crisis
Gouden Koets WA Cc NiederlandeNet

Willem-Alexander over hoogte salaris: ‘In crisistijd moet je een symbool van hoop zijn’

44 reacties
Cc Aseda

Schuldencrisis dreigt over te slaan naar banken

Na Griekenland, Spanje en Ierland, dreigen nu ook banken het slachtoffer te worden van de internationale schuldencrisis. Dat staat in het rapport ‘The dangers of the debtcrisis’ dat het IMF vandaag presenteert.

22 reacties
Jannie en Geert van Breukelen

Na 63 jaar komt de ultieme relatietest

Veel relaties sneuvelen in de eerste twee jaar. Daarna volgen er 61 bedriegelijke jaren tot de ultieme relatietest. De 63 jaar itch teistert het moderne oudere stel.

48 reacties
Ron Brandsteder voor de commissie-De Wit

‘Ron Brandsteder niet hard genoeg aangepakt door commissie-De Wit’

De SP heeft kritiek op het verhoor van mediapersoonlijkheid Ron Brandsteder bij de commissie-De Wit. Volgens de oppositiepartij werd Brandsteder niet kritisch genoeg benaderd.

37 reacties
Watersnood

Parlementaire enquête Watersnoodramp gepresenteerd

‘Een opeenstapeling van fouten en verkeerde inschattingen.’ Het maandag gepresenteerde rapport naar aanleiding van de parlementaire enquête rond de Watersnoodramp van 1953 laat geen spaander heel van het overheidsbeleid voorafgaand aan de ramp. Rutte I ziet zich ernstig in verlegenheid gebracht.

33 reacties
Keje

Bestuurscrisis Ajax eist eerste dode

De soap bij voetbalclub Ajax heeft deze week zijn eerste dodelijke slachtoffer geëist. De 27-jarige Hein te Broekelaar uit Wormer kwam maandag om het leven tijdens het kijken van het Sportjournaal.

50 reacties
Obama AA-meeting

VS bombarderen kredietbureaus

Amerikaanse stealth-bommenwerpers hebben vannacht precisiebombardementen uitgevoerd op de hoofdkantoren van kredietbureaus Moody’s en Standard & Poor’s in Manhattan, New York. Mondjesmaat druppelen ooggetuigeverslagen binnen.

42 reacties
Cc Pieter Bas Elskamp

Jostiband in diepe crisis

Na ruim 44 jaar van ongekend succes lijken zich donkere wolken samen te pakken boven de Jostiband. Het orkest, bestaande uit verstandelijk gehandicapten, valt ten prooi aan de verleidingen van het muzikantenbestaan. Drugs, drank en groupies zijn niet meer weg te denken uit de Jostikleedkamer, wat een negatieve weerslag heeft op de creativiteit en het []

19 reacties
Beatrix - Cc De Speld

Advies Beatrix: ‘Onderzoek andere staatsvormen’

Na het ontvangen van de fractievoorzitters heeft Koningin Beatrix geadviseerd om “andere staatsvormen dan de representatieve democratie te onderzoeken, teneinde het bestuur van het land effectiever te kunnen bewerkstelligen.” Hare Majesteit noemde het democratische stelsel dat Nederland en België sinds de 19e eeuw kennen een ‘interessant en bij vlagen geslaagd experiment’. Maar in goed overleg []

81 reacties
Pantheon

‘Olympus, Parthenon en Akropolis worden verkocht aan de hoogste bieder’

De Griekse premier Giorgos Papandreou heeft in Brussel een pakket van drastische noodmaatregelen gepresenteerd om de Griekse begroting weer sluitend te krijgen. Het land, dat aan de rand van de afgrond verkeert door een grote schuldenlast, komt met de plannen tegemoet aan de wensen van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds.

18 reacties