geraakt/ aanrichten het is toch stoer dat wapen bezit, we stemmen PVV zijn ultra rechts en dan mee met onze blanke vrienden in de USA heerlijk toch.

Reageer
gravatar

Hoewel niet geciteerd of weersproken, ging het mij er niet om de zedenmeester uit te hangen met mijn opmerkingen, ik kan alleen maar stellen dat ik een mening heb over de instap van de redactie in deze calamiteit. Die mening hoeft niet gedeeld te worden, maar associaties met valse sentimentaliteit en ramptoerisme komen wat koud over. Had deze ramp onszelf of onze naasten getroffen, dan zouden we deze kwalificaties niet erg waarderen. De verklaring dat wij de mensen niet kennen en dat -dus- wij niet hoeven te rouwen, is een uitstekende vertaling van de tijdgeest: Ieder voor zich en God/Allah/Jahweh/Moloch voor ons allen. Als basale onderlinge betrokkenheid al wegvalt, valt het gevoel van zowel gemeenschappelijke als indivuele verantwoordelijkheid ook weg en daarmee de maatschappelijke samenhang. Wat dan nog overblijft is de “state of nature” van Hobbs (of “the American dream”), “no arts, no letters, life is short, brutish and nasty”. Of uiteindelijk de oorlog van allen tegen allen, de “bellum omnium contra omnes”, het eindpunt van het kapitalisme.
Iedere mens binnen een democratie heeft grondwettelijk een vrije keus, toch? De meeste stemmen gelden. Maar hoe democratisch is eigenlijk een meerderheid versus een minderheid, of individueel andersdenkenden?

Reageer
gravatar

@62. achterliggende gedachte van het voorliggende artikel?

als over de oppervlakkigheden van aanpalend geschrift al zoveel onduidelijkheid heerst, hoe kun je verwachten dat wij de diepere laag (lagen?) kunnen penetreren.

Helpt ons!

Reageer
gravatar

Volgens mij worden hier rotte appelen en eenlingen over één kam geschoren, dat kan natuurlijk niet. Het probleem van één spreekwoordelijke rotte appel is dat ie in een mand ligt met allemaal andere (nog) niet rotte appelen.
Ik zeg tegen alle blanken: “vermijdt de omgang met blanken, voor je het weet raak je besmet”
Ik zeg tegen alle zwarten: “laat de verwarde blanke niet aan zijn lot over, hij heeft je nodig”

Reageer
gravatar

@54. mensen de morele maat nemen en dan wel Blanke met een hoofdletter en zwarte met een kleine letter schrijven. Wat voor onderhuidse boodschap dienen wij daarachter te vermoeden?
Blijkt de loyaliteit aan de stam stiekem toch sterker dan het gekoesterde Ideaal?
Het is dit kruipend racisme waartegen wij waakzaam moeten blijven.

Reageer
gravatar

@54. En hop; daar hebben we de eerste wet van Godwin (en dus gelijk de tweede) dus tóch!

Reageer
gravatar

jeetje kome de meeste hier nu pas achter?…ik dacht dat je met deze wetenschap inmiddels geboren werd…dat het innerlijk van de mens niets met zijn buitenkant te maken heeft…
Dat middeleeuws denken van de pvv en aanhang hoort allang in een museum…zodat wij mensen ons kunnen verbijsteren over dat primitief denken van …welke tijd?? toen?

Reageer
gravatar

Opvallend is dat er niet gerept wordt over een “niet terroristische aanslag”. Terrorisme wordt vanzelfsprekend gelinkt met “niet-blank”. Ik hoor overigens voor het eerst geluiden uit “de blanke gemeenschap”. Het is niet slecht om jezelf blank of bruin of wat dan ook te noemen. Dat praat uiteindelijk toch wel makkelijker. Verrassend stuk, ik gooi speld.nl in mijn rss-feed.

