Russische oppositie met uitsterven bedreigd

Terugfokprogramma in ontwerp

Het Wereld Natuur Fonds slaat groot alarm: de Russische oppositie (Oppositio Russiana, Russisch: юнашар вырнаçнă) wordt met uitsterven bedreigd. Deze groep verkeert al langer in zwaar weer, maar het afgelopen jaar is sprake van een ware oppositiejacht in Rusland. Voorzitter Eleazar Chukwuemeka Anyaoku waarschuwt dat dit jaar waarschijnlijk al het laatste wilde oppositielid voor de bijl gaat.

Anyaoku verklaart grote twijfels te hebben over Russische natuurbeschermingsorganisaties. “Ze raken niet uitgepraat over de monarchvlinderpopulatie in het Russisch-Oekraïens grensgebied. Maar noem je het woord ‘dissident’, dan friemelen ze zenuwachtig aan hun stropdasje en hullen zich in stilzwijgen.” Anayoku vermoedt dan ook sterke banden tussen milieuorganisaties en de Russische dissidentmeatmaffia. “We weten dat de vermalen botten van oppositieleden in China razend populair zijn als potentieverhogend middel voor hoogbejaarde politici, en er bestaan ernstige vermoedens dat van Russische zijde onder één hoedje wordt gespeeld met autoriteiten van over de grens.”

Anyaoku verklaart dat, in tegenstelling tot wat algemeen wordt verondersteld, schaakstukken gemaakt van de beenderen van zeer zeldzame dissidentfamilies in het Westen tegenwoordig nog even gewild zijn als in de tijd van Stalin. Hoewel de uitvoer hiervan officieel verboden is, zijn er sterke aanwijzingen dat grote hoeveelheden oppositiekarkassen naar Londen en de Verenigde Staten vervoerd zijn.

Ondanks dit alles weerklinken ook positieve geluiden vanuit het WNF. De organisatie verklaart in diverse laboratoria sperma en andere vormen van dissidenten-DNA te hebben opgeslagen. Doel is door middel van een terugfokprogramma wederom een gezonde Russische oppositie op te bouwen. Het project zal volgens Anyaoku ‘enige decennia in beslag kunnen nemen, een tijd die de inmiddels geharde Russische burger en natuurliefhebber met een beetje geduld moet kunnen overbruggen’. Geruchten als zou een deel van het fokprogramma zijn uitbesteed aan door Saoedi-Arabië gefinancierde laboratoria in de Kaukasische regio worden door het WNF bevestigd noch ontkend.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien kan het WNF een regime change overwegen? Dit kan zorgen voor een grote toename van het aantal dissidenten.

Wellicht een van de eerste agenda punten voor het nieuw gekozen Europees Parlement?

Reageer
gravatar

Een bijkomend probleem is dat veel jongen opgegeten worden door de dictator-wezel (Mustela Poetinii) voordat ze enige opposite kunnen vertonen.

Reageer
gravatar

@Haes: dat verklaart niet de blijkbaar bloeiende handel in onderdelen van dissidenten, tenzij bijvoorbeeld de legale overheden misbruik, maken van deze ongewenste vreemdelingen.

Reageer
gravatar

Uiteraard! De Saoedie-Arabiaanse staatsreligie verbiedt immers ingrepen als genetische manipulatie, IVF, periodieke onthouding en zelfs voor-het-zingen-de-moskee-uit.

Reageer