lilliputters

Lilliputters: kunnen we ze wel vertrouwen?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik wil jullie wijzen op twee oude liedteksten, die samenvoeging van de woorden lilli en putter kunnen verklaren.

“Vor der Kaserne vor dem großen Tor stand eine Laterne und steht sie noch davor. So woll’n wir uns da wieder seh’n bei der Laterne wollen wir steh’n wie einst Lilli Marleen…” (Wijze: Lilli Marleen)

“Ik was eens een putter, geen grutter, geen mannetjesputter. Ik was de dekselse opener van putten voor ouden en grutten in Putten. Daarom zullen we elkaar weer zien bij de lantaarn van Lilli misschien…” (Wijze: Ik was eens een putter.)

• Reageer
gravatar

De moeilijkheid bij lilliputters zijn toch altijd de baspartijen in de zangstukken.

De welbekende weldoener Graaf Von Weiterschleudern heeft eens een aria gecomponeerd voor lilliputters en tenor, waarbij de lilliputters de baspartijen voor hun rekening moesten nemen.
Dat liep op een fiasco uit: nadat de jachthonden van de Graaf voor de 14e maal in huilen uitbarstten, heeft de Graaf in blinde woede alles wat hem voor handen kwam het raam uitgeworpen, via het bordes de paleistuin in.
Hieruit is de nog op te nemen Olympische discipline van het “dwergwerpen” ontstaan, want de lilliputters bleken hierin bijkans onverslaanbaar, een enkele jachthond daargelaten.

Jaja, de muziekhistorie kenmerkt zich door veelzijdigheid!

• Reageer
gravatar

@Tru 14: bedoel je nu dat er elke keer dan een lilliputtertje door die lijn heenrent om die link te leggen? Of met “funny little cars that go beep beep beep” heen en weer rijden?
Zijn ze toch nuttig dan.

• Reageer
gravatar

Ik snap het al lang niet meer: die Bruni was toch getrouwd met Woody Allen en speelde toch voor een flinke som geld dat ze de presidentsvrouw was? En als je op een link klikt kun je daarna toch altijd nog doen alsof je de tekst niet goed kent?
Zong hij ook niet iets over ‘dirty little fingers and dirty little minds’? En overigens: heb ik hier mijn lengte al op geschreven?
Nou dan.

• Reageer
gravatar

Nee Ach, we bedoelen niet de lengte daarvan.
Bovendien willen wij het niet weten!

En zeker niet de lengte die jij na het slikken van pilletjes van de firma Pfilzer, trots in jouw dagboekje hebt opgeschreven.

• Reageer
gravatar

Wij maken bezwaar tegen uitspraken van de collega de woordvoerder van het Meldpunt discriminatie.
Wij overwegen, dan wel zijn wij voornemens, deze discriminerende uitlatingen ter rechterlijke toetsing voor te leggen, met name de sneer over de snor van lilliputters.
Ok, het is soms geen fraai gezicht, maar dat geldt óók voor grotere mensen. (persoonlijk moet ik dan aan mijn schoonmoeder denken, maar dit terzijde)

Sommige van onze beste vrienden zijn lilliputters en ik kan u zeggen dat ze nog verdraaid aardig voetballen ook.

• Reageer
gravatar

Kijk, dáár worden wij nu zo moe van: er wordt altijd óver ons gepraat en nooit met ons. En dan ook nog van die erbarmelijke grappen en zogenaamde “lollige” opmerkingen: wij worden constant gekleineerd.

Alsof het die slierten een hernia zal bezorgen om ons eens in de ogen te kijken. Doe dat eens en zie dan een gevoelige mens: een wonder der natuur zoals de natuur de mens van oorsprong bedoeld heeft, sla Darwin er maar op na.

Wij kunnen alle sporten zeker zo goed beoefenen als anderen: Korfbal, tafeltennis, sjoelen, synchroonzwemmen om er maar een paar te noemen. Op de 100 meter sprint lijkt het misschien niet zo snel, maar verhoudingsgewijs zijn wij sneller, dat is met omrekentabellen makkelijk wetenschappelijk aan te tonen.

Toch vergeven wij u, van de ene medemens tot de andere, uw lompe botheid: daar voelen wij ons niet te klein voor.
Maar het wordt wel eens teveel en dan hoop ik voor u dat u geen veterschoenen draagt: uw zwaartekracht is de onze niet en daar maken wij graag gebruik van.