Reageer
gravatar

Kan iemand mij uitleggen waarom elke commentaar met Blanke begint of de Blanke gemeenschap begint zijn wij Hitler vergeten en al de rest van de monsterachtige daden die door de jaren heen door zowel blanke als zwarte veroorzaakt zijn gaat het hier niet over mensen? of het blank of zwart is gaat het toch om levens ? Ik snap dit echt niet hoor mensen wij leven op 1 wereld dus of het een Blanke of zwarte is die het verpest lijden we allemaal even erg onder……….Please mensen wake up!! En als we commentaar gaan geven laten we het met hersens doen !!!

Reageer
gravatar

Twee zaken:
1) De pijn van de ramp.
Ik ken niemand in Alphen a/d Rijn, dus mij maakt het niks uit. En ik vind het van een raar soort ramptoerisme getuigen om dan medeleven te gaan betuigen.
Het lijkt wel alsof mensen zich op gaan fokken om die pijn mee te voelen, om erbij te horen. Mij persoonlijk maakt het niks uit en andersom wil ik ook niet dat mensen zich valselijk mijn pijn of verdriet toeëigenen.
2) De strekking is niet kwetsend ten opzichte van de nabestaanden, maar confronterend te opzichte van de mensen die soortgelijke gebeurtenissen misbruiken.

Het voelt heel onwerkelijk om een grapje uit te leggen.

Reageer
gravatar

Ik ben (een autochtonen allochtoon) in de war van dit alles.
Er loopt iemand met mijn lichaam rond. De mensen kijken mij vreemd aan op straat en fluisteren in stilte blikken in mijn richting. Niet welkom bij mijn eigen soort ben ik nu ook niet meer welkom bij de anderen. maar ik ben geen van twee ik ben ik en wie ik ben dat dacht ik te weten. Ik wil alleen maar ZIJN zonder ergens bij te horen, of hoor dan ook ergens bij? maar dat terzijde. Ik laat morgen alle bordjes vervangen, goeie tip van de borden man. Het kan eigenlijk niet maar Heul goed artikel, erreuch goed, keurig geschreven ook. Hulde Hulde Hulde, misschien ook leuk voor op El Ja Zebra

Reageer
gravatar

@Mien Boezelaar #32: Mooi, je brengt een nuancering aan waar velen met mij dankbaar voor zijn. Het gaat hier niet slechts om een autochtone, blanke dader, het gaat hier om een autochtone, blanke Hollandse dader.
Ik, als autochtone, blanke, niet-Hollandse man hoef mij dus niet voor zijn wandaden te verontschuldigen. Dat zal een bevrijding zijn voor de vele niet-Hollandse mannen in Nederland.

Oh, en rotte appels zijn niet per definitie bruin: bruine appels blijken meestal rot.

Reageer
gravatar

Ik ben een orthodoxe blanke, ik ben o.a. voor invoering van de Grondwet van 1813, en het Burgerlijk Wetboek (waar gelijke rechten voor mannen en vrouwen, homoseksuelen en afvalligen in zijn vastgelegd), maar distantieer mij volledig van het gebruik van geweld hierin.
ik vind dat de invoering van deze twee wetboeken langs democratisch weg moet geschieden, namelijk als tweederde van de blanke bevolking hier achter zou staan.

Tot het zover is, blijft de sharia onverkort van kracht, dat is een kwestie van respect NAAR de allochtone gemeenschap TOE.

Reageer
gravatar

Toch misschien ook wel duidelijk wat grenzen kunnen zijn: wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Dus als je het zelf niet zou kunnen hebben, die grap, persiflage, parodie e.d. in zo’n situatie dan etc. Niemand is overigens verplicht de site van de Speld te bezoeken, men klikt toch echt zelf iets aan!

Reageer
gravatar

@ Johan (39): (serieuze reactie; excuus voor het ongemak)

Inderdaad ware ik zelf primair betrokkene, ik hadde niet zo gereageerd. Maar ik heb vandaag 7 uur in de trein doorgebracht en de nodige dagbladen (al dan niet gratis) gelezen. Het gaat mij niet om belevenissen / meningen uit 1e hand, maar om commentaren. De domheid (“ze motte geweun…”) van vele commentaren geeft mij het zelfvertrouwen dat wat ik ook zeg zinnig zou kunnen zijn in enig hypothetisch universum. Direct getroffenen hebben hier niets mee te maken: die worden niet verondersteld dit niet te lezen, maar te hemelen dan wel te treuren bij de dominee. Mij is niet gevraagd te verzuipen in hun tranen; waarom zouden zij moeten walgen van mijn bittere sarcasme? we leven in een wereld die propageert dat ieder voor zich is en God voor ons allen. Als Hij de hypotheekrenteafrek maar in stand houdt tenminste; dan zullen we op hem stemmen.

