Bewoners van Muziekwijk-Noord beboet om ACAB-postcode

Cijfercombinatie 1312 zou beledigend zijn voor politie

Alle bewoners van de Muziekwijk-Noord in Almere hebben vandaag een proces-verbaal ontvangen, omdat hun postcode beledigend is voor de politie. Dat heeft een woordvoerder van het Ministerie van Veiligheid en Justitie bekend gemaakt. De cijfers 1312 staan volgens Justitie voor ACAB, de afkorting van ‘All Cops Are Bastards’. Nadat vorige week al twee Ajacieden werden beboet, is nu voor het eerst een hele woonwijk in staat van beschuldiging gesteld.

Annemarie Jorritsma, burgermoeder van Almere, noemt de maatregel betreurenswaardig maar begrijpelijk. “Het beledigen van ambtenaren in functie is in Nederland onacceptabel. De mensen in deze wijk slaan, door vrijwillig en welbewust te handelen, de pijlers onder de rechtsstaat weg. Een groot deel van ons politiekorps durfde de wijk niet meer in. Dat is in deze tijden van sociale onrust natuurlijk onacceptabel.”

De politie Flevoland heeft een speciaal team ingesteld om de grootste probleemgevallen aan te pakken. De woordvoerder: “Degenen die uit eigen beweging op postcode 1312 HH zijn gaan wonen, worden tevens beschuldigd van antisemitisme. De bewoners van de Orgelstraat moeten weten dat de Hitlergroet niet van deze tijd is. Er zijn grenzen aan de vrijheid van meningsuiting.”

Het verweer dat de bewoners zich van geen kwaad bewust waren, wijst Justitie van de hand. “Wie in Nederland woont, wordt geacht de wet te kennen. Er zijn enkele miljoenen huizen in Nederland, dus ze hadden ook gewoon ergens anders kunnen gaan wonen. Als je in de Muziekwijk-Noord in Almere wil wonen, moet je daar de consequenties van dragen. Daarnaast is de claim dat iemand per ongeluk in de Muziekwijk is gaan wonen totaal ongeloofwaardig.”

Het is onduidelijk in hoeverre ook animal cops het slachtoffer van belediging zijn. “Er zijn bij ons geen Nederlandse huisnummers 11312 bekend, maar we houden de mensen in 1131 BB extra goed in de gaten.” De bewoners van Almere Haven met de postcode 1354, All Cops Eat Donuts, hebben een waarschuwing gekregen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

wtf. Ik ga echt niet controleren wat mijn postcode betekend voordat ik ergens ga wonen! Het zijn cijfers. klaar. Laat justitie en de politie het echte werk maar eens uit gaan voeren, zodat lange wacht tijden korter worden. Dit moet een hoax zijn. Anders schaam ik me dood voor Nederland!

Reageer
gravatar

@Wim 56: Als de postcodekanjer op postcode 1312 valt, financiert de postcodeloterij crimineel gedrag. Wanneer je deelnemer bent van de postcodeloterij maakt dat je automatisch medeplichtig.
Daarom zijn bepaalde postcodes uitgesloten van het winnen van die loterij, zoals @Jeettje al opmerkte.

Reageer
gravatar

@Wim 56: Ja kijk Wim, dat is het echte schandaal: bepaalde postcodes zijn uitgesloten van het winnen van die loterij.
Niet verder vertellen, en je hebt het niet van mij hoor!

Reageer
gravatar

Een goede advocaat laat geen spaan heel van de maffe redenering van het OM in deze zaak. Toen ik het bericht las viel mn mond al open zonder iets te zeggen van verbazing. Ben je dan ook al strafbaar als de postcode kanjer van de postcode loterij toevallig op postcode 1312 valt? Zo gezegd, er blijft geen spaan heel van de redeneringen van het OM in deze zaak.

Reageer
gravatar

De goede verstaander hoort natuurlijk in het basloopje van de brug na het derde couplet van Bodycounts “Cop Killer” ook deze vermaledijde lettercombinatie…

Reageer
gravatar

@Roland Suidman # 50 Dat komt omdat ze in de US of A net als Down Under een voor “civelized inhabitants of the British Empire” totaal onverstaanbaar dialect spreken. Daar wij dichter tegen het UK aanschurken dan de Yanks zal geheel Almere Muziekwijk nu totaal ontredderd zijn door deze Babylonische spraakverwarring rondom hun postcode.