Pietro de Cortenaere

• Reageer
gravatar

@Kleine Pietro, voorzittertje van Lilliputter’s Belang (moet dat niet zijn Bekort?): Ik ben niet gediend van uw dreigementen. Als u dat met die veters bij mij probeert, houdt u er dan rekening mee dat mijn zwaartepunt boven uw hoogtepunt ligt. Mocht ik u in mijn val niet meteen pletten, dan is het voor u te hopen dat uw sprint niet alleen verhoudinggsgewijs sneller is, we kunnen dat dan meteen in de praktijk toetsen.

• Reageer
gravatar

Ik heb even niks concreets te zeggen.
Ik wilde alleen even van mij laten horen. Met al die woordvoerders hier zou het mogelijk kunnen lijken, dat ik niet meer de hoofdwoordvoerster ben en wel van Alles.

• Reageer
gravatar

Mijnheer die zich doorgaans gewoon Erik noemt:
U bent juist zo een stuitend voorbeeld van iemand die denkt zich tegenover de kleinere mens alles te kunnen en mogen permitteren. Geen enkel respect blijkt uit uw geloei, alleen gekoeioneer,
Vroeger zei men nog weleens tegen zoiemand: “durf je wel tegen zo’n kleintje? Zoek iemand van je eigen formaat”, maar ik begrijp uit uw dreigementen dat wij de klos zijn, qua dat formaat dan.
Ik probeerde slechts een goedbedoelde waarschuwing te geven dat ons geduld wel lang is, maar niet oneindig en zodoende enig begrip te kweken voor een gekwelde ziel.

Als ik dreigementen had willen uiten, zou ik wel gedreigd hebben met de tak van de familie die bekendheid heeft verworven onder de naam Gremlin. Maar dat doe ik niet.
In een geval zoals dit volsta ik altijd met te zeggen dat wanneer u een regenboog ziet, juist U niet hoeft te zoeken omdat de kleine mensen die pot met goud al hebben weggehaald voor u.
Voor de rest wens ik u klavertjes vier op uw pad toe,

Pietro de Cortenaere

• Reageer
gravatar

Een waarschuwing? Zoiets noem ik toch echt een bedreiging!
En alleen omdat ik groter ben dan u, moet ik me maar tegen de schenen laten trappen. Zie niet in waarom ik me niet tegen laag-bij-de-grondse figuren zoals u zou mogen verdedigen, en ik zie niet in waarom het een bedreiging is als ik aankondig me te zullen verdedigen. Omdat het niet eerlijk zou zijn als ik iets terug zou doen?

Dat had u dan maar moeten bedenken voor u met uw dreigementen kwam.

En maar klagen over gebrek aan respekt. Tuurlijk zoek ik liever mensen van m’n eigen formaat, mensen zoals u kom ik liefst zo weinig mogelijk tegen. En dat u kwa formaat de klos bent lijkt me zo overduidelijk, dat ‘t me verbaast dat u mijn reaktie op uw dreigementen nodig had om dat in te zien.

Voor uw gekwelde ziel heb ik best begrip, lijkt me niet makkelijk met jezelf in ‘t reine te komen als je alleen maar stoten onder de gordel uitdeelt. Maar om nou uw geduld lang te noemen gaat dan wel weer erg ver, of moet ik dat ook in verhouding zien, net als met dat hardlopen?
In elk geval lijkt me uw lontje nog korter dan de verhoudingen kunnen goedpraten.

• Reageer
gravatar

Tjongejonge, mijnheer voelt zich bedreigd. Wij zijn gemiddeld 1 meter 20 lang en mijnheer gedraagt zich als een bedreigde diersoort. Slaan, schoppen, bijten, krabben en waarom? Mijnheer voelt zich bedreigd. En omdat wij klein zijn durft mijnheer hoog van de toren te blazen.

Van enig respect en goede wil is weer eens niets te merken, maar dat zijn wij wel gewend: het zijn altijd de bange mensen die ons het leven zuur maken. Treiteren en zuigen en als de kleine man uit frustratie dan eens iets doet in de geest van een vriendelijke doch ferme terechtwijzing, dan heeft hij het weer gedaan. En dan hervindt de grote mens zijn moed door de kleine mens met grof geweld te kleineren, bah.

Lilliputter’s belang komt hier tegen op: wij zijn assertief aan de weg aan het timmeren. Wen daar maar aan: de tijd dat men straffeloos over de kleine mens heen kon stappen is voorbij. Voorlopig willen wij ons nog niet radicaliseren, maar dat moment komt nog een keer als wij niet serieus genomen worden!
Dat, mijnheer, is geen dreigement maar een feit. En dan denken wij in de richting ons te gaan organiseren als een onderbond van de PVV. Zo krijgen wij vertegenwoordiging in de Kamers, en de Arbo-aanpassingen die wettelijk zijn voorgeschreven zullen letterlijk op tv zichtbaar maken dat met de kleine mens niet te spotten vatten en dat deze niet voor de voeten moet worden gelopen!
En nu geen grappen over bijzettafeltje voor Hero’s glaasje pils, want dat soort uitlatingen gaat strafbaar worden: administratieve detentie zal uitgevoerd worden.