Extrapolerend:
Taboe-overschrijding op het internet is een niet-afgebakend fenomeen, waarbij tot nog toe geldt: “take it or leave it”, idem “hoepla” van vroeger op TV.

Wat zich hier voordoet is een soort antitantrisme of een zwarte mis: het bewust omkeren van algemeen gehanteerde normen en waarden. Het idee is dat de uitvoerder grote macht ontleent aan het bewust op de kop zetten / uit zijn verband trekken van de gevestigde orde. (Goths en Metalheads zijn van hetzelfde laken een pak, maar dan knuffeliger) Wellicht een uitingsvorm van onmacht en frustratie? omdat het allemaal een “echte” publicatie in de cyberspace is, is het allemaal nog machtiger dan een simpele notatie op een blocnote of een gedachte alleen.

Me dunkt de betrokken reactanten alhier wensen meer te doen dan alleen medeleven betuigen. Immers: wat zou het voor hun gevoelsleven betekenen als ze bij het aanhoren van het nieuws hun schouders ophielden en overgingen tot de orde van de dag? Geen antipathie maar apathie. De reactanten geven echter blijk van meer betrokkenheid, die op geforceerde wijze wordt geuit. Een kaarsje branden en een traantje plengen is niet goed genoeg; wellicht hypocriet zelfs? Om rechtstreeks de hypocrisie van dit bestaan te benadrukken naar aanleiding van een dergelijk voorval met als gevolg een menselijk drama wordt pas echt het taboe overschreden. Dat staat echter garant voor een enkele reis kliniek met extra lange mouwen. Af te raden dus. Het stijlfiguur van het cynisme / sarcasme geeft mensen kans om op verhullende wijze hun gevoelens te uiten, als in den vos Rijnaarde (vergeeft me de spelling). En een indirecte mogelijkheid tot uiten geeft weer een verlaagde kans op excessen, zoals we die al kennen. Dit zijn gevoelens van hier & nu, over een maand “werkt” het niet meer.

Rest mij nog de vraag wat u bedoelt met “grenzen aan de humor”.

Reageer
gravatar

Godfried Bomans: “Humor is overwonnen droefheid.”

Johan,

Nabestaanden en gewonden zitten evenmin te wachten op vals verdriet. Verdriet om onbekenden, zoals tranen bij een droevige roman.

Natuurlijk wensen wij de nabestaanden veel sterkte hij hun verdrietverwerking. Uiteraard wensen wij de gewonden sterkte toe in hun pijnlijke strijd voor genezing van hun wonden voor zover dat mogelijk is.

Maar onze emoties zijn toch meer van een soort woede, waarom dit heeft kunnen gebeuren in onze nabijheid. En de confrontatie die de doorgaans tijdelijke angst oproept, dat dit noodlot jou, mij en vooral een van onze geliefden ook eens zou kunnen treffen.

Het is juist nu opportuun om te wijzen op een soort onredelijke blijvende angst voor allochtonen, die in het afgelopen decennium zo breed is gezaaid in ons land. Opportuun om erop te wijzen, dat de schoten dit keer en evenmin de vorige keren uit de Moskee of de Linkse kerk kwamen, maar uit de schietwapens van een geestelijk verdwaalde jongen.
De waarschuwing is juist nu opportuun, voordat we overmorgen weer overgaan tot de orde van de dag en de lessen van eergisteren weer zijn vergeten.

Humor kan daarbij een even venijnig als doeltreffend wapen zijn. Een vreedzaam wapen waarover (potentiële) moordenaars zelden beschikken.
Maar ook een wapen dat troost biedt in droevige en erbarmelijke omstandigheden. Vaak het enige wapen dat nog rest.

