Jan Peter Balkenende
Speld Persoon van het Jaar 2011

De Speld Persoon van het Jaar 2011: Jan Peter Balkenende

Amper een jaar geleden sprak niemand nog over Jan Peter Balkenende. Maar dankzij de inspanningen van de olijke Zeeuw als partner bij Ernst & Young, nemen de grote bedrijven uit binnen- en buitenland opeens massaal hun verantwoordelijkheid voor mens, milieu en omgeving.

49 reacties
kolonel-JP

Balkenende pleegt staatsgreep

Vanmorgen om 6 uur hebben troepen van de landmacht de omgeving van het Binnenhof te Den Haag hermetisch afgesloten. In een persverklaring om 7:20 kondigde demissionair premier Balkenende de staat van beleg af. In een korte verklaring tegenover de pers stelde hij dat ‘het land niet langer onbestuurd mag blijven.’

144 reacties

CDA gaat zelf programma’s doorrekenen

Het CDA komt aanstaande dinsdag met een eigen doorrekening van de verkiezingsprogramma’s. De partij van premier Balkenende wil hiermee bewijzen dat het Centraal Plan Bureau (CPB) overbodig is en kan worden afgeschaft. Dat zou de belastingbetaler miljoenen opleveren. Hoeveel precies, dat kan de demissionair premier nog niet aangeven.

49 reacties
Balkenende is boos - Cc De Speld

Balkenende verliest vertrouwen in het Nederlandse volk

Door de aanhoudende slechte peilingen begint demissionair premier Jan Peter Balkenende het vertrouwen in het Nederlandse volk te verliezen. “Het volk draait en liegt”, zei hij in een toespraak bij het hervatten van de verkiezingscampagne.

38 reacties
Yolanthe van Kasbergen

Yolanthe betreurt breuk tussen Jan Peter en Wouter

“Erg jammer dat Wouter en Jan Peter niet meer samen op ons huwelijk kunnen zijn” verklaart Yolanthe Cabau van Kasbergen vandaag in Milaan na de door Inter verloren wedstrijd van Parma in het stadion Guiseppe Meazza.

6 reacties
Anoniem partijlid - Cc William Butler Yeats - Flickr

CDA bidt voor vertrek Balkenende

De achterban van het CDA heeft komende zondag een extra dienst ingelast om te bidden voor het vertrek van lijsttrekker Jan Peter Balkenende. Tezamen en in stilte willen zij de Heer aansporen het vertrek van Balkenende te bespoedigen.

21 reacties
Bridgeclub - Cc De Speld

Bridgeclub Le Poulailler uit elkaar na troefconflict

Bridgeclub Le Poulailler is uiteen gevallen na een troefconflict. Penningmeester Ruud Edelveer maakte deze week zonder distributiesignaal een informatiedoublet van dubbele snit.

6 reacties
flickr: James CX

Rapport Irak in musicalvorm gepresenteerd

De commissie-Davids heeft besloten haar rapport over de aanleiding tot de oorlog in Irak te presenteren in de vorm van een musical voor de hele familie.

8 reacties
grafiek krimping inflatie gestegen daling overschotten

Ministerie wil positievere voorspellingen 2010

Het ministerie van Algemene Zaken roept de planbureaus op om in 2010 met optimistisch gestemde voorspellingen te komen.

15 reacties
Cc Jan Glas

Kabinet stelt verkiezingen minstens vier jaar uit

Na de beslissing over verlenging van de aanwezigheid van Nederlandse troepen in Afghanistan, omvangrijke bezuinigingen en het rekeningrijden zijn nu ook de Tweede Kamerverkiezingen uitgesteld door het kabinet Balkenende-IV.

26 reacties