Wij wensen u veel heil en zegen en wijs inzicht toe, al zal dat op die hoogte in die ijle lucht niet meevallen.

Uw horzel van uw eksteroog
Pietro

• Reageer
gravatar

@32: Ik wil u graag wijzen op uw bedreiging geuit in 26 en nodig u uit aan te wijzen waar ik u al eerder bedreigd zou hebben. Het begint toch echt bij u!
Maar zoals wel meer aan u, blijkt ook uw memorie slechts kort.

Wild om zich heenslaan en dan op hoge toon goedwillende medeburgers daarvan beschuldigen; in elk geval toont u aan dat lichaam en geest bij u in evenwicht zijn, beide even bescheiden van formaat.
Ik vraag me trouwens wel af hoe u dat enorme ego van u op uw schoudertjes kunt dragen.

Grootmoedig als ik ben, zal ik u uw hatelijk gekwetter vergeven, tenslotte kan naast een dergelijk grote afkeer van de normale medemens in uw kleine hoofdje nauwelijks ruimte overgebleven zijn voor zelfs ‘t kleinste beetje zelfreflektie.

• Reageer
gravatar

OK. U heeft het gewild: wij gaan ondergronds. De bond heeft ruggenspraak gehouden en wij zijn het zat.
Meer wil ik daar niet over zeggen. Maar dat van die normale mens kunt u beter vergeten: de kleine mensen zijn overal en zullen de beschaving een nieuw leven inblazen, zoals mijn betbetbetovergrootvader Frodo al voorspelde: ons Uur is daar!

Met vriendelijke groet en dank: zonder uw hulp was het niet gelukt de meute te ontketenen.

Pietro

• Reageer
gravatar

Paulien, daar valt over te praten. Maar wel eerst een bewijs van goede wil en vakvrouwschap: er is er hier één die zich gewoon Erik durft te noemen en @#dddd%% )()(jj( 1.1..2..[2[@], zodat @@{—] +]}, maar wel  ﻼﻸﻸ Œ ▒۝۝.

De de-encryptiecodes worden u per speciale koerier bezorgd.
Heeft u een katteluikje?
Corte Pietro

• Reageer
gravatar

Voorzitter Lilliputter’s Belang,

Nee, maar uw speciale gezantje kan ook door mijn brievenbus. Bij het tuinhek aanbellen met bijv. .-..– De kans is niet onaanzienlijk dat hij anders gegrepen wordt door mijn speciale waakhond voor lilliputters, een Chihuahua.

De juiste code laat ik u daags tevoren bezorgen door mijn assistent Ron Zwerver. Hij deponeert het door uw schoorsteentje. Heeft hij daartoe ook een toegangscode nodig?

• Reageer
gravatar

En zo makkelijk worden de kleine mensen weer ondergeschoven.
Maar dat laten wij er niet bij zitten: een verbond met de club van extra-lange mensen was in de maak en is gesloten!
Die hebben namelijk last van dezelfde “lolligheid” waarmee de middelmatige mens denkt de wereld te monopoliseren.

Maar dat gaat zo maar niet: wij, Lilliputters Belang en Highrise Unlimited, zullen van ons laten horen!! Wij eisen gewone confectiekleding en -maten vrij verkrijgbaar, niet op speciale bestelling tegen “speciale prijzen”.
Wij eisen speciale coupé s en gereserveerde zitplaatsen in het vervoer, mét korting. En nog wat van dat soort dingen, zoals op maat gesneden wetgeving.
U hoort van ons!

Gustaaf Platereel vz LB
John Uijtterwater jr. vz HU

(ps, de heer De Cortenaere, voormalig voorzitter en radikalinski, is met ingang van heden opgevolgd door mij, Gustaaf Platereel)

• Reageer
gravatar

Ik ben al heel lang lang, niet heel lang, gewoon lang, lang genoeg lang genoeg om te weten wat krappe zitplaatsen zijn, en ze worden steeds krapper.
De extra-langen gooien hun belangen in de uitverkoop door kortingslid bij de korte mensjes te worden. Wie denk je dat er achter de almaar korter wordende beenruimtes in bussen, bioscopen en boeings zit?

Trap er niet in, maar op!