Reageer
gravatar

Als specialistisch op-geleidehond die lang gemuilkorfd werd (door politieke correctheid maar -eerlijk gezegd- óók door zelfcensuur) moet ik nu wat kwijt. De invalshoek van De Speld is ironisch, althans zo bedoeld, en gebaseerd op de bewuste ‘kleurvermelding’ van de dader. Daarmee is nog niets verteld over de achterliggende motieven en zolang die niet bekend zijn, is een oordeel prematuur. Duidelijk is dat de dader geen raciale motieven had, anders had hij selectiever geschoten; ook Karst Tates maakte ad random slachtoffers. Volkert van der Graaf vermoordde Pim Fortuyn, z.g. omdat Pim niet tegen bontkweek was. Heel het volk volgde die uitleg; ik niet. M.i. is Volkert een huurmoordenaar en zijn motief eenvoudig: Geld. Zijn opdrachtgever is te vinden door logisch na te denken: wie had er het meeste belang bij het van het politieke tapijt verdwijnen van Pim; Qui bono? Volkert zit geduldig zijn tijd uit en na zijn gevangenschap emigreert hij naar een warm land met een ruim inkomen en -wellicht- een nieuw paspoort. De jongeman uit Alphen a/d Rijn doodde ad random 7 mensen en tenslotte zichzelf. Het noemen van moordenaars met verschillende motieven -in één adem- is op zijn minst ongenuanceerd en multi-interpretabel, redactie. En weinig kies naar nabestaanden.

Reageer
gravatar

@39.Johan: vanmorgen schreef Sheila Sitalsing in haar schitterende column in de Volkskrant onder ander:
“Anno 2011 geldt het nieuwe cliché: omdat hij wit is, heet het een drame. Was hij Moslim, dan heette het een terreuraanslag.”
Humor is een gezonde uitlaatklep voor diepe emoties. De Speld maakt volgens mijn mening nooit humor ten koste van of over de rug van anderen. Volgens mij is deze site ook een van de weinige waar de eerste wet van godwin niet opgaat.
Als je het niet erg vindt gaan we even verder met onze uitlaatkleppelarij. Dit werkt voor mij persoonlijk beter dan de haat- en kip-zonder-kopsites.
Desondanks bedankt voor je gewaardeerde openhartige mening.

Reageer
gravatar

Hmm de beruchte waxinelichtjeshouder-werper?
Wat dan ten onrechte nooit het nieuws heeft gehaald, maar desondanks niet minder bruut en kwaadaardig, is dat Prins Johan Friso een schaar kreeg toegeworpen, toen hij ter gelegenheid van het 10-jarige bestaan van de Ommer Sjoel Club een fles champagne zou ontkurken.
(De andere theorie luidt overigens dat hij een lintje moest doorknippen en toen geraakt werd door een kurkentrekker.)

Reageer
gravatar

Wat is het grootste taboe van deze site? Een serieuze reactie. Toch doorbreek ik voor de verandering dit taboe. In eerste instantie heb ik hartelijk gelachen om dit stukje, zoals om de meeste berichten. Maar bij nader inzien toch een vraag: zijn er grenzen aan de humor? Of moet humor juist worden doorgezet als het té veel prikt en schuurt?
Ik denk dat er wel grenzen zijn en dat het in dit geval verstandiger was geweest om een maandje te wachten. Want wat jullie hier doen is in essentie een politiek statement maken (op een heel originele manier etc.), maar wel over de rug van de nabestaanden die hier allemaal niet om hebben gevraagd. De site moet er ernstig rekening mee houden dat nabestaanden er niet op zitten te wachten als er twee dagen na dato parodieën worden gemaakt van hun ongeluk. Dat ten koste van hun ongeluk politiek wordt bedreven. Ook als de politieke boodschap gebracht moet worden. En ook als die op een op zichzelf grappige manier wordt verwoord. Een volgende keer zou een time out beter zijn. Na een maandje of zo kunnen van harte weer mooie parodieën worden gemaakt.
Of is het hypocratisch dat niet iedere grap meteen wordt uitgeflapt?