Reageer
gravatar

maar ik vind het allemaal wel verwarrend hoor als ik hoor dat het in engeland waar ze ook gewoon engels spreken er niet zo moeilijk over doen omdat daar alle cops bobbies zijn

Reageer
gravatar

Nu zijn er zelfs plannen om het jaar 1312 in de ban te doen. Dit heeft dus het gevolg dat Eduard III uit Engeland niet is geboren en dat Jan II van Brabant gewoon niet is gestorven.

Reageer
gravatar

@Rion #37: Het was niet de overheid die ons de postcodes gaf, het was zelfs niet Octopus Paul. Het was gewoon de PTT, die heel Nederland indeelde in postcodegebieden.
Ik herinner me nog dat daar protest tegen kwam en dat mensen autonummerborden noteerden.

Blijkbaar zijn de verdachte postcodes al die tijd gedoogd, net zoals wietleveranties aan coffeeshops of hashverkopen aan buitenlanders.
Het huidige kabinet trekt hier en daar wat teugels aan, en het gedogen van foute postcodes valt daar kennelijk ook onder.

Reageer
gravatar

@37 Rion: De overheid laat ons auto’s kopen die héél erg hard kunnen rijden op wegen waar je héél erg hard kan rijden, maar geven je een bekeuring als je dat doet. Raar hé?

En die arme ambtenaren de schuld geven? Hoezo? niemand is toch verplicht op zo’n rare plek te gaan wonen?
Almere off all places! Dan vraag je er toch om?

Reageer
gravatar

Rion (nr 37),
let een beetje op met je agressieve reactie. Deze site wordt afgeluisterd door de AIVD. Je roept nu op tot haatzaaierij en burgerlijke ongehoorzaamheid. Voor je het weet staan ze bij je op de stoep en zit je 40 dagen zonder internet.

Reageer
gravatar

Dit is jammerlijk.
Waar De Speld anders zo scherp lijkt het nu een Veiligheidsspeld geworden.
Lezen de redacteuren hun eigen krant wel vraagt men zich af: bij vele kranten is dit antwoord gewoon NEEN, maar hier verwachten wij toch wat meer?

De prachtige scoop indachtig over de hernieuwde rangschikking van het alfabet, maakt dit artikel tot een hoax.
Of dat andere artikel: graag duidelijkheid en glasheldere transparantie, Speld!
Dit is broddelglaswerk.

Reageer
gravatar

Merkwaardig om in Nederland veroordeeld te worden voor een obscure afkorting in een vreemde taal.
We hebben in Nederland helemaal geen cops, dus de dragers van de afkorting kunnen hoogstens beboet worden voor het beledigen van een bevriend politiekorps.
En dan is de stap van letters naar cijfers helemaal dubieus.

Ik heb die Jorritsma altijd al een soort dinosaurus gevonden. Die beesten hadden in hun kop zo weinig hersens, dat ze niet eens hun staart konden besturen: daarvoor hadden ze een apart stel hersens in de staartwortel.

Het is maar goed dat de Speld dit soort misstanden aan de kaak stelt!

Reageer
gravatar

Ik mag hopen dat dit een vroege 1 april grap is ! Of je de postocde zelf kan kiezen. Als je dan toch iemand wil aanpakken, pak dan de ambtenaren die de postcode hebben uitgegeven destijds.
De overheid geeft ons zelf deze postcodes en vervolgens er ons voor bekeuren. Vreemd !

Reageer
gravatar

Ben het niet altijd eens met de informatie die de Speld mij voorschotelt, maar dit keer wel.
Kijk maar eens naar de zielsgelukkige maar met minder bedeelde hersens Sarah palin.
Mensen lopen niet voor niets niet met een corsair op hun T shirt.
En voor een menig moet je bij de paus zijn, en er zelf geen verzinnen.

Reageer
gravatar

De AIVD schijnt nu ook alle software sourcescodes te checken op het binaire equivalent van 1312. Software met de binaire code 10100100000 zal in beslag worden genomen.

Reageer
gravatar

Het moet naar een staat van niets uitdragen, geen mening hebben, geen protesten, geen tegenstand en geen politieke overtuigingen. Er is echter ook goed nieuws, we mogen een aantal dingen wél. We mogen wel braaf doen wat ons gezegd wordt, we mogen wel vinden wat men ons vertelt dat wij vinden (is toch een soort van mening, dus helemaal waterdicht is dat verbod niet), we mogen wel belasting betalen en we mogen wel, oh traktatie oh vreugd, taxvrij ademhalen. Dus zoals je ziet, niks te klagen, vrijheden genoeg. Zolang we binnen het kader blijven althans.

