Arthena - Nationaal Monument Slavernijverleden, Oosterpark, Amsterdam. Door Erwin de Vries in 2002

Nederland schaft slavernijverleden af

Op 1 juli eindigt onze morele wroeging. Het kabinet heeft besloten het Nederlandse slavernijverleden vanaf die dag af te schaffen.

7 reacties
Bron: Flickr - Carly Lesser & Art Drauglis

Hoe bereid je huisdieren voor op een Grexit?

Deze week krijgen we mogelijk te maken met een vertrek van Griekenland uit de eurozone. Het Nationaal Informatie Centrum Gezelschapsdieren komt daarom met een Grexitplan, zodat ook jouw huisdier deze beproeving kan doorstaan.

11 reacties

Zaterdag mogelijk 70 graden

Er bestaat een kans dat de temperatuur dit weekend oploopt tot 70, 80 of zelfs 90 graden.

78 reacties
Bron: YT cc Apeldoorndirect

Temperatuurverhoging van tafel na afhaken D66

De temperatuurverhoging van later deze week is van tafel. D66 haakte maandagavond af bij de onderhandelingen, waardoor het kabinet geen meerderheid meer kan vinden voor de herziening van het hitteplan.

26 reacties
Bron: Toutube - Zoomintvsports

Hiddink verbijsterd door vertrek bondscoach

Voormalig bondscoach Guus Hiddink heeft verbijsterd gereageerd op zijn opstappen. De Achterhoeker zegt dat hij compleet verrast werd door zijn mededeling dat hij een punt zet achter zijn carrière als bondscoach.

28 reacties
Bron: Flickr - Jon Roberts

Eerste Nederlandse Airbnb-begraafplaats opent haar kisten

Overledenen die er graag eens op uit willen, kunnen vanaf volgende week terecht op de Airbnb-begraafplaats van de familie Van der Sloot in Utrecht. In hun mooi gelegen achtertuin op loopafstand van het oude stadscentrum zijn zes ruime begraafaccommodaties beschikbaar, inclusief bosje bloemen van het huis.

11 reacties
Bron: Wikimedia Commons - OgreBot

Deugende Facebookers krijgen domme regenboog niet uit profielfoto

Er heerst grote paniek onder facebookgebruikers. Tienduizenden van hen maakten dit weekend een indrukwekkend statement door een regenboog als profielfoto in te stellen, maar naar nu blijkt is die niet meer te verwijderen.

43 reacties
cc Flickr - Michael Coghlan

Andere afdeling verpest alweer een project

Het implementatieproject staat alweer on hold. De livegang wordt nu op z’n vroegst in september verwacht. Hoe kon het zover komen?

35 reacties
Copyright: Ruben van Vliet

Festival maakt line-up ‘beste publiek ooit’ bekend

Festival Welcome to The Village maakte vandaag de line-up van het publiek bekend, waarin enkele grote namen worden afgewisseld met jonge, aanstormende fans. Onder anderen Linda Hompel & Friends en Gerson Havinga ft. z’n collega Peet treden op.

22 reacties
Bron: Flickr cc PinallRobin

Kermis moet af van illusie van pret

Veel mensen denken dat het leuk is, een kermis. De harde muziek, de lampjes, de suikerspinnen: ze wekken allemaal de illusie van plezier. Onterecht, stelt Ron Braak, eigenaar van de draaimolen: “Het leidt af van waar het op de kermis werkelijk om draait: de ultieme treurigheid van het bestaan.”

54 reacties
Menu Title