Reageer
gravatar

Als hoger opgeleide, zelfbewuste blanke vrouw – het is algemeen bekend dat wij het beter doen in het hoger onderwijs dan onze mannelijke rasgenoten – ben ik mij bewust van mijn uitzonderlijk privilege en de verantwoordelijkheden die daarmee samengaan. Juist ik kan mijn mensen bereiken, ik kan de aanzet geven tot de moreel-politieke transitie waar deze samenleving zo op zit te wachten. Ik kan laten zien dat blanken niet alleen slachtoffers zijn van haat en onwetendheid, maar dat we, als we maar hard genoeg studeren en ons open opstellen, net zoveel kunnen bereiken als onze allochtone landgenoten. Is het dus van belang dat artikelen als bovenstaande geschreven worden? Ja. Laten wij ons distantiëren van lui denken en het inmiddels als valide aanvaarde onderbuikgevoel. Opluchting overheerst daarom bij het lezen van dit stuk. Ongelooflijk, 33 slim geschreven posts vagen het ‘roepende in de polder’ gevoel in een klap weg. Heb ik u dan eindelijk gevonden, oh blanke elite met uw scherpe pen? Want laten we vooral blijven doen waar we goed in zijn en de revolutie leiden vanachter onze macbooks! Hoeveel papieren successen zijn al niet geboekt onder het adagium ‘wie het meest publiceert, wint’? Ik ben zowaarlijk trots om blank te zijn dezer dagen. Ga zo door, we weten dat we het kunnen.

Reageer
gravatar

Het gaat niet om blanken , het gaat niet om zwarten, de hele mensheid heeft problemen, en dat ligt niet aan je huidskleur. Sommige mensen moeten echt nodig wakker worden uit hun racistische dagdromen en het grote plaatje gaan zien dat we ook wel een samenleving noemen!

Reageer
gravatar

Nu we toch aan het etnisch denken zijn, tegen dhr Van der Stee wil ik het volgende zeggen. Blijkbaar zitten er meer “een paar rotte appels” binnen de blanke gemeenschap dan in andere etnische groepen. Daar kan de blanke gemeenschap ook niets aan doen?
Maar in zijn algemeenheid, dit etnische denken zet ons weer een paar tientallen jaren terug. Shame on us!

Reageer
gravatar

Isj nie goei! Woordvoerder en belangenbehartiger Mark M. van de regering van bananenrepubliek in ballingschap Ollandistan toonde vandaag een gebrek aan inzicht door de dader “onbegrijpelijk” te noemen. Terwijl elke weldenkende Ali (oerhollandsche provinciale damesnaam) weet dat alle deelgenoten van deze blanke meerderheid uit geloofsovertuiging naar Kruisvaarderschap streven als verzoeningsdaad met hun (af)god. Het Christendom is een achterlijke godsdienst die 1000 jaar achterloopt op het Jodendom, 3000 op het Hindoeisme en 12.000 jaar op het Sjamanisme! Inzittenden van de Islamitische cultuur doen tenminste nog aan beschaafde zelfverbranding in de openbare ruimte (dus controleerbaar door bevoegde instanties). Deze kruisvaarders moeten zo nodig onschuldige burgers over de kling jagen… barbaars!

PS: een rotte appel is per definitie bruin.

Reageer
gravatar

Opa Paulus,

Je mag niet zo maar die prachtige pistolen en geweren de schuld geven. Zonder schietwapens zou het toch ook gebeurd zijn, want een pistool haalt immers niet zelf de trekker over!

Pistolen Paultje, voorzitter Koninklijke Federatie van Schietverenigingen, vanuit een ouderwets gekkenhuis

Reageer
gravatar

Ik stel voor om de dader postuum een dubbel paspoort toe te kennen zodat we zijn Nederlandse paspoort alsnog af kunnen nemen. Er zit een kleurtje aan deze zaak!

Reageer
gravatar

Opa Gekke Gerritje,

Door bezuinigingen op munitie mag een vaderlandse militair voortaan alleen nog maar roepen: “Pief paf, die is raak.”