Reageer
gravatar

Wat als je geen Engels spreekt en dus een postcode hebt die je zelf niet begrijpt?

Zonder gekheid. Als je 1312 uitdraagt ben je de lul. Maar wat als je het nummer “Fuck the police” of zoiets op je iPod hebt staan? Gaan ze dat straks ook checken?Het is toch te gek voor woorden. Waar moet dat heen? etc

Reageer
gravatar

Ik vind het wel frappant dat ze meteen er vanuit gaan dat ze beledigd worden. Misschien staat die B wel voor Beautiful of Better…?

Reageer
gravatar

Zou MCCCXII ook beledigend zijn voor wouten?

In dat jaar (dus 1312 a.d.) werd Hendrik VII van Luxemburg tot keizer van het Heilige Roomse Rijk gekroond. De vlag van Luxemburg toont in horizontale banen van boven naar beneden de kleuren rood-wit-blauw.

Dus een hemd met korte mouwtjes met daarop een licht-verbleekte afdruk van de Nederlandse vlag aan een waslijn in mijn tuin zou onopzettelijk beledigend kunnen zijn voor een toevallig passerende wijkpolitiefunctionaris in functie. Of zie ik dat verkeerd?

Reageer
gravatar

Als ze nu eens het alfabet veranderen (letters andere volgorde geven, sommige letters dubbel), dan is dit probleem ook opgelost. Ik zou dat gelijk op Europees niveau aanpakken.

Reageer
gravatar

Leuk al die vertaalslagjes van numeriek naar alfabetisch.
Maar wat nu als de gewenste benaming begint met een letter die valt ná de J (als de tiende letter)? Moeten dan niet het derde en vierde cijfer van de postcode samen worden gezien als de duiding van de beginletter van de nieuwe kwalificatie van Cops. Anders wordt het areaal aan kwetsende benamingen zo onnederlands klein. We laten dan gewoon de tweede 1 even onvermeld nen nemen die als vaststaand aan. Dus altijd eerst 13 (all cops) en dan bijvoorbeeld nog eens 13 voor de M.
Wellicht dat Annemarie J. in haar lopende 23e ambtsperiode nog een nieuwe postcode kan verzinnen voor de getroffen wijk, om die uit het verdomhoekje te halen. Of haar korpsbeheerder ontslaan op grond van ziekelijke fixatie op de bonnenquota.

Reageer
gravatar

@Ilona, je kiest er toch zelf voor om in de Muziekwijk-Noord in Almere te gaan wonen?
Dat is toch al voldoende bewijs, dan moet je niet de gemeente de schuld geven, dat is wel erg doorzichtig.

Reageer
gravatar

#12 Vlien, dat de Speld dieper in de materie duikt dan de meeste media wil nog niet zeggen dat het een grap is.
Wacht maar tot de Speld voldoende leden heeft om een publieke omroep te beginnen.

Reageer
gravatar

Dit is toch belachelijk!!! Dan moeten ze de gemeente aansprakelijk stellen, die heeft die postcode gemaakt… Alsof jij als bewoner de poscode kan bepalen. Echt te zot voor woorden.. Ik zou die boete nooit betalen als het mij overkwam.

Reageer
gravatar

ik weet het niet peter mijn oma uit hilversum heeft dus ook al een boete gekregen omdat ze op een adres woont waaruit blijkt dat ze alle bastards cops zou vinden ofzo

Reageer
gravatar

zou donald duck dan ook een boete moeten krijgen die heeft drie een drie als nummerbord van zijn auto dat kan ook cops are crazy betekenen

Reageer
gravatar

ACAP = All Cops Are Pigs maar ook All Cops Are Policemen als men daarop aangesproken wordt wat natuurlijk gewoon ook zo is dus hierbij een nieuwe lettercode waar nooit iets van te zeggen zal zijn. Erop vertrouwend natuurlijk dat de Speld vecht voor de vrijheid van meningsuiting en niet zomaar IPnummers ter beschikking stelt voor PolitieOnderzoek. Waar stonden die letters PO nu nog meer voor??

Reageer