• Reageer
gravatar

@42, doorgaans etc.: dat ziet u toch verkeerd heer Erik. Wij eisen gereserveerde zitplaatsen, lang of kort maakt niet uit. Onze kleine collega’s verzuipen in te grote stoelen, dus die willen wij wel mede helpen door op maat gemaakt vervoer.

U bent kennelijk niet lang genoeg om lid te zijn van onze club -ik heb er de ledenlijst op nageslagen- dus u gaat gebukt onder de vloek van het “normaal” zijn en korte-termijndenkers die winsten willen verlengen over de rug van een “normaal” postuur.
Eigen schuld dus en niet klagen maar doe er wat aan, maar laat ons erbuiten.

• Reageer
gravatar

Pietro de Cortenaere, voormalig voorzitter van Lilliputters Belang, verklaarde deze middag aan de pers, dat hij niet vrijwillig is opgestapt. Hij noemt het overnemen van het roertje door Gustaaf Platereel een laaghartige daad en lage streek.

De kwestie zou gaan over de oprichting van het Samenwerkingsverband Bij Hoog en Bij Laag (BHBL), waarvan De Cortenaere geen voorstandertje is. Hij vreest te veel uit de hoogte te zullen worden toegesproken. Bovendien is hij bang dat het verbandsbestuur te groot zal worden, waardoor er een te kleine weerbaarheid zal ontstaan. Voorts ziet De Cortenaere niet in waarom kleine belangen groot zouden moeten worden.

Uit een telefoongesprek met John Uijtterwater van de stichting Highrise Unlimited, de andere deelnemer van BHBL, blijkt dat hij op de hoogte is, maar zich liever op de hoogvlakte houdt.

• Reageer
gravatar

Wij van de KLM willen aan de stichting Lilliputter’s Belang een voorstel doen. Vooruitlopend op het komende personengewichtstarief (de pgf) bieden wij een fikse korting aan van tien procent per persoon als u een stoel deelt.
De vereniging Highrise Unlimited zal nog met een voorstel worden benaderd door KLM Cargo.

• Reageer
gravatar

En zo makkelijk worden de kleine mensen weer ondergeschoven.
Maar dat laten wij er niet bij zitten: een verbond met de club van extra-lange mensen was in de maak en is gesloten!
Die hebben namelijk last van dezelfde “lolligheid” waarmee de middelmatige mens denkt de wereld te monopoliseren.

Maar dat gaat zo maar niet: wij, Lilliputters Belang en Highrise Unlimited, zullen van ons laten horen!! Wij eisen gewone confectiekleding en -maten vrij verkrijgbaar, niet op speciale bestelling tegen “speciale prijzen”.
Wij eisen speciale coupé s en gereserveerde zitplaatsen in het vervoer, mét korting. En nog wat van dat soort dingen, zoals op maat gesneden wetgeving.
U hoort van ons!

Gustaaf Platereel vz LB
John Uijtterwater jr. vz HU

(ps, de heer De Cortenaere, voormalig voorzitter en radikalinski, is met ingang van heden opgevolgd door mij, Gustaaf Platereel)

Dit slaat helemaal nergens op!!!! ik ben ook gvd een meter en ik weet zeker dat ik de python in de efteling nooit van me leven in kan, laat staan de goliath. Ik heb me eigen hier al lang bij neer gelegd, iets wat al de liliputters op deze site zouden moeten doen!!

http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2009/09/dwergen_stichten_eigen_dorp.html

Dit lijkt me een goede optie voor alle lili’s onder ons, zodat we niet meer onderdrukt kunnen worden!!! We hebben zelfs onze eigen lilirechercheurs……

Als er geinteresseerde zijn hoor ik het graag,

Gr,

Lil(niels)

• Reageer
gravatar

@51: Niels,
Hier moeten wij streng in zijn: het dwergwerpen dient te geschieden zonder mechanische hulpmiddelen als springveren, katapultelastieken, Pythons en Goliaths.

Wij raden u aan om in die toestellen te gaan zitten met een opgeblazen zwemvest om u klem te zetten. Plopt u er onverhoopt toch uit zal de afgelegde afstand niet – ik herhaal NIET- worden erkend als geldige poging.

• Reageer
gravatar

Beste Niels,

Laat je door niemand niet kleineren.
Zeker niet door die vent die op televisie alsmaar roept: “Kleine prijzen voor grote zakken.”

Albert H. te Z. bedoelt namelijk zijn vriendjes in het bestuur.

• Reageer
gravatar

Hallo,

Bedankt voor jullie reacties.. ik zal morgen naar de efteling gaan met een zwemvest..

Heb je het zelf ook al een keer geprobeerd? Wil niet eruit vallen namelijk..

Groetjes Niels (lil)

• Reageer