Het komt mij voor, dat dit bij wet ook zo geregeld dient te worden voor zogenaamde “sportclubs”, die zich het gebruik van moordwapens ten doel stellen.

Reageer
gravatar

C

Weet je wel wat voor vreselijke ziektes (zoals Islamitis) en enge beestjes (zoals de Bruine Haatluis) bij blanken door die ene kam wordt overgebracht.

Pas op voor rotte blonde appels, ze bederven de andere appels in de mand binnen de kortste keren.

Reageer
gravatar

Als het een autochtoon betreft; ‘er zitten wel eens rotte appels tussen’, als het een allochtoon betreft de hele ras over één kam scheren?! Gatverdamme wat hypocriet.

Reageer
gravatar

Heel goed dat hier eens aandacht aan wordt besteed. Iedereeen weet toch wat er aan de hand is, maar als je er iets van zegt ben je gelijk een fascist. Nou, de hele straat is hier dus aan het verblanken, en je mag het niet zeggen, maar je huis wordt wel minder waard!
Je kunt hier tegen zessen de spruitjeslucht soms snijden, en die kinderen hangen hele middagen in het plantsoen en bij de speelplaats rond. In van die etnische oililiy-jasjes. Best eng.

Reageer
gravatar

Dus… óf dit is met veel humor geschreven, óf dit doet vermoeden dat de blanke gemeenschap in ons land heel klein is en schuldig aan van alles en nog wat. Hiermee wil ik niet zeggen dat blanken nooit schuldig zijn. Dat zijn ze vaak genoeg. Het komt in ieder geval heel raar over.

Reageer
gravatar

Tja, als autochtoon weet je dat je niets met het geweld
te maken had, maar je geneert je toch.
Vooral als mensen als Tammers van de PAV (Partij
Achter de Vrijheid) zo’n gebeurtenis weer aangrijpen
om de autochtoon zwart te maken en eisen dat alle
autochtonen naar hun eigen land teruggaan.
Maar wat heb ik nog in Autochtonië te zoeken ?
Bovendien lijken de kamerleden van de PAV brave
allochtonen, ondanks hun fikse haardos, maar als
ze een paar glazen rijstwijn ophebben komen de
handjes ook losser te zitten !

Reageer
gravatar

Ik vind de berichtgeving van dit artikel zéér tendentieus en daarmee verontrustend. Ik schrijf dit in de hoedanigheid van een hoogopgeleide blanke begin-dertiger, en ik kan u vertellen dat ik de criminele, agressieve inslag van mijn ras maar al te goed ken, óók uit ervaring!
Zodra ik te lang zoek naar mijn fietssleutels zoek roep ik heel hard POTVERDRIE en sla ik met mijn vuist op tafel!
Als de cassiére een product vergeet af te rekenen steek ik het verschil in mijn zak, en tijdens het bedrijven van de liefde bevind ik me regelmatig in oneerbare en aanstootgevende poses.
Ik vertrouw mij en vele anderen met mij voor geen cent!
Dat ligt aan ons ras, dat wij (terecht!) proberen te verbergen door veel in de zon te liggen. Dat doe ik ook, en doelbewust! Ik smeer zelfs chocopasta tussen de huidplooien waar de zon nu eenmaal moeilijk toegang heeft.
Voor mij staat om eerder genoemde redenen dan ook vast dat Jezus Christus een negroïde persoon is geweest. Geen blanke man zou ooit gratis een oor aanzetten (zie het loon onzer chirurgen), of geen handel drijven met het wonderbaarlijke extra voedsel dat gecreeërd werd tijdens het breken van slechts enkele broden en vissen.

Reageer
gravatar

Geert gaat dit nog keihard veroordelen in zijn film ‘Brinta the movie’.
Hierin toont hij aan dat deze spruitjesluchtcultuur is ontstaan door het jarenlang pamperen van de babyboom generatie en legt hierbij de vinger op de zere plek: generaties zijn met veel te slappe ontbijtjes opgevoed.
Verder memoreert hij aan de tijd dat je gekookt spek als ontbijt voorgeschoteld kreeg en gansch den dag noesten arbeid moest verrichten op het veld!
Als klap op de vuurpijl gaat hij enkele pagina’s scheuren uit de Margriet. Een verderfelijk blad dat allerhande tips verzorgd om de ontbijtjes mogelijk nog slapper te maken dan ze al zijn.

Reageer
gravatar

@hekwatsj: “Johan Cruijff” is geen woord!
Enne: vergeten wij allen de “tsunami van extreem-witte Katholisering” vooral niet!

Reageer
gravatar

G,

Ik ben ook al jaren voorstander van de Hypocratie. Geen gedoe met stembussen en tellingen, gewoon doen alsof je zegt waar het op staat.

Reageer
gravatar

Wat een onzin,, als het een “blanke” betreft.. dan distantieren mensen zich meteen daarvan en zeggen dat het een actie van een eenling is, maar als het een gekleurde dader betreft, scheren we de hele bevolking over een kam en moet iedereen ‘van zijn soort” zich excuseren en verantwoorden voor het gedrag. Wat een hypocratie!! Ben inmiddels veel gewend van de mensen die claimen autochtoon te zijn, maar dit slaat werkelijk nergens op! Doe eens normaal mensen,,, dit is gewoon een in jullie ogen soortgenoot die zoiets verschrikkelijks doet, wat moet er met zijn soort nu gebeuren, waar sturen we hen allemaal naartoe, moeten we zijn vader, moeder en de rest maar naar de noordpool sturen, naar de “blanke” ijsberen..? Sorry maar dit slaat alles!!

Reageer
gravatar

Beste directeur van de Speld,

De aanvankelijk onverkoopbare borden met ALLEEN VOOR NIET-BLANKEN en NIET VOOR BLANKEN vliegen na uw publicatie in alle talen mijn winkel uit.

Ik ben u zeer erkentelijk voor de bevordering van mijn omzet.

Met de meeste hoogachting,

Paulus Bordenwasser,
Handelaar in borden

p.s.
Wij hebben voor de Henks en Ingrids tijdelijk een bijzonder speciale aanbieding. Een bord voor hun kop met de opdruk: ECHT BLANK, voorzien van onlosmakelijk bevestigingsmateriaal. Het hele jaar nog gratis af te halen.

Reageer
gravatar

Behalve dat het een waarheid raakt is het stukje zo flauw geschreven. Een non humoristische benadering zoals je bij rayman is laat kan verwachten die ook altijd zo duf “gekscherend” de multi culturele sameneving onder de loep neemt. Leuk geprobeerd maar helaas.

Reageer
gravatar

Oei, oei, oei… Wat zal hier gewikt en gewogen zijn om dit te posten of juist niet, gefeliciteerd met deze moedige beslissing. Daar waar het jarenlang verboden was te praten over de allochtonenproblematiek (ben overigens zelf allochtoon), lijkt het nu verboden een tegengeluid te laten horen tegen populisme en xenofobe haatuitingen. Een van de in mijn ogen grote inspiratoren van haat, Sjuul Paradijs en zijn Telegraaf, wordt ook een alinea gegund. Ik ben benieuwd naar de reactie van de PVV, die schijnt na een van de orgieën vandaag enkele Kamervragen te hebben.

Reageer
gravatar

Vergeten we hier niet de blanke pedo’s en verkrachters.
En de Nederlandse wet dat kinderen onder de twaalf jaar
verkrachten wordt veroordeeld als onzedelijk handelen.( waar weer knuffel therapie van ggz als straf wordt opgelegd).
En politie agent Haarlem 63 jaar die geestelijk gehandicapte vrouw in gesloten GGz instelling verkracht en dan als strafmaat
200 uur taakstraf en 3 mnd voorwaardelijk krijgt.
Zijn excuus ze wilde sex met mij!

Reageer
gravatar

Zo langzaamaan zijn er wel een keer genoeg blanken in dit land, maar als je dat zegt wordt je door rechts voor racist uitgemaakt. Het is tijd dat we stoppen met dat politiek correcte gedoe en gewoon zeggen waar het op staat!

Reageer